Hopp til innhold

Abraham Simpson

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Abraham Simpson
Kjønn Mann
Hår
Alder 83
Jobb Pensjonert soldat
Familie Eks-kone: Mona
Foreldre: Orville og Yuma
Brødre: Cyrus og Bill
Barn: Homer, Herb og Abbie
Barnebarn: Bart, Lisa og Maggie
Først sett «Grandpa and the Kids»
Stemme Dan Castellaneta

Abraham «Abe» J. Simpson (med stemme av Dan Castellaneta), også kalt Grampa Simpson, er en fiktiv figur i den animerte TV-serien Simpsons. Han er født i Skottland, men emigrerte med familien til USA i ung alder. Han har vært medlem av frimurerne, det amerikanske kommunistpartiet, og en forening for lesbiske og homofile.

Familie[rediger | rediger kilde]

Abe er:

Biografi[rediger | rediger kilde]

Abe solgte i sin tid et hus han hadde tilegnet seg på et fikset gameshow for å finansiere Homer og Marges hus i nummer 742 i Evergreen Terrace, og ble sendt på gamlehjem tre uker etterpå, der han fortsatt bor. Han har fem nyrer, som han fikk av Homer etter at hans egne nyrer var eksplodert. Han er også avhengig av piller for å holde nede produksjonen av østrogen.

Abe er veteran fra andre verdenskrig der han tjente både i Europa og i Stillehavet. Han klarte aldri å skyte ned noe tysk fly under krigen, men gjorde opp for det og skjøt ned et fly i 1994. I løpet av krigen tilegnet han seg blant annet Jernkorset, og jobbet også en periode som cancan-danser i Berlin. Blant dem han hadde kommando over var Charles Montgomery Burns og faren til Barney Gumble, og sammen «frigjorde» de store mengder tysk kunst.

Etter andre verdenskrig startet Abe en gård, men måtte gi opp geskjeften da kuene begynte å produsere sur melk (et resultat av at Homer hadde skremt dem). Etter dette jobbet han som sikkerhetsvakt ved en tranebær-silo.

Abe har hatt en rekke romantiske forbindelser. Under andre verdenskrig gjorde han en britisk kvinne ved navn Edwina gravid, men forlot henne på grunn av kulturforskjeller. Etter krigen giftet han seg med Mona, men forholdet gikk i oppløsning da Mona endte på flukt etter at hun og andre aksjonister ødela Mr. Burns' biologiske krigføringslaboratorium. I løpet av denne tiden hadde han imidlertid minst ett sidesprang med en kvinne i Shelbyville og sønnen Herb som resultat. I sine eldre år har han hatt forhold til med-beboer ved gamlehjemmet, Bea Simmons, en kvinne ved navn Zelda og Marges mor Jacqueline Bouvier. Han har også hatt en affære med verdens eldste kvinne.

Grampa Simpson sitter som regel på gamlehjemmet og kjeder seg, og får sjelden komme på besøk fordi Homer synes han er slitsom. Abe forteller gamle historier om og om igjen, han hører litt dårlig og ser litt dårlig og hukommelsen er ikke som den en gang var. Homer truer ofte med å plassere faren på et hjem, og blir minnet om at han har gjort det for flere år siden. Abe er kledd i rosa skjorte, lisseslips og grå bukser, og går mye i typiske «bestefar-tøfler». Han har en hes, rusten stemme og bruker små, runde briller.