Hopp til innhold

Patty og Selma Bouvier

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Patty og Selma Bouvier
Kjønn Kvinner
Hår Grått
Alder 41–42
Jobb Biltilsynet
Familie Foreldre:
Clancy Bouvuier,
Jacqueline Bouvier
Søsken:
Marge Simpson
Tante:
Gladys Bouvier
Barn:
Ling Bouvier (Selma)
Tantebarn:
Bart Simpson,
Lisa Simpson,
Maggie Simpson
Først sett Simpsons Roasting on an Open Fire
Stemme Julie Kavner

Patricia Maleficent [1]«Patty» Bouvier og Selma Bouvier-Terwilliger-Hutz-McClure-Discothèque-Simpson-D'Amico[2] er to rollefigurer i den animerte TV-serien Simpsons. Begge rollene er stemmegitt av Julie Kavner. Patty og Selma er tvillinger (Patty ble født to minutter før Selma) og Marges eldre søstre. De bor sammen med adoptivdatteren Ling Bouvier og iguanen Jub-Jub i 1599 Spinster City[3]. De nærer begge et sterkt hat mot Homer, noe som det antydes har å gjøre med at de ønsker å beskytte lillesøsteren sin.

Selmas lange etternavnet kommer av at hun har vært gift en rekke ganger, med Bob Terwilliger, som forsøkte å drepe henne på bryllupsreisen deres, Lionel Hutz, Troy McClure og Disco Stu[2]. Hun har også hatt et forhold til Apu Nahasapeemapetilon, som hun imidlertid ikke ville gifte seg med fordi etternavnet allerede var langt nok.

Patty har blant annet har hatt en affære med Seymour Skinner, men i 2005 kom hun ut av skapet som lesbisk i en episode som vakte en god del forargelse i USA og som, som eneste episode av The Simpsons, ble sendt med en foreldre-advarsel[4]. Hun kom ut da Springfield vedtok å tillate ekteskap mellom personer av samme kjønn, men det viste seg at hennes utkårede egentlig var en mann som hadde kledd seg ut for å vinne hennes gunst. Senere klarte hun imidlertid å få kona til en professor ved Harvard University til å forlate ham.

Pattys og Selmas første opptreden var i første episode i 1989.

Referanser

[rediger | rediger kilde]
  1. ^ «Livin' La Pura Vida». Simpsons Wiki (engelsk). Besøkt 4. mai 2021. 
  2. ^ a b «The Simpsons: All 5 Husbands Selma Has Had (& What Happened To Them)». ScreenRant (engelsk). 24. september 2020. Besøkt 4. mai 2021. 
  3. ^ «Spinster City Apartments». Wikisimpsons (engelsk). Besøkt 4. mai 2021. 
  4. ^ «15 Simpsons Moments That Perfectly Captured Their Eras». TV Club (engelsk). Besøkt 4. mai 2021. 
Autoritetsdata