Sørlandet sykehus Kristiansand

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Sørlandet sykehus Kristiansand
SSK-hovedinngang.JPG
Hovedinngangen
Beliggenhet
AdresseEgsveien 100
Land NorgeRediger på Wikidata
StrøkEg
KommuneKristiansand
Historiske fakta
FormålSykehus
EierHelse Sør-Øst RHF
Kart

Sørlandet sykehus Kristiansand
58°09′49″N 7°58′51″Ø

Sørlandet sykehus Kristiansand ligger i Kristiansand i Vest-Agder, og er et av de tre hovedsykehusene innenfor Sørlandet sykehus HF. Det er regionssykehus for Agder-fylkene. Det het tidligere Kristiansand sentralsykehus og lå i Tordenskjoldsgate i Kvadraturen (sentrum), i lokaler som siden ble overtatt av Høyskolen i Agder. Dagens sykehus ble reist på 1980-tallet som Vest-Agder Sentralsykehus, ved det gamle Eg sykehusEg, 2 km nord for sentrum. Sykehusområdet avgrenses av Torridalselva i øst , Baneheia i vest og Bymarka i nord.

Sykehuset har moderne lokaler og er sentralisert geografisk med fullverdig klinisk og behandlingsmessig tilbud. Det finnes fødeklinikk, psykiatrisk døgnbehandling, rusomsorg og avhengighetsbehandling, og ambulansestasjon og helikopterlandingsplass på Eg. Klinikk for psykisk helse – psykiatri og avhengighetsbehandling har døgnpsykiatrisk behandling for voksne i Kristiansand og Arendal.

Ved Sørlandet sykehus Kristiansand finnes også en rekke administrasjons- og driftsstøttetjenester for Sørlandet sykehus HF, samt forsknings- og utviklingsenheten ved helseforetaket.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]