Joe Quimby

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Joe Quimby
Kjønn Mann
Hår
Alder 57 (9. februar 2007)
Jobb Borgermester i Springfield
Familie Kone:
Martha Quimby
Bror:
Clovis Quimby
Nevø:
Freddie Quimby
Først sett «Bart Gets an F»
Stemme Dan Castellaneta

Joseph «Joe» Fitzpatrick Fitzgerald Fitzsimmons Fitzhenr The Edge Quimby jr. (ofte bare omtalt som Mayor Quimby eller «Diamond» Joe Quimby) er borgermester i Springfield i den animerte, TV-serien Simpsons.

Joe Quimby skal forestille en parodiamerikanske politikere, og stemmen er en parodi på John F. Kennedy. I likhet med medlemmer av Kennedy-familien, snakker Quimby med en Boston-aksent, kaster penger etter politiske problemer, og reiser ofte på ferie til et feriested ved kysten kalt «Quimby Compound»

Dan Castellaneta gir stemme til Quimby.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Dan Castellaneta.

Quimby fremstår som en ekstremt opportunistisk politiker hvis viktigste prioriteringer ser ut til å være å holde seg selv i ordfører-vervet. Han er ofte involvert i korrupsjon, inkludert underslag av skattepenger, ta bestikkelser fra mafia-sjefen Fat Tony, eller betale politimester Clancy Wiggum for å se en annen vei. Et segl på veggen til kontoret hans lyder "Corruptus in Extremis" som betyr "ekstremt korrupt" på latin.

I likhet med John F. Kennedy var Quimby kjent som en kvinne-bedårer, og morer seg av og til med pornografiske spillkort under offisielle møter. Quimby var en gang gjenstand for 27 separate saker hvor kvinner påstod at han var den biologiske faren til deres barn. En av kvinnene han skal ha impregnert er Cookie Kwan, hvis baby er bemerkelsesverdig lik ordfører Quimby i både utseende og væremåte. Quimby er ofte å se i en seng sammen med forskjellige blonde kvinner. Han fridde også en gang, ved et uhell, til sin egen niese - som skal ha vært en av de veldig få hendelsene Quimby noen gang har utttrykt en viss skam over.

Til tross for at han har vært ordfører i så lang tid, vet eller bryr Quimby seg ikke særlig mye om byen sin, og viser ofte privat (eller til og med offentlig) sin direkte forakt for Springfield og dens innbyggere. Han er ofte på utenlandsferier, som tar ham ut av byen i veldig lange perioder. Imidlertid gjør han hyppige (om enn korte) offentlige opptredener for lokale festligheter, arrangementer, åpninger av nye forretninger - eller lignende.

Hvis å bøye loven kan passe Quimbys formål, vil han sannsynligvis bryte lovverket. Han arrangerte en gang Marge Simpsons løslatelse, etter at hun ble arrestert for å ha blokkert trafikken på en bro etter å ha lidd av et nervøst sammenbrudd. Quimby kan også bestikke vitner, for eksempel når nevøen hans ble anklaget for å ha begått overgrep. Slagordet hans er "Vote Quimby" som han veldig ofte finner en mulighet til å si. Selv i situasjoner hvor det ville være ufordelaktig å identifisere seg selv, for eksempel å bli oppdaget av Homer Simpsons på et motell-rom med en av elskerinnene sine.

Quimby ble valgt til ordfører for Springfield i 1986, og har blitt gjenvalgt mange ganger siden den gang - til tross for at han har åpent innrømmet å ha begått svindel, eller andre forseelser. I Sesong 4 (episoden "Krusty Gets Kancelled") innrømmer Quimby å ha brukt penger fra skattebetalerne for å finansiere drapet på hans politiske motstandere. Ved et valg blir Sideshow Bob nominert som ny ordfører-kandidat. Men Bob forsøker å rigge valget, og Quimby blir avsatt for en kortere periode. Men Quimby blir gjen-innsatt etter at Sideshow Bob blir funnet skyldig i bedrageri og havner i fengsel igjen. Senere flykter Quimby en kort stund fra byen, fordi han tror at hans korrupsjon endelig har blitt avslørt.

I enkelte kortere perioder blir ordfører-vervet overtatt av for eksempel professor Frink, tegneserie-selgeren, Dr. Hibbert eller rektor Seymour Skinner. Andre kandidater som forsøker å stille til valg inkluderer også Rainier Wolfcastle (en referanse til Arnold Schwarzenegger) og nyhetsanker Kent Brockman - eller til og med Homer Simpson.