Liberalistisk Ungdom

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Liberalistisk Ungdom
Liberalistisk Ungdom
ModerpartiLiberalistene
LederBenjamin Bringsås
Grunnlagt19. mai 2004
HovedkvarterOslo
IdeologiMinarkisme, klassisk liberalisme, laissez-faire
Farger     Lilla
Nettstedhttps://www.liberalistene.org/organisasjon/liberalistisk-ungdom/

Liberalistisk Ungdom er ungdomspartiet til Liberalistene. Det ble opprinnelig stiftet den 19. mai 2004 som Det Liberale Folkepartis ungdomsorganisasjon under navnet Det Liberale Folkepartiets Ungdom, men på det konstituerende landsmøtet i januar 2005 ble det vedtatt at navnet skulle være Liberalistisk Ungdom. Øvre aldersgrense for å være med i ungdomspartiet er 35 år. I 2014 endret Liberalistisk Ungdom moderparti fra Det Liberale Folkeparti til det nyetablerte partiet Liberalistene.

Partiet har lokallag i 12 fylker.

Ideologi[rediger | rediger kilde]

Liberalistisk Ungdom har en prinsipiell forankring i de liberalistiske verdier, og er tilhenger av individets frihet, eiendomsrett og ytringsfrihet. Ungdomspartiet sier seg enig med moderpartiet på alle punkter og bruker Liberalistenes prinsipprogram som grunnlag for sin egen politikk.

Ideologien til både ungdoms- og moderpartiet er klassisk liberalisme. Basert på ideer fra liberale tenkere som John Locke, John Stuart Mill og Ayn Rand, og med innslag fra diverse ideologier som Objektivisme, anarkokapitalisme og voluntaryisme, vektlegger de enkeltmenneskets ukrenkelige rett til liv, frihet og eiendom. Samfunnet skal styres av en nattvekterstat, hvis eneste legitime funksjon skal være å beskytte individet fra initieringen av tvang og aggresjon, som inkluderer forbud mot tyveri, hærverk, overgrep og mord. Derav følger det at Staten skal tilby utelukkende tre tjenester; politi, rettsvesen og militær. Andre statlige tjenester, som grunnskoler, infrastruktur og sykehjem, skal privatiseres og finansieres sivilt. All frivillig og offerløs aktivitet, eksempelvis gambling, narkotikabruk og uregistrerte markedstransaksjoner, som liberalisering av taxinæringen, skal legaliseres. [1]

Liberalistisk Ungdom motsetter seg alle former for beskatning, ettersom de ser på skatter og avgifter som nødvendigvis umoralske inngripen i menneskets rett til privat eiendom.

Ledere[rediger | rediger kilde]

Liberalistisk Ungdom ledes av en president. Ungdomspartiets styre består av totalt fem representanter.[2]

Periode President
2004–2006 Lasse Lien
2007–2008 Lei Yang
2008–2011 Lars-Erik Bruce
2012–2013 Bjørnar Tømmerås
2014–2015 Petter Hagelien
2015–2018 Fredrik Laving
2018– Benjamin Bringsås[2]

Kilder[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Liberalistene Partiprogram». Liberalistene. Besøkt 14. juli 2019. 
  2. ^ a b «Liberalistisk Ungdom». Liberalistene. Besøkt 4. april 2019. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


politikkstubbDenne politikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)