Hopp til innhold

Kang & Kodos

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Kang & Kodos er to romvesener fra TV-serien The Simpsons. De er store, grønne og enøyde, i tillegg kommer de fra planeten Rigel VII.

De er som regel kun med i Mal:Treehouse of Horror-episodene. Harry Shearer har stemmen til Kang, mens Dan Castellaneta har stemmen til Kodos.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Kang og Kodos er «Rigellianere» fra planeten Rigel VII. De snakker «Rigellian» som tilfeldigvis høres nøyaktig ut som engelsk. De er tilnærmet identiske i utseende, med hjelmer for å puste bår de besøker en annen atmosfære. I de aller fleste opptredener er de antagonistiske mot menneskeheten. Ett unntak er Kang og Kodos sin første opptreden i segmentet «Hungry are the Damned» fra episoden «Treehouse of Horror» fra den andre sesongen, hvor de kidnapper hele Simpson-familien. De mater familien med masse utsøkt mat, om bord på romskipet deres. Men Lisa blir mistenksom overfor intensjonene deres, og anklager Kang og Kodos for å fete dem opp og deretter planlegge å spise hele Simpson-familien. Kang og Kodos benekter denne anklagen, og blir irriterte på dem. Etterpå tar de Simpsons-familien tilbake til jordkloden.

Kang og Kodos har invadert jordkloden ved flere anledninger, med varierende resultater. I 1996 etterlignet de Bill Clinton og Bob Dole, og stilte mot hverandre under det amerikanske president-valget i 1996. Først erklærer amerikanere at de kommer til å stemme på en uavhengig kandidat, men Kang overbeviser amerikanerne om at alternativet er en bortkastet stemme. Som resultat blir Kang innsatt som USAs neste president

I sin andre opptreden bestemte Kang og Kodos seg for å ta over jordkloden, etter at menneskeheten hadde erklært verdensfred - men makt-overtakelsen deres mislyktes til slutt. Kang og Kodos sin religion heter «Quantum Presbyterianisme» selv om Kodos senere påstår å være jødisk. Andre Rigellianere som har dukket opp inkluderer Serak the Preparer, hvis stemme ble gitt av James Earl Jones. En rekke segmenter inkluderer Kang og Kodos som observerer for eksempel zombier som angriper jorden, fra verdensrommet. Romvesenet ler manisk over menneskehetenes problemer, før scenen hopper tilbake fra verdensrommet til Jorden.

I episoden «The Man Who Came to Be Dinner» fra de 26. sesongen, får Simpsons-familien en omvisning på planeten Rigel VII av Kang og Kodos. Men familien blir deretter plassert i en dyrehage, frem til romvesenene skal spise opp Homer Simpson under et årlig ritual. Men det blir snart avslørt at mennesker kan være dødelige for Kang og Kodos, på grunn av menneskers usunne kosthold. Etter at deres dronning dør etter å ha spist menneske-kjøtt, sender Rigellanerne hele Simpsons-familien tilbake til jorden igjen. I en episode av «Treehouse of Horror» kunngjør Marge Smpsons at Kang er den biologiske faren til Simpsons-familiens yngste datter Maggie. Dette var et resultat av et eksperiment, for å avle opp to vidt forskjellige arter.

Autoritetsdata