Sørlandets travpark

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Sørlandets Travpark»)
Sørlandets Travpark
Grunnlagt1988
LandNorge
Kart
Sørlandets Travpark
58°10′51″N 8°09′14″Ø

Sørlandets travpark er en travbane like utenfor Kristiansand. Banen ligger rett ved E18 og med Kristiansand Dyrepark som nærmeste nabo. Den ble åpnet 16. juli i 1988 med over 30 000 besøkende. I et av storløpene var det Sugarcane Hanover som viste seg frem for trav-Norge. Storelan med kusk Dagfinn Aarum vant det første totalisatorløpet på Sørlandets Travpark.

Banen har 34 løpsdager per år (2011) og sommertravet midt i juli er det årlige høydepunktet med blant annet Norgesmesterskapet for kaldblodshester i så vel åpen klasse som for hopper. I august har man en av fem V75-kjøringer hvor blant annet Arnt Paulsens minneløp og Kristen T.Gundersens æresløp kjøres samt Sørlandets treårscup for begge raser står på programmet.

Anlegget ligger med løpsbanen på 1 000 meter og administrasjonsbygget i Kristiansand i Vest-Agder, mens stallområdet og treningsløypene ligger i Lillesand i Aust-Agder.

Øystein Tjomsland (banechampion i 2021), Arild Berås, Geir Mikkelsen og Johan Kringeland Eriksen er de fire trenerne med stall på banen.