NFC West

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

NFC West er en divisjon i National Football Leagues og en av fire divisjoner i National Football Conference. Den har for tiden fire lag: Arizona Cardinals, St. Louis Rams, San Francisco 49ers, og Seattle Seahawks.

Historie[rediger | rediger kilde]

Da divisjon ble opprettet etter AFL-NFL fusjonen i 1970 hadde divisjonen følgende fire lag: Atlanta Falcons, Los Angeles Rams, New Orleans Saints, og San Francisco 49ers. Da Seattle Seahawks begynte å spille i 1976, brukte de sitt første år i denne divisjonen før man flyttet til AFC West året etter. I 1995 fikk det nye Carolina Panthers laget plass i NFC West. Og selv om Rams flyttet til St. Louis samme år, forble de i denne divisjonen. 2002 relanseringen forandret hele utseendet på NFC West. The Falcons, Panthers, og Saints ble flyttet til NFC South, mens Cardinals og Seahawks ble flyttet til NFC West. The Rams forble i NFC West.

I 2010 ble NFC West første divisjon i NFL historien til å ha en mester med en tapende rekord, da Seattle Seahawks vant divisjon med en rekord på 7-9.