Liste over stasjoner på T-banen i Oslo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
T-banen i Oslos logo

Liste over T-banestasjoner i Oslo er en liste over alle operative og nedlagte stasjonerT-banen i Oslo. Oslos T-bane har ni strekninger fordelt på fem linjenummer, der alle linjene møtes på fellesstrekningen i sentrum av byen (MajorstuenTøyen). Bydelen Vestre Aker har flest stasjoner innenfor sitt område; over 20 stasjoner tilknyttet både Holmenkollbanen og Røabanen. De første stasjonene stod ferdig i 1898 og var del av Oslos forstadsbane, den siste stasjonen er Løren stasjon, den ble tatt i bruk 2016 og knytter Sinsen stasjon og Økern stasjon via den nybygde Lørenbanen.

T-banestasjoner i drift[rediger | rediger kilde]

Per 2020 er 101 stasjoner i drift. Listen er sorterbar på alle spalter bortsett fra bilde og koordinater. Sortering Linjer visere stasjonene i kjørerekkefølge, bortsett fra Linje 5, som har sløyfemønster.

Vis A Linje1, B Linje2, C Linje3, D Linje4, E Linje5
Navn Åpnet Sted[1] Linjer T-banestrekning Bilde Kartkoordinater
Ammerud 1966 Grorud T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 4 T-banen i Oslo#Linje 5 Grorudbanen
Ammerud
59°57′28,519″N 10°52′16,194″Ø
Avløs 1924 Bærum T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 3 Kolsåsbanen
Avløs
59°54′49,892″N 10°33′10,534″Ø
Bekkestua 1924 Bærum T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 3 Kolsåsbanen
Bekkestua
59°55′5,1492″N 10°35′16,912″Ø
Berg 1934 Nordre Aker T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 5 Sognsvannsbanen
Berg
59°57′4,1112″N 10°44′41,284″Ø
Bergkrystallen 1966 Nordstrand T-banen i Oslo#Linje 1 T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 4 Lambertseterbanen
Bergkrystallen
59°52′1,5276″N 10°49′16,342″Ø
Besserud 1898 Vestre Aker T-banen i Oslo#Linje 1 Holmenkollbanen
Besserud
59°57′27,936″N 10°40′23,131″Ø
Bjørnsletta 2010 Ullern T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 3 Kolsåsbanen
Bjørnsletta
59°55′36,847″N 10°38′7,6488″Ø
Blindern 1934 Nordre Aker T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 4 T-banen i Oslo#Linje 5 Sognsvannsbanen
Blindern
59°56′24,187″N 10°42′58,543″Ø
Bogerud 1967 Østensjø T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 3 Østensjøbanen
Bogerud
59°52′33″N 10°50′31″Ø
Borgen 1912 Frogner T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 2 T-banen i Oslo#Linje 3 Kolsåsbanen
Borgen
59°56′4,3728″N 10°41′45,600″Ø
Brattlikollen 1966 Nordstrand T-banen i Oslo#Linje 1 T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 4 Lambertseterbanen
Brattlikollen
59°53′17,074″N 10°48′4,2876″Ø
Brynseng 1966 Gamle Oslo T-banen i Oslo#Linje 1 T-banen i Oslo#Linje 2 T-banen i Oslo#Linje 3 T-banen i Oslo#Linje 4 Furusetbanen
Brynseng
59°54′33,008″N 10°48′42,602″Ø
Bøler 1967 Østensjø T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 3 Østensjøbanen
Bøler
59°53′03″N 10°50′43″Ø
Carl Berners plass 1966 Grünerløkka T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 5 Grorudbanen
Carl Berners plass
59°55′35,731″N 10°46′42,096″Ø
Eiksmarka 1951 Bærum T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 2 Røabanen
Eiksmarka
59°56′47,152″N 10°37′20,352″Ø
Ekraveien 1948 Vestre Aker T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 2 Røabanen
Ekraveien
59°57′3,0096″N 10°38′8,9592″Ø
Ellingsrudåsen 1981 Alna T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 2 Furusetbanen
Ellingsrudåsen
59°56′10,720″N 10°54′59,882″Ø
Ensjø 1966 Gamle Oslo T-banen i Oslo#Linje 1 T-banen i Oslo#Linje 2 T-banen i Oslo#Linje 3 T-banen i Oslo#Linje 4 Furusetbanen
Ensjø
59°54′48,110″N 10°47′13,150″Ø
Forskningsparken 1999 Nordre Aker T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 4 T-banen i Oslo#Linje 5 Sognsvannsbanen
Forskningsparken
59°56′36,647″N 10°43′13,530″Ø
Frognerseteren 1916 Marka T-banen i Oslo#Linje 1 Holmenkollbanen
Frognerseteren
59°58′44,465″N 10°40′33,085″Ø
Frøen 1898 Vestre Aker T-banen i Oslo#Linje 1 Holmenkollbanen
Frøen
59°56′3″N 10°42′33″Ø
Furuset 1978 Alna T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 2 Furusetbanen
Furuset
59°56′29,681″N 10°53′50,089″Ø
Gaustad 1898 Nordre Aker T-banen i Oslo#Linje 1 Holmenkollbanen
Gaustad
59°56′44,250″N 10°42′35,330″Ø
Gjettum 1930 Bærum T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 3 Kolsåsbanen
Gjettum
59°54′22,396″N 10°31′37,758″Ø
Gjønnes 1924 Bærum T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 3 Kolsåsbanen
Gjønnes
59°55′5,1492″N 10°34′47,557″Ø
Godlia 1966 Østensjø T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 3 Østensjøbanen
Godlia
59°54′30,683″N 10°50′7,2672″Ø
Grorud 1966 Grorud T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 4 T-banen i Oslo#Linje 5 Grorudbanen
Grorud
59°57′41,087″N 10°52′54,124″Ø
Grønland 1966 Gamle Oslo T-banen i Oslo#Linje 1 T-banen i Oslo#Linje 2 T-banen i Oslo#Linje 3 T-banen i Oslo#Linje 4 T-banen i Oslo#Linje 5 Fellesstrekningen
Grønland
59°54′46,483″N 10°45′34,427″Ø
Gråkammen 1898 Vestre Aker T-banen i Oslo#Linje 1 Holmenkollbanen
Gråkammen
59°57′17,417″N 10°42′6,6312″Ø
Gulleråsen[2] 1898 Vestre Aker T-banen i Oslo#Linje 1 Holmenkollbanen
Gulleråsen
59°57′19,894″N 10°41′47,476″Ø
Hasle 1966 Grünerløkka T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 5 Grorudbanen
Hasle
59°55′31,087″N 10°47′40,034″Ø
Haslum 1924 Bærum T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 3 Kolsåsbanen
Haslum
59°54′54,076″N 10°33′47,459″Ø
Hauger 1930 Bærum T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 3 Kolsåsbanen
Hauger
59°54′39,445″N 10°30′38,567″Ø
Haugerud 1970 Alna T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 2 Furusetbanen
Haugerud
59°55′21,331″N 10°51′19,260″Ø
Hellerud 1967 Østensjø T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 2 T-banen i Oslo#Linje 3 Furusetbanen
Hellerud
59°54′36,284″N 10°49′47,831″Ø
Helsfyr[3] 1966 Gamle Oslo T-banen i Oslo#Linje 1 T-banen i Oslo#Linje 2 T-banen i Oslo#Linje 3 T-banen i Oslo#Linje 4 Furusetbanen
Helsfyr
59°54′41,450″N 10°48′13,248″Ø
Holmen 1935 Vestre Aker T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 2 Røabanen
Holmen
59°56′46,666″N 10°39′59,792″Ø
Holmenkollen 1916 Vestre Aker T-banen i Oslo#Linje 1 Holmenkollbanen
Holmenkollen
59°57′37,760″N 10°39′44,806″Ø
Holstein 1934 Nordre Aker T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 5 Sognsvannsbanen
Holstein
59°57′37,451″N 10°44′25,987″Ø
Hovseter 1935 Vestre Aker T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 2 Røabanen
Hovseter
59°56′46,781″N 10°39′16,898″Ø
Høyenhall 1966 Østensjø T-banen i Oslo#Linje 1 T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 4 Lambertseterbanen
Høyenhall
59°54′20,768″N 10°49′11,496″Ø
Jar 1942 Bærum T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 3 Kolsåsbanen
Jar
59°55′35,731″N 10°37′18,343″Ø
Jernbanetorget 1966 Sentrum T-banen i Oslo#Linje 1 T-banen i Oslo#Linje 2 T-banen i Oslo#Linje 3 T-banen i Oslo#Linje 4 T-banen i Oslo#Linje 5 Fellesstrekningen
Jernbanetorget
59°54′43,618″N 10°45′4,3596″Ø
Kalbakken 1966 Grorud T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 4 T-banen i Oslo#Linje 5 Grorudbanen
Kalbakken
59°57′16,391″N 10°52′0,30000″Ø
Karlsrud 1966 Nordstrand T-banen i Oslo#Linje 1 T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 4 Lambertseterbanen
Karlsrud
59°52′49,631″N 10°48′18,810″Ø
Kolsås 1930 Bærum T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 3 Kolsåsbanen
Kolsås
59°54′51,898″N 10°30′4,9176″Ø
Kringsjå 1934 Nordre Aker T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 5 Sognsvannsbanen
Kringsjå
59°57′49,284″N 10°44′5,7480″Ø
Lambertseter 1966 Nordstrand T-banen i Oslo#Linje 1 T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 4 Lambertseterbanen
Lambertseter
59°52′23,840″N 10°48′37,584″Ø
Lijordet 1951 Bærum T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 2 Røabanen
Lijordet
59°56′27,244″N 10°36′59,612″Ø
Lillevann 1916 Vestre Aker T-banen i Oslo#Linje 1 Holmenkollbanen
Lillevann
59°58′49,732″N 10°39′10,933″Ø
Lindeberg 1978 Alna T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 2 Furusetbanen
Lindeberg
59°55′58,724″N 10°52′55,513″Ø
Linderud 1966 Bjerke T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 4 T-banen i Oslo#Linje 5 Grorudbanen
Linderud
59°56′27,514″N 10°50′21,170″Ø
Løren 2016 Grünerløkka T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 4 Lørenbanen
Løren
59°55′47,9″N 10°47′26,9″Ø
Majorstuen 1898 Frogner T-banen i Oslo#Linje 1 T-banen i Oslo#Linje 2 T-banen i Oslo#Linje 3 T-banen i Oslo#Linje 4 T-banen i Oslo#Linje 5 Fellesstrekningen
Majorstuen
59°55′47,654″N 10°42′53,752″Ø
Makrellbekken 1935 Vestre Aker T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 2 Røabanen
Makrellbekken
59°56′31,045″N 10°40′25,842″Ø
Manglerud 1966 Østensjø T-banen i Oslo#Linje 1 T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 4 Lambertseterbanen
Manglerud
59°53′52,645″N 10°48′44,766″Ø
Midtstuen 1898 Vestre Aker T-banen i Oslo#Linje 1 Holmenkollbanen
Midtstuen
59°57′40,676″N 10°40′58,480″Ø
Montebello 1942 Ullern T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 3 Kolsåsbanen
Montebello
59°56′12,502″N 10°40′13,696″Ø
Mortensrud 1998 Søndre Nordstrand T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 3 Østensjøbanen
Mortensrud
59°50′56,699″N 10°49′43,165″Ø
Munkelia 1966 Nordstrand T-banen i Oslo#Linje 1 T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 4 Lambertseterbanen
Munkelia
59°52′8,0904″N 10°48′45,000″Ø
Nationaltheatret 1928 Sentrum T-banen i Oslo#Linje 1 T-banen i Oslo#Linje 2 T-banen i Oslo#Linje 3 T-banen i Oslo#Linje 4 T-banen i Oslo#Linje 5 Fellesstrekningen
Nationaltheatret
59°54′54,162″N 10°43′58,940″Ø
Nydalen 2003 Nordre Aker T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 4 T-banen i Oslo#Linje 5 T-baneringen
Nydalen
59°56′55,910″N 10°45′54,900″Ø
Oppsal 1967 Østensjø T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 3 Østensjøbanen
Oppsal
59°53′34,318″N 10°50′24,724″Ø
Ringstabekk 2011 Bærum T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 3 Kolsåsbanen
Ringstabekk
59°54′58,255″N 10°35′37,306″Ø
Ris 1898 Vestre Aker T-banen i Oslo#Linje 1 Holmenkollbanen
Ris
59°56′53,048″N 10°42′18,529″Ø
Risløkka 1966 Bjerke T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 4 T-banen i Oslo#Linje 5 Grorudbanen
Risløkka
59°55′56,478″N 10°49′21,767″Ø
Rommen 1974 Stovner T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 4 T-banen i Oslo#Linje 5 Grorudbanen
Rommen
59°57′43,657″N 10°54′32,285″Ø
Romsås 1974 Grorud T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 4 T-banen i Oslo#Linje 5 Grorudbanen
Romsås
59°57′44,179″N 10°53′26,797″Ø
Ryen 1966 Østensjø T-banen i Oslo#Linje 1 T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 4 Lambertseterbanen
Ryen
59°53′44,905″N 10°48′20,221″Ø
Røa 1935 Vestre Aker T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 2 Røabanen
Røa
59°56′48,448″N 10°38′37,946″Ø
Rødtvet 1966 Grorud T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 4 T-banen i Oslo#Linje 5 Grorudbanen
Rødtvet
59°57′5,0976″N 10°51′34,326″Ø
Sinsen 2006 Sagene T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 4 T-banen i Oslo#Linje 5 T-baneringen
Sinsen
59°56′17,106″N 10°46′52,835″Ø
Skogen 1916 Vestre Aker T-banen i Oslo#Linje 1 Holmenkollbanen
Skogen
59°58′30,886″N 10°38′50,694″Ø
Skullerud 1967 Østensjø T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 3 Østensjøbanen
Skullerud
59°52′0,31440″N 10°50′21,016″Ø
Skøyenåsen 1966 Østensjø T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 3 Østensjøbanen
Skøyenåsen
59°53′55,918″N 10°50′11,458″Ø
Skådalen 1898 Vestre Aker T-banen i Oslo#Linje 1 Holmenkollbanen
Skådalen
59°57′42,433″N 10°41′26,840″Ø
Slemdal 1898 Vestre Aker T-banen i Oslo#Linje 1 Holmenkollbanen
Slemdal
59°56′59,626″N 10°41′44,383″Ø
Smestad 1912 Ullern T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 2 T-banen i Oslo#Linje 3 Kolsåsbanen
Smestad
59°56′14,334″N 10°41′0,99240″Ø
Sognsvann 1934 Nordre Aker T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 5 Sognsvannsbanen
Sognsvann
59°58′1,6572″N 10°44′2,1948″Ø
Steinerud 1900 Vestre Aker T-banen i Oslo#Linje 1 Holmenkollbanen
Steinerud
59°56′20,699″N 10°42′15,642″Ø
Storo 2003 Nordre Aker T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 4 T-banen i Oslo#Linje 5 T-baneringen
Storo
59°56′40,362″N 10°46′43,565″Ø
Stortinget 1977 Sentrum T-banen i Oslo#Linje 1 T-banen i Oslo#Linje 2 T-banen i Oslo#Linje 3 T-banen i Oslo#Linje 4 T-banen i Oslo#Linje 5 Fellesstrekningen
Stortinget
59°54′46,969″N 10°44′29,288″Ø
Stovner 1974 Stovner T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 4 T-banen i Oslo#Linje 5 Grorudbanen
Stovner
59°57′45,418″N 10°55′24,290″Ø
Trosterud 1974 Alna T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 2 Furusetbanen
Trosterud
59°55′37,747″N 10°51′50,548″Ø
Tveita 1970 Alna T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 2 Furusetbanen
Tveita
59°54′51,674″N 10°50′31,060″Ø
Tøyen 1966 Gamle Oslo T-banen i Oslo#Linje 1 T-banen i Oslo#Linje 2 T-banen i Oslo#Linje 3 T-banen i Oslo#Linje 4 T-banen i Oslo#Linje 5 Fellesstrekningen
Tøyen
59°54′54,770″N 10°46′28,812″Ø
Tåsen 1934 Nordre Aker T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 5 Sognsvannsbanen
Tåsen
59°57′11,772″N 10°45′8,7804″Ø
Ullernåsen 1942 Ullern T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 3 Kolsåsbanen
Ullernåsen
59°55′50,286″N 10°39′17,266″Ø
Ullevål stadion 1934 Nordre Aker T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 4 T-banen i Oslo#Linje 5 Sognsvannsbanen
Ullevål stadion
59°56′47,864″N 10°43′56,014″Ø
Ulsrud 1967 Østensjø T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 3 Østensjøbanen
Ulsrud
59°53′23,892″N 10°50′57,941″Ø
Veitvet 1966 Bjerke T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 4 T-banen i Oslo#Linje 5 Grorudbanen
Veitvet
59°56′40,920″N 10°50′50,294″Ø
Vestli 1975 Stovner T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 4 T-banen i Oslo#Linje 5 Grorudbanen
Vestli
59°58′20,366″N 10°55′45,613″Ø
Vettakollen 1898 Vestre Aker T-banen i Oslo#Linje 1 Holmenkollbanen
Vettakollen
59°57′35,687″N 10°41′44,538″Ø
Vinderen 1898 Vestre Aker T-banen i Oslo#Linje 1 Holmenkollbanen
Vinderen
59°56′34,091″N 10°42′17,140″Ø
Voksenkollen 1916 Marka T-banen i Oslo#Linje 1 Holmenkollbanen
Voksenkollen
59°58′48,274″N 10°39′54,695″Ø
Voksenlia 1916 Vestre Aker T-banen i Oslo#Linje 1 Holmenkollbanen
Voksenlia
59°58′0,97320″N 10°39′18,295″Ø
Vollebekk 1966 Bjerke T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 4 T-banen i Oslo#Linje 5 Grorudbanen
Vollebekk
59°56′9,1140″N 10°49′51,740″Ø
Økern 1966 Bjerke T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 4 T-banen i Oslo#Linje 5 Grorudbanen
Økern
59°55′42,931″N 10°48′14,947″Ø
Østerås 1972 Bærum T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 2 Røabanen
Østerås
59°56′22,002″N 10°36′30,913″Ø
Østhorn 1934 Nordre Aker T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 5 Sognsvannsbanen
Østhorn
59°57′24,998″N 10°44′59,204″Ø
Åsjordet 1942 Ullern T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje tom T-banen i Oslo#Linje 3 Kolsåsbanen
Åsjordet
59°55′43,550″N 10°38′48,800″Ø

Nedlagte T-banestasjoner[rediger | rediger kilde]

Som listen nedenfor viser, ligger alle nedlagte stasjoner i Oslo vest og Bærum. Årsaken til dette er at linjene på denne siden av byen opprinnelig var gamle forstadsbaner, med annen type materiell og holdeplasstruktur enn det nyere østlige nettet. Da det østlige og vestlige nettet ble slått sammen i 1990-årene, ble stasjoner nedlagt i forbindelse med overgangen til metrostandard (Sognsvannsbanen i 1992 og Røabanen i 1995). I 2006 ble også Kolsåsbanen stengt for oppgradering. Også da ble flere stasjoner besluttet nedlagt.

Navn Åpnet Nedlagt Nedleggelsesårsak Sted T-banestrekning Bilde Kartkoordinater
Bjørnsletta (gamle) 1942 2006 Bytte til metrostandard Ullern Kolsåsbanen Gamle Bjørnsletta stasjon - 2006.jpg 59°55′34″N 10°37′49″Ø
Egne hjem 1924 2006 Bytte til metrostandard Bærum Kolsåsbanen Kolsåsbanen etc 014.jpg 59°55′09″N 10°35′45″Ø
Engerjordet 1905 1935 Lite kundegrunnlag, kort avstand til Slemdal og Ris Vestre Aker Holmenkollbanen Engerjordet.jpg 59°56′58″N 10°41′54″Ø
Frøen 1934 1993 Bytte til metrostandard Vestre Aker Sognsvannsbanen 39996 Frøen stasjon.jpg 59°56′08″N 10°42′33″Ø
Gjettum 1930 2006 Bytte til metrostandard Bærum Kolsåsbanen Gjettum 25 June 2006.jpg 59°54′22″N 10°31′17″Ø
Grini 1948 1995 Bytte til metrostandard Bærum Røabanen Grinibrua.jpg 59°56′58″N 10°37′48″Ø
Heggeli 1912 1995 Bytte til metrostandard Vestre Aker Røabanen Heggeli aerial 1954.jpg 59°56′09″N 10°41′25″Ø
Huseby skole 1935 1995 Bytte til metrostandard Vestre Aker Røabanen 59°56′46″N 10°39′04″Ø
Husebybakken 1942

2006
1961

2008
For kort avstand til nabostasjonene
Midlertidig stasjon
Vestre Aker Kolsåsbanen Husebybakken midlertidig.jpg 59°56′12″N 10°40′14″Ø
Lysakerelven 1942 2006 Bytte til metrostandard Vestre Aker Kolsåsbanen Lysakerelven stasjon.jpg 59°55′33″N 10°37′52″Ø
Merradalen 1957 Provisorisk holdeplass Vestre Aker Kolsåsbanen 59°55′57″N 10°39′27″Ø
Nordberg 1932 1992 Oppgradering til metrostandard Nordre Aker Sognsvannsbanen Nordberg stasjon.jpg 59°57′32″N 10°44′33″Ø
Ringstabekk (gamle) 1924 2006 Oppgradering til metrostandard Bærum Kolsåsbanen 705 Ringstabekk St. Bærumsbanen - no-nb digifoto 20150819 00231 bldsa PK22434.jpg 59°55′13″N 10°36′03″Ø
Sørbyhaugen 1935 1995 Oppgradering til metrostandard Vestre Aker Røabanen 35186 Sørbyhaugen stasjon.jpg 59°56′22″N 10°40′38″Ø
Tjernsrud 1924 2006 Oppgradering til metrostandard Bærum Kolsåsbanen Tjernsrud demolished.jpg 59°55′15″N 10°36′37″Ø
Ullernåsen (opprinnelige) 1942 Provisorisk holdeplass Vestre Aker Kolsåsbanen 59°55′47″N 10°39′12″Ø
Valkyrie plass 1928 1985 For kort plattform, kort avstand til Majorstuen Frogner Fellesstrekningen Valkyrie plass construction 1928 2.jpg 59°55′41″N 10°43′06″Ø
Valler 1930 2006 Oppgradering til metrostandard Bærum Kolsåsbanen Valler st. 59°54′33″N 10°32′02″Ø
Vestgrensa 1934 1999 Erstattet av Forskningsparken Nordre Aker Sognsvannsbanen 40000 Vestgrensa stasjon.jpg 59°56′40″N 10°43′30″Ø
Volvat 1936 1997 For kort plattform Frogner Røabanen 35739 Volvat stasjon.jpg 59°55′58″N 10°42′15″Ø

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Alle stasjoner ligger inne i Oslo kommune og Bærum (Kolsåsbanen og Røabanen). Se dette kartet Arkivert 30. desember 2006 hos Wayback Machine. for å se bydelenes grenser sammen med andre opplysninger.
  2. ^ Bare i retning Frognerseteren
  3. ^ Helsfyr er endestasjon for linje 1 unntatt mandag til fredag 07-19, da den fortsetter til Bergkrystallen.

Litteratur[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]