Liste over kirker i Sogn og Fjordane

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Liste over kirker i Sogn og Fjordane lister kirkebygg i Den norske kirke og andre kristne kirkebygg i Sogn og Fjordane.

Kirke Byggeår Bispedømme/organisasjon Prosti/kirkesamfunn Sogn Kommune Diverse Koordinater Bilde
Askvoll kirke 1863 Bjørgvin Sunnfjord Askvoll Askvoll har kirkegård Askvoll kirke.jpg
Bulandet bedehuskapell 1905 Bjørgvin Sunnfjord Askvoll Askvoll har kirkegård
Gjelsvik kirkegård Bjørgvin Askvoll
Holmedal kirke 1869 Bjørgvin Sunnfjord Askvoll Askvoll har kirkegård Holmedal.jpg
Kvammen kapell 1977 Bjørgvin Sunnfjord Askvoll Askvoll Kvammen kapell.jpg
Stongfjorden bedehuskapell 1908 Bjørgvin Sunnfjord Askvoll Askvoll Stongfjorden bedehuskapell.jpg
Vilnes kirke 1674 Bjørgvin Sunnfjord Askvoll Askvoll har kirkegård Vilnes Kyrkje, Askvoll Kommune.jpg
Værlandet bedehuskapell 1960 Bjørgvin Sunnfjord Askvoll Askvoll har kirkegård Værlandet Bedehuskapell.jpg
Vågane kirkegård Bjørgvin Askvoll
Aurland kirkegård Bjørgvin Aurland
Bakka kirke 1859 Bjørgvin Indre Sogn Nærøy Aurland Bakka kirke.jpg
Flåm kirke 1670 Bjørgvin Indre Sogn Flåm Aurland har kirkegård Flåm kyrkje.jpg
Undredal stavkirke 1100-tallet Bjørgvin Indre Sogn Undredal Aurland Undredal stave church 25may2006.jpg
Vangen kirke 1202 Bjørgvin Indre Sogn Vangen Aurland har kirkegård Vangen kirke.jpg
Kvamsøy kirke 1200-tallet Bjørgvin Indre Sogn Balestrand Balestrand har kirkegård Kvamsøy kyrkje.JPG
St. Olafs kirke 1897 Anglikansk Balestrand St. Oalf church2.JPG
Sæle kirke 1903 Bjørgvin Indre Sogn Balestrand Balestrand har kirkegård Sæle kyrkje.JPG
Tjugum kirke 1863 Bjørgvin Indre Sogn Balestrand Balestrand har kirkegård Tjugum kirke.jpg
Berle kapell 1977 Bjørgvin Nordfjord Berle Bremanger har kirkegård Berle Kyrkje.jpg
Botnane kirkegård Bjørgvin Bremanger
Bremanger kirke 1914 Bjørgvin Nordfjord Bremanger Bremanger Bremanger kyrkje.JPG
Davik kirke 1886 Bjørgvin Nordfjord Davik Bremanger har kirkegård
Frøya kirke 1865 Bjørgvin Nordfjord Frøya Bremanger har kirkegård
Grotle gravplass Bjørgvin Bremanger har kirkegård
Hennesøystranda kirkegård Bjørgvin Bremanger
Hunskår kirkegård Bjørgvin Bremanger
Igland gravplass Bjørgvin Bremanger
Midtgulen kirke 1904 Bjørgvin Nordfjord Midtgulen Bremanger har kirkegård Midtgulen Kjelkenes kirke.jpg
Novelandet gravplass Bjørgvin Bremanger
Rugsund kirke 1838 Bjørgvin Nordfjord Rugsund Bremanger har kirkegård Rugsund church 1.jpg
Svelgen kapell 1960 Bjørgvin Nordfjord Midtgulen Bremanger Svelgen kapell bremanger sf.jpg
Vetvika kirkegård Bjørgvin Bremanger
Ytre Grotle kirkegård Bjørgvin Bremanger freda kirkegård
Ålfoten kirke 1678 Bjørgvin Nordfjord Ålfoten Bremanger har kirkegård Ålfoten kirke Bremanger.jpg
Eid kirke 1849 Bjørgvin Nordfjord Eid Eid har kirkegård Eid kyrkje Nordfjord Wilse.jpeg
Heggjabygda kirke 1936 Bjørgvin Nordfjord Eid Eid Heggjabygda kirke.jpg
Kjølsdalen kirke 1940 Bjørgvin Nordfjord Kjølsdalen Eid har kirkegård Kjoelsdalen kyrkje.jpg
Sambraut gravplass Bjørgvin Eid
Stokkenes gravplass Bjørgvin Eid Stokkenes gravplass.jpg
Stårheim kirke 1864 Bjørgvin Nordfjord Stårheim Eid Stårheim kirke.jpg
Dale kirke 1864 Bjørgvin Sunnfjord Fjaler Fjaler har kirkegård Dale kirke 01.jpg
Folkestad bedehuskapell 1913 Bjørgvin Sunnfjord Fjaler Fjaler har kirkegård
Fredensborg gravplass Bjørgvin Fjaler
Guddal kirke 1686 Bjørgvin Sunnfjord Fjaler Fjaler har kirkegård Guddal kyrkje 05.JPG
Hellevik bedehuskapell 1978 Bjørgvin Sunnfjord Fjaler Fjaler har kirkegård
Askrova bedehuskapell 1957 Bjørgvin Sunnfjord Kinn Flora har kirkegård
Batalden bedehuskapell 1908 Bjørgvin Sunnfjord Kinn Flora
Eikefjord kirke 1874 Bjørgvin Sunnfjord Eikefjord Flora har kirkegård Eikefjord kirke.jpg
Florø kirke 1882 Bjørgvin Sunnfjord Kinn Flora har kirkegård Kirche Floro 2007.jpg
Kinn kirke 1100-tallet Bjørgvin Sunnfjord Kinn Flora har kirkegård Kinn.kirke.jpg
Nordal kirke 1898 Bjørgvin Sunnfjord Nordal Flora har kirkegård Nordal kirke i Sunnfjord  Foto: kirkenorge.no
Slettevold kirkegård Bjørgvin Flora
Standal gravplass Bjørgvin Flora
Stavang kirke 1957 Bjørgvin Sunnfjord Bru Flora Stavang kirke.jpg
Stavang kirkegård Bjørgvin Flora
Steinhovden kirkegård Bjørgvin Flora
Svanø kirkegård Bjørgvin Flora
Svardal kirkegård Bjørgvin Flora
Blomreina kirkegård Bjørgvin Førde
Førde kirke 1885 Bjørgvin Sunnfjord Førde Førde har kirkegård Fordekyrkje.jpg
Haukedalen kirke 1885 Bjørgvin Sunnfjord Holsen og Haukedalen Førde har kirkegård Haukedalen kyrkje.jpg
Holsen kirke 1861 Bjørgvin Sunnfjord Holsen og Haukedalen Førde har kirkegård Holsen kyrkje.jpg
Bygstad kirke 1845 Bjørgvin Sunnfjord Bygstad Gaular har kirkegård Bygstad kyrkje001.jpg
Hestad kapell 1805 Bjørgvin Sunnfjord Viksdalen Gaular har kirkegård Hestad kapell.JPG
Sande kirke 1864 Bjørgvin Sunnfjord Sande Gaular har kirkegård Sande kyrkje001.jpg
Viksdalen kirke 1848 Bjørgvin Sunnfjord Viksdalen Gaular har kirkegård Viksdalen kyrkje.JPG
Austrheim kirke 1100-tallet Bjørgvin Gloppen Austrheim church memorial.jpg
Breim kirke 1886 Bjørgvin Nordfjord Breim Gloppen har kirkegård 2012-07 Reed kirke.jpg
Emhjella kirkegård Bjørgvin Gloppen
Fredly kirkegård Bjørgvin Gloppen 2012-07 Bukta gravlund.jpg
Gimmestad gamle kirke 1692 Bjørgvin Nordfjord Gloppen Gloppen har kirkegård Gimmestad old church.jpg
Gimmestad kirke 1910 Bjørgvin Nordfjord Gloppen Gloppen Gimmestad church.jpg
Hyen kirke 1876 Bjørgvin Nordfjord Hyen Gloppen har kirkegård
Sandane kirke 1997 Bjørgvin Nordfjord Gloppen Gloppen 08-07-29 Sandane Kirke.jpg
Vereide kirke 1100-tallet Bjørgvin Nordfjord Gloppen Gloppen har kirkegård Vereide church 1.jpg
Brekke kirke 1862 Bjørgvin Nordhordland Brekke Gulen har kirkegård Brekke kirke.jpg
Byrknesøy kapell 1972 Bjørgvin Nordhordland Mjømna Gulen Gulenbilder 109.jpg
Gulen kirke 1863 Bjørgvin Nordhordland Gulen Gulen har kirkegård Gulen kirke.jpg
Mjømna kirke 1901 Bjørgvin Nordhordland Mjømna Gulen har kirkegård Gulenbilder 021.jpg
Oppedal kirkegård Bjørgvin Gulen
Rutle kirkegård Bjørgvin Gulen
Hornindal kirke 1856 Bjørgvin Nordfjord Hornindal Hornindal har kirkegård Hornindal kirke.jpg
Bø kirke 1868 Bjørgvin Sunnfjord Hyllestad Hyllestad har kirkegård Bø church.jpg
Hyllestad kirke 1880 Bjørgvin Sunnfjord Hyllestad Hyllestad har kirkegård Hyllestad kirke i flomlys.jpg
Øn kirke 1958 Bjørgvin Sunnfjord Hyllestad Hyllestad har kirkegård
Bjordal kirke 1906 Bjørgvin Sunnfjord Bjordal og Ortnevik Høyanger har kirkegård Bjordal kyrkje.JPG
Høyanger gamle kirkegård Bjørgvin Høyanger
Høyanger kirke 1960 Bjørgvin Sunnfjord Høyanger Høyanger har kirkegård Høyanger kirke.jpg
Ikjefjord kirkegård Bjørgvin Høyanger
Kyrkjebø kirke 1869 Bjørgvin Sunnfjord Kyrkjebø Høyanger har kirkegård Kyrkjebø kirke.jpg
Lavik kirke 1865 Bjørgvin Sunnfjord Lavik Høyanger har kirkegård Lavikchurch.jpg
Ortnevik kirke 1825 Bjørgvin Sunnfjord Bjordal og Ortnevik Høyanger har kirkegård
Vadheim bedehuskapell 1916 Bjørgvin Sunnfjord Kyrkjebø Høyanger har kirkegård Vadheim bedehuskapell.jpg
Helgheim kirke 1877 Bjørgvin Sunnfjord Helgheim Jølster har kirkegård Helgheim kyrkje5.jpg
Vassenden kirke 2001 Bjørgvin Sunnfjord Ålhus Jølster har kirkegård Vassenden kyrkje01.JPG
Ålhus kirke 1795 Bjørgvin Sunnfjord Ålhus Jølster har kirkegård Aalhus kyrkje01.JPG
Husabø kirkegård Bjørgvin Leikanger
Leikanger kirke 1250 Bjørgvin Indre Sogn Leikanger Leikanger har kirkegård Leikanger kirke i 1936.  Foto: Anders Beer Wilse
Dale kirke 1220-1250 Bjørgvin Indre Sogn Dale Luster har kirkegård Dale kirke.1.jpg
Fet kirke 1894 Bjørgvin Indre Sogn Fet og Joranger Luster har kirkegård Fet kirke, Sogn og Fjordane - Riksantikvaren-T284 01 0604.jpg
Fortun kirke 1879 Bjørgvin Indre Sogn Fortun Luster har kirkegård Fortun kirke  Foto: Micha L. Rieser
Gaupne kirke 1907 Bjørgvin Indre Sogn Gaupne Luster har kirkegård Gaupne kirke i 1926  Foto: Anders Beer Wilse
Gaupne gamle kirke 1652 Bjørgvin Indre Sogn Gaupne Luster Gaupne gamle kirke.jpg
Hafslo kirke 1878 Bjørgvin Indre Sogn Hafslo Luster har kirkegård Hafslo kirke, Sogn og Fjordane - Riksantikvaren-T284 01 0602.jpg
Joranger kirke 1660 Bjørgvin Indre Sogn Fet og Joranger Luster har kirkegård Joranger kirke
Jostedal kirke 1660 Bjørgvin Indre Sogn Jostedal Luster har kirkegård Jostedal kirke i 1926  Foto: Anders Beer Wilse
Nes kirke 1836 Bjørgvin Indre Sogn Nes Luster har kirkegård Nes kyrkje Sogn Wilse (cropped).jpeg
Solvorn kirke 1883 Bjørgvin Indre Sogn Solvorn Luster har kirkegård Solvorn kirke
Urnes stavkirke 1140 Bjørgvin Indre Sogn Solvorn Luster har kirkegård; eies av Fortidsminneforeningen 61°17′53,52″N 07°18′53,02″Ø Urnesstavkirke.jpg
Veitastrond kapell 1928 Bjørgvin Indre Sogn Hafslo Luster har kirkegård
Borgund kirke 1868 Bjørgvin Indre Sogn Borgund Lærdal har kirkegård Borgund kirke.JPG
Borgund stavkirke 1181 Bjørgvin Indre Sogn Borgund Lærdal eies av Fortidsminneforeningen Borgund.jpg
Hauge kirke 1868 Bjørgvin Indre Sogn Hauge Lærdal har kirkegård Hauge kirke.jpg
Tønjum kirke 1832 Bjørgvin Indre Sogn Tønjum Lærdal har kirkegård Tønjum kirke.jpg
Fredlund kirkegård Bjørgvin Naustdal
Naustdal kirke 1891 Bjørgvin Sunnfjord Naustdal Naustdal har kirkegård Naustdal kirke
Vevring kirke 1846 Bjørgvin Sunnfjord Vevring Naustdal Vevring kirke.jpg
Ervik kirke 1970 Bjørgvin Nordfjord Ervik Selje har kirkegård Ervik kapell Stad.jpg
Leikanger kirke 1866 Bjørgvin Nordfjord Leikanger Selje har kirkegård Leikanger kirke.jpg
Selje kirke 1866 Bjørgvin Nordfjord Selje Selje har kirkegård Selje kyrkje-45.jpg
Fjærland kirke 1861 Bjørgvin Indre Sogn Fjærland Sogndal har kirkegård Fjaerland church.JPG
Kaupanger stavkirke 1140 Bjørgvin Indre Sogn Kaupanger Sogndal har kirkegård Kaupanger stave church.jpg
Stedje kirke 1867 Bjørgvin Indre Sogn Stedje Sogndal har kirkegård Stedje kirke
Ølmheim kirke 1863 Bjørgvin Indre Sogn Norum Sogndal har kirkegård Ølmheim kirke.jpg
Hardbakke kirkegård Bjørgvin Solund
Hersvik kirke 1891 Bjørgvin Nordhordland Solund Solund har kirkegård
Husøy kirke 1896 Bjørgvin Nordhordland Solund Solund har kirkegård
Solund kirke 1860 Bjørgvin Nordhordland Solund Solund
Straumen kirkegård Bjørgvin Solund
Innvik kirke 1824 Bjørgvin Nordfjord Innvik Stryn har kirkegård Innvik kirke.jpg
Ljosheim kapell 1924 Bjørgvin Nordfjord Olden Stryn Ljosheim kapell Stryn.jpg
Loen kirke 1837 Bjørgvin Nordfjord Loen Stryn har kirkegård Loen kirke.jpg
Nedstryn kirke 1859 Bjørgvin Nordfjord Nedstryn Stryn har kirkegård Nedstryn kirke.jpg
Nordsida kirke 1973 Bjørgvin Nordfjord Nordsida Stryn har kirkegård Nordsida kirke.jpg
Olden gamle kirke 1759 Bjørgvin Nordfjord Olden Stryn har kirkegård Olden gamle kirke.jpg
Olden nye kirke 1934 Bjørgvin Nordfjord Olden Stryn har kirkegård Olden nye kirke  Foto: kirkenorge.no
Oppstryn kirke 1863 Bjørgvin Nordfjord Oppstryn Stryn har kirkegård Oppstryn kirke
Randabygd kirke 1916 Bjørgvin Nordfjord Randabygd Stryn har kirkegård Randabygd kirke.jpg
Utvik kirke 1840 Bjørgvin Nordfjord Utvik Stryn har kirkegård Utvik kirke  Foto: Sean Hayford O'Leary
Arnafjord kirke 1880 Bjørgvin Indre Sogn Arnafjord Vik har kirkegård
Feios kirke 1866Bjørgvin Indre Sogn Feios Vik har kirkegård Feios kirke  Foto: Jan-Magne Rinde
Fresvik kirke 1881 Bjørgvin Indre Sogn Fresvik Vik har kirkegård Fresvik kirke  Foto: Anders Beer Wilse
Hopperstad stavkirke 1130 Bjørgvin Vik har kirkegård; eies av Fortidsminneforeningen EgliseBoisDeboutNorvege2.jpg
Hove kirke 1170 Bjørgvin Vik har kirkegård; eies av Fortidsminneforeningen Hove kirke.jpg
Vangsnes kirke 1861 Bjørgvin Indre Sogn Vangsnes Vik har kirkegård Vangsnes kirke.jpg
Vik kirke 1877 Bjørgvin Indre Sogn Vik Vik har kirkegård Vik Kirke.JPG
Fredlund kirkegård Bjørgvin Vågsøy
Holsvika kirkegård Bjørgvin Vågsøy
Kråkenes kirkegård Bjørgvin Vågsøy
Måløy kirkegård Bjørgvin Vågsøy
Nord-Vågsøy kirke 1960 Bjørgvin Nordfjord Vågsøy Vågsøy Nord-Vaagsoey kyrkje (02).jpg
Raudeberg kirkegård Bjørgvin Vågsøy
Skavøypoll kirkegård Bjørgvin Vågsøy
Sør-Vågsøy kirke 1907 Bjørgvin Nordfjord Vågsøy Vågsøy Maaloey med Soer-Vaagsoey kyrkje Wilse.jpeg
Totland kirke 1912 Bjørgvin Nordfjord Vågsøy Vågsøy har kirkegård Totland kirke.jpg
Tytingevåg kirkegård Bjørgvin Vågsøy
Vågsvåg kirkegård Bjørgvin Vågsøy
Farnes nye kirkegård 1985 Årdal Farnes nye kirkegård.jpg
Farnes kirke Bjørgvin Indre Sogn Øvre Årdal Årdal har kirkegård Farnes kirke.jpg
Årdal kirke 1867 Bjørgvin Indre Sogn Nedre Årdal Årdal har kirkegård Årdal kirke Foto: Stray Croc (2009)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]