Hopp til innhold

Ralph Wiggum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ralph Wiggum
Kjønn Mann
Hår
Alder 8
Jobb Skoleelev
Familie Far: Clancy Wiggum
Mor: Sarah Wiggum
Først sett «Simpsons Roasting on an Open Fire»
Stemme Nancy Cartwright

Ralph Wiggum (stemme av Nancy Cartwright) er en figur i tegnefilmserien om The Simpsons. Ralph er sønn av Sarah og politimester Clancy Wiggum og går i 2. klasse på Springfield barneskole sammen med blant andre Lisa Simpson.

Ralph er fremstilt som en liten, tykk og noe enkel, til dels tilbakestående, figur. Han har en lei tendens til å putte ulike gjenstander, som lim, fargestifter og meitemark, i munnen og svelge dem, og viser også en nærmest fullstensig manglende evne til å ta til seg lærdom. Han er også kjent for sine på overflaten naive one-linere. Samtidig viser han i blant også trekk som kan tyde på at han egentlig er misforstått intelligent. Han blir ofte også mobbet.

I en episode forelsker Ralph seg også i Lisa, og i en senere episode har også Lisa et mareritt om at hun i fremtiden vil ende opp gift med ham. Han har ikke mange venner, selv om Bart til tider tar ham under sine vinger. I en fremtidsvisjon deler da også Bart og Ralph leilighet og spiller i band sammen.

Ralph opptrådte allerede i første sesong av serien, men siden Ralph-figuren fra første sesong var til dels svært annerledes enn den Ralph seerne senere er blitt kjent med regnes han ofte som en figur fra den andre sesongen.