Groundskeeper Willie

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Groundskeeper Willie er en figur fra tegnefilmserien The Simpsons. Han er vaktmesterSpringfield Barneskole. Han har jobbet i 20 år ved skolen, like lenge som rektor Seymour Skinner.. Dan Castellaneta gir stemme til Willie.

Willie arbeider som gartner og vaktmester ved Springfield Elementary School, og bor i en falleferdig, gammel hytte på skolens eiendom. Han kommer opprinnelig fra Skottland, og har et aggressivt temperament. Willie oppfører seg ofte uhøflig, både mot studenter og andre voksne. I en av Treehouse of Horror-episodene planla han hevn mot studentene ved Springfield Elementary, etter at han blitt brent til døde av foreldrene deres.

Willie påstår å komme fra forskjellige deler av Skottland, i løpet av TV-serien. Blant annet fra «North kilt-town», eller fra KirkwallOrknøyene, fra Glasgow, eller at han bodde i nærheten av Loch Ness. Det avsløres også at han har en fetter, Billy. I episoden The Father, the Son, and the Holy Guest Star fra den 16. sesongen, slipper Willie løs hundrevis av rotter i løpet av en middelalder-festival for å hevne seg. Men rektor Skinner legger umiddelbart skylden på Bart Simpson, som alltid har vært en notorisk bråkemaker, og utviser ham fra skolen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Wikiquote-logo-en.svg
Engelsk Wikiquote har en samling sitater relatert til: