Familien Van Houten

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Familien Van Houten er en familie i den animerte serien The Simpsons. Familien består av Barts beste venn, Milhouse, faren Kirk og moren Luann.

Milhouse[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel Milhouse Van Houten

Milhouse har, i likhet med sine foreldre, blått hår og tykke briller. Selv om han har tydelige nerdetrekk er han ikke spesielt smart, verken på skolen eller i det sosiale livet utenfor. Dette utnyttes ofte av hans bestevenn Bart Simpson, som ofte får Milhouse i trøbbel. Navnet kommer trolig fra Richard Nixon, hvis mellomnavn var Milhous, Italias fascistiske diktator Benito Mussolini og Charles Mansons medhjelper Leslie van Houten. Milhouse opptrådte først i en reklamefilm for sjokolademerket Butterfinger som kom like før seriens første episode.

Milhouse er håpløst forelsket i Lisa Simpson og opptrer svært klønete i forhold til jenter. Han har flere ganger vært nær ved å forføre henne, men har mislyktes hver gang. Han hadde også en periode et forhold til Rainer Wolfcastles datter. Hans første kjæreste var rikmanndatteren Samantha Stanky, som ble sendt på kostskole etter at foreldrene hennes fant ut om forholdet. Han er også et utpreget mobbeoffer.

Kirk[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel Kirk Van Houten

I likhet med sin sønn og sin tidligere kone, Luann, har han tykke briller og blått hår, dog med en relativt stor måne. Før skilsmissen jobbet han ved svigerfarens kjeksfabrikk, men fikk sparken fordi kjeks er et familieprodukt. Siden har han blant annet prøvd seg som musiker. Han har også vært i hæren og har en collegeutdannelse.

Kirk bor i et slitent hybelkompleks for skilte og ungkarer. Da han en gang feilaktig ble arrestert for å ha kidnappet Bart Simpson ville han ikke forlate fengselet fordi han med ett ble populær blant kvinnene. I 2005 var Kirk og Luann nær ved å bli sammen igjen, uten at det skjedde.

Luann[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel Luann Van Houten

Luann er født i Shelbyville, og er sannsynligvis av italiensk avstamning. Faren hennes eier en kjeksfabrikk. Hun var tidligere gift med Kirk og er mor til Milhouse, som hun også har omsorgen for. I likhet med disse har hun tykke briller og blått hår. Hun opptrådte i serien for første gang i 1991.

Hun hadde først problemer med å tilpasse seg singellivet, men har i den senere tiden brukt sin nyvunne frihet til å leve livet. Hun hadde blant annet et forhold til en deltaker fra TV-serien Gladiatorene. I 2005 var hun nær ved å bli sammen med Kirk igjen, uten at de gikk hele veien.