Kristelig Folkepartis Ungdom

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Kristelig Folkepartis Ungdom
Nordsamisk: Risttalaš Álbmotbellodaga Nuorat (RAN)
Kvensk: Kristilisen Kansanparttiin Nuoriso (KrKN)
ModerpartiKristelig Folkeparti
Erklært ideologiKristendemokrati
Grunnlagt1946
LederMartine Tønnessen
GeneralsekretærMathea Fjukstad Hansen
HovedkontorOslo
NettstedNettsted

Kristelig Folkepartis Ungdom (KrFU) er ungdomspartiet til Kristelig Folkeparti (KrF) og ble stiftet i 1946. Ungdomspartiet definerer seg selv som et kristendemokratisk parti som plasserer seg i sentrum av norsk politikk.

KrFU er medlem av den europeiske paraplyorganisasjonen Det europeiske folkepartis ungdom og samarbeider med sine nordiske søsterpartier gjennom Kristendemokratisk Ungdom i Norden.

Sist landsmøte ble avholdt 20. til 22.oktober 2017 på Kolbotn. Der ble Martine Tønnessen valgt som leder i KrFU. Tidligere leder var Ida Lindtveit som satt fra 2015 til 2017.

Ideologi og politikk[rediger | rediger kilde]

KrFU er et kristendemokratisk parti. Den kristendemokratiske ideologien er en sosial, verdiorientert ideologi som plasserer KrFU i sentrum av norsk politikk. KrFU er som alle andre ungdomspartier mer radikale enn sitt moderparti, for KrFU gjelder det spesielt innen utvikling og miljø.

Grunnpilarene i KrFUs politikk er menneskeverd, nestekjærlighet og forvalteransvar. Derfor blir noen av de viktigste sakene for KrFU disse:

·       Ansvarlig og radikal miljøpolitikk.

·       Omfordeling av verdens ressurser, gjennom økt bistand, mer gjeldsslette og handel med utviklingsland.

·       Et likestilt samfunn der alle har like muligheter og er like mye verdt uavhengig av kjønn, etnisk bakgrunn eller seksuell legning.

·       En mer human og mer solidarisk flyktning- og asylpolitikk.

·       Jobbe for en bedre psykisk helse blant unge.

Organisasjon[rediger | rediger kilde]

Landsmøtet er det øverste partiorganet i KrFU. Her bestemmes i stor grad KrFUs politikk. KrFU har landsmøte hvert år. Annethvert år behandles hovedprogrammet, og på de resterende behandles politiske manifester. På hvert landsmøte velges også organisasjonens sentralstyre og direktevalgte landsstyremedlemmer.

Mellom landsmøtene fungerer landsstyret som øverste organ. Landsstyret består av fylkesledere, sentralstyremedlemmer og to direktevalgte til sentralstyret.

Sentralstyret består av en leder, to nestledere, fire sentralstyremedlemmer hvorav en er internasjonal leder og en fast møtende vara.

KrFU har fylkeslag i de fleste av landets fylker, og i mange kommuner eksisterer det lokallag.

KrFU har sitt landskontor i Kirkegata 13 i Oslo.

KrFUs ledere[rediger | rediger kilde]

 

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]