Europavei 18 (Norge)/Veiliste vest

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Veiliste for E18 vestlig delstrekning.

Kommuner og knutepunkter[rediger | rediger kilde]

Agder våpen.svg Agder fylke[rediger kilde]

Utdypende artikkel: Europavei 18 (Agder)

Kristiansand
Kristiansand (Kvadraturen)

Vesterveien

  • ⇑ Trasé Vesterbrua (bare mot vest)
  •  
Stamvei E39.svg Vesterveien fra Rundingen mot Riksvei 13.svg Hove i Sandnes
  • Trasé Vesterveien
  • Rundkjøring
Stamvei E39.svg Vesterveien fra Bellevue til Havnegata
Stamvei E39.svg Vesterveien mot Rundingen
483 Møllevannsveien til Riksvei 9.svg Setesdalsveien (1,8 km)
  • Rundkjøring
Riksvei 9.svg Setesdalsveien mot Stamvei E134.svg i Vinje
471 Vestre Strandgate mot Oddernes
  • Veikryss 99
99 Gartnerløkkakrysset
(kun påkjøringsrampe mot øst, traséene samles)
  • Rundkjøring
471 Vestre Strandgate mot Oddernes
Arm Vesterveien mot Stamvei E39.svg Bellevue
Riksvei 9.svg Setesdalsveien mot Stamvei E134.svg i Vinje
Arm avrampe fra øst 
  • Pårampe fra Vestre Strandgate

Firefeltsvei fra Gartnerløkkakrysset til Timenes (8 km)

  • Veikryss 98
98 tunnel Kvadraturkrysset
(v⇓360 m, ø⇑188 m), kryss inne i tunnelen
  • Rundkjøring
Arm Stener Heyerdahls gate 
  • Lyskryss
Kv Tordenskjolds gate fra Stener Heyerdahls park til Egsveien
484 Festningsgata til 471 Dronningens gate
Kv Tordenskjolds gate til 471 Vestre Strandgate
  • Veikryss 97
97 tunnel Egkrysset
(v⇓520 m, ø⇑155 m), inne i tunnelen
  •  
Kv Egsveien til Eg
Kristiansand (Lund)
  • Veikryss 96
96 Nedre Lund
  • Rundkjøring
482 Torridalsveien mot 405 i Vennesla
  • Rundkjøring
482 Torridalsveien til 471 Lund
  • Veikryss 95
95 Bjørndalsslettakrysset
  • Rundkjøring
471 tunnel Presteheiatunnelen fra Oddernes mot Vesterbrua
  • Rundkjøring
490 Østre Ringvei til 488 Marvika (1,2 km)
  • Veikryss 94
94 Vollevannkrysset
  •  
452 Ålefjærveien fra Kongsgård til 453 Ålefjær
Kv Vigevegen til Vige
  • Veikryss 93
93 Narvikakrysset
  • Rundkjøring
Kv Vigevegen til Vige
E18 ved Hånes i Kristiansand. Broen er starten/slutten på fylkesvei 401.
Korsvik
  • Veikryss 92
92 Sømkrysset
(kun påkjøringsrampe mot vest/avkjøringsrampe fra vest)
  •  
496 Sømsveien til Strømmekrysset
  •  
496 Sømsveien mot 401 Drange
  • Veikryss 91
91 Strømmekrysset
(kun påkjøringsrampe mot vest/avkjøringsrampe fra vest)
  • Rundkjøring
496 Sømsveien mot Sømkrysset
401 Høvågveien mot Håneskrysset
401 Høvågveien mot Lillesand
  • bru Nottangen bro (over Rona, 221 m)
  • Veikryss 91
91 Håneskrysset
(kun påkjøringsrampe mot øst/avkjøringsrampe fra øst)
  • Rundkjøring
401 Høvågveien mot Strømmekryset
  • bru Hånesveien bru (over krysset, 59 m)
  • Rundkjøring
Kv Hånesveien mot Riksvei 41.svg Salbostad
  • Veikryss 90
90 Timeneskrysset
  • Rundkjøring
Riksvei 41.svg Topdalsveien mot Norwegian-road-sign-771.0.svg Kristiansand lufthavn, Kjevik, og mot Stamvei E134.svg i Kviteseid
Kv Lauvåsen hovedvei til Lauvåsenkrysset
  • Rundkjøring
498 Barstølveien til Barstølkrysset (2,5 km)

motorvei Timenes–Øygardsdalen (36 km)

  • info Timeneskrysset
  • bru Timenesbakken bru (over krysset, 73 m)
Ved Langåsenkrysset, mot vest.
Ved Langåsenkrysset, mot øst.
  • Veikryss 89
89 Lauvåsenkrysset
(kun påkjøringsrampe mot vest/avkjøringsrampe fra vest)
  • Rundkjøring
Kv Lauvåsen hovedvei til Timeneskrysset
  •  
Kv Grasdalen mot 498 Barstølveien
  • bru Skjøringsmyra bru (over Lauvåsenkrysset, 59 m)
  • Veikryss 88
88 Barstølkrysset
  • Rundkjøring
498 Barstølveien til Timenes
  •  
Kv Travparkveien 
  • Rundkjøring
420 Dyreparkveien mot Dyreparkkrysset
Påkjøringsrampe mot øst
Kv Travparkveien til Sørlandets Travpark
  • bru Barstøl bru (over krysset, 37 m)
  • Veikryss 87
87 Langåsenkrysset (Dyreparkkrysset)
  • Rundkjøring
420 Dyreparkveien til Barstølkrysset
  • bru Langåsen bru (over krysset, 41 m)
  • Rundkjøring
420 Vallesverdveien mot Brønningsmyrkrysset i Lillesand
Kv Sydinga til Sørlandsparken øst
  • info Krogevannet
  • bru Stuedalen bru (over Stuedalen, 59 m)

Lillesand
  • bru Osane bru (Vallesværelva, 50 m)
  • Veikryss 86
86 Brønningsmyrkrysset
  • bro Langåsen bru (over krysset, 41 m)
  • Rundkjøring
Arm Uten navn til Kjerlingland
  • Rundkjøring
420 Vestre kystvei fra Kjerlingland mot Kleivsmyr
420 Vallesverdveien mot Dyreparkkrysset i Kristiansand
  • bru Glamsland bru (over privat vei, 30 m)
  • Veikryss 85
85 Storemyrkrysset
  • Rundkjøring
402 Birkelandsveien mot 420 Tingsaker
  • bro Norton bru (over krysset, 62 m)
  • Rundkjøring
402 Birkelandsveien mot Riksvei 41.svg Birkeland
  • bru Kvernbekken bru (over dalsøkk, 94 m)
  • Veikryss 84
84 Gaupemyr
  • bru Gaupemyr bru (over krysset, 55 m)
  • Rundkjøring
Arm Uten navn til Tingsaker
Lillesand
  • Rundkjøring
420 Østre kystvei fra Tingsaker mot Morholt i Grimstad
Fv3672 Tingsakerbakken mot Fv3670 Lillesand sentrum
420 Østre kystvei mot Kjerlingland
  • bru Stordalen bru (over kommunal vei, 31 m)
  • bru Kaldvellheia bru (over gårdsvei, 28 m)

Grimstad
  • Veikryss 83
83 Omre (Fremtidig næringsområde)
  • Rundkjøring rasteplass Omre
  • bru Omre bru (over krysset, 60 m)
  • Veikryss rasteplass⇑ Trolldalen
  • bru Nyhaven bru (over sti, 30 m)
  • bru Trolldalen bru (over dalsøkk, 128 m)
  • bru Hanetodalen bru (over dalsøkk, 58 m)
  • Veikryss 82
82 Molland
  • Rundkjøring
420 Morholt mot Øygardsdalen
420 Molland mot Tingsaker i Lillesand
  • bru Morholt bru (over krysset, 58 m)
  • info Risdal

motorvei slutt motortrafikkvei Motortrafikkvei Øygardsdalen–Harebakken (19 km)

Blyant og Vinkelhake.svg Motorvei Øygardsdalen–Harebakken planlegges.[1]
Grimstad
  • Veikryss 81
81 Øygardsdalen
  • Rundkjøring
420 Vesterled mot Bie
  • Rundkjøring
420 Vesterled mot Morholt
  • Veikryss 80
80 Frivoll
  •  
Fv3624 Storgaten mot Grimstad sentrum og 420 Øygardsdalen (1,5 km)
  • bru Frivoll bru (over E18, 38 m)
  •  
404 Opplandsveien mot Riksvei 41.svg i Birkenes
  • Veikryss 79
79 Arendalsveien
  •  
420 Fjæresvingen mot Bringsværmyra
  •  
420 Arendalsveien fra Bie mot Frivoll
  • bru Bie bru (over krysset, 52 m)
Arendal (Vik)
  • Veikryss 78
78 Bringsværmyra
  • bru Bringsværmyra bru (over krysset, 59 m)
  • Rundkjøring
420 Uten navn mot Stamvei E18.svg i Arendal, og mot Bie
Fv3600 Fjæreveien mot Fv3598 Roresand
  • Veikryss 77
77 Bringsværmoen
(kun avrampe fra vest / pårampe mot vest)
  •  
407 Bringsværmoen til 410 Vik
  •  
407 Uten navn mot Stamvei E18.svg Rannekleiv i Arendal
  • info Nerjordene

Arendal
E18 med påkjøring i retning sørover fra Arendal t.v. og avkjøring til Arendal t.h.
Sørlig ende av Torsubåsen tunnel. Foto: Jan-Erik Løken
Torsbuåsen tunnel sett fra sør med utsikt opp mot husene i Lokes Vei på Torsbuåsen. Foto: Jan-Erik Løken
Arbeid langs nye E18 ved Stølen i Arendal. Foto: Jan-Erik Løken
Nye E18 ved Stølen i Arendal. Foto:Jan-Erik Løken
Arendal
  • Veikryss 76
76 Nedenes
  • Rundkjøring
420 Vesterveien fra Skyttervollen mot Jovannet
420 Vesterveien mot Stamvei E18.svg Bringsværmyra i Grimstad
  • bru Skyttervollen bru (over krysset, 53 m)
  • Veikryss 75
75 Rannekleiv
(kun pårampe mot nord / avrampe mot sør
  •  
407 Rykeneveien mot 420 Sponvika
  •  
407 Rykeneveien mot 420 Vik i Grimstad
  • Veikryss 74
74 Sørsvannveien
(kun østgående)
  • Rundkjøring
Fv3534 Sørsvannveien til 407 Bausplass
  • Veikryss 73
73 Sørsvannveien
(kun vestgående)
  • Rundkjøring
Fv3534 Sørsvannveien til 42 Stoa
  • Veikryss 72
72 Stoa
  • Rundkjøring
Kv Åsbieveien fra Sandbekktoppen til Fv3534 Sørsvatn
  • bru Sandbekktoppen bru (over krysset, 42 m)
  • Rundkjøring
42 Frolandsveien fra Stoa mot 420 Strømsbu, og mot Riksvei 41.svg Hynnekleiv i Froland
  • info Høgedal
  • Veikryss 71
71 Harebakken
  • Rundkjøring
410 Langsæveien via Arendal sentrum mot Rømyrkrysset i Tvedestrand
  • bru Harebakken bru (over krysset, 73 m)
  • Rundkjøring
Fv3506 Myraveien mot Tveiten
421 Molandsveien mot 410 Bergsmyr i Tvedestrand

motorvei Harebakken–Rømyr 22 km[2][3]

  • bru Stølen bru (over Fv420, 25,6 m)
  • bru Piletjenn bru (over dalsøkk, 171,9 m)
  • Veikryss 70
70 Longumkrysset
  • Rundkjøring
409 Østre Tromøyvei fra Longumkrysset til 421 Longum
  • bru Longum bru (over krysset, 25,6 m)
  • Rundkjøring
409 Østre Tromøyvei fra Longumkrysset mot 193 Kongshavn
  • bru Røydalen bru (over dalsøkk, 173,12 m)
  • bru Sagene bru (over Smalsund og Fv3496, 151,88 m)
  • bru Mørkoppdalen bru (over dalsøkk)

Tvedestrand
  • bru Kroktjenn bru (over bekk, 29,6 m)
  • bru Storemyr bru (over dalsøkk, 50,4 m)
  • bru Årdalen bru (over Langangselva og Fv422, 108,93 m)
  • bru Alvekjerr bru (over bekk, 29,6 m)
  • bru Bråten bru (over dalsøkk, 29,6 m)
  • bru Kloppemyr bru (over dalsøkk, 29,6 m)
  • bru Vennevann bru (over dalsøkk, 29,6 m)
  • Veikryss 68
68 Fiane/Grenstølkrysset
  • Rundkjøring
421 Grenstølveien mot Harebakken i Arendal
  • Rundkjøring
421 Grenstølveien til 410 Bergsmyr

motorvei slutt

Blyant og Vinkelhake.svg Motorvei Tvedestrand–Dørdal planlegges.[4]

Røymyr

  • bru Tveitehallingene bru (over Fv3486, 20,1 m)
  • Veikryss 66
66 Lunde
  • bru Lundetunet bru (over krysset, 50 m)
  •  
420 Lundeveien til 410 Amtmannsvingen

Lundeslettene

  • bru Lundevann bru (over bukt, 136 m)
  • Veikryss
 Sundsdalen (kun avrampe fra / pårampe mot øst)
  •  
Fv3458 Gamle Songevei via Songe til 416 Sauvika i Risør

Uten navn

  • bru Sundsbekkdalen bru (over dalsøkk, 85 m)
  • Veikryss 65
65 Songe
  •  
Fv3458 arm Lindlandsveien mot Sundsdalen, og mot 416 Sauvika i Risør
  • bru Songedumpa bru (over krysset, 51 m)
  •  
Fv3442 Lindlandsveien til 416 Akland (6,8 km)

Risør
  • bru Svarthøl bru (Steaelva, 60 m)
  • Veikryss 64
64 Vinterkjerr
  •  
416 Risørveien til Risør havn
  • Rundkjøring
416 Søndeledveien fra Akland til 414 Myra i Vegårshei

motortrafikkvei Motortrafikkvei AklandDørdal (42 km)

  • info Akland
  • bru Bråten bru (Torbjørnsdalen, 52 m)
  • Veikryss 63
63 Moland
  • bru Moland bru (over krysset, 44 m)
  • Rundkjøring
416 Molandsveien mot Akland, og mot 414 Myra i Vegårshei

Gjerstad

Europaveien

  • bru Haugselva bru (110)
Eikeland
  • Veikryss 62
62 Brokelandsheia
  • Rundkjøring
418 Gjerstadveien mot Sundebru
418 Gjerstadveien mot 416 Aspelund i Risør
  • bru Brokelandsheia bru (over E18, 45 m)
  • Rundkjøring
Kv Lindtjenn 
  • Veikryss 61
61 Sundebru
  • bru Kals bru (over krysset, 42 m)
  •  
418 Gjerstadveien mot Brokelandsheia, og til Fv3688 Egddalen
  • bru Sunde bru (Harsund, 175 m)
  • Veikryss 60
60 Øygardstjørnane
  •  
Fv3688 Gamle Sørlandske fra rasteplass Østerholtheia til Fv256 i Telemark
  •  
Fv3688 Gamle Sørlandske fra rasteplass Østerholtheia til Sundebru

Vestfold og Telemark våpen.svg Vestfold og Telemark fylke[rediger kilde]

Kragerø

Uten navn

  • info Sannidal
Sannidal
  • Veikryss 55
55 Sannidal
(avkjøringsrampe, plankryss)
  •  
363 Sannidalsveien mot Dørdal i Bamble
  • bru Heggland bru (Heglandselva, 55 m)
  • Veikryss 54
54 Gjerde
  •  
Fv3366 Farsjøveien til Dal (5,2 km)
rasteplass Gjerde
  •  
38 Drangedalsveien mot Fv3370 Kragerø sentrum
  •  
38 Drangedalsveien mot Riksvei 41.svg i Kviteseid
  • bru Auråen bru (Auråa, 22 m)

Bamble

Europaveien

  • bru Bakkevann bru (Bakkevannet, 59 m)
  • info Bakkevannet

motortrafikkvei slutt motorvei DørdalRugtvedt (16,5 km)

  • bro Sprangfossbrua
  • tunnel Langrønningentunnelen (60 m)
  • Norwegian-road-sign-765.0.svg Stillinga bomstasjon takst 36,- / 72,-
    • Veikryss 52
    52 Langrønningen
    •  
    363 Uten navn 
    • tunnel Vardåstunnelen (70 m)
    • bro Rønholtdalbrua
    • bro Svartholtbrua
    • bro Stemmenbrua
    • bro Mørkekjerbrua
    • bro Tinderholtbrua
    • bro Vinterdalbrua
    • bro Hydalbrua
    • bro Hegnabrua

    motorvei slutt

    Porsgrunn/Skien (Rugtvedt)
    • Veikryss 52
    52 Rugtvedt
    • Rundkjøring
    Kv Stokkevannveien til Stokkevannet næringspark
    • Rundkjøring
    Riksvei 354.svg Europaveien mot Kjørholt i Porsgrunn
    Privat vei til næringspark

    Uten navn

    Blyant og Vinkelhake.svg 

    motorvei Ny motorvei Rugtvedt–Langangen (16,5 km) er under planlegging,[5]

    med ny bro Grenlandsbru og 3 nye tunnel tunneler, inkludert Preståstunnelen (2,8 km) og Bjønnåstunnelen (2,2 km).
    Steinbrekktunnelen og Brattåstunnelen skal utvides. Bambletunnelen og Kjørholttunnelen er allerede ombygget.
    Byggestart planlegges til 2020.

    motortrafikkvei Motortrafikkvei Rugtvedt/Stathelle–Langangen (18 km)

    Porsgrunn

    Uten navn

    Porsgrunn/Skien (Heistad)
    • Veikryss 51
    51 Kjørholt
    • Rundkjøring
    Riksvei 354.svg Heistaddalen mot Rugtvedt i Bamble
    • bru Kjørholt bru (over E18, 41 m)
    • Rundkjøring
    Friervegen til Stranda
    • Veikryss 50
    50 Skjelsvik
    (avkjøringsrampe fra vest / påkjøringsrampe mot vest)
    •  
    Riksvei 36.svg Herøyavegen til 354 Skjelsvik
    •  
    Riksvei 36.svg Herøyavegen mot Stamvei E134.svg i Seljord
    • Veikryss 50
    50 Skjelsvik
    (avkjøringsrampe fra øst / påkjøringsrampe mot øst)
    • Rundkjøring
    Fv3260 Nystrandvegen fra Ørstvet mot Eidanger og mot Fv2962 Langangen
    •  
    354 Breviksvegen til Riksvei 354.svg Heistad
    Riksvei 36.svg Herøyavegen mot Stamvei E134.svg i Seljord
    • info Mule
    • bru Presteskogen bru (over Eidangerkrysset, 38 m)
    • bru Moheim bru (over Fv3260 Movegen, 61 m)

    Larviksvegen

    • bru Bjørkedalsbekken bru (Bjørkedalsbekken, 69 m)
    • bru Kokkersvold bru (over Fv3260 Langangsvegen, 25 m)
    • info Kokkersvold
    Blyant og Vinkelhake.svg Endepunkt for ny motorvei
    motorvei Motorvei LangangenSandvika (134 km)
    • info Langangen
    • Veikryss 48
    48 Oklungen / Langangen
    • bru Langangen overgangsbru (over krysset, 57 m)
    • Rundkjøring
    Fv2962 Uten navn mot Skykrysset i Larvik
    • bru Hofsrød bru (over dalsøkk, 115 m)
    • bru Struten bru (Nøklegårdbekken, 75 m)
    • bru Henriksås bru (over dalsøkk, 55 m)

    Larvik
    Motorveien østover, sett fra Langangenkrysset.

    Larvik europavei

    • bru Solum bru (Solumelva, 182 m)
    • bru Hobekk bru (dalsøkk, 161 m)
    • info Vassbotnbrua
  • Norwegian-road-sign-765.0.svg Sky bomstasjon takst 13,- / 21,-
    • info Skykrysset
    • Veikryss 47
    47 Skykrysset
    • Rundkjøring
    E18 arm Skyveien til Farriseidet
    • bru Sky miljøtunnel bru (over krysset, 39 m)
    • Rundkjøring
    Fv2962 Solumveien mot Langangenkrysset i Porsgrunn
    • tunnel Sky miljøtunnel (under krysset) (40 m)
    • Veikryss 46
    46 Farriseidet, bare avrampe fra øst / pårampe mot øst
    • Rundkjøring E18 arm til Trudvang
    •  
    303 Møllegata (→ Larvik sentrum) mot 300 i Tønsberg
    • Rundkjøring
    302 Brunlanesveien til 301 Søndersrød
    E18 arm Skyveien til Skykrysset
    • Veikryss 45
    45 Bommestadkrysset
    • Rundkjøring
    40 Lågendalsveien mot Stamvei E134.svg i Kongsberg
    Riksvei 400.svg Elveveien mot ferge Revet
    • info Bommestad
    • Veikryss 44
    44 Ringdalkrysset
    • Rundkjøring
    Fv3034 Uten navn til 256 Amundrød
    • Rundkjøring
    Fv3034 Uten navn til Fv3036 Hedrum kirke
    • bru Ringdal bru (over kommunal vei, 168 m)
    Automatisk bomstasjon ved Skinnmo
    Snorklipping, åpning av strekningen Gulli-Langåker 4. juli 2014

    Sandefjord
    • Veikryss 43
    43 Langåkerkrysset
    • Rundkjøring
    256 Raveien mot Fokserød
    256 Hedrum Ravei mot 40 Bommestad i Larvik
    • bro Langåker overgangsbru (over krysset, 60 m)
    • Veikryss 42
    42 Natvallkrysset
    • Rundkjøring
    305 Sandefjordsveien til 303 Sandefjord sentrum
    • Rundkjøring
    305 Sandefjordsveien mot 307 i Andebu
    • Veikryss 41
    41 Fokserødkrysset
    arm til Sandefjord lufthavn (3,5 km)
    Sandefjord

    Fokserødveien

    • Rundkjøring bro Fokserød overgangsbru (over E18, ⇓61, ⇑64 m)
    • Rundkjøring
    256 Fokserødveien mot Langåker
    Arm Nordre Fokserød til kjøpesenter
    • Rundkjøring
    256 Raveien til Tassebekk

    Torpveien

    • Rundkjøring
    Østre kullerød / Nordre Kullerød 
    •  
    Fv3068 Lingelemveien stengt kun for buss
    • Veikryss 40
    40 Tassebekk
    • Rundkjøring
    256 Stokke Ravei til Søndre Ås i Tønsberg
    Fv3158 Tassebekkveien til Fv3160 Frydenberg (4,4 km)
    256 Raveien til Kullerød
    • bru Gjennestad viadukt (, 210 m)
    • Veikryss 39
    39 Sørby/Borge
    • Rundkjøring
    Fv3160 Stokkeveien mot 303 Stokke
    • Rundkjøring
    Fv3160 Borgeveien mot 312 Fossnes
    • info Ramsum

    Tønsberg
    • Veikryss 38
    38 Hesby
    • Rundkjøring
    256 Andebuveien til 300 Sem
    • Rundkjøring
    312 Andebuveien mot 32 i Hof
    • Veikryss 37
    37 Aulerød
    • Rundkjøring
    300 Semslinna fra Sem mot 311 Kilen
    • Rundkjøring
    Fv3134 Ramnesveien mot 306 Askjer bru i Re
    • Veikryss 36
    36 Ås
    • Rundkjøring
    35 Jarlsberggata (→ Norwegian-road-sign-771.0.svg Jarlsberg flyplass, Tønsberg) mot 325 Syrbekk
    • Rundkjøring
    35 Bispeveien mot Stamvei E134.svg i Øvre Eiker
    Ekebergmyrbrua sett fra øst
    • Veikryss 35
    35 Gullikrysset
    • Rundkjøring
    308 Uten navn fra Gulli ved Barkåker til Verdens EndeTjøme
    • bro Gulli overgansbru (over E18, 59 m)
    Motorveien sydover fra Undrumsdalskrysset
    • bru Eikebergmyra bru (over dalsøkk, 139 m)


    • Veikryss 34
    34 Undrumsdalskrysset
    • Rundkjøring
    Riksvei 19.svg Uten navn fra Undrumsdal mot ferge Horten–MossStamvei E6.svg i Moss
    306 Knudstadveien til 40 Rien i Larvik

    Horten
    • Veikryss 33
    33 Kopstadkrysset
    • Rundkjøring
    Fv3180 Moskvilveien til 306 Skoppum (6,0 km)
    • Rundkjøring
    310 Kopstadveien fra Nykirke til Riksvei 19.svg Horten sentrum
    • bro Kopstadkrysset bru (over E18, 73 m)
    • Rundkjøring
    Fv3186 Kopstadveien til 35 Svinevoll

    Tønsberg
    Skjeggestadbrua i februar 2015 da den kollapset.
    • Veikryss 32
    32 Hellandkrysset
    (kun avrampe fra syd / pårampe mot syd)
    • Rundkjøring
    313 Mulvikaveien fra Helland mot Stamvei E18.svg i Sande
    Hellandveien mot 310 Fv3182 Nykirke i Horten
    • info Helland

    Holmestrand
    • Veikryss 31
    31 Bentsrudkrysset
    • Rundkjøring
    315 Uten navn fra Solum mot 313 Holmestrand sentrum
    • bro Solum bru (over krysset, 92 m)
    • Veikryss 30
    30 Islandkrysset
    • Rundkjøring
    32 Hvittingfossveien mot 313 Holmestrand
    • bro Island bru (over E18, 80 m)
    • Rundkjøring
    32 Uten navn til Stamvei E18.svg Porsgrunn i Telemark
    • bru Grellandbekken bru (over bekk, 24 m)
    • info Grelland
    • bru Natterud bru (dalsøkk, 56 m)
    Bomstasjonen ved Sande, avviklet i 2013.
    Foto: Trond Strandsberg (2006)
    • bru Hvittingsrudbrua (dalsøkk, 86 m)


    • Veikryss 29
    29 Hanekleivkrysset
    • Rundkjøring
    319 Hanekleivane til 35 i Hof og via Sande mot 282 i Drammen
    • bru Hanekleiva bru (over krysset, 92 m)
    • info Hanekleivkrysset
    • ⇑ Kontrollplass (bare i nordlig retning, tidligere bomstasjon)
    • info Tollerud
    • Veikryss 28
    28 Bergsengakrysset
    • Rundkjøring
    313 Uten navn fra Gutu til Stamvei E18.svg i Re
    • bru Bergsenga bru (over krysset, 82 m)
    • info Kommunegrensen


    Referanser[rediger | rediger kilde]

    1. ^ «E18 Arendal – Grimstad». Nye veier AS. Besøkt 30. mai 2020. 
    2. ^ Vegvesen.no: E18 Tvedestrand–Arendal
    3. ^ E18 Tvedestrand – Arendal
    4. ^ «E18 Dørdal – Tvedestrand». Nye veier AS. Besøkt 30. mai 2020. 
    5. ^ E18 Langangen – Rugtvedt
    6. ^ a b c d Østlandsposten: Her er de nye bomsatsene for E18 (11.09.2014)