Montgomery Burns

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Charles Montgomery Burns
Kjønn Mann
Hår
Alder 100 år (104 år i de fleste episoder)
Jobb Eieren av Springfield Atomkraftverk
Familie Larry Burns (sønn), Mrs. Burns (mor), George Burns (bror), Victoria Burns (niese)
Først sett «Simpsons Roasting on an Open Fire»
Stemme Harry Shearer
Christopher Collins (bare i Homer's Odyssey)

Charles Montgomery «Monty» Burns er en fiktiv person i den animerte TV-serien Simpsons. Figuren får stemme av Harry Shearer.

Mr. Burns' alder har variert, men oftest er han 104 år gammel(Fødselsnummer= 000-00-002). Han ble kåret til den eldste personen i Springfield etter at den eldste døde av begeistring etter å ha blitt kysset på kinnet av Britney Spears. Foreldrene hans kalte ham for «Happy», og Burns mente selv han var den lykkeligste gutten i verden, frem til han flyttet hjemmefra i ung alder for å bo hos en «syk, forskrudd millionær».

Vi vet lite om foreldrene hans. Moren lever fortsatt, i en alder av 123 år. Hun har liten kapasitet, og det eneste hun kan gjøre er å ringe og kjefte. Mr. Burns er også bror til George Burns. Hans beste venn i barndommen var bamsen Bobo, som han kastet fra seg da han reiste for å bo hos millionæren, men fant igjen i voksen alder. I dag er hans eneste venn Waylon Smithers, som har ymse følelser for Mr. Burns. Burns har også en sønn, Larry Burns, stemmegitt av Rodney Dangerfield.

Han arvet atomkraftverket i Springfield av sin bestefar. Burns levde mesteparten av barndommen sin som rikmannssønn, og har alltid fått det som han vil. Senere var han med i andre verdenskrig under kommando av rektor Seymour Skinner senior og Abraham Simpson, mens han i dag leder det lokale atomkraftverket og ellers forsøker å få monopol i Springfield.

Mr. Burns bor i et gigantisk, flott utsmykket, herskapshus på en enorm eiendom som heter Burns Manor. Eiendommen blir beskyttet av en høy murvegg rundt hele eiendommen, samt et elektrifisert gjerde, og en flokk med ondskapsfulle hunder. Mr. Burns utsetter ofte Springfield, og alle dens innbyggerne, for ulike overgrep - og det er en generell motvilje mot Mr. Burns over hele byen. Burns har i mange år presset og bestukket forskjellige tjenestemenn i Springfield, inkludert ordfører Joe Quimby. Han forsøkte en gang å blokkere hele solen, for å tvinge innbyggerne i Springfield til å øke bruken av elektrisitet produsert av hans eget atomkraftverk. Burns ble deretter skutt av Maggie Simpson, når han forsøkte å stjele godteri fra henne.

Mr. Burns var med i den første episoden av første sesong. «Simpsons Roasting on an Open Fire», første gang sendt i 1989.

Mr. Burns har senere hevdet at han var den yngste den siste overlevende av 8 søsken. De øvrige søknene skal angivelig ha blitt drept i ulike ulykker, mange av dem forårsaket av poteter. Burns sier dette til Bart i en episode hvor Bart og en rik dobbeltgjenger av Bart bytter familie. De angivelig halvsøsknene til Barts dobbeltgjenger prøver å drepe han for å få arvene etter sin rike far. Har Mr. Burns en finger med i spillet i anledning sine søskens tragiske potet-dødsfall?

Autoritetsdata