Kategori:Sider med kildemaler som inneholder datofeil

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Sjekk datoverdier i: |param1=, |param2=, ...

Når CS1-kildemaler inneholder dato-parametere, gjennomføres en test for å se om datoene samsvarer med gitte datoformater og for å sjekke om datoen er en reell dato. Testen inkluderer alle verdier i dato-holdende parametere; hvis datoformater er riktig, men verdien inneholder annen tekst – for eksempel |dato=31. juli 2014 (oppdatert 1. august 2014) – vil testen feile. Dette vil også si at datoer og årstall ikke skal lenkes i disse parametrene. Datofeltene støtter intervaller og datoer av varierende presisjon (f.eks. er høsten 2014, mai–juni 2014, 1.–3. januar 2014 og ca. 1923 alle gyldige datoverdier). Merk at det skal brukes lang tankestrek, ikke kort bindestrek i intervaller. Finnes ikke noe dato kan man bruke udatert eller u.d. (uten dato) eller la feltet stå tomt.

Hvis |dato= ikke er angitt, vil |år=, |måned= og |dag= (hvis de er angitt) settes sammen til å utgjøre |dato=dag. måned år. En feil i et av de tre parametrene utløser feilmelding i |date=.

Datoer før 1582 behandles som en juliansk dato, mens datoer fra 1582 og senere behandles som en gregoriansk dato. Den julianske kalenderen ble enkelte steder brukt frem til omtrent 1923. Tre julianske kalenderdatoer i den overlappende perioden 29. februar 1700, 1800 og 1900 vil føre til at denne feilmeldingen fordi disse datoene ikke er skuddår i den gregorianske kalenderen.

Ved angivelse av måned eller sesong, definerer datoformatet en egnet separator som en bindestrek uten mellomrom (ikke bruk –).Se også Hjelp:CS1.

For å løse denne feilen, forsikre deg om at datoen og datoformatet er riktig. Se etter feil eller feilplassert punktsetting, utenforliggende tekst, ufullstendige års-initialdatoer etc.

Sider med denne feilen plasseres automatisk i Kategori:Sider med kildemaler som inneholder datofeil.[a]


CS1-feilmeldingene er synlige for alle lesere, mens vedlikeholdsmeldinger er skjult. Brukere som ønsker å vise vedlikeholdsmeldinger kan oppdatere sine common eller skin med følgende linje:

.mw-parser-output span.cs1-maint {display: inline;} /* display Citation Style 1 maintenance messages */

For å vise feilmeldinger som er skjult som standard:

.mw-parser-output span.cs1-hidden-error {display: inline;} /* display hidden Citation Style 1 error messages */

Selv med denne css-en installert, kan det være at eldre sider i Wikipedias cache ikke har blitt oppdatert til å vise disse endringene, selv om siden er listet i en av sporingskategoriene. En nullredigering vil løse dette problemet.


Noter[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Sider i Bruker-, Diskusjon-, Brukerdiskusjon-, Wikipedia-diskusjon-, Fildiskusjon-, Maldiskusjon-, Hjelpdiskusjon-, Kategoridiskusjon-, Portaldiskusjon-, Moduldiskusjon- eller MediaWiki-diskusjon-navnerommet inkluderes ikke i sporingskategoriene.

Sider i kategorien «Sider med kildemaler som inneholder datofeil»

Under vises 200 av totalt 1 185 sider som befinner seg i denne kategorien.

(forrige side) (neste side)
(forrige side) (neste side)