Hopp til innhold

Professor Frink

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Professor John I. Q. Frink, Jr. er en fiktiv figur i Simpsons-serien. Han er en smart professor og vitenskapsmann med høy IQ. Hank Azaria har stemmen til professoren i serien. Professor Frink er kalt opp etter John Frink, en av manusforfatterne og produsentene i TV-serien.

John Frink blir generelt avbildet som en stereotypisk nerd, litt sprø, og en sosialt vanskelig forsker, oppfinner og matematiker. Han bruker tykke briller, og en hvit labratorium-frakk. Frink er høyskole-professor ved Springfield Heights Institute of Technology, og driver sitt eget astronomiske observatorium. Han har en IQ på 197, som var 199 før han fikk en hjernerystelse. Han er medlem av Springfield-avdelingen i Mensa. Frink oppfører seg generelt veldig høflig og vennlig.

Frink har oppfunnet en del ting, men ikke alt som han har gjort har gått etter planen. Han har blant annet bommet med en rakett på en meteor som ødela den eneste broen ut av Springfield. Som forsker har Frink blant annet oppdaget og kurert «Frinks sykdom», og oppdaget et element han kaller «Frinkonium». Han har også mestret astrologi til det punktet hvor han kan bruke dette til å forutsi fremtiden helt nøyaktig, og kan gjennomføre tidsreiser. Frink forsøker flere ganger å bruke sine vanvittige og bisarre oppfinnelser for å hjelpe Springfield. Men disse oppdagelsene fungerer vanligvis aldri, eller gjør ting mye verre.

Professor Frink er blant annet oppfinner av et spesielt apparat som kan forstørre frosker eller andre amfibier, automatiske dansesko for folk som ikke er særlig flinke til å danse, en sarkasme-detektor, hamburger-øreklokker, en pille man kan ta 8 måneder etter graviditet hvis man ikke ønsker barnet, og en boremaskin som kan skjære gjennom alt. Noen av Frinks mislykkede oppfinnelser inkluderer hans lille fjernstyrte fly som kan bære babyer som passasjerer (men flyet krasjet) og en Gamble-Tron 2000 en maskin designet for å forutsi fotball-resultater. Eller en spesiell bolig som skal være helt sikkert mot innbrudd, fordi huset har bein som kan løpe vekk fra alle potensielle farer. Men bena på huset kollapser, og hele huset blir ødelagt i den påfølgende brannen.

Frink dukker ofte opp i Treehouse of Horror-episodene av The Simpsons. Hans mange bisarre oppfinnelser, og forståelse av avansert fysikk, passer vanligvis godt inn i disse spesielle handlingene. Prosseor Frinks far John I. Q. Frink Senior var en Indiana Jones-lignende professor som døde etter at en hai bet han. I en Simpsons Halloween-spesial viser det seg Professor Frink fryste ned faren sin, og forsøkte å gjenopplive ham så han kunne se Frink ta imot Nobelprisen i fysikk i Stockholm. Dessverre rømte faren, og stjal kroppsdeler fra andre innbyggere i Springfield for å forbedre seg seg selv etter at han ble gjenopplivet.

Autoritetsdata