Milhouse Van Houten

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Milhouse Mussolini Van Houten
Kjønn Mann
Hår
Alder 10
Jobb Elev på Springfield barneskole
Familie Foreldre:
Kirk van Houten,
Luann van Houten
Farmor:
Nana van Houten
Mormor::
Sofie
Onkel:
Bastardo
Først sett «The Butterfinger Group»
Stemme Pamela Hayden

Milhouse Mussolini Van Houten er en figur i TV-serien The Simpsons som får stemmen sin av Pamela Hayden. Han er sønn av Luann og Kirk Van Houten og har helt tydelig arvet utseendet sitt fra begge. Han har, i likhet med dem, blått hår og tykke briller. Selv om han har tydelige nerdetrekk er han ikke spesielt smart, verken på skolen eller i det sosiale livet utenfor. Dette utnyttes ofte av hans bestevenn Bart Simpson, som ofte får Milhouse i trøbbel. Navnet kommer trolig fra Richard Nixon, hvis mellomnavn var Milhous, Italias fascistiske diktator Benito Mussolini og Charles Mansons medhjelper Leslie van Houten. Milhouse opptrådte først i en reklamefilm for sjokolademerket Butterfinger som kom like før seriens første episode.

Ved en anledning sørget Bart for at Milhouse havnet på FBI sin liste over «Most Wanted Criminals» selv om de er venner. Han forsøkte også å lokke Milhouse inn i en kaktus. Men Milhouse er ikke alltid underordnet Bart. I episoden "Bart Sells His Soul" fra den sjuende sesongen hadde Milhouse det morsomt med Barts angst, etter at Bart solgte sjelen sin for 5 dollar - og Milhouse krevde 50 dollar for å returnere den til ham.

Millhouse snakker flytende italiensk ("The Last of the Red Hat Mamas" fra den 17. sesongen) fordi han måtte besøke sin mormor i Toscana, i to uker hver sommer. Men mormoren hans misliker det engelske språket, og slår ham hver gang han snakket engelsk. Derfor ble Millouse tvunget til å lære seg italiensk, for å kunne kommunisere med mormoren sin. Han hjelper Lisa Simpson med å lære seg italiensk i løpet av denne episoden. Men det finnes ingen referanser til hans italienske bakgrunn eller språk-kunnskaper i noen andre episoder. Milhouses personlighet forandres drastisk når han snakker italiensk. Han blir i stedet langt mer selvsikker ovenfor kvinner, og er populær blant Springfields italienske samfunn.

Milhouse er håpløst forelsket i Lisa Simpson og opptrer svært klønete i forhold til jenter. Han har flere ganger vært nær ved å forføre henne, men har mislyktes hver gang. Han hadde også en periode et forhold til Rainer Wolfcastles datter. Hans første kjæreste var rikmanndatteren Samantha Stanky, som ble sendt på kostskole etter at foreldrene hennes fant ut om forholdet. Milhouse er også et utpreget mobbeoffer.

I fremtidsvisjoner har Milhouse flere ulike jobber, alt fra ansatt ved atomkraftverket i Springfield til å være stabssjef for presidenten. Det antydes også at Maggie vil miste jomfrudommen sin til Milhouse. Seerne har ofte hørt at Homer kaller Milhouse for "Bart's weird friend" eller "that little wiener".