Hopp til innhold

Seymour Skinner

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

W. Seymour Skinner er en figur i TV-serien The Simpsons som blir gitt stemme av Harry Shearer.

Skinner er rektor ved Springfield barneskole og bor fremdeles sammen med sin mor Agnes Skinner, noe som til tider har gitt ham trekk som minner om Norman Bates i Alfred Hitchcocks film Psycho. Skinner tjenestegjorde som sersjant i U.S. Army Special Forces i løpet av Vietnamkrigen, hvor han har blitt tatt til fange av Viet Cong i slaget ved Khe Sanh, og har tilbrakt tre år som krigsfange, og utviklet posttraumatisk stresslidelse. Han ble også ganske bitter over behandlingen han og andre krigsveteraner fra Vietnam-krigen fikk etter at de kom tilbake til USA. Men i 1997, i sesong 9, ble det avslørt at Skinners egentlige identitet var Armen Tanzarian. Han ble tvunget inn i den amerikanske hæren under Vietnamkrigen.

I Vietnam møter Armen den virkelige sersjant Seymour Skinner, som han blir venn med. Når sersjanten blir meldt savnet og antatt drept i krigen, vender Armin tilbake til Springfield for å informere Skinners mor, Agnes om dødsfallet. Men hun tar bevisst feil av ham for sønnen Seymour, så Armin overtar hans identitet, og følger Skinners drøm om å begynne som rektor ved den lokale barneskolen. Det viser seg at den virkelige Seymour Skinner fremdeles lever tross alt, og vender for en kort stund tilbake til Springfield for å ta over sin rettmessige plass som rektor ved Springfield barneskole. Men han viser seg håpløst upopulær, og hele Springfield ønsker å kaste den virkelige Skinner ut av Springfield. Men i senere sesonger går seriens kontinuitet tilbake til den opprinnelige historien om Seymour Skinner som Agnes sin biologiske sønn. I løpet av sesong 29 vises også et klipp om tenåring Seymour som bor sammen med Agnes, før han begynte ved college. En dommer tildømte imidlertid Tanzarian Skinners «navn, fortid, nåtid, fremtid og mor» og forbød all fremtidig omtale av hans egentlige identitet, selv under tortur.

En annen del av rektor Skinners bakgrunnshistorie blir avslørt i Sesong 21, når Bart Simpson spiller forskjellige skøyerstreker mot lærerne ved skolen. Skinner avslører for Bart at det faktisk fantes en tidligere student som var en enda bedre til å finne på skøyerstreker enn Bart. Derfor blir Bart ivrig etter å oppdage denne studentens identitet. Etter hvert forteller Groundskeeper Willie ham hele historien: For mange år siden hadde skolen deres eget svømmebasseng og et lag med svømmere, med Willie som trener. Skinner var annerledes som rektor. Men dette forandret seg når studenten Andy Hamilton ødela hele bassenget, og låste Skinner der inne i flere dager. Denne hendelsen fikk Skinner til å bli langt mer alvorlig, og nesten nådeløs, i sin tilnærming til regelverk. Hele bassenget ble deretter stengt, og Willie ble nedgradert fra skolens svømme-lærer, til vaktmester.

Skinner er en typisk byråkrat, som strever etter å gjøre Springfield barneskole så presentabel som mulig. Skinner er ofte bekymret for kvaliteten på utdannelsen som studentene hans får. Flere av Skinners handlinger handler om sikre at skolen har tilstrekkelig finansiering. Hans konstante, desperate (og vanligvis ineffektive forsøk) på å opprettholde disiplin, er også et forsøk på å få gode anmeldelser under de hyppige inspeksjonene av hans meget strenge sjef, Inspektør Chalmers - som ikke gjør noe for å skjule sin misbilligelse av Skinner. Hans største nemesis er Bart Simpson og hans forseggjorte skøyerstreker, selv om Skinner og Bart også etablerte et godt vennskapsforhold da Skinner en kort periode var arbeidsløs.

Bortsett fra et kortvarig forhold til Marge Simpsons søster Patty Bouvier, er det meste av Skinners kjærlighetsliv fokusert på lærer Edna Krabappel. Han og Edna kysser i studenten Martin Prince sitt lekehus, etter at de ble invitert til en bursdag der, og dette blir oppdaget av Bart. Skinner mister jobben, sammen med Edna, når Inspektør Chalmers får høre om forholdet deres av politi-sjefen Clancy Wiggum, hvoretter Skinner og Edna låser seg inne på skolen sammen med Bart Simpson som krever at de får jobbene deres tilbake. Etter at Skinner blir gjeninnsatt som rektor, har han og Edna et forhold i flere år - og blir forlovet. Men de avbryter senere bryllupet. Selv om forholdet i dag ligger på is, er det ting som tyder på at de fremdeles har romantiske følelser for hverandre. Skinner er også medlem av den lokale avdelingen av Mensa.

Seymour Skinner opptrådte for første gang i den første episoden i 1989.

Autoritetsdata