BC Place Stadium

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk


BC Place Stadium
BC Place Opening Day 2011-09-30.jpg
Land CanadaRediger på Wikidata
Eier Britisk ColumbiaRediger på Wikidata
BrukereBC Lions, Vancouver Whitecaps FC
Kapasitet54 320

BC Place Stadium
49°16′36″N 123°06′43″V

BC Place med opprinnelig tak.

BC Place Stadium er en av Canadas største idrettsarenaer. BC Place Stadium, som ble åpnet 19. juni 1983, ligger på nordsida av False Creek i Vancouver i Britisk Columbia i Canada. Den er hjemmebane til BC Lions som spiller i Canadian Football League og Vancouver Whitecaps FC i Major League Soccer. . Foruten idrettsarrangementer brukes arenaen til utstillinger og andre begivenheter. BC Place Stadium eies og drives av BC Pavilion Corporation (PavCo), et selskap eid av regjeringen i British Columbia-provinsen. I løpet av 2010-2011 ble det oppblåsbare taket forandret til et skyvbart tak av kabler, slik som Commerzbank-Arena har. Dette taket er verdens størte av den type.

Under Vinter-OL 2010 ble åpnings- og avslutningsseremonien avholdt her. For første gang i historien ble OL-flammen 12. februar 2010 tent innendørs av ishockeylegenden Wayne Gretzky nettopp her i BC Place Stadium.

Etter avslutningen av Paralympiske vinterlekene 2010 ble taket blåst ned for siste gang. I høsten 2011 ble arbeidet med det nye taket ferdig.

Kapasitet[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]