Bymiljølista

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Bymiljølista i Fredrikstad er en partipolitisk uavhengig og lokal valgliste som ble stiftet 13. mars 1987. Lista ble dannet som en reaksjon på riving av trehusbebyggelsen i Fredrikstad som hadde foregått i flere år.

Bymiljølista stilte til valg første gang i 1987 og det resulterte i at Svein Bendik Hansen og Iris Otte Thomsen fikk plass i bystyret. Siden den gang har Bymiljølista vært representert kommunestyret i Fredrikstad med en, to eller på det meste, tre representanter.

Ved kommunevalget i 2011 ble Svein Bendik Hansen valgt som eneste representant for Bymiljølista. I denne perioden gikk Bymiljølista inn i et styringssamarbeid med Arbeiderpartiet, Sosialistisk venstreparti, Senterpartet og Pensjonistpartiet, kalt de "rødgrønne"

Da Svein Bendik Hansen døde 16. desember 2011 tok Adeline Gondrosen over plassen i Bystyret i Fredrikstad. Gondrosen døde i mars 2012, og ut perioden satt Jan-Kåre Fjeld i Bystyret for Bymiljølista. I denne perioden markerte listen seg for vern av matjord, innføring av kildesortering i kommunale virksomheter, motstand mot eksotiske dyr på sirkus, oppretting av lekeplasser, tilrettelegging for syklister og ikke minst innføring av gratis ferge og utvidelse av fergetilbudet i Fredrikstad.

Ved kommunevalget 2015 stilte Bymiljølista igjen til valg, med en liste på 48 kandidater, mange av dem profilerte kulturpersonligheter i Fredrikstad. Bymiljølistas førstekandidat Jan-Kåre Fjeld beholdt plassen i Bystyret, og Bymiljølista samarbeider igjen med de rødgrønne i perioden 2015-2019.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]