Moe Szyslak

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Moe Szyslak
Kjønn Mann
Hår
Alder 44
Jobb Eieren av Moe's Tavern
Familie Mor (ukjent navn)
Først sett «Simpsons Roasting on an Open Fire»
Stemme Hank Azaria
Christopher Collins

Morris «Moe» Lester Szyslak (uttalt /'sɪz.læk/) er en fiktiv figur i den animerte TV-serien Simpsons. Figuren får stemme av Hank Azaria og Christopher Collins.

Moe eier og driver en bar i Springfield under navnet Moe's Tavern. Som Homers trener i boksing, viser Moe fotografier fra hans egen bokse-karriere som semi-profesjonell bokser, og uttalte at hans eget stygge utseende var et resultat av boksing.

Moe blir ofte fremstilt med en ubehagelig personlighet: Han har et voldsomt temperament, oppfører seg arrogant og lite diplomatisk måte å snakke på. Han har en årlig tradisjon hver eneste jul med selvmordsforsøk, men forsøkene hans mislykkes hver gang (for eksempel å lande på en luftballong, etter å ha hoppet fra et fly)

Han blir ofte irritert, og truer ofte de som sitter ved baren hans med et hagle som han har stående ved- bar-disken. Men han kan også være veldig godtroende, og Bart Simpsons uendelige kjede av vellykkede tulle-samtaler til baren hans er spesielt opprørende for ham. Noen ganger er det imidlertid også vist at han har en sentimental og omsorgsfull side. For eksempel å lese høyt for syke barn eller hjemløse, selv om han holder denne oppførselen hemmelig for vennene sine.

Moe har et nesten ikke-eksisterende kjærlighetsliv, som regel på grunn av hans vulgaritet og hans stygge utseende. Til tross for dette har han også hatt en rekke romantiske opplevelser, inkludert med en servitrise Collette. Han har også et forhold, og ønsket å gifte seg med, en dverg ved navn Maya. Men Moe klarte aldri å tilpasse seg høydeforskjellen mellom dem. Hans store kjærlighet var kona til Homer, Marge, som Moe kaller for Midge. Men han har også vært sammen med Edna Krabappel, samt Marges søster Selma Bouvier. Moe hadde en kort karriere som film-skuespiller etter en plastisk operasjon. Men denne karrieren endte da en av kulissene falt over ansiktet hans, og gjorde ham stygg igjen.

Da han var liten var han skuespiller, men han ble sparket ut da han drepte en med-skuespiller. Dette får vi vite i episoden «Radioactive Man». Bart tulleringer ofte til han. Moes etniske opprinnelse forandrer seg hele tiden i løpet av showet. Det er usikkert hvor Moe egentlig kommer fra, men i sesong 5 episode 7 sier Moe fra fortiden hvorfor han ikke snakker med italiensk aksent lenger. I en annen episode sier Moe at han er nederlandsk, og han påstår at hans bestefar opprinnelig kom fra Irland. Men senere beskriver Moe seg selv som halvt armensk. Men i en senere sesong påstår Moe at han ble født i Indiana. I likhet med Moes etniske opprinnelse, blir hans fulle navn også forandret i løpet av hele TV-serien. Han blir blant annet kalt «Morris» av en elsker.