Hopp til innhold

Reverend Timothy Lovejoy

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Tim Lovejoy
Kjønn Mann
Hår
Alder 41
Jobb Protestantisk pastor
Familie Kone: Helen Lovejoy
Datter: Jessica Lovejoy
Først sett «The Telltale Head»
Stemme Harry Shearer

Timothy «Tim» Lovejoy (ofte kalt Reverend Lovejoy) er en fiktiv pastor i den tegnede, amerikanske TV-serien Simpsons.

Lovejoy er ikke spesielt opptatt av å leve etter Bibelen og kan ikke fordra Ned Flanders, som hele tiden vil spørre ham om hvordan han kan bli en bedre kristen. Han er også svært glad i modelltog. Pastor Lovejoy snakker med en mørk, monoton stemme, noe som fører til at Homer ofte sovner i kirken. Marge Simpson drar gjerne med seg hele familien i kirken på søndag, til Homers skrekk.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Lovejoy fikk sin utdannelse ved Texas Christian University i Fort Worth, Texas og kom først til Springfield på 1970-tallet som en ivrig, entusiastisk, ung mann. Men han ble etter hvert kynisk og desillusjonert over sin tjeneste - mest på grunn av Ned Flanders, som stadig plager ham med mindre problemer som å begjære sin egen kone, eller fordi han trodde at han hadde svelget en tannpirker. Lovejoy demonstrerer sin aksept for hinduismen når han gjennomfører en hinduistisk ekteskapsseremoni for Kwik-E-Mart-butikkeieren Apu Nahasapeemapetilon. Selv om Lovejoy ikke vet særlig mye om andre religioner. Han har også vært med på et religiøst radio-program sammen med en jødisk rabbiner, og han innrømmer at evolusjon kan være sann.

Imidlertid tolererer han ikke buddhismen, ette at Lisa Simpson konverterte til den. Lovejoy bruker to forskjellige Rolodex: en for kristne, og en for ikke-kristne. Selv om han opprinnelig ser ut til å ha akseptert evolusjonsteorien, tok han senere til orde for kreasjonisme for å øke medlemskapet til kirken hans. Han godtar heller ikke romersk-katolisisme. Lovejoy er ikke alltid like begeistret for Bibelen. Det er usikkert om han i det hele tatt eier en bibel selv, når det en gang blir uttalt at han låner en bibel på biblioteket hver uke.

Men pastor Lovejoy har vist seg å gjøre ting som kan bli ansett som syndige. Lovejoy har vært kjent for å utnytte sin menighet for å motta donasjoner, han har slåss mot en romersk-katolsk prest, og antydet at han en gang brente ned kirken sin for å få utbetalt en forsikring. I episoden «The Joy of Sect» fra sesong ni, blir flere innbyggere fra Springfield narret til å bli med i en kult, og Lovejoy kidnapper Homer Simpson sammen med Groundskeeper Willie. Men når Lovejoy ser romskipet dukke opp fra den «forbudte låven» kaster han sin religiøse krage på bakken. Men etter at det er avslørt at romskipet var en bløff, legger Ned Flanders merke til prestekragen hans på bakken - og Lovejo plukker den opp, og setter den på seg igjen.

I episoden «Secrets of a Successful Marriage» fra den femte sesongen, en episode som handlet om ekteskapsrådgivning, anbefaler Lovejoy og hans sladrete kone Helen, at Marge burde skille seg fra Homer. Selv om Marge protesterer mot dette, og påpeker hvordan Bibelen har strenge retningslinjer mot ting som skilsmisse. Lovejoys kone Helen ble opprinnelig fremstilt som en ekstremt moralistisk og dømmende, som elsker å komme med sladder om alle de andre innbyggerne i Springfield.

Autoritetsdata