Milhouse Van Houten

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Milhouse Mussolini Van Houten
Kjønn Mann
Hår
Alder 10
Jobb Elev på Springfield barneskole
Familie Foreldre:
Kirk van Houten,
Luann van Houten
Farmor:
Nana van Houten
Mormor::
Sofie
Onkel:
Bastardo
Første opptreden
Stemme Pamela Hayden

Milhouse Mussolini Van Houten er en figur i TV-serien The Simpsons som får stemmen sin av Pamela Hayden. Han er sønn av Luann og Kirk Van Houten og har helt tydelig arvet utseendet sitt fra begge. Han har, i likhet med dem, blått hår og tykke briller. Selv om han har tydelige nerdetrekk er han ikke spesielt smart, verken på skolen eller i det sosiale livet utenfor. Dette utnyttes ofte av hans bestevenn Bart Simpson, som ofte får Milhouse i trøbbel. Navnet kommer trolig fra Richard Nixon, hvis mellomnavn var Milhous, Italias fascistiske diktator Benito Mussolini og Charles Mansons medhjelper Leslie van Houten. Milhouse opptrådte først i en reklamefilm for sjokolademerket Butterfinger som kom like før seriens første episode.

Milhouse er håpløst forelsket i Lisa Simpson og opptrer svært klønete i forhold til jenter. Han har flere ganger vært nær ved å forføre henne, men har mislyktes hver gang. Han hadde også en periode et forhold til Rainer Wolfcastles datter. Hans første kjæreste var rikmanndatteren Samantha Stanky, som ble sendt på kostskole etter at foreldrene hennes fant ut om forholdet. Han er også et utpreget mobbeoffer.

I fremtidsvisjoner har Milhouse flere ulike jobber, alt fra ansatt ved atomkraftverket til stabssjef for presidenten. Det antydes også at Maggie vil miste jomfrudommen sin til Milhouse. Vi har ofte hørt at Homer kaller Milhouse for "Bart's weird friend" eller "that little wiener".