Marge Simpson

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Marge Simpson
Kjønn Kvinne
Hår Høyt blått hår
Alder 34-38
Jobb Husmor
Familie Mann: Homer
Barn: Bart, Lisa og Maggie
Foreldre: Clancy og Jackie
Søstre: Patty og Selma
Først sett Simpsons-kortfilmen «Good Night»
Episode: Simpsons Roasting on an Open Fire (1989)
Stemme Julie Kavner

Marjorie «Marge» B. Simpson tidligere Bouvier (stemme av Julie Kavner) er en fiktiv figur i den animerte TV-serien Simpsons. Navnet hennes stammer fra moren til Matt Groening, skaperen av Simpsons, som heter Margaret «Marge» Groening. Marge er en snill og tålmodig kone for sin mann, Homer Simpson. Hun er lett gjenkjennelig på sitt lange, blå hår som står rett opp. Marge er stolt over å ikke ha møtt noen med lengre hår utenfor Graceland. Homer sa en gang at hennes hår er farget blått og egentlig er «grått som et muldyr». I en episode ser vi at Marge gjemmer en stor glasskrukke med penger i håret.

Marge bruker mesteparten av tiden sin med husarbeid. Enten oppdrar hun datteren Maggie, hjelper Lisa eller disiplinerer Bart, og Homer.

Alder[rediger | rediger kilde]

Hennes bursdag kan være 18. mars (fra premieredatoen på episoden «Life on the Fast Lane» der hun hadde bursdag) eller 20. april (Homer sa en gang at Marge deler bursdag med Hitler). I en nyere episode tyder det på at Marge har bursdag i mai, fordi hun sa at smaragd kunne vært hennes fødselstein om hun hadde vært født tre måneder tidligere, da smaragd er fødselsteinen til mai måned. Hun kan være født mellom 1968 og 1972. I episoden «Kiss Kiss, Bang Bangalore» sier Marge at hennes bursdag er i mai.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Familie[rediger | rediger kilde]

Marges familie er ganske nylig immigranter. De kom til Springfield i stedet for Stenchburg fordi de så opp til Jebediah Springfield, grunnleggeren av byen. Hun har to søstre, Selma og Patty (begge spilt av Julie Kavner). Faren hennes er en flyvert (som er en av årsakene til Marges flyskrekk i episoden "Fear of Flying"), mens moren sjelden er sett i serien. Ingen av medlemmene i familien (unntatt Marge) har imidlertid akseptert hennes ekteskap med Homer.

Oppvekst[rediger | rediger kilde]

Da Marge var liten drømte hun om å bli kunstner. Hun var en talentfull maler og en av de beste elevene på skolen. Hun var veldig forelsket i Ringo Starr, noe som resulterte i at hun malte utallige malerier av ham (inkludert ett der de gifter seg). På high school var hun mye med bestevennen, Chloe. De var begge talentfulle journalister. Ifølge Marge selv var hennes største øyeblikk som journalist å ta Moe Szyslak på fersken i å spytte i suppen til elevene. Chloes kjæreste var Barney og Marges var Homer. Chloe og Barney slo opp, hun ble en berømt journalist og en ettertraktet dame, mens Marge ble i Springfield med Homer. Sammen fikk de Bart. Dette gjorde at Marge giftet seg med Homer, og de etablerte seg i Springfield. Hun har aldri angret på avgjørelsen om å bli. Da Marge var ung, hadde hun det lange, blå håret utslått, med midtskill. Hun kjenner seg igjen i Lisa, og oppmuntrer henne til å følge sine drømmer og ambisjoner.

Kjærlighet[rediger | rediger kilde]

Marge var en aktivist på skolen. Etter hennes første (og eneste) protest ble hun straffet med igjensitting på skolen. Det var slik Marge møtte Homer for første gang. Etter hvert ble de to et par. Derimot er ikke Homer den eneste beundreren Marge har hatt gjennom tidene. Både Montgomery Burns, Springfield Isotopes-spiller Flash Baylor, eks-millionær Artie Ziff (som nylig gikk over til å like søsteren, Selma) og kanskje den største beundreren av dem alle; Moe Szyslak. Han har prøvd gjentatte ganger i serien å få Marge, uten hell. Allikevel var det nesten, da de to dro til ferieøya Aruba. Homer fikk imidlertid reddet ekteskapet på et klønete vis.

Etter high school[rediger | rediger kilde]

Etter high school, og før ekteskapet med Homer, jobbet Marge som servitrise i en drive-through-restaurant.

Marge har alltid vært en «snill» dame og følger god moral. Hun er den eneste i Simpson-familien som støtter det å gå til kirken. Allikevel har hun vært utsatt for en rekke ulike lovforbrytelser: Tatt for bekjempelse av råkjøring, tid i fengsel for tyveri, spillegalskap, forkjærlighet for alkoholikere, en minneverdig skijakt (á la Thelma & Louise) og for å ha hatt sex med Homer på en minigolfbane (noe som førte til at Homer og Marge løp nakne rundt i byen).

Marge har hatt mange forskjellige psykiske problemer; stress på grunn av familien og flyskrekk. Flyskrekken fikk hun etter å ha opplevd at faren ikke var flyver som han hadde sagt, men flyvert. Hun har også opplevd at lekeflyet hennes tok fyr. Denne hemmeligheten kom frem da familien skulle ta flyet for å komme på ferie.

Jobber[rediger | rediger kilde]

Marge er en ressurssterk kvinne og det kan av og til bli kjedelig å bare være mor og husfrue hele tiden. Hun har hatt en rekke jobber, noe som har plaget Homer en del. Homer vil være familiens store inntektskilde. Jobbene til Marge inkluderer:

Annet[rediger | rediger kilde]

  • Marges favorittmat er nudler og fersken til dessert.
  • Marge støtter demokratene.
  • Marges favorittårstid er vår og vinter etterfulgt av høst og sommer (i den rekkefølgen).
  • Marge snakker flytende fransk og tysk.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Engelsk Wikiquote har en samling sitater relatert til: