Dr. Julius Hibbert

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Julius M. Hibbert
Kjønn Mann
Hår
Alder 45
Jobb Doktor
Familie Kone: Bernice Hibbert

Barn: (Tre uten navn) Ukjent bror: Bleeding Gums Murphy (Død) Ukjent identisk tvillingbor: (uten navn, jobber på Shelbyville gamlehjem).

Første opptreden
Stemme Harry Shearer

Julius M. Hibbert er en figur i den satiriske tegnefilmserien The Simpsons. Julius Hibbert er i TV-serien en vennlig, afroamerikansk lege med lett makaber humor. Stemmen hans tilhører skuespilleren Harry Shearer. Det er også vist at Hibbert har en Volvo 850. Trolig har han også en bror, Bleeding Gums Murphy, men det er aldri bekreftet/avkreftet. Julius forteller en gang at; tidligere hadde han en bror som spilte jazz. Han er kjent ved at han ler på plasser der det ikke passer.

Dr. Hibbert i the Simpsons er (som oftest) godhjertet familiedoktor, et geni, en avgangselev av Johns Hopkins University School of Medicine and Mensa, og er en av noen få faste afroamerikanske figurer i serien. Hibbert er merkverdig mindre rar? (=dysfunctional) enn omtrent alle andre i serien, selv om han har en bisarr tendens til å le i upassende øyeblikk. Han gir også tvilsomme løsninger på visse medisinske problem. For eksempel, når Maggie reddet Homer fra å drowning, svarte han på Marges spørsmål: "Hvordan kan en baby redde livet til en full voksen mann?(spør Marge)", "Det er veldig lett. Når en voksens liv er i fare, kan et barn finne fram superstyrke!" I "Maximum Homerdrive", når Homer Simpson utfordrer Red Barclay til å spise "Sir Loin-a-Lot" kjøttet i en konkurranse, fryktet Marge at Homer kanskje kom til å bli kvalt av en bit av kjøttet. Men Dr. Hibbert hevder at siden han eier 12% av "Slakterhuset" (restauranten de spiste på), er diett-rådet for Homer å spise på den årlige spisekonkurransen".

Når Fox (tv-kanal) flyttet The Simpsons til tirsdager til fordel for NBCs "The Cosby Show", produsenten tegnet Dr. Hibbert som en parodi av Cosby-figuren Dr. Cliff Huxtable. Hibbert eier til og med en collection of rather horrid sweaters, just like Dr. Huxtable. En annen inspirasjonskilde kan ha vert basketballspilleren Julius Erving, som har kallenavnet "Doctor J".