BC Place Stadium

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Koordinater: 49°16′35,86″N 123°6′43,02″V

BC Place med nytt tak
BC Place med det tidligere oppblåsbare taket

BC Place Stadium er en av Canadas største idrettsarenaer. BC Place Stadium, som ble åpnet 19. juni 1983, ligger på nordsida av False Creek i Vancouver i British Columbia i Canada. Den er hjemmebane til BC Lions som spiller i Canadian Football League og Vancouver Whitecaps FC i Major League Soccer. . Foruten idrettsarrangementer brukes arenaen til utstillinger og andre begivenheter. BC Place Stadium eies og drives av BC Pavilion Corporation (PavCo), et selskap eid av regjeringen i British Columbia-provinsen.

Under Vinter-OL 2010 ble åpnings- og avslutningsseremonien avholdt her. For første gang i historien ble OL-flammen 12. februar 2010 tent innendørs av ishockeylegenden Wayne Gretzky nettopp her i BC Place Stadium.

Nybygg[rediger | rediger kilde]

BC Place Stadium vil i løpet av 2011 gjennomgå en stor opprustning. De skal bygge en ny tak-konstruksjon, som skal være bedre og større enn den de nå har. Konstruksjonen som er priset til $458 millioner USD(2,7 milliarder NOK). PavCo har uttalt at det vil bli en enorm oppsving for byggebransjen, da prosjektet er på 3000 årsverk, og kommer til å sysselsette 350 personer.
Miljø
Det er også et tydelig miljøaspekt i dette prosjektet. Den nye konstruksjonen vil gjøre det slik at kostnader tilknyttet energi vil bli kuttet med $350 000 (2 millioner NOK) i året.
Daglig drift
Utbyggingen vil ha stor innvirkning på bruken av BC Place Stadium. Alle arrangementer i 2010 frem til mai [1] er enten kansellert eller flyttet til andre arenaer. BC Lions som bruker BC Place Stadium som sin hjemmebane vil måtte spille på andre arenaer under de byggefasene hvor BC Place Stadium er stengt for arrangementer.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]