Troy McClure

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Troy McClure
Kjønn Mann
Hår Kort, brunt
Alder 43†(død)
Jobb Skuespiller
Familie Eks-kone: Selma Bouvier Mor: Jan
Først sett "Homer vs. Lisa and the 8th commandment"
Stemme Phil Hartman

Troy McClure (stemme av Phil Hartman) er en fiktiv figur fra den animerte TV-serien Simpsons. Phil Hartman ble myrdet 28. Mai, 1998 og dermed ble Troy McClure pensjonert. Troy McClure var tidligere sammen med søsteren til Marge Simpson, Selma Bouvier og hadde et helt normalt forhold i Hollywood men forholdet tok slutt. Troy McClure pleier alltid og introdusere ved å si en film han har vært med i. Eks: "Hello / Hi I'm Troy McClure. You may remember me from such (films, education programs, funerals, etc...) as ..." og nevner noen programmer som er i det samme temaet, "Hello/Hi I'm Troy McClure. You may remember me from such nature films as Earwigs: Eww! and Man vs. Nature: The Road to Victory."

Rollen i Simpson[rediger | rediger kilde]

Troy McClure er den kjente veltrente Hollywoodfiguren som er med i en rekke filmer. Når han er med i en episode nevner han noen av den relatert til temaet. TroyMcClure var sammen med Selma Bouvier og var medienes yndlingspar, men Selma fant ut at han var en bedager og slo opp. Om Troy McClure er med i en episode er han som regel med via en faktafilm han har spilt inn. McClure er en av Simpsons mest populære figurer. Han ble rangert først i "Top 25 Simpsons Peripheral Characters". Troy McClure regnes ikke som hovedfigur, men er en av de mest kjente bifigurene.

Troy som figur[rediger | rediger kilde]

Navnet[rediger | rediger kilde]

Troy McClure fikk navnet oppkalt etter bekjente av Matt Groening Troy Donahue og Doug McClure. Det er typisk at Simpsons får navnet etter bekjente/familie av Matt Groening. Eks. Marge Simpson fikk navnet etter moren til Matt Groening. Phil Hartman fikk stemmerollen fordi han var lik i humoren som Troy McClure skulle være. Han fikk også rollen fordi han lignet på McClure.

Utvikling[rediger | rediger kilde]

McClure karakter er mest utviklet i "A Fish Called Selma", som gir et mer detaljert blikk inn i hans private liv og bakgrunnshistorien. Vis løpere Bill Oakley og Josh Weinstein var tilhenger av Phil Hartman, og ønsket å lage en episode helt om McClure for å gi Hartman så mye å gjøre som mulig. Der kom ideen om og laget et par av Troy McClure og Selma Bouvier.

Troy blir pensjonert[rediger | rediger kilde]

Hartman ble drept av sin kone den 28. mai 1998. I stedet for å erstatte Hartman med en ny stemmeskuespiller, valgte produksjonpersonalet å pensjonere McClure, sammen med alle øvrige karakterer som Hartman ga stemme til. McClure sin siste opptreden er i sesong 10, i episoden "Bart the Mother" som ble dedikert til Hartman.

Mottak og kulturpåvirkning[rediger | rediger kilde]

Selv etter at han gikk av, forblir Troy McClure et populært støtte karakter. IGN rangert McClure først i 2006-liste over "Top 25 Simpsons Peripheral tegn", kalte ham «en herlig bisarr og underholdende karakter som viser frem det beste av hva små roller på The Simpsons kan være". I en 2007 artikkel om simpsons gjest stjerner, Adam Finley av TV Squad skrev at McClure var "ansvarlig for noen av de morsomste øyeblikkene i Simpsons historie". Hartman rangert først på AOLs liste over deres favoritt 25 Simpsons gjest stjerner. Chris Turner hevder i Planet Simpson at McClure og Lionel Hutz "sammen ... representerer den mest betydningsfulle bidrag til showet utenfor sin faste cast", og legger til at "showet gullalder er vanskelig å forestille seg uten dem". Han fortsetter, "The smarmy Hollywood type ... har blitt gjort til døden, men Hartman's versjon pustet nytt liv i den med hver opptreden. McClure er blitt Apotheosis av stereotypi, en gut-achingly morsom nytolkning som varemerke innføring ... har blitt en kortform måte å beskrive eventuelle grovt kunstige medier figuren.

McClure mest fremtredende episode, "A Fish Called Selma", blir ofte ansett som en av de beste episodene i seriens historie, og er en favoritt for mange ansatte. Entertainment Weekly plassert episoden åttende på deres topp 25 The Simpsons episode listen og IGN kalt episoden det beste av den syvende sesongen og kalte det for "åpenbart hakke". De kan også anses McClure Planet of the Apes musikalske det beste øyeblikket av episoden og kanskje hele showet.

McClure var en av Phil Hartman mest kjente-roller. Han ofte brukte sin McClure stemme å underholde publikum mellom tar mens taping episoder av NewsRadio. Han sa, "Min favoritt fans er Troy McClure fans. Da Hartman ble myrdet i 1998, nevnte mange nekrologer sitt arbeid som McClure som ett av høydepunktene i karrieren. BBC sa at "Hartmans stemme ble kjent for millioner" på grunn av McClure og Lionel Hutz.

McClure var gjort om til en actionfigur som en del av World of Springfield leketøy linje, og ble utgitt i "Celebrity Series 1"-bølgen. Han har også kort i videospill Virtual Springfield, innføre byen Springfield til spiller.

På deres 2000 album And Then Nothing Turned Itself Inside Out, indie rock bandet Yo La Tengo har en sang kalt "Let's Lagre Tony Orlando's House", sangen er oppkalt etter en telethon i McClure fiktive CV sett i episoden "Marge on the Lam".

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Engelsk Wikiquote har en samling sitater relatert til: