Hopp til innhold

Apu Nahasapeemapetilon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Apu Nahasapeemapetilon er en figur i TV-serien The Simpsons som blir gitt stemme av Hank Azaria. Han er av indisk-tamilsk avstamning og eier Springfields avdeling av Kwik-E-Mart. Han er gift med Manjula, som fikk mange doser medisiner for å øke sin egen fruktbarhet. Dette førte til at hun fødte åttlinger. Disse heter Anoop, Uma, Nabendu, Poonam, Priya, Sandeep, Sashi, og Gheet, som er Manjulas favoritt. Han har også en bror som heter Sanjay, som hjelper ham med kiosken sin, en niese som heter Pahusacheta og en nevø som heter Jamshed. Apu har også en fetter bosatt i India, som heter Kavi. Etter at han var utro mot Manjula ble han dømt til å skifte navn til Slime Q Slime Dog, men alle kjenner ham fortsatt som Apu. Apu er hindu, nudist, og veganer.

1960-tallet, mens han fortsatt bodde i India, ble han venn med Paul og Linda McCartney og mener selv han var kjent som den femte beatle. Han tok opp sang-karrieren tidlig på 1980-tallet da han sammen med Homer Simpson, Seymour Skinner og Barney Gumble gjorde stor suksess som The Be Sharps. I mellomtiden hadde han tatt doktorgrad i informatikk.

Apu begynte å arbeide ved Kwik-E-Mart samtidig som han studerte i USA, for å betale ned på studielånet sitt. Men han valgte å bli værende i USA etter studiene, fordi han likte jobben og alle vennene han hadde fått. Deretter avanserte han, og ble etter hvert leder for denne avdelingen av Kwik-E-Mart. Han forble en ulovlig innvandrer frem til ordfører Joe Quimby foreslo en ny kommunal lov for å utvise alle udokumenterte immigranter fra Springfield. Apu kjøpte derfor en forfalsket fødselsattest fra mafiaen i Springfield, for å slippe å bli sendt ut av landet. I denne attesten stod foreldrene hans oppført som amerikanske statsborgere ved navn Herb og Judy Nahasapeemapetilon fra Green Bay, Wisconsin. Men kort tid senere bestemte Apu seg i stedet for å bestå prøven for å få amerikansk statsborgerskap med hjelp fra Lisa og Homer Simpson.

Kwik-E-Mart har dårligere utvalg og høyere priser enn det store supermarkedet, men ligger nærmere huset til Simpson-familien og han ser lettere gjennom fingrene med ting. Da det i en episode ble forbudt å selge fyrverkeri, solgte Apu det i hemmelighet. Han har alltid masse varer stående på disken, og utvalget byttes stadig ut.

Apu er en følsom mann, som er glad i kona si og har lett for å gråte. Han får lett dårlig samvittighet.

Apus første opptreden var i 1990, i nest siste episode i første sesong.

Autoritetsdata