The Telltale Head

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Simpsons-episode
«The Telltale Head»
Episode nummer 8
Sesong 1
Produksjonskode 7G07
Originalt vist 25. februar 1990 (vist 4 ganger i USA
Vist i Norge Ukjent
Tavlespøk«I did not see Elvis»; på èn av linjene står det «I did see Elvis»
SofaspøkBart blir klemt ut av sofaen, og flyr ut av skjermbildet
Regissør Rich More
Manusforfatter Al Jean, Mike Reiss, Sam Simon og Matt Groening
Liste over Simpsons-episoder...
Simpsons sesong 1
# Tittel
1 «Simpsons Roasting on an Open Fire»
2 «Bart the Genius»
3 «Homer's Odyssey»
4 «There's No Disgrace Like Home»
5 «Bart the General»
6 «Moaning Lisa»
7 «The Call of the Simpsons»
8 «The Telltale Head»
9 «Life on the Fast Lane»
10 «Homer's Night Out»
11 «The Crepes of Wrath»
12 «Krusty Gets Busted»
13 «Some Enchanted Evening»
14 «[[]]»
15 «[[]]»
16 «[[]]»
17 «[[]]»
18 «[[]]»
19 «[[]]»
20 «[[]]»
21 «[[]]»
22 «[[]]»
23 «[[]]»
24 «[[]]»
25 «[[]]»

«The Telltale Head» var den åttende episoden i den animerte TV-serien The Simpsons.

Handling[rediger | rediger kilde]

Episoden starter med slutten. Homer og Bart er jaget av hele byen og Bart spør om å fortelle en forklaring. På spørsmål om hvor lang tid den tar, svarer han 20 minutter og fem sekunder; lengden på episoden. Deretter kommer begynnelsen.

Bart får et tilbud om å være med de verste guttene på skolen: Jimbo Jones, Kearney og Dolph. Det viser seg at Bart er meget hensynsfull, og ikke vant til stjeling, sniking, vandalisme og liknende. Gjengen legger seg på engen og titter på skyene. En nevner: «Det hadde vært virkelig kult om noen hadde kuttet av hodet til Jebediah Springfield og laget masse oppstyr». Jimbo ber Bart om å gå, de synes han er for myk.

Bart spør Homer om hva han skal gjøre. Homer svarer at å være populær er det viktigste i hele verden, og man må gjøre alt for å bli det, unntatt dreping. Bart tar svaret som et ja, og han sniker seg ut om natten for å hugge hodet av statuen av Jebediah.

Neste dag våkner han av Jebediah-statuens hode ved siden av seg. Til frokosten hører han om «den fryktelige nyheten» om at hodet på statuen er borte. Hele familien blir sur og lei seg på grunn av den triste nyheten. Faktisk, hele byen er sure, til og med skolens verste gjeng. Bart skal akkurat til å vise hodet til gjengen, da en av de nevner hvor dumt det hele er. Han ombestemmer seg og innser at hele byen er mot ham. Løsningen hans blir å vise hodet til familien. Hele familien er også mot ham, til Marge skjønner at det er Homer som «ba» ham om det. Da ble plutselig Homer med Bart på laget og sammen skal de sette hodet tilbake på statuen.

Når Homer og Bart kommer til byen blir de oppdaget med en gang. Det hele ende med at Bart leker uskyldig og kommer med en rørende tale som alle går på, setter hodet på plass og blir nesten hyllet som en helt.