Montgomery Burns

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Charles Montgomery Burns
Kjønn Mann
Hår
Alder 100 år (104 år i de fleste episoder)
Jobb Eieren av Springfield Atomkraftverk
Familie Larry Burns (sønn), Mrs. Burns (mor), George Burns (bror), Victoria Burns (niese)
Første opptreden
Stemme Harry Shearer
Christopher Collins (bare i Homer's Odyssey)

Charles Montgomery «Monty» Burns er en fiktiv person i den animerte TV-serien Simpsons. Figuren får stemme av Harry Shearer.

Mr. Burns' alder har variert, men oftest er han 104 år gammel(Fødselsnummer= 000-00-002). Han ble kåret til den eldste personen i Springfield etter at den eldste døde av begeistring etter å ha blitt kysset på kinnet av Britney Spears. Foreldrene hans kalte ham for «Happy», og Burns mente selv han var den lykkeligste gutten i verden, frem til han flyttet hjemmefra i ung alder for å bo hos en «syk, forskrudd millionær».

Vi vet lite om foreldrene hans. Moren lever fortsatt, i en alder av 123 år. Hun har liten kapasitet, og det eneste hun kan gjøre er å ringe og kjefte. Mr. Burns er også bror til George Burns. Hans beste venn i barndommen var bamsen Bobo, som han kastet fra seg da han reiste for å bo hos millionæren, men fant igjen i voksen alder. I dag er hans eneste venn Waylon Smithers, som har ymse følelser for Mr. Burns. Burns har også en sønn, Larry Burns, stemmegitt av Rodney Dangerfield.

Han arvet atomkraftverket i Springfield av sin bestefar. Burns levde mesteparten av barndommen sin som rikmannssønn, og har alltid fått det som han vil. Senere var han med i andre verdenskrig under kommando av Skinner senior og Abraham Simpson, mens han i dag leder det lokale atomkraftverket og ellers forsøker å få monopol i Springfield.

Mr. Burns var med i den første episoden av første sesong. «Simpsons Roasting on an Open Fire», første gang sendt i 1989.

Mr. Burns har senere hevdet at han var den yngste den siste overlevende av 8 søsken. De øvrige søknene skal angivelig ha blitt drept i ulike ulykker, mange av dem forårsaket av poteter. Burns sier dette til Bart i en episode hvor Bart og en rik dobbeltgjenger av Bart bytter familie. De angivelig halvsøsknene til Barts dobbeltgjenger prøver å drepe han for å få arvene etter sin rike far. Har Mr.Burns en finger med i spillet i anledning sine søskens tragiske potetdødsfall?