Nelson Muntz

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Nelson Muntz er en figur i TV-serien The Simpsons som gis stemme av Nancy Cartwright.

Nelson er 10 år gammel, og går i samme klasse som Bart Simpson. Han kommer fra et veldig fattig hjem der han det meste av livet har bodd alene med sin mor, som fikk sparken fra en fastfood-kjede, og han har heller ingen videre suksess på skolen. I de tidligste sesongene fremstår han som en bølle som henger sammen med eldre bøller. Utover i serien blir imidlertid bildet nyansert, og Nelson fremstår til tider som en venn av Bart og Milhouse og endog nerden Martin Prince.

Faren til Nelson skal ha forlatt Nelson og moren hans, når han skulle kjøpe sigaretter ved en butikk. Men Nelsons far kommer tilbake i den sekstende sesongens episode Sleeping with the Enemy. Det viser seg at faren hans ikke forlot familien sin med vilje. Faren hans spiste litt sjokolade, uten å vite at sjokoladen også inneholdt peanøtter. Faren hans utviklet derfor en veldig allergisk reaksjon, og 90 prosent av kroppen hans blir dekket av enorme svulster. Men når faren hans løper ut av butikken, blir han umiddelbart plukket opp av et omreisende sirkus som brukte ham til et freak show. Men i løpet av alle disse forestillingene kastet sirkus-besøkende enda flere peanøtter på ham, noe som gjorde den allergiske reaksjonen hans mye verre. Dette forhindret ham fra å få sitt vanlige ansikt tilbake. Men når sirkuset var på vei gjennom Springfield igjen mange år senere, kjenner Bart Simpson ham igjen - og tar ham med seg hjem til Nelson igjen.

Nelsons kanskje fremste varemerke er den markante latteren hans. Når han opptrer som mobber anklager han typisk mobbeofrene for å gjøre det mot seg selv («Slutt å slå deg selv!», «Hvorfor kaster du tomater på deg selv?»). I en episode hadde han et forhold til Lisa, men hun slo opp etter at hun oppdaget at han hadde løyet for henne. I en episode tok også Marge på seg ansvaret som surrogatmor for ham.

Nelson har vært med siden den første sesongen av The Simpsons, og debuterte i 1990.