NFL Kickoff Game

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
NFL Kickoff Game
Først spilt2002
 

Nylige og kommende kamper
2021-sesongen
Raymond James Stadium
Tampa, Florida
9. september 2021
Tampa Bay Buccaneers 31
Dallas Cowboys 29
2022-sesongen
SoFi Stadium
Inglewood, California
8. september 2022
Buffalo Bills 31
Los Angeles Rams 10

National Football League Kickoff Game og feiringen rundt kampen markerer den offisielle starten på National Football League (NFL) sitt seriespill. En eneste kamp avholdes etter en konsert og andre seremonier. Denne første kampen arrangeres vanligvis på torsdagen etter Labor Day, og siden 2004 har den regjerende mesteren (vinneren av forrige sesongs Super Bowl) spilt vert for kampen. I 2012 ble kampen flyttet til en onsdag for ikke å kollidere med Democratic National Convention.[1] De resterende lagene spiller sine åpningskamper den følgende søndagen og mandagen.

Kickoff-kampen ble introdusert i 2002-sesongen. Siden 2004 har vinneren av forrige sesongs Super Bowl vertet Kickoff-kampen hvert år med to unntak: 2013 da den regjerende mesteren måtte spille på bortebane på grunn av en parkerkingskonflikt,[2] og 2019 da Green Bay Packers og Chicago Bears spilte for å feire sine 100. sesonger, mens regjerende mestre Patriots spilte sin åpningskamp under Sunday Night Football.[3]

Historie[rediger | rediger kilde]

NFL Kickoff Game ble introdusert i 2002-sesongen under ledelsen av NFLs Marketing Executive John Collins og Senior Vice President of Special Events Jim Steeg. Ideen vokste ut av et ønske om å få fortgang i økonomien i New York og Washington, D.C. i etterkant av 9/11. Det ble sett på som en suksess som spilte en rolle i at NFLs sponsoravtaler økte med $1,9 millioner over de neste 14 månedene.[4]

ESPN kringkastet den første kampen. For å gjøre det måtte ESPN fjerne sin tradisjonelle torsdagskamp i slutten av oktober (avholdt samme helg som de to første kampene i World Series) og erstatte dem med Kickoff-kampen. Siden det var en såpass stor suksess ble rettighetene til å kringkaste både NFL Kickoff Game og konserten før kampen umiddelbart overført til ABCs Monday Night Football. I 2006 fikk NBC rettighetene til kampen som en del av Sunday Night Football.

Konseptet med at den regjerende mesteren skulle spille i åpningskampen var ikke helt nytt. Fra 1934 til 1976 var den første kampen i sesongoppkjøringen Chicago All-Star Game, en vennskapskamp mellom den regjerende NFL-mesteren og et all-star lag med spillere fra college football som ble avholdt i Soldier Field i Chicago.

Etter sammenslåingen mellom NFL og All-America Football Conference i 1949 var åpningskampen i NFL-sesongen i 1950 en kamp mellom mesterlagene fra de to ligaenes forrige sesong, Philadelphia Eagles fra NFL og Cleveland Browns fra AAFC. Kampen ble reklamert som "World Series of Pro Football", og hadde et rekordhøyt tilskuertall på 71 000.

Da Monday Night Football ble introdusert i 1970 ble det vanlig for den regjerende mesteren å spille i en "showcase"-kamp i den første uken av sesongen. Dette var tilfellet i 1978-79, 1983, 1987-88, 1990-93, 1996-2000 og 2002-03.

Regjerende mestere har vunnet 13 av 17 Kickoff-kamper. New York Giants, Baltimore Ravens, New England Patriots og Los Angeles Rams er de eneste fire lagene som har tapt. Giants er også det eneste som har tapt kampen to ganger - en gang det første året NFL Kickoff Game ble arrangert, og igjen i 2012.

ABC Monday Night Football[rediger | rediger kilde]

2003: Kampens popularitet og suksess førte til at den ble flyttet til ABC som en del av Monday Night Football. For at kampen skulle passe inn i kalenderen droppet ABC den siste Monday Night Football-kampen i sesongen. Denne hadde blitt mindre populær da den vanligivis ikke betydde så mye for lagenes sjanser på å nå sluttspillet, og fordi lagene som deltok i mandagskampen i uke 17 kanskje måtte spille i sluttspillet den kommende lørdagen. ESPN (som i likhet med ABC eies av Disney) fikk en lørdagskamp i uke 17. Regjerende mestere Tampa Bay fikk ikke spille i torsdagskampen, men spilte i en kamp med riksdekkende direktesending borte mot Philadelphia fire kvelder senere på MNF. Washington Redskins spilte isteden mot New York Jets, og slo dem 16-13.

2004: Tradisjonen med at forrige sesongs vinner av Super Bowl spilte vert begynte. Etter den kontroversielle konserten under Super Bowl XXXVIII hadde NFL kansellert planer om å avholde konserter i sammenheng med NFL Kickoff Game.[5] NFL gjorde derimot en helomvending på avgjørelsen og bestemte seg for å heller sende konserten direkte, men med en 10 sekunders buffer dersom noe skulle skje.[6]

NBC Sunday Night Football[rediger | rediger kilde]

2006: Med endringene i TV-kontraktene ble Kickoff Game flyttet til NBC, som hadde rettighetene til Sunday Night Football. Kampen som spiltes samtidig som den første helgen av World Series ble igjen fjernet som kompensasjon.

2008: Ligaen og NBC ble enige om å flytte avsparket av Kickoff-kampen til 19:00 slik at dekningen av Republican National Convention ikke skulle konkurrere med kampen. Washington Redskins spilte mot New York Giants. Dette var også den første kampen som ble sendt på nett-TV i USA, i likhet med alle Sunday Night Football-kampene i 2008-sesongen.[7]

2010: New Orleans Saints, vinnerne av Super Bowl XLIV tok imot Minnesota Vikings i Louisiana Superdome, en omkamp av fjorårets NFC Championship Game. NFL vurderte å sette Saints opp mot Pittsburgh Steelers (det ville vært en kamp mellom de to siste Super Bowl-vinnerne), men måtte droppe det av logistiske årsaker.[8]

2011: Green Bay Packers var vert for Kickoff Game 2011 etter å ha vunnet Super Bowl XLV. De vant over New Orleans Saints i en kamp mellom vinnerne av de to siste Super Bowl-kampene, den første gangen dette var tilfellet. Saints er det andre laget som har spilt i to Kickoff-kamper på rad, og det første som gjorde det uten å vinne to Super Bowl på rad. I tredje kvarter returnerte Packers' Randall Cobb et kickoff 108 yards for en touchdown, og tangerte NFL-rekorden for lengste kickoff return.

2012: I likhet med i 2008 kolliderte NFL Kickoff Game med en National Convention, denne gangen for Demokratene. Istedenfor å flytte avsparket til 19:00 som de gjorde i 2008, eller legge sesongstart til torsdag som ligaen hadde gjort tidligere år, bestemte NFL seg for å flytte kampen en dag opp, til onsdag 5. september. New York Giants, vinnerne av Super Bowl XLVI, spilte hjemme mot rivalene Dallas Cowboys.[9]

2013: Etter å ha vunnet Super Bowl XLVII skulle Baltimore Ravens være vertslaget for Kickoff Game 2013 den 5. september. Dette var derimot samme dag som Baltimore Orioles spilte en hjemmekamp på Oriole Park at Camden Yards, som delte parkeringsplass med Ravens sin stadion M&T Bank Stadium. (Orioles kunne ikke flytte kampen sin til ettermiddagen da både de og motstanderne spilte kveldskamper i andre byer dagen før.) Ravens spilte istedenfor på bortebane mot Denver Broncos i en omkamp av fjorårets AFC Divisional Playoff-kamp.[10] I løpet av kampen ble Peyton Manning den sjette spilleren som kastet syv touchdowns i en kamp. Han klarte dette uten å kaste en eneste interception, som kun hadde blitt utført en gang tidligere av Y. A. Tittle i NFL-sesongen i 1962. Ravens hadde også det høyeste antallet poeng mot seg i lagets historie, og det største tapet for en regjerende mester på åpningsdagen i NFLs historie.

2015: New England Patriots, som vant Super Bowl XLIX, var vertslaget for Kickoff Game 2015 den 10. september i Gillette Stadium, hvor de tok imot Pittsburgh Steelers. Patriots sin quarterback, Tom Brady, skulle egentlig ikke spille på grunnlag av suspensjonen han mottok etter Deflategate, men en domstol erklærte suspensjonen ugyldig 3. september 2015 og beordret ligaen til å la ham spille.[11] Dette var også første gang at NFLs kommissær Roger Goodell ikke var tilstede under Kickoff Game, da han ikke ønsket å være en distraksjon.

2016: Denver Broncos tok imot Carolina Panthers i Sports Authority Field at Mile High den 8. september i en omkamp fra Super Bowl 50. (Da både Republican National Convention og Democratic National Convention var planlagt for juli 2016 var det ingen konflikt med dem for kampen, og det var heller ingen konflikter med andre idrettslag i Denver den kvelden.) Broncos debuterte Trevor Siemian som sin nye startende quarterback etter at begge quarterbackene deres fra 2015 forlot laget; Peyton Manning (som spilte hele Super Bowl 50) pensjonerte seg og Brock Osweiler forlot laget som en free agent.

2017: Vinnerne av Super Bowl LI, New England Patriots spilte hjemme mot Kansas City Chiefs i Gillette Stadium. Goodell var tilstede under kampen etter å ikke ha besøkt stadionet siden 2014-sesongen.

2018: De regjerende mesterne etter Super Bowl LII, Philadelphia Eagles, tok imot Atlanta Falcons for Kickoff Game 2018 i Lincoln Financial Field i en omkamp fra Divisional Playoff Game i 2017.

2019: Dersom NFL hadde fulgt presedens,[12] ville vinnerne av Super Bowl LIII, New England Patriots spilt hjemme på Gillette Stadium. Siden 2019 er NFLs 100. sesong annonserte ligaen at det heller skulle være Chicago Bears som tok imot Green Bay Packers for å sparke av Bears sin 100. sesong, som ville vært en omkamp fra uke 1 i 2018 hvor Packers startet sin 100. sesong på en søndag kveld.[13] New England Patriots spilte istedenfor sin åpningskamp under Sunday Night Football, hjemme mot Pittsburgh Steelers.

2020: Vinnerne av Super Bowl LIV Kansas City Chiefs tok imot Houston Texans i en omkamp fra divisjonsrunden av sluttspillet i 2019–20.[14]

2021: 2021-sesongen startet i Tampa Bay, med en kamp mellom vinnerne av Super Bowl LV Buccaneers og Dallas Cowboys.[15] Det var Dallas quarterback Dak Prescotts første kamp tilbake etter at han pådro seg en seriøs skade i uke 5 av 2020-sesongen; Prescott kastet for 403 yards i kampen, som Tampa vant 31–29 og sikret seieren med et field goal av Ryan Succop med to sekunder igjen av kampen.[16]

2022: 2022-sesongen begynte i Los Angeles hvor de regjerende Super Bowl LVI-mesterne Los Angeles Rams spilte hjemme mot Buffalo Bills.[17][18] Det ble avholdt et minutts stillhet til minne om Elizabeth II av Storbritannia etter at hun døde 8. september.[19] Bills slo Rams 31–10, hvor quartebrack Josh Allen kastet for 297 yards og Bills’ forsvar fikk syv sacks på Rams’ quarterback Matthew Stafford.[20]

Resultater[rediger | rediger kilde]

Sesong Dato Bortelag Resultat Hjemmelag Sted
2002* 5. september San Francisco 49ers 16–13 New York Giants Giants Stadium
2003* 4. september New York Jets 13–16 Washington Redskins FedExField
2004 9. september Indianapolis Colts 24–27 New England Patriots Gillette Stadium
2005 8. september Oakland Raiders 20–30 New England Patriots Gillette Stadium
2006 7. september Miami Dolphins 17–28 Pittsburgh Steelers Heinz Field
2007 6. september New Orleans Saints 10–41 Indianapolis Colts RCA Dome
2008 4. september Washington Redskins 7–16 New York Giants Giants Stadium
2009 10. september Tennessee Titans 10–13 (OT) Pittsburgh Steelers Heinz Field
2010 9. september Minnesota Vikings 9–14 New Orleans Saints Louisiana Superdome
2011 8. september New Orleans Saints 34–42 Green Bay Packers Lambeau Field
2012** 5. september Dallas Cowboys 24–17 New York Giants MetLife Stadium
2013*** 5. september Baltimore Ravens 27–49 Denver Broncos Sports Authority Field at Mile High
2014 4. september Green Bay Packers 16–36 Seattle Seahawks CenturyLink Field
2015 10. september Pittsburgh Steelers 21–28 New England Patriots Gillette Stadium
2016**** 8. september Carolina Panthers 20–21 Denver Broncos Sports Authority Field at Mile High
2017 7. september Kansas City Chiefs 42–27 New England Patriots Gillette Stadium
2018 6. september Atlanta Falcons 12–18 Philadelphia Eagles Lincoln Financial Field
2019* 5. september Green Bay Packers 10–3 Chicago Bears Soldier Field
2020 10. september Houston Texans 20–34 Kansas City Chiefs Arrowhead Stadium
2021 9. september Dallas Cowboys 29–31 Tampa Bay Buccaneers Raymond James Stadium
2022 8. september Buffalo Bills 31–10 Los Angeles Rams SoFi Stadium
2023 7. september TBD
0–0
TBD

Vinnerlaget i fet skrift.

* – Fjorårets Super Bowl-vinner var ikke et av lagene.
** – Kampen ble spilt på en onsdag istedenfor en torsdag.
*** – Fjorårets Super Bowl-vinner spilte på bortebane.
**** – Omkamp fra fjorårets Super Bowl.

Sammenlagtresultater[rediger | rediger kilde]

Lag K S T % PF PM
Denver Broncos 2 2 0 1.000 70 47
Kansas City Chiefs 2 2 0 1.000 76 47
Buffalo Bills 1 1 0 1.000 31 10
Philadelphia Eagles 1 1 0 1.000 18 12
San Francisco 49ers 1 1 0 1.000 16 13
Seattle Seahawks 1 1 0 1.000 36 16
Tampa Bay Buccaneers 1 1 0 1.000 31 29
New England Patriots 4 3 1 .750 112 107
Green Bay Packers 3 2 1 .667 68 73
Pittsburgh Steelers 3 2 1 .667 62 55
Dallas Cowboys 1 1 1 .500 53 48
Indianapolis Colts 2 1 1 .500 65 37
Washington Commanders 2 1 1 .500 23 29
New Orleans Saints 3 1 2 .333 58 92
New York Giants 3 1 2 .333 46 47
Atlanta Falcons 1 0 1 .000 12 18
Baltimore Ravens 1 0 1 .000 17 24
Carolina Panthers 1 0 1 .000 20 21
Chicago Bears 1 0 1 .000 3 10
Houston Texans 1 0 1 .000 20 34
Las Vegas Raiders 1 0 1 .000 20 30
Los Angeles Rams 1 0 1 .000 10 31
Miami Dolphins 1 0 1 .000 17 28
Minnesota Vikings 1 0 1 .000 9 14
New York Jets 1 0 1 .000 13 16
Tennessee Titans 1 0 1 .000 10 13

Konserter[rediger | rediger kilde]

Britney Spears i National Mall i Washington, D.C., 4. september 2003

Seertall på TV[rediger | rediger kilde]

År Nettverk Household rating/share Seere (direkte og samme dag) Ref.
2002 ESPN 7,6 10,8 millioner [42]
2003 ABC 12,9/22 19,2 millioner [42]
2004 ABC 11,4/20 16, millioner [42]
2005 ABC 11,7/21 18,0 millioner [42]
2006 NBC 12,6/21 19,2 millioner [42]
2007 NBC 11,5/20 17,8 millioner [42]
2008 NBC 8,6/15 13,5 millioner [42]
2009 NBC 12,8/22 20,9 millioner [42]
2010 NBC 16,5/28 27,5 millioner [42]
2011 NBC 16,0 27,2 millioner [42]
2012 NBC 14,7 23,9 millioner [42]
2013 NBC 14,9 25,1 millioner [42]
2014 NBC 15,5 26,9 millioner [42]
2015 NBC 16,2 27,4 millioner [42]
2016 NBC 14,6/27 25,2 millioner [43]
2017 NBC 12,6/23 22,2 millioner [44]
2018 NBC 12,30 19,3 millioner [45]
2019 NBC 15,30 22,0 millioner [46]
2020 NBC 11,2/23 20,3 millioner [47]
2021 NBC TBA 26 millioner [48]

Referanser[rediger | rediger kilde]

 1. ^ «NFL season-opener to be held Wednesday, Sept. 5» (engelsk). National Football League. 28. februar 2012. Besøkt 6. mars 2019. 
 2. ^ Maske, Mike (22. mars 2013). «Ravens to play NFL’s season-opening game on the road». The Washington Post (engelsk). Besøkt 6. mars 2019. 
 3. ^ Capaccio, Sal (25. mars 2019). «Packers at Bears to kick off NFL season on Thursday Night». WGR (engelsk). Besøkt 28. mars 2019. 
 4. ^ Eichelberger, Curtis (29. mai 2009). «NHL Borrows From NFL as It Pursues Bigger TV Contract» (engelsk). Besøkt 6. mars 2019. 
 5. ^ «NFL cancels opening-game kickoff concert» (engelsk). NFL.com. 9. mars 2004. Arkivert fra originalen 30. april 2004. Besøkt 6. mars 2019. 
 6. ^ «The Daily Quickie» (engelsk). ESPN. 8. september 2004. Besøkt 6. mars 2019. 
 7. ^ «Sunday Night Football to be streamed LIVE» (engelsk). NBC Sports. 28. juli 2008. Arkivert fra originalen 31. juli 2008. Besøkt 6. mars 2019. 
 8. ^ Bouchette, Ed (19. mars 2010). «Rooney: Steelers won't open in New Orleans». Pittsburgh Post-Gazette (engelsk). Arkivert fra originalen 22. mars 2010. Besøkt 6. mars 2019. 
 9. ^ «Giants to host NFC East rival Cowboys in 2012 season opener». NFL.com (engelsk). 27. mars 2012. Arkivert fra originalen 7. mars 2019. Besøkt 6. mars 2019. 
 10. ^ McIntyre, Brian (18. april 2013). «Broncos, Ravens to kick off NFL's 2013 regular season» (engelsk). Arkivert fra originalen 21. april 2013. Besøkt 6. mars 2019. 
 11. ^ Orr, Conor (3. september 2015). «Judge nullifies Tom Brady's four-game suspension» (engelsk). National Football League. Besøkt 6. mars 2019. 
 12. ^ Maske, Mike (22. mars 2013). «Ravens to play NFL’s season-opening game on the road». The Washington Post (engelsk). Besøkt 6. mars 2019. «The Ravens, as the defending Super Bowl champions, were in line to host the NFL’s season opener on the Thursday night before the first Sunday of games.» 
 13. ^ Breech, John (4. februar 2019). «Super Bowl champion Patriots could reportedly miss out on playing in NFL's 2019 season opener». CBSSports.com (engelsk). CBS Interactive. Besøkt 6. mars 2019. 
 14. ^ «Chiefs prepped for Texans in pseudo-rematch of Week 6». ESPN.com (engelsk). 6. januar 2020. Besøkt 16. september 2020. 
 15. ^ Smith, Scott (12. mai 2021). «Buccaneers to Host Cowboys in NFL's 2021 Kickoff Game». Buccaneers.com (engelsk). Besøkt 13. mai 2021. 
 16. ^ Todd, Archer (10. september 2021). «Dallas Cowboys quarterback Dak Prescott throws for 403 yards and 3 TDs in 1st game in 11 months». ESPN (engelsk). Besøkt 10. september 2021. 
 17. ^ Patra, Kevin (14. februar 2022). «Who could Super Bowl champion Rams face to kick off 2022 season?». NFL.com (engelsk). Besøkt 15. februar 2022. 
 18. ^ Gordon, Grant (12. mai 2022). «2022 NFL schedule release: Bills-Rams kicks off regular season; complete Week 1 schedule; all 32 home openers». NFL.com (engelsk). Besøkt 13. mai 2022. 
 19. ^ «NFL to hold moment of silence for Queen Elizabeth II prior to Bills-Rams game». Besøkt 9 September 2022.  Sjekk datoverdier i |besøksdato= (hjelp)
 20. ^ «Buffalo Bills blow out champion Rams 31-10 in season opener» (engelsk). ESPN. 9. september 2022. Besøkt 10. september 2022. 
 21. ^ «Message concerning passage of Senate amendment to HR2691, 108th United States Congress» (engelsk). National Coalition to Save Our Mall Inc. 24. september 2003. Arkivert fra originalen 29. desember 2012. Besøkt 6. mars 2019. 
 22. ^ «Sec. 145» (PDF). Public Law 108-108: Department of the Interior and Related Agencies Appropriations Act, 2004 (pdf) (engelsk). Washington, D.C.: United States Government Printing Office. 10. november 2013. s. 117 Stat. 1280 - 117 Stat. 1281. Besøkt 6. mars 2019. 
 23. ^ «Thousands pack Downtown to start NFL in style» (engelsk). IndyStar.com. 7. september 2007. Arkivert fra originalen 10. oktober 2007. Besøkt 6. mars 2019. 
 24. ^ «Keith Urban and Usher to headline NFL's Kickoff celebration from NYC». NFL.com (engelsk). National Football League. 12. august 2008. Arkivert fra originalen 15. september 2008. Besøkt 6. mars 2019. 
 25. ^ «Kickoff Concert - Tim Mcgraw and The Black Eyed Peas Concert». NFL.com (engelsk). National Football League. 10. september 2009. Arkivert fra originalen 3. oktober 2009. Besøkt 6. mars 2019. 
 26. ^ Rowland, Caroline (28. juli 2011). «Party in the works for NFL Kickoff at Lambeau Field» (engelsk). WFRV-TV. Arkivert fra originalen 29. mars 2011. Besøkt 6. mars 2019. 
 27. ^ Smith, Laura (31. august 2011). «NFL Kickoff concert preps underway» (engelsk). WLUK-TV. Arkivert fra originalen 26. mars 2012. Besøkt 6. mars 2019. 
 28. ^ Hiestand, Michael (7. september 2011). «Obama speech shifts NBC NFL pregame» (engelsk). USA Today. Besøkt 6. mars 2019. 
 29. ^ «'NFL Kickoff 2011 presented by EA Sports' to celebrate Packers» (engelsk). National Football League. 30. august 2011. Arkivert fra originalen 27. november 2011. Besøkt 6. mars 2019. 
 30. ^ «NFL legends participating in pregame» (engelsk). Fox 11. 7. september 2011. Arkivert fra originalen 26. mars 2012. Besøkt 6. mars 2019. 
 31. ^ Chase, Chris (6. september 2013). «Ryan Seacrest and the NFL did their best to ruin opening night» (engelsk). USA Today. Besøkt 6. mars 2019. 
 32. ^ «'2014 NFL Kickoff presented by Xbox' to start NFL Season» (engelsk). National Football League. 3. august 2014. Besøkt 6. mars 2019. 
 33. ^ «Kick the season off right in San Francisco» (engelsk). National Football League. 10. august 2015. Besøkt 6. mars 2019. 
 34. ^ «NFL Communications: NFL Kickoff 2016 Press Release.» (PDF) (engelsk). National Football League. Besøkt 6. mars 2019. 
 35. ^ «2017 NFL Kickoff Concert Driven By Hyundai». NFL.com (engelsk). 28. august 2017. Arkivert fra originalen 8. mars 2019. Besøkt 6. mars 2019. 
 36. ^ «.@MarenMorris: Grammy winner. CMA New Artist of the Year. Kickoff National Anthem singer.». New England Patriots Twitter (engelsk). 7. september 2017. Besøkt 6. mars 2019. 
 37. ^ «NFL Communications NFL Kickoff 2018 Press Release.» (PDF) (engelsk). National Football League. Besøkt 6. mars 2019. 
 38. ^ «Meek Mill, Meghan Trainor, Rapsody to perform at Kickoff». NFL.com (engelsk). 30. august 2019. Arkivert fra originalen 6. september 2019. Besøkt 6. september 2019. 
 39. ^ Alexander, Brenda (8. september 2021). «NFL cancels Victory Boyd’s opening day performance due to vaccine refusal». TheGrio (engelsk). Besøkt 11. september 2021. 
 40. ^ «Ed Sheeran to perform at 2021 Kickoff Experience». NFL.com (engelsk). 6. august 2021. Besøkt 9. september 2021. «Parts of Sheeran's performance, which is set for 7 p.m. ET, will air on NBC and during NFL Network's pregame coverage, while a full stream will be available on the NFL's Facebook page, NFL.com and the NFL app.» 
 41. ^ Rivera, Joe (9. september 2021). «Ed Sheeran's Buccaneers-Cowboys kickoff performance confuses NFL fans everywhere». Sporting News (engelsk). Besøkt 11. september 2021. 
 42. ^ a b c d e f g h i j k l m n «NFL Kickoff Finals: Patriots Generate Near-Record Rating For Opener» (engelsk). SportsMediaWatch. 11. september 2015. Besøkt 6. mars 2019. 
 43. ^ «NBC's "NFL Kickoff" Game Tops 25 Million Viewers For Fourth Consecutive Year» (engelsk). NBC Sports Pressbox. 9. september 2016. Besøkt 6. mars 2019. 
 44. ^ «NBC’S “NFL Kickoff” Game is Most-Watched Show in Three Months With More Than 22 Million Viewers». NBC Sports Pressbox (engelsk). 8. september 2017. Besøkt 6. mars 2019. 
 45. ^ «NBC’S “NFL Kickoff” Game is Most-Watched Show in Three Months With More Than 6 Million Viewers» (engelsk). NBC Sports Pressbox. 2. januar 2019. Besøkt 6. mars 2019. 
 46. ^ Porter, Rick (6. september 2019). «TV Ratings: NFL Opening Game Hits 3-Year High» (engelsk). The Hollywood Reporter. Besøkt 11. september 2020. 
 47. ^ «2020 NFL KICKOFF GAME ON NBC FEATURING TEXANS VS. CHIEFS IS MOST-WATCHED SPORTING EVENT SINCE SUPER BOWL». NBC Sports (engelsk). 11. september 2020. Besøkt 13. september 2020. 
 48. ^ Porter, Rick (10. september 2021). «TV Ratings: NFL Kickoff Game Hits Multi-Year High» (engelsk). The Hollywood Reporter. Besøkt 11. september 2021.