Liste over Norges eldste personer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over Norges eldste personer er en oversikt over landets eldste nålevende og avdøde mennesker. Denne artikkelen er basert på ulike artikler i media, mens det komplette folkeregisteret har begrensninger for innsyn etter personvernlovgivning. Artikkelen gir også en oversikt over norske superhundreåringer, altså nordmenn som har blitt eldre enn 110 år. Per mai 2020 sier ulike kilder som norsk presse og Gerontology Research Group at 17 nordmenn har blitt eldre enn 110 år. Ingen av disse lever.[1] Norges eldste registrerte person gjennom tidene er Maren Bolette Torp (18761989) fra Oslo. Hun ble 112 år og 61 dager.

Norske superhundreåringer[rediger | rediger kilde]

Per mai 2020 er det bekreftet at 17 nordmenn har blitt over 110 år.[1][2] I tillegg har minst fem norskamerikanere passert 110 år.

Rang Navn Bosted Født Død Alder
1 Maren Bolette Torp Oslo 21. desember 1876 20. februar 1989[3] 112 år, 61 dager
2 Elisabeth Julie Ekenæs Oslo 26. desember 1904 4. januar 2017[4] 112 år, 9 dager
3 Herman Smith-Johannsen Horten, Nøtterøy og Canada, døde i Tønsberg[5] 15. juni 1875 5. januar 1987[6] 111 år, 204 dager
4 Laura Hansine Svehaug Bergen 19. november 1886 6. mars 1998[7] 111 år, 107 dager
5 Wilhelmine Holst Sande Hof og Oslo, døde i Huddinge i Sverige 24. oktober 1874[8] 21. januar 1986[9][10] 111 år, 89 dager
6 Gudrun Omdahl Onshuus Drammen 17. juli 1899 9. juni 2010[11] 110 år, 327 dager
7 Helene Andrea Nilsen Drammen 7. april 1901 31. oktober 2011[12] 110 år, 207 dager
8 Ingeborg Johanna Mestad Arna i Bergen 15. november 1899 5. juni 2010[13] 110 år, 202 dager
9 Olav Hovatn Froland 23. oktober 1892 26. april 2003[14] 110 år, 185 dager
10 Marie Antonette Andersen Leirfjord 29. september 1909[15] 16. februar 2020[16] 110 år, 140 dager
11 Borghild Marie Nilsen Larvik 2. desember 1893 3. mars 2004[17][18] 110 år, 92 dager
12 Jenny Severine Lindefjell Eiken, døde i Kvinesdal 17. april 1905 28. juni 2015[19] 110 år, 72 dager
13 Karen Svisdal Sunndal 16. desember 1889[20] 23. februar 2000[21] 110 år, 69 dager
14 Kristianna Ullaland Naustdal 2. desember 1878[22] 26. januar 1989[23] 110 år, 55 dager
15 Petra Høgetveit[24] Ringsaker 3. april 1910[25] 23. mai 2020[26] 110 år, 50 dager
16 Harriet Holm Oslo 13. november 1893[27] 22. desember 2003[28] 110 år, 39 dager
17 Aasne T. Hustveit Vinje 2. desember 1879 17. desember 1989[29] 110 år, 15 dager

Norsk-amerikanske superhundreåringer[rediger | rediger kilde]

Navn Fødested Dødssted Født Død Alder
Julia Lyng Verdal Springfield, Brown County i Minnesota, USA[30] 22. desember 1878[31] 26. februar 1990[32] 111 år, 66 dager
Gunhild Stenerud Foerster Oslo Seattle, Washington, USA 28. desember 1893[33] 4. februar 2005 111 år, 38 dager
Nels Hanson Berger Sør-Odal Nord-Dakota, USA[trenger referanse] 20. oktober 1885 22. september 1996 110 år, 338 dager
Valgjer Svien (f. Nystuen) Vang i Valdres Northfield, Rice County, Minnesota, USA 10. oktober 1842[34] 23. januar 1953[34] 110 år, 105 dager
Ingemund Peterson (Pettersen) Gausdal/Fåberg[35] New Rockford, Nord-Dakota, USA 6. juni 1894[36] 21. august 2004[36] 110 år, 76 dager

Norges eldste nålevende personer[rediger | rediger kilde]

Under er en liste over de eldste personene i Norge. Siden kvinner gjennomsnittlig lever lenger enn menn, skal kvinner i oversikten ha fylt 107 år, menn 105 år.

Kvinner[rediger | rediger kilde]

Listen er oppdatert per september 2019.[trenger oppdatering]

Rang Navn Bosted Født Alder
1 Gudrun Nymoen Åmot 26. oktober 1910[37][38] 109 år og 284 dager
2 Astrid Austrheim Bergen 14. februar 1911[39] 109 år og 173 dager

Menn[rediger | rediger kilde]

Listen er oppdatert per september 2019.[trenger oppdatering]

Rang Navn Bosted Født Alder
1 Vidar Eide Tørvikbygd 3. juli 1914 [40] 106 år og 33 dager
2 Nils Severin Økland Bergen 16. februar 1915 105 år og 171 dager

Kronologisk liste over eldste levende personer i Norge siden 1. januar 1964[rediger | rediger kilde]

Fra Til Lengde Alder som eldst Navn Kjønn Født Død Alder Siste bosted
  02.05.1964 >123 dager   – 108       Ellen Johanna J Hoddø K 11.12.1855 02.05.1964 108 år, 143 dager Namsos' kommunevåpen Namsos
02.05.1964 10.06.1966 2 år, 39 dager 106 – 108 Beret Esp K 10.07.1857 10.06.1966 108 år, 335 dager Hemnes kommunevåpen Hemne
10.06.1966 02.02.1968 1 år, 237 dager 105 – 107 Kristine T Fredriksen K 17.08.1860 02.02.1968 107 år, 169 dager Arendals kommunevåpen Arendal
02.02.1968 14.04.1969 1 år, 71 dager 104 – 106 Ingeborg Marie Time K 01.04.1863 14.04.1969 106 år, 13 dager Times kommunevåpen Time
14.04.1969 19.04.1969 5 dager 105 – 105 Hans K Åsegg M 10.10.1863 19.04.1969 105 år, 191 dager Osens kommunevåpen Osen
19.04.1969 06.02.1972 2 år, 293 dager 104 – 107 Tomine Seland K 21.08.1864 06.02.1972 107 år, 169 dager Audnedals kommunevåpen Audnedal
06.02.1972 06.04.1974 2 år, 59 dager 105 – 107 Martha Eike K 15.08.1866 06.04.1974 107 år, 234 dager Stavangers kommunevåpen Stavanger
06.04.1974 14.08.1975 1 år, 130 dager 105 – 106 Olav K Holtan M 22.10.1868 14.08.1975 106 år, 296 dager Notoddens kommunevåpen Notodden
14.08.1975 24.08.1977 2 år, 10 dager 105 – 107 Hulda Lie K 04.05.1870 24.08.1977 107 år, 112 dager Skis kommunevåpen Ski
24.08.1977 30.08.1978 1 år, 6 dager 105 – 106 Ludvig Andreas Frøysland M 17.11.1871 30.08.1978 106 år, 286 dager Førdes kommunevåpen Førde
30.08.1978 03.05.1979 246 dager 105 – 106 Karl Holm M 04.10.1872 03.05.1979 106 år, 211 dager Askim kommunevåpen Askim
03.05.1979 28.02.1981 1 år, 301 dager 106 – 107 Ingebrigt Emil Johansen M 03.04.1873 28.02.1981 107 år, 331 dager Sørreisas kommunevåpen Sørreisa
28.02.1981 28.01.1984 2 år, 334 dager 106 – 109 Inga Marie Nilsen K 18.11.1874 28.01.1984 109 år, 71 dager Nøtterøys kommunevåpen Nøtterøy
28.01.1984 19.09.1986 ?
19.09.1986[a] 05.01.1987 108 dager 111 – 111 Herman Smith-Johannsen M 15.06.1875 05.01.1987 111 år, 204 dager Nøtterøys kommunevåpen Nøtterøy
05.01.1987 20.02.1989 2 år, 46 dager 110 – 112 Maren Bolette Torp K 21.12.1876 20.02.1989 112 år, 61 dager Oslos kommunevåpen Oslo
20.02.1989 17.12.1989 300 dager 109 – 110 Aasne T Hustveit K 02.12.1879 17.12.1989 110 år, 15 dager Vinjes kommunevåpen Vinje
17.12.1989 19.12.1989 2 dager 107 – 107 Erik Arnegård M 25.03.1882 19.12.1989 107 år, 269 dager Gols kommunevåpen Gol
19.12.1989 24.12.1989 5 dager 106 – 106 Klara Jørgensen K 01.08.1883 24.12.1989 106 år, 145 dager Jevnakers kommunevåpen Jevnaker
24.12.1989 13.04.1991 1 år, 110 dager 106 – 107 Inga Jørgine Storstenvik K 15.08.1883 13.04.1991 107 år, 241 dager Mosviks kommunevåpen Mosvik
13.04.1991 11.08.1993 2 år, 120 dager 107 – 109 Lydianna Marie Endresen K 21.08.1883 11.08.1993 109 år, 355 dager Rødøys kommunevåpen Rødøy
11.08.1993 29.10.1994 1 år, 79 dager 108 – 109 Ella Kristine Hagen K 31.01.1885 29.10.1994 109 år, 271 dager Hortens kommunevåpen Horten
29.10.1994 06.03.1998 3 år, 128 dager 107 – 111 Laura Hansine Svehaug K 19.11.1886 06.03.1998 111 år, 107 dager Bergens kommunevåpen Bergen
06.03.1998 12.06.1998 98 dager 108 – 108 Amund Vermedal M 04.12.1889 12.06.1998 108 år, 190 dager Tysnes' kommunevåpen Tysnes
12.06.1998 23.02.2000 1 år, 256 dager 108 – 110 Karen Svisdal K 16.12.1889 23.02.2000 110 år, 69 dager Sunndals kommunevåpen Sunndal
23.02.2000 19.12.2000 300 dager 107 – 108 Herborg O. Tjoflot K 27.02.1892 19.12.2000 108 år, 296 dager Ullensvangs kommunevåpen Ullensvang
19.12.2000 26.04.2003 2 år, 128 dager 108 – 110 Olav Hovatn M 23.10.1892 26.04.2003 110 år, 185 dager Frolands kommunevåpen Froland
26.04.2003 22.12.2003 240 dager 109 – 110 Harriet Holm K 13.11.1893 22.12.2003 110 år, 39 dager Oslos kommunevåpen Oslo
22.12.2003 03.03.2004 72 dager 110 – 110 Borghild Marie Nilsen K 02.12.1893 03.03.2004 110 år, 92 dager Larviks kommunevåpen Larvik
03.03.2004 07.05.2004 65 dager 109 – 109 Anna Gundersen K 01.02.1895 07.05.2004 109 år, 96 dager Stavangers kommunevåpen Stavanger
07.05.2004 11.12.2004 218 dager 107 – 108 Asborg Aarli K 20.05.1896 11.12.2004 108 år, 205 dager Åmlis kommunevåpen Åmli
11.12.2004 13.07.2005 214 dager 107 – 108 Ingeborg Bertea Thuen K 12.05.1897 13.07.2005 108 år, 62 dager Os i Hordalands kommunevåpen Os
13.07.2005 20.01.2006 191 dager 108 – 108 Inger Buchholdt K 10.07.1897 20.01.2006 108 år, 194 dager Oslos kommunevåpen Oslo
20.01.2006 26.07.2006 187 dager 107 – 107 Emma Nikoline Bendiksen K 21.09.1898 26.07.2006 107 år, 308 dager Brønnøys kommunevåpen Brønnøy
26.07.2006 25.11.2008 2 år, 122 dager 107 – 109 Gunda Harangen K 28.12.1898[41] 25.11.2008[41] 109 år, 333 dager Kongsbergs kommunevåpen Kongsberg
25.11.2008 09.04.2009 135 dager 109 – 109 Jenny Ida Sofie Hanssen K 30.04.1899[42] 09.04.2009[42] 109 år, 344 dager Gratangens kommunevåpen Gratangen
09.04.2009 09.06.2010 1 år, 61 dager 109 – 110 Gudrun Omdahl Onshuus K 17.07.1899[43] 09.06.2010[44] 110 år, 327 dager Drammens kommunevåpen Drammen
09.06.2010 31.10.2011 1 år, 144 dager 109 – 110 Helene Andrea Nilsen K 07.04.1901 31.10.2011[45] 110 år, 207 dager Drammens kommunevåpen Drammen
31.10.2011 21.04.2012 173 dager 109 – 109 Kristi Øktedalen K 29.06.1902[46] 21.04.2012 109 år, 297 dager Nore og Uvdals kommunevåpen Nore og Uvdal
21.04.2012 16.08.2012 117 dager 107 – 108 Ragndid Irmelin Slotfeldt-Ellingsen K 18.05.1904[47] 16.08.2012[47] 108 år, 90 dager Oslos kommunevåpen Oslo
16.08.2012 04.01.2017 4 år, 143 dager 107 – 112 Elisabeth Julie Ekenæs K 26.12.1904 04.01.2017[48] 112 år, 9 dager Oslos kommunevåpen Oslo
04.01.2017 28.03.2017 83 dager 107 – 107 Ragnhild Oddfrid Haugen K 29.04.1909 28.03.2017 107 år, 333 dager Bergens kommunevåpen Bergen
28.03.2017 27.11.2017 244 dager 107 – 108 Torbjørn Øverbø M 22.08.1909 27.11.2017[49] 108 år, 97 dager Ringsakers kommunevåpen Ringsaker
27.11.2017 16.02.2020 2 år, 81 dager 108 – 110 Marie Antonette Andersen K 29.09.1909[15] 16.02.2020[16] 110 år, 140 dager Leirfjords kommunevåpen Leirfjord
16.02.2020 23.05.2020 97 dager 109 – 110 Petra Høgetveit K 03.04.1910[25] 23.05.2020[26] 110 år, 50 dager Ringsakers kommunevåpen Ringsaker
23.05.2020 0 år og 74 dager 109 –  Gudrun Nymoen K 26.10.1910 109 år og 284 dager Ringsakers kommunevåpen Åmot
Noter
  1. ^ Denne datoen flyttet han fra Canada til Norge

Rekorder i fylkene[rediger | rediger kilde]

Fylke Navn Kjønn Født Død Alder Siste bosted
Vikens fylkesvåpen Viken Gudrun Omdahl Onshuus K 17.07.1899[43] 09.06.2010[44] 110 år, 327 dager Drammens kommunevåpen Drammen
Erik Arnegård M 25.03.1882 19.12.1989 107 år, 269 dager Gols kommunevåpen Gol
Oslos kommunevåpen Oslo Maren Bolette Torp K 21.12.1876 20.02.1989 112 år, 61 dager Oslos kommunevåpen Oslo
Carl Falck M 27.05.1907 23.07.2016[50] 109 år, 57 dager Oslos kommunevåpen Oslo
Hedmarks fylkesvåpen Innlandet Petra Høgetveit K 03.04.1910[25] 23.05.2020[26] 110 år, 50 dager Ringsakers kommunevåpen Ringsaker
Jørgen Bernhard Rustad M 12.08.1900[51] 18.04.2010[52] 109 år, 249 dager Gjøviks kommunevåpen Gjøvik
Vestfold og Telemarks fylkesvåpen Vestfold og Telemark Herman Smith-Johannsen M 15.06.1875 05.01.1987 111 år, 204 dager Nøtterøys kommunevåpen Nøtterøy
Borghild Marie Nilsen K 02.12.1893 03.03.2004 110 år, 92 dager Larviks kommunevåpen Larvik
Agders fylkesvåpen Agder Olav Hovatn M 23.10.1892 26.04.2003 110 år, 185 dager Frolands kommunevåpen Froland
Jenny Severine Lindefjell K 17.04.1905 28.06.2015 110 år, 72 dager Kvinesdals kommunevåpen Kvinesdal
Rogalands fylkesvåpen Rogaland Anna Gundersen K 01.02.1895 07.05.2004 109 år, 96 dager Stavangers kommunevåpen Stavanger
Sigvart Eide M 22.08.1885 19.10.1992 107 år, 58 dager Lunds kommunevåpen Lund
Vestlands fylkesvåpen Vestland Laura Hansine Svehaug K 19.11.1886 06.03.1998 111 år, 107 dager Bergens kommunevåpen Bergen
Severin K Fosse M 15.02.1889 16.01.1998 108 år, 335 dager Melands kommunevåpen Meland
Møre og Romsdals fylkesvåpen Møre og Romsdal Karen Svisdal K 16.12.1889 23.02.2000 110 år, 69 dager Sunndals kommunevåpen Sunndal
Johan Larsen Kringstad M 01.07.1872 13.08.1978 106 år, 43 dager Moldes kommunevåpen Molde
Trøndelags fylkesvåpen Trøndelag Petter Daniel Iversen M 13.08.1878 02.11.1987 109 år, 81 dager Trondheims byvåpen Trondheim
Beret Esp K 10.07.1857 10.06.1966 108 år, 335 dager Hemnes kommunevåpen Hemne
Nordlands fylkesvåpen Nordland Marie Antonette Andersen K 29.09.1909[15] 16.02.2020[16] 110 år, 140 dager Leirfjords kommunevåpen Leirfjord
Rikard Jentoft Sivertsen M 10.07.1878 26.07.1985 107 år, 16 dager Hadsels kommunevåpen Hadsel
Troms og Finnmarks fylkesvåpen Troms og Finnmark Jenny Ida Sofie Hanssen K 30.04.1899[42] 09.04.2009[42] 109 år, 344 dager Gratangens kommunevåpen Gratangen
Anton Karl H Jakobsen M 13.12.1874 26.01.1983 108 år, 44 dager Tromsøs kommunevåpen Tromsø

Kjente norske personer over 100 år[rediger | rediger kilde]

Norges siste personer født på 1800-tallet[rediger | rediger kilde]

  • Kvinne: Gudrun Jofried Omdahl Onshuus, Drammen, født 17. juli 1899, død 9. juni 2010. Hun var da Norges siste gjenlevende født på 1800-tallet.
  • Mann: Karl Dølven, Ringerike, født 31. august 1897, død 31. juli 2004.

Norges siste personer født før Unionsoppløsningen[rediger | rediger kilde]

  • Kvinne: Elisabeth Julie Ekenæs, Oslo, født 26. desember 1904, død 4. januar 2017. Hun var da Norges siste gjenlevende født før Unionsoppløsningen 7. juni 1905.
  • Mann: Helge Fjeldstad, Oslo, født 7. oktober 1902, død 30. september 2010.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b «Supercentenarian Data -- Table E». supercentenarian-research-foundation.org. Besøkt 3. mai 2018. 
  2. ^ GRG.org (2007). «Verified supercentenarian cases». GRG. Besøkt 3. mai 2018. 
  3. ^ «Gravminner – Maren Bolette Torp». Gravminner i Norge. Besøkt 3. mai 2018. 
  4. ^ Melgård, Marie (6. januar 2017). «Norges eldste er død». Dagsavisen (norsk). Besøkt 3. mai 2018. 
  5. ^ NRK (25. januar 2012). «Norsk-canadisk skihelt». NRK. Besøkt 3. mai 2018. 
  6. ^ Shaw, Murray C. «Herman Smith Johannsen». The Canadian Encyclopedia (engelsk). Besøkt 3. mai 2018. 
  7. ^ «Laura (111) er død». VG/NTB (norsk). 9. mars 1998. Besøkt 3. mai 2018. 
  8. ^ «002 Wilhelmine Marie Holst-Sande - 08 - 0004 Bispegaden 6 - 218 - Teljingskretsoversikt - Folketelling 1900 for 0301 Kristiania kjøpstad - Digitalarkivet». www.digitalarkivet.no (norsk). Besøkt 3. mai 2018. 
  9. ^ «Sveriges eldste død 111 år gammel». NTB. 24. januar 1986. 
  10. ^ «Wilhelmine Marie Holst Sande». geni_family_tree (engelsk). Besøkt 3. mai 2018. 
  11. ^ «– Brysomt å bli så gammel». www.dt.no (norsk). 5. november 2011. Besøkt 3. mai 2018. 
  12. ^ «Helene (110) var Norges eldste». www.dt.no (norsk). 5. november 2011. Besøkt 3. mai 2018. 
  13. ^ «Gravminner – Ingeborg Johanna Mestad». Gravminner i Norge. Besøkt 3. mai 2018. 
  14. ^ NRK. «Norges eldste er død». NRK. Besøkt 3. mai 2018. 
  15. ^ a b c Marie Antonette er Norges eldste person – feiret 110-årsdagen med tipptippoldebarnet NRK Nordland 29. september 2019
  16. ^ a b c Indsetviken, Emil H. (17. februar 2020). «Norges eldste person Marie Antonette Andersen er død». NRK. Besøkt 17. februar 2020. 
  17. ^ «Borghild Marie rundet 110 år». www.ta.no (norsk). 3. desember 2003. Besøkt 3. mai 2018. 
  18. ^ «Gravminner – Borghild Marie Nilsen». Gravminner i Norge. Besøkt 3. mai 2018. 
  19. ^ «Norges nest eldste er død». Dagen.no (norsk). Besøkt 3. mai 2018. 
  20. ^ «Tida går, Karen består». Dagbladet.no (norsk). 16. desember 1999. Besøkt 3. mai 2018. 
  21. ^ Mollan, Aud (26. februar 2000). «Norges eldste er død». Adresseavisen. s. 7. 
  22. ^ «Ingen eldre, ingen gladere». Aftenposten. 2. desember 1988. s. 12. 
  23. ^ «Gravstein». Gravminner i Norge. Besøkt 3. mai 2018. 
  24. ^ [1]
  25. ^ a b c Nå er Petra Høgetveit (109) Norges eldste
  26. ^ a b c [2]
  27. ^ «Harriet er eldst i Nord-Europa» (norsk). Besøkt 3. mai 2018. 
  28. ^ «Gravminner – Harriet Holm». Gravminner i Norge, disnorge.no. Besøkt 3. mai 2018. 
  29. ^ «Landets eldste død». Aftenposten. 19. desember 1989. s. 3. 
  30. ^ «[#32124] Julia Lyng, f. i Norge 1878 d. i Springfield, Brown MN 1990». Arkivverket. Besøkt 3. mai 2018. 
  31. ^ «Fødselsregister for Verdal 1799-1895». gda.arkivverket.no. Besøkt 3. mai 2018. 
  32. ^ Gutenberg, Project. «List Of Supercentenarians Who Died In The 1990s | Project Gutenberg Self-Publishing - eBooks | Read eBooks online». www.gutenberg.us. Besøkt 3. mai 2018. 
  33. ^ «Shoreline woman turns 111 today». The Seattle Times (engelsk). 28. desember 2004. Besøkt 3. mai 2018. 
  34. ^ a b «[#58172] Valgjer Svien (1842 ? - 1953)». Arkivverket. Besøkt 3. mai 2018. 
  35. ^ «1900-telling for 0524 Fåberg». gda.arkivverket.no. Besøkt 3. mai 2018. 
  36. ^ a b «Ingemund Peterson» (engelsk). Arkivert fra originalen 4. mai 2018. Besøkt 3. mai 2018. 
  37. ^ «Da Gudrun ble født var forventet levealder for norske kvinner 58 år. Torsdag fylte hun 107». Østlendingen. 27. oktober 2017. 
  38. ^ Langset, Mona (22. desember 2017). «Mistet alt de eide under krigen». VG. s. 25. 
  39. ^ Engesæter, Pål (14. februar 2018). «By & Folk – Jubilanter». Bergens Tidende. s. 48. 
  40. ^ «Sommarbrev, Hordaland Bondelag» (PDF). 
  41. ^ a b «Norges eldste er død». ABC Nyheter (norsk). 01.12.2008. 
  42. ^ a b c d Kjell Solbakken (09.04.2009). «Norges eldste er død». Harstad Tidende (norsk). 
  43. ^ a b David Støle Ruud (10.04.2009). «Gudrun Omdahl Onshuus (109) er Norges eldste». Drammens Tidende (norsk). 
  44. ^ a b «– Brysomt å bli så gammel». Drammens Tidende (norsk). 05.11.2011. 
  45. ^ Per Christian Selmer-Anderssen (05.11.2011). «Helene (110) var Norges eldste». Drammens Tidende (norsk). 
  46. ^ Cato Martinsen (04.11.2011). «Nå er Kristi (109) Norges eldste». Laagendalsposten (norsk). 
  47. ^ a b Dødsannonse Aftenposten 20. august 2012
  48. ^ «Norges eldste (112) er død», nrk.no, 6. januar 2017.
  49. ^ Dødsannonse Arkivert 6. desember 2017 hos Wayback Machine. Vareminnesider.no.
  50. ^ http://www.tb.no/nyheter/tonsberg/aldring/carl-falck-109-norges-eldste-mann-er-dod/s/5-76-340583
  51. ^ Jorun Vang (12.08.2009). «Fyller 109 år i dag». NRK Hedmark og Oppland (norsk). 
  52. ^ Elin Fossum (20.04.2010). «Norges eldste mann er død». NRK Hedmark og Oppland (norsk). 
  53. ^ Aften, Tungtvannssabotør fyller 100 år (11. oktober 2011) s. 16-17.
  54. ^ Ivar Lid Riise «Birger Strømsheim (101) er død», NRK Møre og Romsdal, 13. november 2012, besøkt 13. november 2012
  55. ^ Rognlien, Børre (23. mars 2015). «Nekrolog: Johan Christian Schønheyder». Aftenposten. Besøkt 2. april 2015. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]