Liste over Norges eldste personer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search

Liste over Norges eldste personer er en oversikt over landets eldste nålevende og avdøde mennesker. Artikkelen gir også en oversikt over norske superhundreåringer, altså nordmenn som har blitt eldre enn 110 år. Per mai 2018 bekrefter ulike kilder som norsk presse og Gerontology Research Group at 15 nordmenn har blitt eldre enn 110 år, alle disse er døde.[1] Norges eldste registrerte person gjennom tidene er Maren Bolette Torp (18761989) fra Oslo. Hun ble 112 år og 61 dager. Per mai 2018 er Norges eldste person 108 år gamle Marie Antoinette Andersen, født 29. september 1909, fra Leirfjord i Nordland.[2]

Norske superhundreåringer[rediger | rediger kilde]

Per mai 2018 er det bekreftet at 15 nordmenn har blitt over 110 år.[1][3] I tillegg har minst fem norskamerikanere passert 110 år.

Rang Navn Bosted Født Død Alder
1 Maren Bolette Torp Oslo 21. desember 1876 20. februar 1989[4] 112 år, 61 dager
2 Elisabeth Julie Ekenæs Oslo 26. desember 1904 4. januar 2017[5] 112 år, 9 dager
3 Herman Smith-Johannsen Nøtterøy og Canada, døde i Tønsberg[6] 15. juni 1875 5. januar 1987[7] 111 år, 204 dager
4 Laura Hansine Svehaug Bergen 19. november 1886 6. mars 1998[8] 111 år, 107 dager
5 Wilhelmine Holst Sande Hof og Oslo, døde i Huddinge i Sverige 24. oktober 1874[9] 21. januar 1986[10][11] 111 år, 89 dager
6 Gudrun Omdahl Onshuus Drammen 17. juli 1899 9. juni 2010[12] 110 år, 327 dager
7 Helene Andrea Nilsen Drammen 7. april 1901 31. oktober 2011[13] 110 år, 207 dager
8 Ingeborg Johanna Mestad Arna i Bergen 15. november 1899 5. juni 2010[14] 110 år, 202 dager
9 Olav Hovatn Froland 23. oktober 1892 26. april 2003[15] 110 år, 185 dager
10 Borghild Marie Nilsen Larvik 2. desember 1893 3. mars 2004[16][17] 110 år, 92 dager
11 Jenny Severine Lindefjell Eiken, døde i Kvinesdal 17. april 1905 28. juni 2015[18] 110 år, 72 dager
12 Karen Svisdal Sunndal 16. desember 1889[19] 23. februar 2000[20] 110 år, 69 dager
13 Kristianna Ullaland Naustdal 2. desember 1878[21] 26. januar 1989[22] 110 år, 55 dager
14 Harriet Holm Oslo 13. november 1893[23] 22. desember 2003[24] 110 år, 39 dager
15 Aasne T. Hustveit Vinje 2. desember 1879 17. desember 1989[25] 110 år, 15 dager

Norsk-amerikanske superhundreåringer[rediger | rediger kilde]

Navn Fødested Dødssted Født Død Alder
Julia Lyng Verdal Springfield, Brown County i Minnesota, USA[26] 22. desember 1878[27] 26. februar 1990[28] 111 år, 66 dager
Gunhild Stenerud Foerster Oslo Seattle, Washington, USA 28. desember 1893[29] 4. februar 2005 111 år, 38 dager
Nels Hanson Berger Sør-Odal Nord-Dakota, USA[trenger referanse] 20. oktober 1885 22. september 1996 110 år, 338 dager
Valgjer Svien (f. Nystuen) Vang i Valdres Northfield, Rice County, Minnesota, USA 10. oktober 1842[30] 23. januar 1953[30] 110 år, 105 dager
Ingemund Peterson (Pettersen) Gausdal/Fåberg[31] New Rockford, dNord-Dakota, USA 6. juni 1894[32] 21. august 2004[32] 110 år, 76 dager

Norges eldste nålevende personer[rediger | rediger kilde]

Det er ni nålevende personer i Norge som har fylt 107 år, åtte kvinner og en mann. Etter 4. januar 2017 er det ingen gjenlevende i Norge født før Unionsoppløsningen (7. juni 1905).

Kvinner[rediger | rediger kilde]

Listen er oppdatert per mai 2018.

Rang Navn Bosted Født Alder
1 Marie Antoinette Andersen Leirfjord 29. september 1909[33] 3&502&108&108 år og 3&502&268&268 dager
2 Solveig Natalie Hagen Meland 22. januar 1910[34] 3&502&108&108 år og 3&502&153&153 dager
3 Hjørdis Utnes Ballangen 22. mars 1910[35] 3&502&108&108 år og 3&501&94&94 dager
4 Petra Høgetveit Ringsaker 3. april 1910[36] 3&502&108&108 år og 3&501&82&82 dager
5 Gudrun Nymoen Åmot 26. oktober 1910[37][38] 3&502&107&107 år og 3&502&241&241 dager
6 Johanne Marie Madsen Bergen 4. desember 1910[39] 3&502&107&107 år og 3&502&202&202 dager
7 Astrid Austrheim Bergen 14. februar 1911[40] 3&502&107&107 år og 3&502&130&130 dager
8 Thea Marie Augusta Nymoen Oslo 3. mars 1911[41] 3&502&107&107 år og 3&502&113&113 dager

Menn[rediger | rediger kilde]

Listen er oppdatert per mai 2018.

Rang Navn Bosted Født Alder
1 Hjalmar Gregersen Holmestrand 9. april 1911[42] 3&502&107&107 år og 3&501&76&76 dager
2 Alf Johannes Nikolai Johansen Nordreisa 11. mars 1912[43][44] 3&502&106&106 år og 3&502&105&105 dager
3 Sven Soma Sandnes 19. august 1912[45] 3&502&105&105 år og 3&502&309&309 dager
4 Sverre Henry Bakken Oslo 8. februar 1913[46] 3&502&105&105 år og 3&502&136&136 dager

Kronologisk liste over eldste levende personer i Norge siden 1. januar 1964[rediger | rediger kilde]

Fra Til Lengde Alder som eldst Navn Kjønn Født Død Alder Siste bosted
  02.05.1964 >123 dager   – 108       Ellen Johanna J Hoddø K 11.12.1855 02.05.1964 108 år, 143 dager Namsos' kommunevåpen Namsos
02.05.1964 10.06.1966 2 år, 39 dager 106 – 108 Beret Esp K 10.07.1857 10.06.1966 108 år, 335 dager Hemnes kommunevåpen Hemne
10.06.1966 02.02.1968 1 år, 237 dager 105 – 107 Kristine T Fredriksen K 17.08.1860 02.02.1968 107 år, 169 dager Arendals kommunevåpen Arendal
02.02.1968 14.04.1969 1 år, 71 dager 104 – 106 Ingeborg Marie Time K 01.04.1863 14.04.1969 106 år, 13 dager Times kommunevåpen Time
14.04.1969 19.04.1969 5 dager 105 – 105 Hans K Åsegg M 10.10.1863 19.04.1969 105 år, 191 dager Osens kommunevåpen Osen
19.04.1969 06.02.1972 2 år, 293 dager 104 – 107 Tomine Seland K 21.08.1864 06.02.1972 107 år, 169 dager Audnedals kommunevåpen Audnedal
06.02.1972 06.04.1974 2 år, 59 dager 105 – 107 Martha Eike K 15.08.1866 06.04.1974 107 år, 234 dager Stavangers kommunevåpen Stavanger
06.04.1974 14.08.1975 1 år, 130 dager 105 – 106 Olav K Holtan M 22.10.1868 14.08.1975 106 år, 296 dager Notoddens kommunevåpen Notodden
14.08.1975 24.08.1977 2 år, 10 dager 105 – 107 Hulda Lie K 04.05.1870 24.08.1977 107 år, 112 dager Skis kommunevåpen Ski
24.08.1977 30.08.1978 1 år, 6 dager 105 – 106 Ludvig Andreas Frøysland M 17.11.1871 30.08.1978 106 år, 286 dager Førdes kommunevåpen Førde
30.08.1978 03.05.1979 246 dager 105 – 106 Karl Holm M 04.10.1872 03.05.1979 106 år, 211 dager Askim kommunevåpen Askim
03.05.1979 28.02.1981 1 år, 301 dager 106 – 107 Ingebrigt Emil Johansen M 03.04.1873 28.02.1981 107 år, 331 dager Sørreisas kommunevåpen Sørreisa
28.02.1981 28.01.1984 2 år, 334 dager 106 – 109 Inga Marie Nilsen K 18.11.1874 28.01.1984 109 år, 71 dager Nøtterøys kommunevåpen Nøtterøy
28.01.1984 05.01.1987 2 år, 342 dager 108 – 111 Herman Smith-Johannsen M 15.06.1875 05.01.1987 111 år, 204 dager Nøtterøys kommunevåpen Nøtterøy
05.01.1987 20.02.1989 2 år, 46 dager 110 – 112 Maren Bolette Torp K 21.12.1876 20.02.1989 112 år, 61 dager Oslos kommunevåpen Oslo
20.02.1989 17.12.1989 300 dager 109 – 110 Aasne T Hustveit K 02.12.1879 17.12.1989 110 år, 15 dager Vinjes kommunevåpen Vinje
17.12.1989 19.12.1989 2 dager 107 – 107 Erik Arnegård M 25.03.1882 19.12.1989 107 år, 269 dager Gols kommunevåpen Gol
19.12.1989 24.12.1989 5 dager 106 – 106 Klara Jørgensen K 01.08.1883 24.12.1989 106 år, 145 dager Jevnakers kommunevåpen Jevnaker
24.12.1989 13.04.1991 1 år, 110 dager 106 – 107 Inga Jørgine Storstenvik K 15.08.1883 13.04.1991 107 år, 241 dager Mosviks kommunevåpen Mosvik
13.04.1991 11.08.1993 2 år, 120 dager 107 – 109 Lydianna Marie Endresen K 21.08.1883 11.08.1993 109 år, 355 dager Rødøys kommunevåpen Rødøy
11.08.1993 29.10.1994 1 år, 79 dager 108 – 109 Ella Kristine Hagen K 31.01.1885 29.10.1994 109 år, 271 dager Hortens kommunevåpen Horten
29.10.1994 06.03.1998 3 år, 128 dager 107 – 111 Laura Hansine Svehaug K 19.11.1886 06.03.1998 111 år, 107 dager Bergens kommunevåpen Bergen
06.03.1998 12.06.1998 98 dager 108 – 108 Amund Vermedal M 04.12.1889 12.06.1998 108 år, 190 dager Tysnes' kommunevåpen Tysnes
12.06.1998 23.02.2000 1 år, 256 dager 108 – 110 Karen Svisdal K 16.12.1889 23.02.2000 110 år, 69 dager Sunndals kommunevåpen Sunndal
23.02.2000 19.12.2000 300 dager 107 – 108 Herborg O. Tjoflot K 27.02.1892 19.12.2000 108 år, 296 dager Ullensvangs kommunevåpen Ullensvang
19.12.2000 26.04.2003 2 år, 128 dager 108 – 110 Olav Hovatn M 23.10.1892 26.04.2003 110 år, 185 dager Frolands kommunevåpen Froland
26.04.2003 22.12.2003 240 dager 109 – 110 Harriet Holm K 13.11.1893 22.12.2003 110 år, 39 dager Oslos kommunevåpen Oslo
22.12.2003 03.03.2004 72 dager 110 – 110 Borghild Marie Nilsen K 02.12.1893 03.03.2004 110 år, 92 dager Larviks kommunevåpen Larvik
03.03.2004 07.05.2004 65 dager 109 – 109 Anna Gundersen K 01.02.1895 07.05.2004 109 år, 96 dager Stavangers kommunevåpen Stavanger
07.05.2004 11.12.2004 218 dager 107 – 108 Asborg Aarli K 20.05.1896 11.12.2004 108 år, 205 dager Åmlis kommunevåpen Åmli
11.12.2004 13.07.2005 214 dager 107 – 108 Ingeborg Bertea Thuen K 12.05.1897 13.07.2005 108 år, 62 dager Os i Hordalands kommunevåpen Os
13.07.2005 20.01.2006 191 dager 108 – 108 Inger Buchholdt K 10.07.1897 20.01.2006 108 år, 194 dager Oslos kommunevåpen Oslo
20.01.2006 26.07.2006 187 dager 107 – 107 Emma Nikoline Bendiksen K 21.09.1898 26.07.2006 107 år, 308 dager Brønnøys kommunevåpen Brønnøy
26.07.2006 25.11.2008 2 år, 122 dager 107 – 109 Gunda Harangen K 28.12.1898[47] 25.11.2008[47] 109 år, 333 dager Kongsbergs kommunevåpen Kongsberg
25.11.2008 09.04.2009 135 dager 109 – 109 Jenny Ida Sofie Hanssen K 30.04.1899[48] 09.04.2009[48] 109 år, 344 dager Gratangens kommunevåpen Gratangen
09.04.2009 09.06.2010 1 år, 61 dager 109 – 110 Gudrun Omdahl Onshuus K 17.07.1899[49] 09.06.2010[50] 110 år, 327 dager Drammens kommunevåpen Drammen
09.06.2010 31.10.2011 1 år, 144 dager 109 – 110 Helene Andrea Nilsen K 07.04.1901 31.10.2011[51] 110 år, 207 dager Drammens kommunevåpen Drammen
31.10.2011 21.04.2012 173 dager 109 – 109 Kristi Øktedalen K 29.06.1902[52] 21.04.2012 109 år, 297 dager Nore og Uvdals kommunevåpen Nore og Uvdal
21.04.2012 16.08.2012 117 dager 107 – 108 Ragndid Irmelin Slotfeldt-Ellingsen K 18.05.1904[53] 16.08.2012[53] 108 år, 90 dager Oslos kommunevåpen Oslo
16.08.2012 04.01.2017 4 år, 143 dager 107 – 112 Elisabet Julie Ekenæs K 26.12.1904 04.01.2017[54] 112 år, 9 dager Oslos kommunevåpen Oslo
04.01.2017 28.03.2017 83 dager 107 – 107 Ragnhild Oddfrid Haugen K 29.04.1909 28.03.2017 107 år, 333 dager Bergens kommunevåpen Bergen
28.03.2017 27.11.2017 244 dager 107 – 108 Torbjørn Øverbø M 22.08.1909 27.11.2017[55] 108 år, 97 dager Ringsakers kommunevåpen Ringsaker
27.11.2017 2&0&0 år og 3&502&209&209 dager       108 –  Marie Antoinette Andersen K 29.09.1909 3&502&108&108 år og 3&502&268&268 dager Leirfjords kommunevåpen Leirfjord

Rekorder i fylkene[rediger | rediger kilde]

Fylke Navn Kjønn Født Død Alder Siste bosted
Østfolds fylkesvåpen Østfold Ragnhild Valborg Hanssen K 02.08.1906[56] 18.01.2016[56] 109 år, 169 dager Moss kommunevåpen Moss
Karl Holm M 04.10.1872 03.05.1979 106 år, 211 dager Askim kommunevåpen Askim
Akershus' fylkesvåpen Akershus Signe Alvilde Sørlie K 19.04.1902 06.02.2011 108 år, 293 dager Askers kommunevåpen Asker
Julius Arnt Johansen M 16.04.1893 27.09.1999 106 år, 164 dager Skedsmos kommunevåpen Skedsmo
Oslos kommunevåpen Oslo Maren Bolette Torp K 21.12.1876 20.02.1989 112 år, 61 dager Oslos kommunevåpen Oslo
Carl Falck M 27.05.1907 23.07.2016[57] 109 år, 57 dager Oslos kommunevåpen Oslo
Hedmarks fylkesvåpen Hedmark George Melford Nygaard M 12.01.1910 01.05.2018[58] 108 år, 109 dager Kongsvingers kommunevåpen Kongsvinger
Petra Høgetveit K 03.04.1910 I live 3&502&108&108 år og 3&501&82&82 dager Ringsakers kommunevåpen Ringsaker
Opplands fylkesvåpen Oppland Jørgen Bernhard Rustad M 12.08.1900[59] 18.04.2010[60] 109 år, 249 dager Gjøviks kommunevåpen Gjøvik
Bertha Ensrud K 03.01.1905 09.11.2012[61] 107 år, 311 dager Vestre Totens kommunevåpen Vestre Toten
Buskeruds fylkesvåpen Buskerud Gudrun Omdahl Onshuus K 17.07.1899[49] 09.06.2010[50] 110 år, 327 dager Drammens kommunevåpen Drammen
Erik Arnegård M 25.03.1882 19.12.1989 107 år, 269 dager Gols kommunevåpen Gol
Vestfolds fylkesvåpen Vestfold Herman Smith-Johannsen M 15.06.1875 05.01.1987 111 år, 204 dager Nøtterøys kommunevåpen Nøtterøy
Borghild Marie Nilsen K 02.12.1893 03.03.2004 110 år, 92 dager Larviks kommunevåpen Larvik
Telemarks fylkesvåpen Telemark Aasne T Hustveit K 02.12.1879 17.12.1989 110 år, 15 dager Vinjes kommunevåpen Vinje
Olav K Holtan M 22.10.1868 14.08.1975 106 år, 296 dager Notoddens kommunevåpen Notodden
Aust-Agders fylkesvåpen Aust-Agder Olav Hovatn M 23.10.1892 26.04.2003 110 år, 185 dager Frolands kommunevåpen Froland
Marie Olsen K 01.05.1850 24.11.1959 109 år, 207 dager Frolands kommunevåpen Froland
Vest-Agders fylkesvåpen Vest-Agder Jenny Severine Lindefjell K 17.04.1905 28.06.2015 110 år, 72 dager Kvinesdals kommunevåpen Kvinesdal
Lars Andreas Øystøl M 13.07.1910 02.01.2016 105 år, 173 dager Flekkefjords kommunevåpen Flekkefjord
Rogalands fylkesvåpen Rogaland Anna Gundersen K 01.02.1895 07.05.2004 109 år, 96 dager Stavangers kommunevåpen Stavanger
Sigvart Eide M 22.08.1885 19.10.1992 107 år, 58 dager Lunds kommunevåpen Lund
Hordalands fylkesvåpen Hordaland Laura Hansine Svehaug K 19.11.1886 06.03.1998 111 år, 107 dager Bergens kommunevåpen Bergen
Severin K Fosse M 15.02.1889 16.01.1998 108 år, 335 dager Melands kommunevåpen Meland
Sogn og Fjordanes fylkesvåpen Sogn og Fjordane Kristianna Ullaland K 02.12.1878 26.01.1989 110 år, 55 dager Naustdals kommunevåpen Naustdal
Ludvig Andreas Frøysland M 17.11.1871 30.08.1978 106 år, 286 dager Førdes kommunevåpen Førde
Møre og Romsdals fylkesvåpen Møre og Romsdal Karen Svisdal K 16.12.1889 23.02.2000 110 år, 69 dager Sunndals kommunevåpen Sunndal
Johan Larsen Kringstad M 01.07.1872 13.08.1978 106 år, 43 dager Moldes kommunevåpen Molde
Sør-Trøndelags fylkesvåpen Sør-Trøndelag Petter Daniel Iversen M 13.08.1878 02.11.1987 109 år, 81 dager Trondheims byvåpen Trondheim
Beret Esp K 10.07.1857 10.06.1966 108 år, 335 dager Hemnes kommunevåpen Hemne
Nord-Trøndelags fylkesvåpen Nord-Trøndelag Ellen Johanna Johnsen Hoddø K 11.12.1855 02.05.1964 108 år, 143 dager Namsos' kommunevåpen Namsos
Olaf Årstadvold M 19.05.1893 20.10.2000 107 år, 154 dager Verdals kommunevåpen Verdal
Nordlands fylkesvåpen Nordland Lydianna Marie Endresen K 21.08.1883 11.08.1993 109 år, 355 dager Rødøys kommunevåpen Rødøy
Rikard Jentoft Sivertsen M 10.07.1878 26.07.1985 107 år, 16 dager Hadsels kommunevåpen Hadsel
Troms' fylkesvåpen Troms Jenny Ida Sofie Hanssen K 30.04.1899[48] 09.04.2009[48] 109 år, 344 dager Gratangens kommunevåpen Gratangen
Anton Karl H Jakobsen M 13.12.1874 26.01.1983 108 år, 44 dager Tromsøs kommunevåpen Tromsø
Finnmarks fylkesvåpen Finnmark Vally Fredrikke Sandberg K 17.03.1900 26.04.2006 106 år, 40 dager Kvalsunds kommunevåpen Kvalsund
Reidar Hokstvedt M 20.11.1909 13.03.2015 105 år, 114 dager Hammerfests kommunevåpen Hammerfest

Kjente norske personer over 100 år[rediger | rediger kilde]

Norges siste personer født på 1800-tallet[rediger | rediger kilde]

  • Kvinne: Gudrun Jofried Omdahl Onshuus, Drammen, født 17. juli 1899, død 9. juni 2010. Hun var da Norges siste gjenlevende født på 1800-tallet.
  • Mann: Karl Dølven, Ringerike, født 31. august 1897, død 31. juli 2004.

Norges siste personer født før Unionsoppløsningen[rediger | rediger kilde]

  • Kvinne: Elisabeth Julie Ekenæs, Oslo, født 26. desember 1904, død 4. januar 2017. Hun var da Norges siste gjenlevende født før Unionsoppløsningen 7. juni 1905.
  • Mann: Helge Fjeldstad, Oslo, født 7. oktober 1902, død 30. september 2010.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b «Supercentenarian Data -- Table E». supercentenarian-research-foundation.org. Besøkt 3. mai 2018. 
  2. ^ «Nyttårsforsett: Hugsa på at året er lengre enn desember». Bergens Tidende. Besøkt 3. mai 2018. 
  3. ^ GRG.org (2007). «Verified supercentenarian cases». GRG. Besøkt 3. mai 2018. 
  4. ^ «Gravminner – Maren Bolette Torp». Gravminner i Norge. Besøkt 3. mai 2018. 
  5. ^ Melgård, Marie (6. januar 2017). «Norges eldste er død». Dagsavisen (norsk). Besøkt 3. mai 2018. 
  6. ^ NRK (25. januar 2012). «Norsk-canadisk skihelt». NRK. Besøkt 3. mai 2018. 
  7. ^ Shaw, Murray C. «Herman Smith Johannsen». The Canadian Encyclopedia (engelsk). Besøkt 3. mai 2018. 
  8. ^ «Laura (111) er død». VG/NTB (norsk). 9. mars 1998. Besøkt 3. mai 2018. 
  9. ^ «002 Wilhelmine Marie Holst-Sande - 08 - 0004 Bispegaden 6 - 218 - Teljingskretsoversikt - Folketelling 1900 for 0301 Kristiania kjøpstad - Digitalarkivet». www.digitalarkivet.no (norsk). Besøkt 3. mai 2018. 
  10. ^ «Sveriges eldste død 111 år gammel». NTB. 24. januar 1986. 
  11. ^ «Wilhelmine Marie Holst Sande». geni_family_tree (engelsk). Besøkt 3. mai 2018. 
  12. ^ «– Brysomt å bli så gammel». www.dt.no (norsk). 5. november 2011. Besøkt 3. mai 2018. 
  13. ^ «Helene (110) var Norges eldste». www.dt.no (norsk). 5. november 2011. Besøkt 3. mai 2018. 
  14. ^ «Gravminner – Ingeborg Johanna Mestad». Gravminner i Norge. Besøkt 3. mai 2018. 
  15. ^ NRK. «Norges eldste er død». NRK. Besøkt 3. mai 2018. 
  16. ^ «Borghild Marie rundet 110 år». www.ta.no (norsk). 3. desember 2003. Besøkt 3. mai 2018. 
  17. ^ «Gravminner – Borghild Marie Nilsen». Gravminner i Norge. Besøkt 3. mai 2018. 
  18. ^ «Norges nest eldste er død». Dagen.no (norsk). Besøkt 3. mai 2018. 
  19. ^ «Tida går, Karen består». Dagbladet.no (norsk). 16. desember 1999. Besøkt 3. mai 2018. 
  20. ^ Mollan, Aud (26. februar 2000). «Norges eldste er død». Adresseavisen. s. 7. 
  21. ^ «Ingen eldre, ingen gladere». Aftenposten. 2. desember 1988. s. 12. 
  22. ^ «Gravstein». Gravminner i Norge. Besøkt 3. mai 2018. 
  23. ^ «Harriet er eldst i Nord-Europa» (norsk). Besøkt 3. mai 2018. 
  24. ^ «Gravminner – Harriet Holm». Gravminner i Norge, disnorge.no. Besøkt 3. mai 2018. 
  25. ^ «Landets eldste død». Aftenposten. 19. desember 1989. s. 3. 
  26. ^ «[#32124] Julia Lyng, f. i Norge 1878 d. i Springfield, Brown MN 1990». Arkivverket. Besøkt 3. mai 2018. 
  27. ^ «Fødselsregister for Verdal 1799-1895». gda.arkivverket.no. Besøkt 3. mai 2018. 
  28. ^ Gutenberg, Project. «List Of Supercentenarians Who Died In The 1990s | Project Gutenberg Self-Publishing - eBooks | Read eBooks online». www.gutenberg.us. Besøkt 3. mai 2018. 
  29. ^ «Shoreline woman turns 111 today». The Seattle Times (engelsk). 28. desember 2004. Besøkt 3. mai 2018. 
  30. ^ a b «[#58172] Valgjer Svien (1842 ? - 1953)». Arkivverket. Besøkt 3. mai 2018. 
  31. ^ «1900-telling for 0524 Fåberg». gda.arkivverket.no. Besøkt 3. mai 2018. 
  32. ^ a b «Ingemund Peterson» (engelsk). Besøkt 3. mai 2018. 
  33. ^ «Godtfolk | Marie Antoinette Andersen er 108 år | Rana Blad». www.ranablad.no. Besøkt 6. mai 2018. 
  34. ^ «Jubilanter». Bergens Tidende. 29. januar 2018. s. 33. 
  35. ^ «Hjørdis Utne ble 108 år 22. mars». Fremover. 
  36. ^ «(+) Petra (108) og to til venter på sykehjemsplass». www.ringsaker-blad.no (norsk). 23. april 2018. Besøkt 6. mai 2018. 
  37. ^ «Da Gudrun ble født var forventet levealder for norske kvinner 58 år. Torsdag fylte hun 107». Østlendingen. 27. oktober 2017. 
  38. ^ Langset, Mona (22. desember 2017). «Mistet alt de eide under krigen». VG. s. 25. 
  39. ^ Engesæter, Pål (4. desember 1910). «By & Folk – Jubilanter». Bergens Tidende. s. 32. 
  40. ^ Engesæter, Pål (14. februar 2018). «By & Folk – Jubilanter». Bergens Tidende. s. 48. 
  41. ^ «Jubilanter». www.pressreader.com. Dagsavisen. 3. mars 2018. Besøkt 6. mai 2018. 
  42. ^ NRK. «Norges nest eldste mann». NRK. Besøkt 6. mai 2018. 
  43. ^ Elvestad, Johanne P. (14. mars 2017). «Hedret Nordreisas eldste mann». framtidinord.no. Besøkt 6. mai 2018. 
  44. ^ «Deg og meg | Alf Johansen er 106 år | Nordlys». www.nordlys.no. Besøkt 6. mai 2018. 
  45. ^ «105 år 19.08 Sven Soma». Sandnesposten. 17. august 2017. s. 26. 
  46. ^ «I eksklusive hender» (norsk). Besøkt 6. mai 2018. 
  47. ^ a b «Norges eldste er død». ABC Nyheter (norsk). 01.12.2008. 
  48. ^ a b c d Kjell Solbakken (09.04.2009). «Norges eldste er død». Harstad Tidende (norsk). 
  49. ^ a b David Støle Ruud (10.04.2009). «Gudrun Omdahl Onshuus (109) er Norges eldste». Drammens Tidende (norsk). 
  50. ^ a b «– Brysomt å bli så gammel». Drammens Tidende (norsk). 05.11.2011. 
  51. ^ Per Christian Selmer-Anderssen (05.11.2011). «Helene (110) var Norges eldste». Drammens Tidende (norsk). 
  52. ^ Cato Martinsen (04.11.2011). «Nå er Kristi (109) Norges eldste». Laagendalsposten (norsk). 
  53. ^ a b Dødsannonse Aftenposten 20. august 2012
  54. ^ «Norges eldste (112) er død», nrk.no, 6. januar 2017.
  55. ^ Dødsannonse Vareminnesider.no.
  56. ^ a b Dødsannonse Aftenposten 26. januar 2016
  57. ^ http://www.tb.no/nyheter/tonsberg/aldring/carl-falck-109-norges-eldste-mann-er-dod/s/5-76-340583
  58. ^ «Norges eldste mann er død - 108 år gammel» (norsk). Besøkt 3. mai 2018. 
  59. ^ Jorun Vang (12.08.2009). «Fyller 109 år i dag». NRK Hedmark og Oppland (norsk). 
  60. ^ Elin Fossum (20.04.2010). «Norges eldste mann er død». NRK Hedmark og Oppland (norsk). 
  61. ^ «Bertha (107) var Norges nest eldste». Oppland Arbeiderblad (norsk). 12.11.2012. 
  62. ^ Aften, Tungtvannssabotør fyller 100 år (11. oktober 2011) s. 16-17.
  63. ^ Ivar Lid Riise «Birger Strømsheim (101) er død», NRK Møre og Romsdal, 13. november 2012, besøkt 13. november 2012
  64. ^ Rognlien, Børre (23. mars 2015). «Nekrolog: Johan Christian Schønheyder». Aftenposten. Besøkt 2. april 2015. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]