Liste over undergrunnsbaner

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Dette er en liste over undergrunnsbaner over hele verden. Listen er sorterbar.

Liste[rediger | rediger kilde]

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Sted Navn Åpnet Stasjoner Lengde (km)
Algerie Algerie
Alger Algers metro 2011 10 9,2
Argentina Argentina
Buenos Aires Buenos Aires’ undergrunnsbane 1913 76 55,6
Armenia Armenia
Jerevan Jerevans metro 1981 10 13,4
Aserbajdsjan Aserbajdsjan
Baku Bakus metro 1967 23 34,6
Belgia Belgia
Brussel Brussels metro 1969 69 43,7
Brasil Brasil
Belo Horizonte Belo Horizontes metro 1986 19 28,2
Brasília Brasílias metro 2001 29 46,5
Porto Alegre Porto Alegres metro 1985 20 33,8
Recife Recifes metro 1985 28 39,5
Rio de Janeiro Rio de Janeiros metro 1979 35 47,0
São Paulo São Paulos undergrunnsbane 1974 58 65,9
Teresina Teresinas metro 1989 9 14,5
Bulgaria Bulgaria
Sofia Sofias metro 1998 14 17,9
Canada Canada
Montreal Montreals metro 1966 68 66
Toronto Torontos undergrunnsbane 1954 69 68,3
Vancouver SkyTrain 1985 47 68,7
Chile Chile
Santiago Santiagos metro 1975 108 119,3
Concepción Biotrén 1999 16 48
Valparaíso Valparaísos metro 2005 20 43,3
Colombia Colombia
Medellín Medellins metro 1995 34 32
Danmark Danmark
København S-tog 1934 85 155
København Københavns metro 2002 22 21
Den dominikanske republikk Den dominikanske republikk
Santo Domingo Santo Domingos metro 2009 16 14,5
Egypt Egypt
Kairo Kairos metro 1987 53 65,5
Filippinene Filippinene
Manila Manilas bybane 1984 32 34,5
Manila Manilas undergrunnsbane 1999 13 17,0
Finland Finland
Helsingfors Helsingfors metro 1982 17 21,1
Frankrike Frankrike
Lille Lilles metro 1983 60 45,2
Lyon Lyons metro 1978 42 30,5
Marseille Marseilles metro 1977 30 22
Paris Paris Métro 1900 368 214
Rennes Rennes' metro 2002 15 9,4
Toulouse Toulouses metro 1993 37 27,5
De forente arabiske emirater De forente arabiske emirater
Dubai Dubais metro 2009 47 75
Hellas Hellas
Athen-Pireus ISAP 1904 24 25,6
Athen Athens metro 2000 27 46,6
Hviterussland Hviterussland
Minsk Minsks metro 1984 25 30,3
Georgia Georgia
Tbilisi Tbilisis metro 1966 22 26,4
India India
Delhi Delhis metro 2002 107 125,67
Kolkata Kolkatas metro 1984 23 25,5
Iran Iran
Teheran Teherans metro 2000 80 120
Italia Italia
Catania Catanias metro 1999 6 3,8
Genova Genovas metro 1990 8 7,1
Milano Milanos metro 1964 101 92
Napoli Napolis metro 1925 69 73,0
Palermo Palermos metro 1990 18 39,0
Roma Romas metro 1955 49 38
Torino Torinos metro 2006 20 13,2
Japan Japan
Fukuoka Fukuokas undergrunnsbane 1981 35 29,8
Kobe Kobe Rapid Railway 1968 10 7,6
Kobe Kobes undergrunnsbane 1977 25 30,6
Kyoto Kyoto undergrunnsbane 1981 29 28,8
Nagoya Nagoya undergrunnsbane 1957 83 89,1
Osaka Osaka undergrunnsbane 1933 101 137,8
Sapporo Sapporo undergrunnsbane 1971 46 48
Sendai Sendai undergrunnsbane 1987 17 14,8
Tokyo Tokyos undergrunnsbane 1927 179 195,1
Tokyo Toei undergrunnsbane 1960 106 121,5
Tokyo Tokyo Waterfront Area Rapid Transit 1996 8 12,2
Yokohama Yokohama undergrunnsbane 1972 32 40,4
Yokohama Minatomirai Linjen 2004 6 4,1
Kasakhstan Kasakhstan
Almaty Almatys metro 2011 7 8,56
Kina Kina
Beijing Beijings undergrunnsbane 1969 147 228,0
Chongqing Chongqings metro 2005 18 19,1
Dalian Dalians metro 2003 20 63,0
Guangzhou Guangzhous metro 1997 80 154,7
Hongkong Hongkongs undergrunnsbane 1979 82 174,4
Nanjing Nanjings metro 2005 55 85,0
Shanghai Shanghais metro 1995 282 420
Shenyang Shenyangs metro 2009 18 22,2
Shenzhen Shenzhens metro 2004 22 25,2
Tianjin Binhai Mass Transit (?) 2004 24 42,3
Tianjin Tianjins metro 1984 26 31,6
Wuhan Wuhans metro 2004 10 10,2
Nord-Korea Nord-Korea
Pyongyang Pyongyangs undergrunnsbane 1973 17 22
Sør-Korea Sør-Korea
Busan Busans undergrunnsbane 1985 94 95,8
Daegu Daegus undergrunnsbane 1997 56 53,9
Daejeon Daejeons undergrunnsbane 2006 22 22,7
Gwangju Gwangjus undergrunnsbane 2004 20 20,1
Incheon Incheons undergrunnsbane 1999 29 29,4
Seoul Seouls undergrunnsbane 1974 293 317
Malaysia Malaysia
Kuala Lumpur Kuala Lumpurs undergrunnsbane 1996 48 56
Mexico Mexico
Mexico by Mexico bys metro 1969 175 176,4
Monterrey Monterreys metro 1991 32 32,0
Nederland Nederland
Amsterdam Amsterdams metro 1977 33 32,7
Rotterdam Rotterdams metro 1968 38 55,3
Norge Norge
Oslo T-banen i Oslo 1966 101 84,2
Peru Peru
Lima Limas metro 2003 7 11,7
Polen Polen
Warszawa Warszawas metro 1995 21 23,1
Portugal Portugal
Lisboa Lisboas metro 1959 46 37,7
Romania Romania
Bucureşti Bucureştis metro 1979 52 67,3
Russland Russland
Kazan Kazans metro 2005 6 8
Moskva Moskvas metro 1935 182 301,2
Nizjnij Novgorod Nizjnij Novgorods metro 1985 13 15,3
Novosibirsk Novosibirsks metro 1986 12 14,3
St. Petersburg St. Petersburgs metro 1955 63 110,2
Samara Samaras metro 1987 9 10,2
Jekaterinburg Jekaterinburgs metro 1991 7 8,6
Singapore Singapore
Singapore Singapores undergrunnsbane 1987 78 118,9
Spania Spania
Barcelona Barcelonas metro 1924 156 116
Bilbao Bilbaos metro 1995 36 38,2
Madrid Madrids metro 1919 294 284
Palma de Mallorca Palma de Mallorcas metro 2007 9 8,3
Sevilla Sevillas metro 2009 22 18,2
Valencia Valencias metro 1988 169 175
Storbritannia Storbritannia
Glasgow Glasgows undergrunnsbane 1896 15 10,4
London Londons undergrunnsbane 1863 270 408
London Docklands Light Railway 1987 40 34
Newcastle/Sunderland Tyne & Wears metro 1980 60 77,7
Sverige Sverige
Stockholm Stockholms tunnelbane 1950 100 110,0
Sveits Sveits
Lausanne Lausannes metro 2008 28 15,0
Republikken Kina Republikken Kina
Taipei Taipeis undergrunnsbane 1996 80 92,9
Kaohsiung Kaohsiungs undergrunnsbane 2008 36 40,4
Thailand Thailand
Bangkok Bangkok Skytrain 1999 25 28,7
Bangkok Bangkoks metro 2004 18 20
Tyrkia Tyrkia
Adana Adanas metro 2009 13 13,5
Ankara Ankaras metro 1997 23 23,4
Bursa Bursas metro 2003 22 24
Istanbul Istanbuls metro 1989 62 82,2
Istanbul Tünel 1875 2 0,6
Izmir Izmirs metro 2000 10 11,6
Tsjekkia Tsjekkia
Praha Prahas metro 1974 57 59,3
Tyskland Tyskland
Berlin Berlins undergrunnsbane 1902 173 147
Berlin Berlins forstadsbaner 1924 166 331
Frankfurt Frankfurts undergrunnsbane 1968 85 58,6
Hamburg Hamburgs undergrunnsbane 1912 89 100,7
München Münchens undergrunnsbane 1971 98 100,8
Nürnberg Nürnbergs undergrunnsbane 1972 44 34,6
Ungarn Ungarn
Budapest Budapests metro 1896 40 31,7
Ukraina Ukraina
Dnipropetrovsk Dnipropetrovsks metro 1995 6 7,8
Kharkiv Kharkivs metro 1975 28 35,4
Kiev Kievs metro 1960 46 59,9
USA USA
Atlanta Atlantas undergrunnsbane 1979 38 77
Baltimore Baltimores undergrunnsbane 1983 14 24,5
Boston MBTA 1897 51 61
Chicago Chicagos undergrunnsbane 1892 144 173
Cleveland RTA Rapid Transit (Red Line) 1955 18 31
Los Angeles Los Angeles' undergrunnsbane 1993 16 28,0
Miami Miamis undergrunnsbane 1984 22 36
New York City New Yorks undergrunnsbane 1870 468 369
New York/New Jersey PATH 1908 13 22,2
Philadelphia SEPTA 1907 53 40,06
Philadelphia PATCO Speedline 1936 13 22,9
San Francisco BART 1972 43 167
San Juan San Juans undergrunnsbane 2004 16 17,2
Washington, D.C. Washingtons metro 1976 86 171
Usbekistan Usbekistan
Tasjkent Tasjkents metro 1977 29 37,5
Venezuela Venezuela
Caracas Caracas' metro 1983 47 54,2
Los Teques Los Teques' metro 2006 2 9,5
Maracaibo Maracaibos metro 2006 6 6,5
Valencia Valencias metro 2006 7 7,0
Østerrike Østerrike
Wien Wiens undergrunnsbane 1976 95 69,8