Hopp til innhold

Liste over figurer i Simpsons

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Maude Flanders»)
Familietreet til familien Simpson

Liste over figurer i Simpsons.

Familien Simpson

[rediger | rediger kilde]
 • Homer Simpson er 36–40 år (det har blitt sagt ulike ting i serien), og far i familien Simpson. Han forekommer i så godt som samtlige episoder av serien, og må kunne kalles hovedrolleinnehaver. Homer jobber på Mr. Burns' atomkraftverk, og er en særdeles lite aktiv arbeider. Likevel blir han alltid valgt til de beste jobber av Burns. Han er også svært glad i mat og øl, og tilbringer det meste av fritiden sin på Moes bar. Er ikke overveldende smart, i likhet med sin far.
 • Marge Simpson (født Bouvier) er moren i familien Simpson. Marge har hatt forskjellige jobber (som kunstner, politidame, snekker og på atomkraftverket), men er som oftest bare husmor. Hennes mest karakteristiske trekk er det 1,5 m høye blå håret.
 • Bart Simpson er 10 år og sønnen i familien. Han er en «rampegutt», kjent for å måtte sitte igjen på skolen, stå på rullebrett og å finne på mer eller mindre vellykkede sprell. Hans hobby er å tulleringe anonymt til Moe.
 • Hugo Simpson er den hemmelige tvillingen til Bart, og opptrer bare i en halloween-episode. Det var bare tre personer som visste om Hugo. Hugo og Bart var siamesiske tvillinger som ble adskilt fra fødselen. Hugo bor på loftet og blir servert fiskehoder en gang i uken av Homer eller Marge. Den siste personen som visste om dette og ikke er i familien Simpsons er doktor Hibbert.
 • Lisa Simpson er den eldste datteren i familien Simpson, og er to år yngre enn Bart. Lisa har en IQ på 159 og spiller saksofon på fritiden. Hun har også spilt på Apu Nahasapeemapetilons ishockeylag.
 • Maggie Simpson er den yngste datteren i familien Simpson (evigvarende ettåring). Maggie sutter bestandig på smokken sin, og har vært baby i samtlige sesonger av serien. Hennes første ord var «daddy» (pappa), men ingen har hørt at hun har snakket. Hun har flere skjulte talenter som ingen har lagt merke til; man kan på mange måter si at hun er glemt, i hvert fall av Homer, som ofte glemmer å telle med henne.
 • Abraham Simpson (mest kjent som Abe eller Grandpa) er Homers far. Han er mer eller mindre senil og bor derfor på det lokale gamlehjemmet. Da han var yngre, deltok han i andre verdenskrig, både som minesøker og sersjant i elitegruppen «The Flying Hellfish» hvis medlemmer bl.a. talte Montgomery Burns, og flere av de nåtidige Springfieldbeboernes forfedre. Abraham er ikke overveldende intelligent og sovner som regel når han skal fortelle noe. Man får et inntrykk av at Abe var ganske fraværende i Homers oppvekst. Abrahams kone Mona Simpson rømte fra ham og Homer for å unnslippe politiet etter at hun og noen andre hippier hadde sabotert Mr. Burns laboratorium. Navnet Penelope Olsen, som er gjengitt i stamtreet over, er et av hennes mange dekknavn.
 • Mona Simpson er Homers mor. Forlot ham da han var ti år, kom tilbake etter 27 år. Ble arrestert, men klarte å rømme fra fangetransporten. Tidligere gift med Abraham Simpson.
 • Herbert «Herb» Anthony Powell er Homers halvbror. Han ligner en del på Homer, men er normal. Han er tynnere, har fullt hår, er hyggelig og sosialt oppegående og er mye smartere. Herb var resultatet av en kort affære mellom Abraham Simpson og en prostituert. Han ble adoptert bort, og Mona insisterte på å holde ham hemmelig for Homer. Herb var sjef for et suksessrikt bilfirma som han grunnla selv (Powell Motors), inntil han lot Homer designe en egen bil. Dette endte i at Herb gikk konkurs.

Lisa sa: «livet hans var en evigvarende suksess, til han oppdaget at han var en Simpson». Senere fikk han hjelp av Maggie Simpson til å lage en babyoversetter. som gjorde han rik igjen. Herb Powell debuterte i sesong 2, episode 15, «Oh Brother, Where Art Thou?» fra februar 1991.

 • Abbie Simpson er Homers halvsøster. Hun ligner veldig på Homer, bare i en kvinnelig utgave.

Kjæledyr

[rediger | rediger kilde]
 • Santas Little Helper er familien Simpsons hund. Den er av hunderasen Greyhound og tidligere veddeløpshund. Ble funnet på veddeløpsbanen og har senere bodd sammen med familien.
 • Snowball II (familiens femte katt) er familiens nåværende katt.
 • Snowball II (familiens andre katt) var familiens katt. Den heter «II» fordi den opprinnelige Snowball ble overkjørt av borgermester Quimbys bror som er alkoholiker, og «II» fordi i en episode døde den egentlige Snowball II, Lisa kjøpte en ny som hun kalte Snowball III som så døde. Hun fant seg enda en som hun kalte Koltrane som også døde. Til slutt kom en gal dame med mange katter og kastet en katt på Lisa, denne katten ville ikke Lisa kalle Snowball IIIII, så hun kalte den Snowball II.
 • Mojo er Homers hjelpeape i episoden «Girly edition».
 • Stampy var Barts elefant i episoden «Bart gets an elephant».

Familien Bouvier

[rediger | rediger kilde]
 • Patty og Selma Bouvier er tvillinger, og eldre søstre til Marge Simpson. De jobber på det lokale biltilsynet og røyker sammenhengende nesten all våken tid. Mens Selma har giftet seg tre ganger, derfor navnet Selma Bouvier Terwilliger Hutz McClure, har Patty i senere episoder stått frem som lesbisk. En gang giftet hun seg med en «kvinne», som viste seg å være mann. Da hun fikk vite det, ville hun ikke gifte seg med ham, hun «likte damer, basta!». Begge er heller ikke begeistret for Homer som de ser på som en lat tulling. Deres største interesse i verden, ved siden av røyking, er MacGyver.
 • Jacqueline Emily "Jackie" Bouvier er Marge, Patty og Selmas mor, og var kona til Clancy Bouvier. Hadde også en søster ved navn Gladys, som er død. Misliker at Marge giftet seg med Homer, selv om hun hadde en kort romanse med Abraham Simpson, Homers far. Var nær å gifte seg med Montgomery Burns. Figuren har fått navn etter den tidligere førstedamen Jacqueline Lee Bouvier Kennedy Onassis. Hun debuterte i sesong 2, episode 7. «Bart vs. Thanksgiving», fra november 1990.
 • Clancy Bouvier er den avdøde faren til Patty, Selma og Marge Simpson, og mannen til Jacqueline Bouvier. Han var en av de første mannlige flyvertinnene.
 • Ling Bouvier ble adoptert fra Kina av Selma Bouvier etter at hun kom i overgangsalderen. Hun fikk Ling etter at Homer Simpson lot som om han var Selmas mann for å komme rundt den kinesiske loven om adopsjon der adoptivforeldrene må være gift. Ling dukket første gang i apdopsjonsepisoden. Senere en kort gang i «Kiss Kiss, Bang Bangalore» når Patty Bouvier åpner døren for «gisselet» MacGyver (Richard Dean Anderson). Så i episodene «The Wife Aquatic» og «Rome-old and Juli-eh».
 • Aunt Gladys er Marge, Patty og Selmas tante, og Jacqueling Bouviers søster. Etternavnet er usikkert.

Familien Flanders

[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Familien Flanders

 • Ned er den veldig kristne (og i Homers øyne skinnhellige) naboen til familien Simpson. Ned var lykkelig gift med Maude Flanders og sammen fikk de to sønner: Rod og Todd. Ned er også kjent for å putte «Diddly»-endinger på nesten alt han sier (sier ofte: 'How do you diddly do, neighbor?' til Homer, noe Homer irriterer seg kraftig over). Han er alltid positiv og lever meget sunt. Ned er faktisk over seksti år og har sixpack-mage. Homer har lånt og stjålet masse ting fra Ned.
 • Maude Flanders er moren i familien. Hun var med Marge å protesterte mot Itchy og Scratchy, en voldelig tegneserie. Teorier sier at hun også kunne vært en marxist, siden hun en gang tegnet en hvit hånd hilsende på en svart, et tegn på marxismen. Maude ble overraskende drept av en salve gratis t-skjorter skutt fra en luftkanon. «Kulen» var egentlig siktet mot Homer, men han var distrahert av en hårspenne og bøyde seg ned, noe som førte til at Maude fikk kulen på seg. Ned ba Homer ikke skylde på seg selv, selv om han forårsaket hendelsen og, med sin feilparkering, hindret ambulansen i å utføre sitt arbeid. Det er spekulert i at Maude døde fordi Roswell ville ha mer lønn. Ryktet har imidlertid blitt nektet for. Andre sier skuespilleren var lei av det tilfeldige arbeidet.
 • Rod, sønn av Ned og Maud. Hans venner er broren Todd og Gud.
 • Todd, den andre sønnen i familien.
 • Grandma Flanders.

Familien Van Houten

[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Familien Van Houten

 • Milhouse Van Houten, Barts beste venn. En «pingle» av dimensjoner. Er veldig forelsket i Lisa, noe alle vet, men som han tror ingen vet. Det har blitt antydet at han kan være homofil, da skolens psykiater mener at han har klare homofile trekk. Milhouse har blått hår og bruker briller, som foreldrene sine. Foreldrene hans er vanlige, kjedelige og det er derfor svært overraskende når moren hans plutselig går fra faren og de blir skilt. Foreldrene til Milhouse er ikke spesielt begeistret for Bart, og av og til får ikke Bart lov til å komme på besøk.
 • Kirk Van Houten er far til Milhouse og gift med Luann Van Houten frem til sesong 8. I likhet med disse har han tykke briller og blått hår, dog med en relativt stor måne. Hans første opptreden i serien var i 1992. Før skilsmissen jobbet han ved svigerfarens kjeksfabrikk, men fikk sparken fordi kjeks er et familieprodukt. Siden har han blant annet prøvd seg som musiker. Han har også vært i hæren og har en collegeutdannelse. Kirk bor i et slitent hybelkompleks for skilte og ungkarer. Da han en gang feilaktig ble arrestert for å ha kidnappet Bart Simpson ville han ikke forlate fengselet fordi han med ett ble populær blant kvinnene. I 2005 var Kirk og Luann nær ved å bli sammen igjen, uten at det skjedde.
 • Luann Van Houten er mor til Milhouse og gift med Kirk Van Houten frem til sesong 8. I likhet med disse har hun tykke briller og blått hår. Luann opptrådte i serien for første gang i 1991. Hun er født i Shelbyville, og er sannsynligvis av italiensk avstamning. Faren hennes eier en kjeksfabrikk. Hun hadde først problemer med å tilpasse seg singellivet, men har i den senere tiden brukt sin nyvunne frihet til å leve livet. Hun hadde blant annet et forhold til en deltaker fra TV-serien Gladiatorene.
 • Moe Szyslak er innehaver av baren «Moe's Tavern», hvor Homer og Barney er blant stamgjestene. Han har vært semiprofesjonell bokser, og heter egentlig Momar til fornavn. Hans store kjærlighet er kona til Homer, Marge. Moe hadde en kort karriere som filmskuespiller etter en plastisk operasjon. Karrieren endte da en av kulissene falt over ansiktet hans, og gjorde ham stygg igjen.
 • Barney Gumble er en alkoholiker som frekventerer på Moes bar. Forøvrig Homers beste venn, helt siden de gikk på skole sammen. Barney var forøvrig en lovende student frem til Homer introduserte ham for alkohol dagen før en avgjørende prøve, og Barney ble alkoholiker etter den første slurken. Han har siden blitt tørrlagt opptil flere ganger, men havner alltid utpå skråplanet igjen etter kort tid. Barney er ungkar og i alle fall halvt norsk, da moren hans kommer fra Norge.
 • Seymour Skinner er rektor på Springfield barneskole, hvor Bart og Lisa er elever. Han er veldig opphengt i regler og disiplin, og er Vietnam-veteran. Når skoleinspektør Chalmers kommer til skolen, får Skinner hikke som følge av nervøsitet. Han har et godt øye til Edna Krabappel, de innleder en lengre periode et forhold. Han het før Armin Tanzarian, men endret navn da han kom til Springfield. Det var fordi han kom til Springfield for å fortelle moren til den egentlige Seymour Skinner, at hennes sønn hadde dødd i kamp. Da han møtte opp spurte hun om han (Armin) var hennes sønn Seymour, og siden har de levd som mor og sønn. Det har kommet fram at han verdsetter «moren» foran kjæresten.
 • Edna Krabappel var en lærer på Springfield barneskole, og Barts klassestyrer. Hun var, som parodi av den amerikanske lærer, misfornøyd med sin jobb. den siste sesongen hun deltar i er den 25.
 • Elisabeth Hoover er lærer på Springfield barneskole, og Lisas klassesyrer. Hun er misfornøyd med jobben sin.
 • Skoleinspektør Chalmers. Hver gang han kommer til inspeksjon, skjer det en eller annen katastrofe, vanligvis forårsaket av Bart. Han kan ikke fordra Skinner, som smisker mye med

ham når han besøker skolen. Chalmers er generelt veldig misfornøyd med skolen. Hans faste ord er «Skinner!» (alá Emil i Lønneberget).

 • Otto Mann er den rocka og kule sjåføren på skolebussen. Han er ung og har langt, krøllete hår og sees ofte med øretelefoner. Han spiller gitar og tar livet veldig kult og rolig, Otto driver med mange forskjellige rusmidler.
 • Dolph, Kearney og Jimbo Jones er skolens verstinger.
  • Corky James «Jimbo» Jones dukket først opp i episoden «The Telltale Head» i sesong 1.[1] Jimbo er alltid iført en lilla lue og en svart t-skjorte med et hodeskalle på. Han blir ofte sett sammen med gjengen sin, bestående av Nelson Muntz, Kearney Zzyzwicz, Dolph og ham selv, hvor han selv blir sett på som lederen i gjengen. Han liker personlig å skremme folk, og å stjele fra butikker. Det blir hintet mot at han egentlig kommer fra en velstående familie i den 21. episoden i den sjette sesongen, når han og moren sitter og ser på såpeopera og sipper te mens skolen streiker. En vits som følger Jimbo gjennom serien er at moren muligens er prostituert, og går ofte toppløs, noe som Jimbos venner kan glede seg over. I episoden Bart the Fink fra sesong 7 finner Bart ut at Jimbos egentlige navn er Corky (selv om Nelson viser til Jimbo som "James" i episoden Lisa's Date with Density fra sesong 8, noe som betyr at "Corky" kan være et kallenavn). Noen andre kjente aliaser er Jamesbo, Dr. J og Hector Guterriez (fra episoden 24 minutes fra sesong 8). Jimbo er oppkalt etter James L. Brooks[1]. I episoden See Homer Run, fra sesong 17, stiller Jimbo til borgermestervalg, med mottoet "Tough on Nerds. Tougher on Dorks."
 • Nelson Muntz er en bølle og klassekamerat av Bart. Hver gang noe går galt, roper han «Ha-Ha!» mens han peker og ler. Han viser også av og til at han har en følsom side. Nelson og Lisa forelsker seg i hverandre i en episode. Han har ingen far etter at faren skulle «gå i butikken», men aldri kom tilbake.
 • Willie er vaktmester på Springfield barneskole. Er skotte på sin hals, har knallrødt hår og snakker med en veldig tydelig skotsk aksent. Har et vanvittig temperament og sees ofte med et hageredskap i hånda. Han er en litt stakkarslig fyr, men er alt i alt en real kar. Bor i redsskapsskjulet i skolegården, og blir ofte offer for ungenes fantestreker. Det har vist seg at han er svært fysisk sterk med en såkalt sixpack-mage. Mange virker litt urolige for hva Willie kan finne på, men i kriser er han veldig ressurssterk.

Hans første navn var Dr Wiliam Dugle, men fikk navnet endret. Det kan du se i episoden Lisa the drama queen

 • Martin Prince er en veldig smart elev på Springfield Grunnskole som ofte blir banket opp av Nelson og vennene hans.
 • Database er en gutt fra Springfield Grunnskole som er med i noen få episoder, Database er en nerd og er medlem av gruppen "Super best friends". Matt Groening, skaperen av The Simpsons hater denne karakteren.
 • Wendell er en gutt som blir veldig fort bilsyk og er konstant kvalm, dette ser man på hans tydelig bleke ansikt, er med i noen episoder.
 • Sherri og Terri er et tvillingpar på skolen.
 • Lewis er en av Barts venner på skolen.
 • Doris jobber som kokk i kantina på Springfield barneskole, Doris Grau spiller rollen som "Lunchlady Doris".
 • Üter er en er tysk utvekslingsstudent som opptrer som en fyldig og noe uintelligent elev. Han er kledd i tradisjonelle tyske drakter og spiser konstant godteri og snacks.
 • Montgomery Burns er eier av Springfield atomkraftverk, hvor Homer jobber. I en episode finner Homer ut at den egentlige eieren av kjernekraftverket er en kanarifugl, slipper ut fuglen og tar over verket. Men etter å ha innsett at han må jobbe døgnet rundt og ikke ha noen fritid overlater han jobben til Burns igjen. Burns er 104 år gammel, og holder seg relativt godt for alderen. Han er tynn og svak og har alle sykdommer som finnes, noen av dem ble til og med oppdaget i kroppen hans, men han er seig og ser ut til å aldri dø. Legen forklarte saken med det at det var den perfekte harmoni av sykdommer. Burns har en meget god selvtillit, bryr seg kun om seg selv og tror at han er uslåelig. Han er en ond og egoistisk mann. Hans utseende sies å være inspirert av Fred Olsen, men skaperne av Simpsons har slått fast at likheten «er helt tilfeldig».[2] Burns bor på en stor herregård og liker ikke å få besøk. På kontoret kan han trykke på en knapp bakpå pulten for å åpne en skjult lem i gulvet og kaste ut den ansatte som er så frekk å oppsøke kontoret hans, og hjemme slipper han gjerne ut hundene for å bli kvitt inntrengere («release the hounds»; «slipp bikkjene løs»).
 • Waylon Smithers er Burns' assistent. Smithers er skaphomofil og hemmelig dypt forelsket i Burns. Hans har viet hele livet sitt til Burns, på tross av at Burns har sparket han flere ganger. Flere har skjønt at Smithers er forelsket i Mr. Burns, men Burns skjønner det ikke selv. Smithers bor i en homofil bydel, noe Homer oppdaget en gang han ble kastet ut av Marge og måtte skaffe seg en hybel.
 • Carl Carlson er en barndomsvenn og kollega av Homers på atomkraftverket og er nesten en alltid vist sammen med Lenny Leonard. Carlson er en afro-amerikansk buddhist og en av stamgjestene på Moe's Tavern. Det blir ofte hintet til at Lenny Leonard og Carl kan ha et homofilt forhold. Men ingen ser ut til å legge merke til, eller bry seg om dette.
 • Lenny Leonard er en av Homers arbeidskamerater på atomkraftverket og er nesten en alltid vist sammen med Carl Carlsson, Lenny henger også ofte på stambaren "Moe's". Harry Shearer gir stemme til figuren. Lenny har en mastergrad i kjernefysikk. I likhet med Carl Carlson er han en av Homer Simpson sine venner. Det blir ofte hintet til at Carl Carlson og Lenny kan ha et homofilt forhold. Men ingen ser ut til å legger merke til, eller bry seg om dette.
 • Frank «Grimey» Grimes ble raskt fienden til Homer Simpson, etter at han begynte å jobbe ved atomkraftverket. Han ble raskt forferdet over Homers latskap og inkompetanse, spesielt etter å ha fått vite at Homer er anleggets sikkerhetsinspektør. Når Grimes hindrer Homer fra å drikke svovelsyre ved et uhell, får Grimes kjeft av Mr. Burns Grimes som trekker lønnen hans, ettersom Grimes sølte svovelsyren og dette ødela en vegg. Frank Grimes døde av strøm da han tok tak i en strømledning da han etterlignet Homer. Han dukket opp i episoden Homer's enemy, og døde i samme episode. Han har en sønn, Frank Grimes jr. Han dukket opp i episoden The Great Louse Detective, og kom for å drepe Homer. Gravsteinen til Frank Grimes har vært med i episoden Alone Again, Natura-Diddily og My Mother the Carjacker, der Homer sparker den ned.
 • Inanimate Carbon Rod er en grønn og livløs karbonstav som var med i episoden Deep Space Homer. I episoden var Homer Simpson den eneste som enda ikke hadde blitt kåret til «Ukens ansatte» på atomkraftverket. Uheldigvis bestemte eieren av verket, Charles Montgomery Burns seg for i stedet å gi prisen til den livløse karbonstaven. Senere i episoden bestemmer NASA seg for å sende opp en gjennomsnittsamerikaner i verdensrommet. Homer blir den heldige. I verdensrommet klarer han å brekke dørhåndtaket til romskipet slik at de ikke kan komme seg hjem, fordi de vil ble brent i hjel. Ved en tilfeldighet lukker Homer døren ved hjelp av en livløs karbonstav slik at de kommer seg hjem. Når han kommer hjem sammen med astronautene blir staven sett på som helten og kommer på forsiden av bladet Time.
 • Duffman er maskot og talsmann for ølprodusenten Duff Beer. Duffman er ikledd en blå drakt, rød kappe, hvite hansker og hvite støvler og har navnet «Duff» dekorert på brystet. Drakten inkluderer også en rød cap, mørke solbriller og et belte med ølbokser rundt livet. Selv om Duffman er talsmann for Duff Beer, er han i en episode slitt mellom sin lojalitet til arbeidsgiveren og sannheten om det lokale basketballaget Isotopes, som skal flyttes av sin eier, Duff Beer, til en annen by. Duffman følger ordspråket «Hva ville Jesus gjort» og tar parti med Homer Simpson, som sultestreiker for å beholde laget i Springfield. I en annen episode avsløres det at Duffman er jøde. Duffman er kjent for sin metodiske langsomme tale med dramatiske opphold. Uttalelsene avsluttes ofte med «Oh, yeah!» Han refererer alltid til seg selv i tredje person. Som han selv sier: «Duffman kan aldri dø, kun skuespillerne som fremstiller ham.» Hans virkelige navn har vært hevdet å være Sid, Larry, Barry eller Joel.
 • Politisjef Clancey Wiggum er Springfields politisjef. Han er en slags parodi på den gjennomsnittlige amerikanske politikulturen. Han har så vidt ikke løst en eneste sak ordentlig og kan med sikkerhet stemples udugelig. Wiggum kan man se, vanligvis, spisende på en dounut. I en episode om framtiden var Wiggum en robot med sitt mennesklige hode og grillet på en kylling i magen.
 • Ralph Wiggum er sønn av politisjefen. Forøvrig også klassekamerat av Lisa. Han er dum, naiv og barnslig – muligens mentalt tilbakestående. Hans høydepunkt i livet var da Lisa gav ham et kort hvor det stod «I choo, choo, choose you». Ralph er mobbeoffer, ofte av Bart.
 • Apu Nahasapeemapetilon er en indisk hindu som jobber på Apu Nahasapeemapetilon#Kwik-E Mart. Apu er gift og har mange barn. Han var i en episode utro, men kona tilga ham til slutt. Hans faste setning er «Thank you, come again». Apu jobber tilsynelatende hele døgnet i butikken sin, og har ingen andre ansatte. Fetteren Sanjay jobber noen ganger sammen med ham. Apu er ofte blid og fornøyd, men er også innimellom lei av å stå i butikken og lei av unger som stjeler fra ham. Han drømmer om å bli rik.
 • Krusty the Clown (het først Herschel Schmoikel Krustofski, men har byttet navn til Herschel Pinkus Yerucham Krustofski i en senere episode). Han er klovn og programleder for Bart og Lisas favorittTV-program, der blant annet den animerte serien The Itchy & Scratchy Show vises. I programmet hadde Krusty tidligere hjelp av Sideshow Bob, men etter at Bart fikk Sideshow Bob i fengsel, har han hatt hjelp av Sideshow Mel. Krusty er Barts helt, og Bart har fylt soverommet sitt med forskjellige Krusty-produkter, inkludert «Krusty's home pregnancy test (may cause birth defects)» og en vekkerklokke med Krustys latter som vekkelyd. Klovnen har også sin egen hamburgerkjede: Krustyburger. Den er kjent for sine dårlige, men velsmakende, burgere. Trolig parodi på McDonald's. Krustys far er rabbiner og liker ikke Krustys yrke, men har nå skværet opp med Krusty. I en periode med dårlig økonomi startet han "Clown College" (klovneskole), hvor Homer gikk.
 • Sideshow Bob (org. Robert Underdunk Terwilliger) er tidligere Krusty the Clowns medprogramleder. Nå er Sideshow Bob en fengselsfugl ettersom Bart sendte ham i fengsel. Han hater Bart for dette og har gjentatte ganger prøvd å ta livet av han. Greide nesten å bli ordfører i Springfield, men ble stoppet av Bart og Lisa som avslørte valgfusket hans. Bob har tatovert «Die Bart Die» på brystet. Under høringen for prøveløslatelse hevder han dette er tysk og betyr «The Bart, The». Bob har i en kort periode vært gift med Selma Bouvier, som han også har prøvd å drepe. Bob er et høyt utdannet, ondt geni. Men det viser seg stadig at han ikke makter å ta Bart av dage.
 • Snake Jailbird er en fengslesfugl, (derav navnet Jailbird). Snake blir ofte sett når han raner butikker. Nummeret på cellen hans i fengselet er alltid 7F20. Første gang man møtte Snake Jailbird var i andre sesong, i episoden: The War Of The Simpsons. Her var han med på festen til Bart og Lisa Simpson. Navnet hans ble aldri nevnt før i tredje sesong i episoden Black Widower. Han er ofte med i Treehouse of Horror-episoder. Hank Azaria spiller stemmen til Snake Jailbird.
 • Sideshow Mel er assistenten til Krusty The Klown på TV-serien The Krusty Show. Han erstattet Sideshow Bob, etter at Sideshow Bob prøvde å få Krusty i fengsel. Han har høyt, turkis hår med et ben gjennom og går kledd med et lendeklede.
 • Fat Tony er mafialeder i Springfield, stemmen hans spilles av Joe Mantegna.
 • Troy McClure er en skuespiller i The Simpsons, han sees ofte i dårlige reklamer, i en episode blir han gift med Selma Bouvier, men forholdet ender når Selma får vite at han bare vil ha henne for å få i gang Hollywoodkarrieren sin, stemmen hans ble spilt inn av Phil Hartman.
 • Kaptein Horatio McCallister, ofte bare kalt The Sea Captain, er en karakter som ofte dukker opp. Han har halvlangt hvitt hår og skjegg og har alltid på seg blå jakke, grønn genser, brune bukser og sorte gummistøvler. Han har to glassøyne og et trebein. Han oppfører seg eksentrisk, alkoholisert, vulgært og noe taktløs. Allikevel er han i noen episoder er han stålhjertet og virker meget profesjonell, som for eksempel en gang da han lett tar opp kampen med en fullvoksen hvithai da den forstyrrer husbåtutleiebusinessvirksomheten hans.
 • Jasper Beardley bor på gamlehjemmet i Springfield, sammen med blant annet bestefar Simpson (Abe). Jasper er skallet og har langt, hvitt skjegg. Han er noe forvirret, og roper av og til ut dommedagsvarsler. En dag går han inn i fryseren på Kwik-e-Mart, og blir en attraksjon som Apu tar betalt for. Dessverre for Apu blir strømmen brutt, Jasper tiner og går bare ut av butikken til det han tror er fremtiden.
 • Drederick Tatum, også kjent som Mr. Armageddon, er en profesjonell bokser som har vært med i flere episoder, med sin største rolle i episoden der Homer ble profesjonell bokser. Han har også knust kjeven til Homer. Tatum er på flere måter en parodi på Mike Tyson, blant annet i forhold til utseende, rulleblad og talefeil. Navnet ser imidlertid ut til å være basert på bokseren Meldrick Taylor. Tatums manager, Lucius Sweet, ligner på Don King og gis stemme av Paul Winfiled, som spilte King i filmen Tyson.
 • Squeaky Voiced Teen er en av få tenåringer i serien The Simpsons. Han er ofte ansatt på dårlige jobber, for eksempel «Krusty Burger» eller kinoen. Særpregene hans er masse kviser og han har en stemme som konstant er i stemmeskifte.
 • Jebediah Obadiah Zachariah Jenediah Springfield er ifølge myten grunnlegger av byen Springfield i animasjonsserien Simpsons. Han skulle lage en by med partneren Shellbyville Manhattan, men den ble i stedet delt i to byer, Springfield og Shellbyville. Lisa Simpson bidro imidlertid til at han ble avslørt som den morderiske sjørøveren Hans Sprungfeld.
 • Hugo Simpson dukket opp i The Thing and I i episoden Treehouse of Horror VII som Bart sin angivelige siamesiske tvilling. Bart oppdager at han ble separert fra sin siamesiske tvilling ved fødsel, av Dr. Hibbert. Hans "onde tvilling", Hugo, har blitt forvist til å bo på loftet i Simpson-huset, og får en bøtte fiskehoder som mat hver uke. Han eksperimenterer også med operasjoner for hans eventuelle sammensveising med Bart, og laget en «due-rotte» i prosessen. Mot slutten oppdager familien at Bart er den onde tvillingen, og han blir plassert på loftet hvor han blir matet med fiskehoder. Siden Hugo Simpson dukket opp i en Treehouse of Horror-episode som ikke er en del av Simpsons-kanonen, blir han ikke regnet som en del av familien.
 • Rainier Wolfcastle er som oftest med i actionfilmer. Han kan minne om vår verdens Arnold Shwarzenegger.
 • Radioactive Man er helten i den mest populære tegneserien i byen Springfield. Sammen med «Fall Out Boy» bekjemper han onde superskurker. Radioactive Man ble radioaktiv da han ble utsatt for en atomeksplosjon i det første Radioactive Man-bladet.[3]
 • Helen Lovejoy er en konen til Reverend Timothy Lovejoy. Hun pleier mest å sladre om andre folk i Springfield.
 • Disco Stu er en mann som mentalt sitter fast i 70-tallets disko.[4] Han er vanligvis iført fritidsdress med falske diamanter eller lignende på. Stu ble først introdusert som punchlinen i en vits i "Two Bad Neigbors", hvor Homer har et garasjesalg. Homer prøver å selge en jakke som han prøvde å skrive "Disco Stud" på med falske juveler, men fikk ikke plass til den siste bokstaven. En annen kunde anbefaler jakken til Disco Stu, som svarer med "Disco Stu doesn't advertise".[4] Stus talemønster er likt Duffman sitt, som også har Hank Azarias stemme. Han snakker i tredje person, og refererer ofte til seg selv som "Disco Stu" (ofte med vekt på "Stu", for så å ta en liten pause før han fortsetter). Ifølge "How I Spent My Strummer Vacation" er Stu klar over at diskoen er død, og vi får vite at han egentlig ikke liker diskomusikk i det hele tatt. Han er også bekymret for at smaken hans gjør ham kjedelig i lengden. Han er en katolikk, og fikk ekteskapet sitt annullert av Pave Johannes Paul II etter å ha vært gift med Selma Bouvier.[5] I sine tidligere år begynte han på en karriere som kaptein til sjøs, og kalte seg for "Nautical Stu".[6] Han flørter med Marge i "Little Big Mom", men trekker seg det øyeblikket han finner ut at hun har barn. I "Dumbbell Indemnity" finnes det en danseklubb som heter "Stu's Disco", med en pappfigur av Apus bror, Sanjay, hvor det står "You must be this swarthy to enter", som står like utenfor døren. Av 25, rangerte IGN Stu som nummer 24 på en liste over mindre karakterer i The Simpsons.[7]

Referanser

[rediger | rediger kilde]
 1. ^ a b Jean, Al (2001). Kommentar for "The Telltale Head", på The Simpsons: The Complete First Season [DVD]. 20th Century Fox.
 2. ^ Langberg, Øystein Kløvstad (9. mars 2015): «Likheten mellom Mr. Burns og Fred. Olsen er helt tilfeldig, ifølge serieskaper», Aftenposten
 3. ^ Bob Mackey (31. mai 2009). «Retro Revival Retrospective: The Simpsons Part 6». Besøkt 3. august 2009. 
 4. ^ a b The Simpsonsepisoden: "Two Bad Neighbors"
 5. ^ The Simpsonsepisoden: "How I Spent My Strummer Vacation"
 6. ^ «Top 20 (and Bottom 5) Simpsons Episodes — The Simpsons — Fanpop». Fanpop.com. Besøkt 2. desember 2009. 
 7. ^ Goldman, Eric; Iverson, Dan og Brian Zoromski (6. oktober 2006). «Top 25 Simpsons Peripheral Characters». IGN. Besøkt 26. mai 2008. 
Autoritetsdata