Hopp til innhold

Comic Book Guy

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jeff Albertson
Kjønn Mann
Hår
Alder 45
Jobb Eier av The Android's Dungeon & Baseball Card Shop
Familie Ukjent
Først sett «Three Men and a Comic Book»
Stemme Hank Azaria

Jeff Albertson, bedre kjent som Comic Book Guy, er en fiktiv figur i den animerte serien The Simpsons. Han eier en tegneseriesamler butikk kalt The Android's Dungeon & Baseball Card Shop.

Figur[rediger | rediger kilde]

Figuren blir fremstilt som den overvektige og stereotype nerden. Comic Book Guy er kanskje best kjent for sin sarkastiske holdning som etterhvert har blitt hans kjennemerke. Han har en doktorgrad i folklore og mytologi (han oversatte Ringenes Herre til Klingon som en del av sin eksamen). Hans slagord er «Worst. Noun. Ever.», som vanligvis er sagt med korte pauser mellom hvert ord eller med ordvariasjoner.

Bortsett fra å være en stor Star Trek samler, en han en stor fan av tegneserien Hi and Lois. Butikken hans har en seksjon dedikert til illegale videoer som inkluderer Fred Rogers full, en topphemmelig atomkrig strategiplan, en «god versjon» av Gudfaren III samt en video med Kent Brockman som plukker seg i nesen. Han måtte en gang gi bort det «ultimate beltet» (som han vant på en Star Trek konvesjon) siden han selv påpekte at den gjennomsnittlige Star Trek entusiasten ikke har noe bruk for et belte i medium størrelse. Han var seksuelt uerfaren til godt inne i 40-årene inntil han fikk et forhold til Seymour Skinners mor, Agnes. Han gikk senere ut med Edna Krabappel. Comic Book Guy er kjent for å være egoistisk. Han pleier å ha en sarkastisk tone til Bart Simpson og Milhouse Van Houten når de besøker butikken hans. Han ble utsatt for mobbing da han prøvde å få tilbake det «ultimate-beltet», han gav til slutt etter ved å si «I must get back to my comic book store, where I dispense the insults rather than absorb them.»

Han er medlem av Mensa sammen med Seymour Skinner, Julius Hibbert, Lisa Simpson, Professor Frink, og Lindsey Naegle.

I episoden Saddlesore Galactica, hadde han på seg en t-skjorte med påskriften «Worst Episode Ever» mens han kritiserte Simpson familien for å ha en hest siden de allerede hadde hatt en hest i en tidligere episode. Han dukket opp igjen i samme episode da det ble det nevnt at Marge holdt på å utvikle et gambling problem ved å si «Hei! Jeg fulger med deg»". Under rulleteksten i episoden kan man høre han si, «Worst Episode Ever» («verste episode noensinne»).

Navn[rediger | rediger kilde]

Man hadde lenge unngått å røpe figurens navn ved å la de andre figurene kalle han «Comic Book Guy». I mai 2002 uttalte Matt Groening i et intervju med Wizard, at han tenkte å kalle Comic Book Guy for Louis Lane. Den 6. februar 2005 i episoden «Homer and Ned's Hail Mary Pass», introduserte Comic Book Guy seg til Ned Flanders ved å si, «My name is Jeff Albertson, but everyone calls me Comic Book Guy». Produsent Al Jean uttalte senere at de gav han det vanlige navnet bare for å irritere fansen.

Autoritetsdata