Maggie Simpson

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Maggie Simpson
Kjønn Jente
Hår
Alder 1
Jobb Ingen
Familie Foreldre: Homer og Marge
Søsken: Bart og Lisa
Besteforeldre: Abe, Mona, Clancy og Jackie
Tanter: Patty, Selma og Abbie
Onkel: Herb
Kusine: Ling
Først sett «Good Night»
Stemme Elizabeth TaylorLisa's First Word»)
Nancy Cartwright
James Earl JonesTreehouse of Horror V»)
Yeardley Smith
Harry ShearerTreehouse of Horror IX»)

Margaret «Maggie» Simpson er en fiktiv figur i den animerte TV-serien Simpsons. Hun er datter av Homer og Marge Simpson og søsteren til Bart og Lisa Simpson.

Maggie ble født i 1993, selv om hun, merkelig nok, har vært med helt siden begynnelsen. Ingen Simpsons-figur vokser, og heller ikke Maggie. Hun er omtrent ett år. Selv i 2015 er hun en baby.

Hennes klesdrakt er et blått kjolelignende plagg, og hun har alltid en rød smokk i munnen som hun sutter høylytt på. Blir hun fratatt smokken begynner hun å gråte.

Maggie har aldri blitt sett snakkende av noen, men hennes første ord (med Elizabeth Taylors stemme) var «daddy» som kom i denne scenen:

Homer: Jo tidligere barn snakker, jo tidligere vil de snakke stygt tilbake. (Gir Maggie smokken hennes) Jeg håper du aldri sier et ord. (Forlater rommet)
Maggie: (Tar smokken ut) Daddy (norsk: «Pappa»)

Hun har også sagt «It’s your fault that I can’t talk!» (norsk: «Det er din feil at jeg ikke kan snakke!». Dette var i episoden «Bart vs. Thanksgiving». I en episode har hun også sagt «Ja» på norsk som hun lærte av en Ogdenvillersk hushjelp.

Homer glemmer ofte at Maggie finnes, og Marge må minne ham på at han faktisk har tre barn. Maggie gjør veldig lite ut av seg, og er stort sett et snilt barn. Marge og Maggie har et nært mor-datter-forhold.

Maggie er Homers «skytsengel». I en episode der mafiaen i Springfield skal drepe Homer, fordi han er blitt sjef for politiet, uskadeligjør Maggie mafiaen med en rifle. Hun fikk tak i rifla i episoden: Marge Gets A Job. I en annen episode skyter Maggie Charles Montgomery Burns.