Hopp til innhold

Ungkommunistene i Norge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ungkommunistene i Norge
LandNorge
Leder(e)Jardar N. Pettersen
Grunnlagt2006
HovedkvarterHelgesens gate 21, Oslo
ModerpartiNorges Kommunistiske Parti
IdeologiMarxisme-leninisme
Nettstedungkommunist.no (no)

Ungkommunistene i Norge er Norges Kommunistiske Partis ungdomsorganisasjon. Ungkommunistene er en marxistisk-leninistisk organisasjon. UngKom gir ut avisa Kameraten.

Historie[rediger | rediger kilde]

Før 2006[rediger | rediger kilde]

Ungkommunistene i Norge ser på seg selv som NKUs åndelige etterfølger. Ungkommunistenes historie finnes derfor beskrevet under: Norges Kommunistiske Ungdomsforbund.

2006 - nåtid[rediger | rediger kilde]

Ungkommunistene ble dannet som følge av en konflikt mellom Norges Kommunistiske Parti (NKP) og Norges Kommunistiske Ungdomsforbund (NKU) som startet i 2004. Mye av konflikten er udokumenterbar, men kjernen var at NKP mente at det ikke var noen aktivitet i NKU og at dette forhindret rekruttering til NKP. 1. april 2006 vedtok NKP at NKU skulle gjenopprettes uten dets gamle lederskap. NKU ble registrert som organisasjon i Brønnøysundsregisteret med samme logo som før. Et landsmøte ble holdt 12. og 13. mai det samme år der representanter fra NKP møtte med medlemmer fra det gamle NKU og potensielle medlemmer som ble tatt opp i organisasjonen på landsmøtet. Organisasjonen fortsatte å virke som NKPs ungdomsorganisasjon, og fram til juli 2008 het organisasjonen NKU. Da hadde konflikten mellom NKP og det gamle NKU kommet opp i Oslo tingrett, hvor det endte med at begge parter ble tilkjent ansvar for konflikten, men det gamle NKU fikk rettighetene til navn og logo. Det ble da vedtatt at det gjenreiste NKU skulle skifte navn til Ungkommunistene i Norge (UngKom) og skifte logo.

Organisering[rediger | rediger kilde]

UngKoms ledelse var organisert selvstendig i samråd med NKPs sentralstyre frem til konstituering tidlig 2010. 23/24 mai 2010 holdt Ungkommunistene i Norge sitt konstituerende landsmøte, der de valgte et forbundsstyre, med følgende arbeidsutvalg: Jørgen Hovde (leder), Robin Bergseth (nestleder), Christer Sjøblom (sekretær), Fredrik Røe Brevig (internasjonal sekretær) og Anne-Catherin Gonzales (kasserer). NKP er representert i både forbundstyret og arbeidsutbalget ved deres leder Svend Haakon Jacobsen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]