Tampa Bay Rays

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Tampa Bay Rays
Stiftet1998
Nettsidehttps://www.mlb.com/rays
Idrettsgren(er)Baseball
HjemmebaneTropicana Field
LigaMajor League Baseball
LandUSA
Oppkalt etterMobulidae, sunbeam
Administrasjon
SportsdirektørErik Neander
HovedtrenerKevin Cash

Tampa Bay Rays er et amerikansk baseballlag som holder til i Saint Petersburg i Florida.

Klubben spiller i American League East i Major League Baseball.

Tampa Bay Rays ble stiftet i 1998, og var den svakeste av de 30 klubbene i Major League Baseball i sine ni første leveår. I åtte av de ni sesongene endte de sist i AL East, og den sesongen de unngikk sisteplassen havnet de nest sist.

Sesongen 2008 overrasket imidlertid Tampa Bay Rays alle med å vinne AL East, foran Boston Red Sox og New York Yankees. I sluttspillet kom de seg helt til finalen, World Series. Der ble det imidlertid tap 1-4 i kamper mot Philadelphia Phillies.

Tampa Bay Rays har Tropicana Field som hjemmebane, et innendørs stadion med plass til drøye 40000 tilskuere. Det er nå lagt planer for å bygge et nytt stadion ved vannkanten i St. Petersburg,Florida. Den er ferdig i 2012, og skal ta 55 000 tilskuere.

Stuart Steinberg er eier av klubben. Tidligere mellom 1998 og 2007 het laget Tampa Bay Devil Rays, men før 2008 sesongen valgte Stuart Steinberg å bare kalle dem Tampa Bay Rays. Det så ut til å hjelpe med tanke på den veldig sterke 2008 sesongen. Han valgte også å forandre draktfargene fra svart, grønn og blå til mørkeblå, lyseblå og gull.

Profesjonell baseball i St. Petersburg[rediger | rediger kilde]

St. Petersburg Times utgiver, Jack Lake først foreslo at St. Petersburg skulle bli et Major League Baseballlag. Den bemerkelsesverdige påvirkninger Lake viste i idretten er det som førte til alvorlige diskusjoner som endret St. Petersburg fra et vårtrenings sted til en større liga by. Han snakket til alle som ville høre om hans ønske om å se byen St. Petersburg bli om til et Major League Baseball lag. Hans fargerike retning dominert tankegangen både på sport og business som daterte tilbake til 1966. Han ble sagt å ha framsyn og støtte for at det skulle skje.

Lokale ledere gjorde mange mislykkede forsøk på å erverve et Major League baseball lag i 1980 og 1990-tallet. Minnesota Twins, San Francisco Giants, Chicago White Sox,Texas Rangers og Seattle Mariners vurderte flytting til enten Tampa eller St. Petersburg før de bestemmer seg for å forbli i sine nåværende steder. The Florida Suncoast Dome (nå kalt Tropicana Field) ble bygget i St. Petersburg i 1990 med det formål å lure inn et stort amerikansk fotballag. Da MLB kunngjorde at de ville legge inn to ekstra lag for 1993 sesongen, det ble da antatt at ett av lagene vil bli plassert i St. Petersburg. Men lagene ble tildelt Denver (Colorado Rockies) og Miami (Florida Marlins) i stedet.

I 1992, ble San Francisco Giants eier Bob Lurie enige i prinsippet om å selge laget hans til en Tampa Bay basert gruppe av investorer ledet av Vince Naimoli, hvem ville da flytte lag til St. Petersburg? Men i 11. time, ble MLB eier Nixed Farten under press fra San Francisco tjenestemenn og Giants solgt til en gruppe som holdt dem i San Francisco.

Slutten av 9. mars 1995, ble det en ny utvidelse av MLB, som ble tildelt Naimoli's Tampa Bay gruppe og en gruppe fra Phoenix (i Arizona Diamondbacks). Den nye Franchiser var planlagt å begynne å spille i 1998.

Tampa Bay området hadde endelig et lag, men stadionet i St. Petersburg trengte oppgraderinger. I 1993 ble stadionet omdøpt til Thunderdome og ble hjemmet til Tampa Bay Lightning hockey lag og Tampa Bay Storm Arena Football laget. Etter fødselen av det nye baseball-laget, ble rettighetene solgt til Tropicana, og $ 70 millioner ble brukt på renoveringer.

Fra den dagen fikk Tampa Bay området sitt første profesjonelle baseballag