Liste over mottakere av Hedersguldbagge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over mottakere av Hedersguldbagge (Æresguldbagge)

Mottakere[rediger | rediger kilde]

Annalisa Ericson mottok den Hedersguldbagge på den 36. Guldbaggegalan.
Hans Alfredson mottok den Hedersguldbagge på den 48. Guldbaggegalan.

2000-tallet[rediger | rediger kilde]

År Mottakere Yrke Ref.
2000 Annalisa Ericson Skuespillerinne, danser og revue artist [1]
2001 Gunnel Lindblom Skuespillerinne og regissør [2]
2002 Gunnar Fischer Kinofotograf, regissør og forfatter [3]
2003 Erland Josephson Skuespiller, regissør, forfatter og leder av Kungliga Dramatiska Teatern 1966-1975 [4]
2004 Sickan Carlsson Skuespillerinne og sanger [5]
2005 Anita Björk Skuespillerinne [6]
2006 Nils Petter Sundgren Filmkritiker, TV-vert, kulturjournalist, litterær lærer og oversetter [7]
2007 Gösta Ekman d.y. Regissør og skuespiller [8]
2008 Harriet Andersson Skuespillerinne [9][10]
2009 Waldemar Bergendahl Filmprodusent og manusforfatter [11]

2010-tallet[rediger | rediger kilde]

År Mottakere Yrke Ref.
2010 Mona Malm Skuespillerinne [12]
2011 Inga Landgré Skuespillerinne [13][14]
2012 Hans Alfredson Komiker, filmskaper, forfatter, skuespiller, dramatiker, regissør, scenograf og overs [15][16]
2013 Kalle Boman Professor i uavhengig filmskap og filmprodusent [17][18]
2014 Liv Ullmann Skuespillerinne og regissør [19][20]
2015 Birgitta Andersson Skuespillerinne [21][22]
2016 Katinka Faragó Skriptleder og filmprodusent [23][24]
2017 Stig Björkman Skribent, filmkritiker og filmregissør [25][26]

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Annalisa Ericson». Svensk Filmdatabas. Besøkt 6. mars 2018. 
  2. ^ «Gunnel Lindblom». Svensk Filmdatabas. Besøkt 6. mars 2018. 
  3. ^ «Gunnar Fischer». Svensk Filmdatabas. Besøkt 6. mars 2018. 
  4. ^ «Erland Josephson». Svensk Filmdatabas. Besøkt 6. mars 2018. 
  5. ^ «Sickan Carlsson». Svensk Filmdatabas. Besøkt 6. mars 2018. 
  6. ^ «Anita Björk». Svensk Filmdatabas. Besøkt 6. mars 2018. 
  7. ^ «Nils Petter Sundgren». Svensk Filmdatabas. Besøkt 6. mars 2018. 
  8. ^ «Gösta Ekman». Svensk Filmdatabas. Besøkt 6. mars 2018. 
  9. ^ «Harriet Andersson». Svensk Filmdatabas. Besøkt 6. mars 2018. 
  10. ^ Widman, Linda (12. januar 2009). «Här är galans alla vinnare». Aftonbladet (Svenske). Besøkt 6. mars 2018. 
  11. ^ «Waldemar Bergendahl». Svensk Filmdatabas. Besøkt 6. mars 2018. 
  12. ^ «Mona Malm». Svensk Filmdatabas. Besøkt 6. mars 2018. 
  13. ^ «Inga Landgré». Svensk Filmdatabas. Besøkt 6. mars 2018. 
  14. ^ Fellman, Erik (23. januar 2012). «Guldbaggen 2012 : Vinnare» (Svenske). Filmkritikerna. Besøkt 6. mars 2018. 
  15. ^ «Hans Alfredson». Svensk Filmdatabas. Besøkt 6. mars 2018. 
  16. ^ Fellman, Erik (21. januar 2013). «Guldbaggen 2013 : Vinnare» (Svenske). Filmkritikerna. Besøkt 6. mars 2018. 
  17. ^ «Kalle Boman». Svensk Filmdatabas. Besøkt 6. mars 2018. 
  18. ^ «Guldbaggen 2014: Vinnarna» (Svenske). MovieZine.se. 21. januar 2014. Besøkt 6. mars 2018. 
  19. ^ «Liv Ullmann». Svensk Filmdatabas. Besøkt 6. mars 2018. 
  20. ^ «Alla vinnare Guldbaggen 2015» (Svenske). SVT. 26. januar 2015. Besøkt 6. mars 2018. 
  21. ^ «Birgitta Andersson». Svensk Filmdatabas. Besøkt 6. mars 2018. 
  22. ^ Norman, Isabel; Nykänen, Joni (19. januar 2016). «Glädjevrålet på Guldbaggegalan» (Svenske). Aftonbladet. Besøkt 6. mars 2018. 
  23. ^ «Katinka Faragó». Svensk Filmdatabas. Besøkt 6. mars 2018. 
  24. ^ Folcker, Sebastian (23. januar 2017). «De blev årets vinnare». SVT (Svenske). Besøkt 6. mars 2018. 
  25. ^ «Stig Björkman». Svensk Filmdatabas. Besøkt 6. mars 2018. 
  26. ^ Pettersson, Leo (22. januar 2018). «Glädjetårar efter Sameblods succé». Aftonbladet (Svenske). Besøkt 6. mars 2018. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]