Liste over kirker i Hordaland

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search

Liste over kirker i Hordaland lister kirkebygg i Den norske kirke og andre kristne kirkebygg i Hordaland.

Kirke Byggeår Bispedømme/organisasjon Prosti/kirkesamfunn Sogn Kommune Diverse Koordinater Bilde
Ask kirke 1908 Bjørgvin Vesthordland Ask Askøy har kirkegård 60°28′36,854″N 5°12′44,838″Ø Ask church, Askøy 21may2006.jpg
Erdal kirke 1995-2006 Bjørgvin Vesthordland Erdal Askøy har kirkegård 60°26′21″N 5°13′41″Ø Erdal kirke.JPG
Furuly kapell 1964 Askøy avvigslet
Herdla kirke 1863 Bjørgvin Vesthordland Herdla Askøy har kirkegård 60°34′5″N 4°57′2″Ø Herdla kirke - 20060521.jpg
Skiftesvik gravplass Bjørgvin Askøy 60°24′13″N 5°10′38″Ø
Strusshamn kirke 1969 Bjørgvin Vesthordland Strusshamn Askøy har kirkegård 60°24′5,9220″N 5°11′22,801″Ø Strusshamn kirke.JPG
Tveit kirke 1957 Bjørgvin Vesthordland Tveit Askøy har kirkegård 60°27′15,016″N 5°7′52,687″Ø Tveit kirke.JPG
Austevoll kirke 1890 Bjørgvin Fana Austevoll Austevoll har kirkegård 60°5′39,72″N 5°13′22,86″Ø Austevoll kirke T261 01 0043.jpg
Bekkjarvik kirke 1898 Bjørgvin Fana Austevoll Austevoll har kirkegård 60°0′11,257″N 5°12′8,5320″Ø Bekkjarvik kapell.JPG
Hundvåkøy kirke 1990 Bjørgvin Fana Austevoll Austevoll har kirkegård 60°6′16,855″N 5°10′11,230″Ø Hundvakoy kapell.jpg
Kalve gravplass Bjørgvin Austevoll 60°07′17″N 5°03′19″Ø
Litlakalsøy gravplass Bjørgvin Austevoll 60°02′35″N 5°05′16″Ø
Møkster gravkapell 1983 Bjørgvin Austevoll 60°03′24″N 5°05′59″Ø
Møkster kirke 1891 Bjørgvin Fana Austevoll Austevoll har kirkegård 60°0,7′N 5°4,9′Ø Møkster kirke T261 01 0044.jpg
Selbjørn gravplass Bjørgvin Austevoll 60°00′31″N 5°10′06″Ø
Stolmen gravplass Bjørgvin Austevoll 60°00′32″N 5°04′59″Ø
Storebø gravplass Bjørgvin Austevoll 60°05′49″N 5°13′48″Ø
Storekalsøy kirke 1976 Bjørgvin Fana Austevoll Austevoll har kirkegård 60°07′38″N 5°04′45″Ø
Vinnes gravplass Bjørgvin Austevoll 60°00′25″N 5°16′06″Ø
Austrheim kirke 1865 Bjørgvin Nordhordland Austreheim Austrheim har kirkegård 60°45′49″N 4°54′56″Ø Austrheim kirke.jpg
Leirvåg gravplass Bjørgvin Austrheim 60°48′34″N 4°59′23″Ø
Arna kirke 1864 Bjørgvin Åsane Arna Bergen har kirkegård 60°25′8,8608″N 5°28′3,3132″Ø Arna kirke.JPG
Bergen domkirke 1150 Bjørgvin Bergen domprosti Bergen domkirke Bergen 60°23′38,069″N 5°19′49,660″Ø Bergen domkirken.jpg
Bergen døvekirke 1989 Oslo Døveprostiet Bergen 60°23′5,0604″N 5°20′57,426″Ø Bergen.døvekirke.jpg
Birkeland kirke 1878 Bjørgvin Fana Birkeland Bergen Midttun kirkegård 60°18′57,071″N 5°21′22,144″Ø Birkeland kirke, Hordaland - Riksantikvaren-T260 01 0137.jpg
Biskopshavn kirke 1966 Bjørgvin Åsane Biskopshavn Bergen har kirkegård 60°25′28,592″N 5°17′53,905″Ø Biskopshavn kirke.JPG
Bønes kirke 1997 Bjørgvin Fana Bønes Bergen har kirkegård 60°19′47,910″N 5°18′5,3388″Ø Bønes kirke.JPG
Eidsvåg kirke 1981 Bjørgvin Åsane Eidsvåg Bergen ikke kirkegård 60°26′19,025″N 5°19′2,9640″Ø Eidsvåg kirke.JPG
Fana kirke 1153 Bjørgvin Fana Fana Bergen har kirkegård 60°15′48,107″N 5°20′54,010″Ø HPIM1072.jpg
Fantoft stavkirke 1997 Bjørgvin Bergen 60°20′21,556″N 5°21′11,736″Ø Fantoft stave church, Bergen.jpg
Fridalen kirke 1937 Bjørgvin Bergen domprosti Fridalen Bergen 60°21′46,692″N 5°21′22,010″Ø Fridalen kirke.JPG
Fyllingsdalen kirke 1976 Bjørgvin Fana Fyllingsdalen Bergen har kirkegård 60°21′10,894″N 5°17′46,644″Ø Fyllingsdalen kirke inngang.JPG
Gravdalspollen gravplass 1957 Bjørgvin Bergen 60°22′57,284″N 5°16′8,2308″Ø
Haakonsvern kirke 1968 Bjørgvin Bergen 60°20′22,567″N 5°13′15,467″Ø
Johanneskirken 1894 Bjørgvin Bergen domprosti Bergen domkirke Bergen 60°23′18,888″N 5°19′9,8004″Ø Bergen johanneskirken.jpg
Korskirken ca 1150 Bjørgvin Bergen domprosti Bergen domkirke Bergen 60°23′41,636″N 5°19′39,929″Ø Korskirken, Bergen.jpg
Laksevåg kirke 1875 Bjørgvin Bergen domprosti Laksevåg Bergen 60°23′8,5452″N 5°18′2,2104″Ø Laksevåg kirke.jpg
Landås kirke 1966 Bjørgvin Bergen domprosti Landås Bergen 60°21′52,272″N 5°22′18,556″Ø Landås kirke.jpg
Loddefjord kirke 1926 Bjørgvin Bergen domprosti Loddefjord Bergen har kirkegård 60°21′59,472″N 5°13′38,215″Ø Loddefjord kirke - 3 - 20060521.jpg
Mariakirken 1180 Bjørgvin Bergen domprosti Bergen domkirke Bergen 60°23′56,288″N 5°19′23,473″Ø Bergen mariakirken2.jpg
Midttun kirkegård 1857 Bjørgvin Bergen ved Birkeland kirke 60°18′56″N 5°21′29″Ø
Mjeldheim gravplass 1975 Bjørgvin Bergen 60°24′49,105″N 5°28′8,0857″Ø Mjeldheim gravplass.jpg
Møllendal gravplass 1874 Bjørgvin Bergen 60°22′36,07″N 5°21′12,35″Ø Møllendal kirkegård.JPG
Nonneseter kapell 1250 Bjørgvin Bergen 60°23′23,928″N 5°19′56,960″Ø Nonneseter - 07.jpg
Nygård kirke 1972 Bjørgvin Bergen domprosti Nygård Bergen har kirkegård 60°23′13,812″N 5°16′24,917″Ø
Nykirken i Bergen 1763 Bjørgvin Bergen domprosti Bergen domkirke Bergen 60°23′49,448″N 5°18′48,132″Ø Bergen nykirken.jpg
Olsvik kirke 1990 Bjørgvin Bergen domprosti Olsvik Bergen 60°22′43,558″N 5°13′9,0948″Ø
Salhus kirke 1924 Bjørgvin Åsane Salhus Bergen har kirkegård 60°30′11,570″N 5°15′43,974″Ø Salhus kirke.jpg
Sandvikskirken 1881 Bjørgvin Bergen domprosti Sandviken Bergen 60°24′19,544″N 5°19′31,181″Ø Sandvikskirken.Bergen.JPG
Sankt Jakob kirke 1921 Bjørgvin Bergen domprosti Bergen domkirke Bergen 60°23′12,268″N 5°19′53,774″Ø St.JakobBergen.JPG
Sankt Jørgen kirke 1706 Bjørgvin Bergen domprosti Bergen domkirke Bergen 60°23′30,426″N 5°19′57,734″Ø St Jørgens kirke Bergen.jpg
Sankt Markus kirke 1939 Bjørgvin Bergen domprosti Løvstakksiden Bergen 60°22′44,666″N 5°19′22,973″Ø St. Markus kirke DSC 0512.jpg
Skjold kirke 1998 Bjørgvin Fana Skjold Bergen 60°18′21″N 5°19′59″Ø Skjold kirke, Bergen.jpg
Slettebakken kirke 1970 Bjørgvin Fana Slettebakken Bergen har kirkegård 60°21′10,206″N 5°21′25,254″Ø Slettebakken kirke.jpg
Solheim gravplass 1917 Bergen 60°22′5,0664″N 5°20′22,297″Ø Solheim kirkegård.JPG
Solheim kirke 1956 Bjørgvin Bergen domprosti Løvstakksiden Bergen Solheim gravplass lenger sørøst 60°22′21,202″N 5°20′7,7748″Ø Solheim kirke Bergen DSC 0684.jpg
Storetveit kirke 1930 Bjørgvin Fana Storetveit Bergen har kirkegård 60°21′5,8032″N 5°20′40,837″Ø Storetveit kirke.jpg
Sælen kirke 2001 Bjørgvin Fana Sælen Bergen 60°20′26,027″N 5°16′11,244″Ø
Søreide kirke 1973 Bjørgvin Fana Søreide Bergen 60°18′53,831″N 5°16′23,372″Ø Søreide church.jpg
Takvam kapell 1912 Bjørgvin Åsane Arna Bergen har kirkegård 60°25′15,085″N 5°31′33,136″Ø Takvam kapell.JPG
Trengereid bedehuskapell 1963 Bjørgvin Åsane Arna Bergen 60°25′38,726″N 5°37′41,934″Ø Trengereid bedehuskapell.JPG
Ytre Arna kirke 1899 Bjørgvin Åsane Ytre Arna Bergen 60°27′29,423″N 5°26′21,768″Ø Ytre Arna kirke.JPG
Ytrebygda kirke 2011 Bjørgvin Fana Fana Bergen 60°16′57″N 5°15′11″Ø Ytrebygda kirke.jpg
Øvre Solheim kirkegård Bjørgvin Bergen 60°21′58″N 5°20′20″Ø Solheim æreskirkegård DSC 0853.jpg
Øvsttun gravplass Bjørgvin Bergen 60°18′45″N 5°21′36″Ø
Årstad gamle gravplass Bjørgvin Bergen 60°22′41″N 5°21′25″Ø
Årstad nye gravplass Bjørgvin Bergen 60°22′41″N 5°21′33″Ø
Årstad kirke 1890 Bjørgvin Bergen domprosti Årstad Bergen 60°22′30,385″N 5°21′8,1828″Ø Aarstad kirke - 01.jpg
Åsane gamle kirke 1795 Bjørgvin Åsane Åsane Bergen har kirkegård 60°28′29,298″N 5°19′32,513″Ø Åsane gamle kirke.jpg
Åsane nye kirke 1993 Bjørgvin Åsane Åsane Bergen har kirkegård 60°28′0,98400″N 5°19′19,535″Ø Åsane nye kirke.JPG
Brandasund kapell 1923 Bjørgvin Sunnhordland Bømlo 59°53′35″N 5°05′52″Ø Brandasund kapell fra NB.jpg
Bremnes kirke 1869 Bjørgvin Sunnhordland Bremnes Bømlo har kirkegård 59°47′44″N 5°10′26″Ø 83953 Bremnes kirke fra RA.jpg
Bømlo gamle kirke 1621 Bjørgvin Sunnhordland Bømlo Bømlo har kirkegård 59°36′32″N 5°12′52″Ø Boemlo old Church 2006.jpg
Bømlo nye kirke 1960 Bjørgvin Sunnhordland Bømlo Bømlo har kirkegård 59°36′16″N 5°12′39″Ø
Espevær gamle kirkegård Bjørgvin Bømlo
Espevær kapell 1908 Bjørgvin Sunnhordland Bømlo har kirkegård 59°35′27″N 5°09′05″Ø
Fagervoll gravplass Bjørgvin Bømlo
Foldrøy gamle gravplass Bjørgvin Bømlo 59°47′40″N 5°17′46″Ø
Foldrøy nye gravplass Bjørgvin Bømlo 59°47′38″N 5°17′33″Ø
Gåsland kirkegård Bjørgvin Bømlo 59°48′05″N 5°10′07″Ø
Lykling kirke 1912 Bjørgvin Sunnhordland Lykling Bømlo har kirkegård 59°42′24,847″N 5°11′57,408″Ø 84348 Lykling kirke fra RA.jpg
Moster gamle kirke ca 1100 Bjørgvin Sunnhordland Moster Bømlo har kirkegård 59°42′04″N 5°22′54″Ø Moster gamle kirke Bømlo H.jpg
Moster kirke 1874 Bjørgvin Sunnhordland Moster Bømlo har kirkegård 59°43′4,7424″N 5°20′46,399″Ø Moster nye kirke T252 01 0047.jpg
Vika gravplass Bjørgvin Bømlo 59°38′03″N 5°11′17″Ø
Eidfjord gamle kirke 1309 Bjørgvin Hardanger og Voss Eidfjord Eidfjord 60°27′41,828″N 7°4′15,870″Ø Eidfjord gamle kyrkje ca 1309.jpg
Eidfjord kirke 1981 Bjørgvin Hardanger og Voss Eidfjord Eidfjord har kirkegård 60°27′47″N 7°04′11″Ø Eidfjord, New Church - panoramio.jpg
Etne kirke 2013 Bjørgvin Sunnhordland Etne Etne 59°40′11″N 5°56′40″Ø Etne kirke.jpg
Fjæra kapell 1913 Bjørgvin Sunnhordland Skånevik Etne har kirkegård 59°52′31,800″N 6°23′16,307″Ø Fjæra kapell 16.jpg
Frette bedehuskapell 1959 Bjørgvin Sunnhordland Etne Etne ikke kirkegård 59°43′33,409″N 6°9′43,045″Ø Frette kapell fra RA 20170628-203326-jpg.jpg
Gjerde kirke 1600 Bjørgvin Sunnhordland Etne Etne har kirkegård 59°39′50,82″N 5°56′5,28″Ø Gjerde kirke.jpg
Grindheim kirke 1728 Bjørgvin Sunnhordland Etne Etne har kirkegård 59°40′11,356″N 6°0′14,501″Ø Etne, Grindheim kyrkje (2).JPG
Skånevik kirke 1900 Bjørgvin Sunnhordland Skånevik Etne har kirkegård 59°43′54,592″N 5°56′22,142″Ø Skånevik kirke fra RA 20170628-210620-jpg.jpg
Stødle kirke 1160 Bjørgvin Sunnhordland Etne Etne har kirkegård 59°40′22,591″N 5°57′56,074″Ø Stødle kyrkje.jpg
Fedje kirke 1941 Bjørgvin Nordhordland Fedje Fedje har kirkegård 60°46′53,548″N 4°42′53,464″Ø Fedje kyrkje.JPG
Fitjar kirke 1867 Bjørgvin Sunnhordland Fitjar Fitjar har kirkegård 59°54′58,720″N 5°19′23,588″Ø Fitjar kirke.jpg
Bildøybakken gravplass Bjørgvin Fjell tidl. kolerakirkegård
Fjell kirke 1874 Bjørgvin Vesthordland Fjell Fjell har kirkegård 60°19′51,697″N 5°4′32,462″Ø Fjell kirke.jpg
Fjell vestre gravplass Bjørgvin Fjell 60°20′06″N 4°59′46″Ø
Foldnes kirke 2001 Bjørgvin Vesthordland Foldnes Fjell 60°22′2,5464″N 5°7′35,076″Ø
Kleivane gravplass Bjørgvin Fjell 60°19′46″N 5°04′12″Ø
Landro kirke 1977 Bjørgvin Vesthordland Landro Fjell har kirkegård 60°25′5,7324″N 4°58′19,200″Ø Landrokirke.gif
Møvik gravplass Bjørgvin Fjell tidl. kolerakirkegård
Straume gravplass Bjørgvin Fjell 60°21′58″N 5°07′07″Ø
Baldersheim kirkegård Bjørgvin Fusa
Eide kirkegård Bjørgvin Fusa
Fusa kirke 1962 Bjørgvin Hardanger og Voss Fusa Fusa har kirkegård 60°14′27″N 5°44′47″Ø Fusa kirke, Fusa kommune, Hordaland.jpg
Hjartnes kirkegård Bjørgvin Fusa
Holdhus kirke 1306 Bjørgvin Hardanger og Voss Fusa Fusa har kirkegård 60°14′30″N 5°49′57″Ø Holdhus kirke.JPG
Hålandsdal kirke 1890 Bjørgvin Hardanger og Voss Fusa Fusa 60°13′46,506″N 5°52′19,891″Ø
Nordtveit kirkegård Bjørgvin Fusa
Strandvik kirke 1857 Bjørgvin Hardanger og Voss Fusa Fusa har kirkegård 60°9′34,625″N 5°40′0,78600″Ø Strandvik kirke fra RA.jpg
Sundvor kirke 1927 Bjørgvin Hardanger og Voss Fusa Fusa 60°4′24,262″N 5°45′22,136″Ø Sundvor kirke fra RA.jpg
Sævareid kapell 1956 Bjørgvin Hardanger og Voss Fusa Fusa 60°11′44,930″N 5°47′50,453″Ø
Granvin kirke 1726 Bjørgvin Hardanger og Voss Granvin Granvin har kirkegård 60°33′18,914″N 6°43′52,270″Ø Granvin kyrkje 01.JPG
Herand gravplass Bjørgvin Jondal 60°20′24″N 6°22′19″Ø
Jondal kirke 1888 Bjørgvin Hardanger og Voss Jondal Jondal har kirkegård 60°16′39,439″N 6°15′21,697″Ø FV105 Jondal kirke.jpg
Norheimsund kirke 1992 Bjørgvin Hardanger og Voss Vikøy Kvam 60°22′07″N 6°08′37″Ø Norheimsund Kyrkje.png
Strandebarm kirke 1876 Bjørgvin Hardanger og Voss Strandebarm Kvam har kirkegård 60°16′10,020″N 6°0′46,638″Ø Strandebarm kirke fra RA.jpg
Vikøy kirke 1838 Bjørgvin Hardanger og Voss Vikøy Kvam har kirkegård 60°20′56,526″N 6°10′34,954″Ø Vikøy kirke.jpg
Øystese kirke 1868 Bjørgvin Hardanger og Voss Øystese Kvam har kirkegård 60°23′15,853″N 6°12′11,362″Ø Øystese kyrkje 01.JPG
Ålvik kirke 1962 Bjørgvin Hardanger og Voss Ålvik Kvam har kirkegård 60°26′5,5140″N 6°25′52,039″Ø Ålvik kyrkje 01.JPG
Eid kirke 1824 Bjørgvin Sunnhordland Fjelberg og Eid Kvinnherad har kirkegård 59°47′13,780″N 5°41′39,664″Ø Eid kirke Kvinnherad fra RA.jpg
Fjelberg kirke 1722 Bjørgvin Sunnhordland Fjelberg og Eid Kvinnherad har kirkegård 59°44′18,262″N 5°42′24,160″Ø Fjelberg kyrkje.jpg
Hatlestrand kirke 1885 Bjørgvin Sunnhordland Hatlestrand Kvinnherad har kirkegård 60°2′43,940″N 5°54′7,2684″Ø Hatlestrand kirke fra RA 20170604-161534-jpg.jpg
Holmedal kirke 1882 Bjørgvin Sunnhordland Husnes og Holmedal Kvinnherad har kirkegård 59°47′1,3416″N 5°54′11,128″Ø Holmedal kirke.jpg
Husnes kirke 1874 Bjørgvin Sunnhordland Husnes og Holmedal Kvinnherad har kirkegård 59°52′0,77880″N 5°45′29,552″Ø Husnes Kyrkje.jpg
Kvinnherad kirke 1250 Bjørgvin Sunnhordland Kvinnherad Kvinnherad har kirkegård 59°59′23″N 6°0′22″Ø Kvinnheradkirke01.JPG
Uskedal kirke 1914 Bjørgvin Sunnhordland Uskedalen Kvinnherad har kirkegård 59°55′52,608″N 5°51′30,452″Ø Uskedalen kyrkje.jpg
Valen kirke 1978 Bjørgvin Sunnhordland Husnes og Holmedal Kvinnherad har kirkegård 59°49′58″N 5°46′26″Ø Valen kyrkje.jpg
Varaldsøy kirke 1885 Bjørgvin Sunnhordland Varaldsøy Kvinnherad har kirkegård 60°5′49,322″N 5°58′33,154″Ø Varaldsoy kirke 1.JPG
Ænes kirke 1200 Bjørgvin Sunnhordland Ænes Kvinnherad har kirkegård 60°5′25,904″N 6°6′47,538″Ø Ænes kirke, sett fra absiden.jpg
Ølve kirke 1861 Bjørgvin Sunnhordland Ølve Kvinnherad har kirkegård 59°59′32,863″N 5°47′3,4872″Ø Ølve kirke fra RA 20170604-113246-jpg.jpg
Åkra kirke 1735 Bjørgvin Sunnhordland Åkra Kvinnherad har kirkegård 59°47′23,730″N 6°6′5,5152″Ø Åkra kirke fra RA.jpg
Alversund kirke 1879 Bjørgvin Nordhordland Alversund Lindås har kirkegård 60°34′19″N 5°13′59″Ø Alversund kyrkje A.jpg
Apalen gravplass Bjørgvin Lindås 60°35′17″N 5°21′37″Ø
Askvik kirke 1918 Bjørgvin Nordhordland Ostereidet Lindås har kirkegård 60°36′53″N 5°28′6″Ø
Hjelmås kapell 1978 Bjørgvin Nordhordland Ostereidet Lindås 60°35′17,3″N 5°21′39,3″Ø Hjelmaas kapell.jpg
Hundvin kirke 1936 Bjørgvin Nordhordland Hundvin Lindås har kirkegård 60°40′30,706″N 5°12′56,732″Ø Hundvin kyrkje.JPG
Knarvik kirke 2014 Bjørgvin Nordhordland Alversund Lindås 60°32′58″N 5°17′18″Ø Kyrkja pinseaftan 2 2014.jpg
Lindås kirke 1865 Bjørgvin Nordhordland Lindås Lindås har kirkegård 60°44′13,254″N 5°9′34,034″Ø Lindås kyrkje.JPG
Lindås nedre kirkegård Bjørgvin Lindås
Lygra kirke 1892 Bjørgvin Nordhordland Lygra Lindås har kirkegård 60°41′19,122″N 5°7′8,1912″Ø Lygra kyrkje.jpg
Myking kirke 1861 Bjørgvin Nordhordland Myking Lindås har kirkegård 60°42′0,52560″N 5°19′31,314″Ø Myking kirke.jpg
Ostereidet kirke 1988 Bjørgvin Nordhordland Ostereidet Lindås har kirkegård 60°37′35″N 5°29′15″Ø Ostereide kyrkje.jpg
Romarheim kirkegård Bjørgvin Lindås
Seim kirke 1878 Bjørgvin Nordhordland Seim Lindås har kirkegård 60°37′0,46920″N 5°16′37,351″Ø Seim kirke.jpg
Vikanes kirkegård Bjørgvin Lindås
Vike kirke 1891 Bjørgvin Nordhordland Vike Lindås 60°41′54″N 5°35′5″Ø Vike kirke Vikanes.jpg
Øverås kirkegård Bjørgvin Lindås
Fjon fjellkirke 1987 Bjørgvin Nordhordland Masfjorden 60°49′54″N 5°34′51″Ø Fjon fjellkirke.jpg
Frøyset kirke 1937 Bjørgvin Nordhordland Frøyset Masfjorden har kirkegård 60°51′48,881″N 5°12′36,176″Ø Frøyset kyrkje.jpg
Granheimen kapell Bjørgvin Masfjorden
Haugsdalen kirkegård Bjørgvin Masfjorden
Hosteland kirkegård Bjørgvin Masfjorden
Sandnes kirke 1845 Bjørgvin Nordhordland Sandnes Masfjorden har kirkegård 60°48′01″N 5°18′10″Ø Sandnes kyrkje.jpg
Skjerjebakken kirkegård Bjørgvin Masfjorden
Solheim kirke 1882 Bjørgvin Nordhordland Solheim Masfjorden 60°53′16,624″N 5°27′52,574″Ø Solheim kirke.jpg
Eikeland gravplass Bjørgvin Meland
Meland kirke 1866 Bjørgvin Nordhordland Meland Meland har kirkegård 60°32′27,524″N 5°11′28,594″Ø Meland kirke.JPG
Mo kirke 1883 Bjørgvin Nordhordland Mo Modalen har kirkegård 60°48′55,656″N 5°48′7,7580″Ø Mo kirke1.jpg
Berjaflot gravplass m/kapell Bjørgvin Odda 60°03′42″N 6°32′36″Ø Berjaflot gravplass.jpg
Odda kirke 1870 Bjørgvin Hardanger og Voss Odda Odda har kirkegård 60°04′12,65″N 006°32′52,52″Ø Odda kirke, Odda kommune, Hordaland.jpg
Røldal stavkirke ca 1250 Bjørgvin Hardanger og Voss Røldal Odda har kirkegård 59°49′50″N 6°49′17″Ø Røldal Stave Church.jpg
Skare kirke 1925 Bjørgvin Hardanger og Voss Skare Odda har kirkegård 59°55′56,323″N 6°35′37,885″Ø Skare kirke.jpg
Tyssedal kirke 1965 Bjørgvin Hardanger og Voss Tyssedal Odda 60°7′2,0064″N 6°33′44,176″Ø Tyssedal kirke vinteren 2009.JPG
Kuventræ gravplass Bjørgvin Os 60°11′28″N 5°26′57″Ø Kuventræ gravplass.jpg
Lyse kloster 1164 Bjørgvin Os ikke kirkegård 60°13′38,910″N 5°24′17,593″Ø Lyse kloster.jpg
Nore Neset kirke 2000 Bjørgvin Fana Os Os har kirkegård 60°10′43,867″N 5°24′28,562″Ø Nore Neset kyrkje.jpg
Os kirke 1870 Bjørgvin Fana Os Os har kirkegård 60°11′12,984″N 5°28′11,345″Ø Os kyrkje.jpg
Bruvik kirke 1867 Bjørgvin Åsane Bruvik Osterøy har kirkegård 60°28′44,764″N 5°40′39,335″Ø Bruvik kirkested mot Hananipa.jpg
Eidsviki kirkegård Bjørgvin Osterøy
Gjerstad kirke 1871 Bjørgvin Åsane Gjerstad Osterøy har kirkegård 60°29′58,466″N 5°32′53,686″Ø Gjerstad kirke Osterøy.jpg
Hamre kirke 1622 Bjørgvin Åsane Hamre Osterøy har kirkegård 60°32′41″N 5°21′07″Ø Hamre kirke.jpg
Haus kirke 1874 Bjørgvin Åsane Haus Osterøy har kirkegård 60°27′14″N 5°29′37″Ø Haus kirke.jpg
Hosanger kirke 1796 Bjørgvin Åsane Hosanger Osterøy har kirkegård 60°34′38,215″N 5°28′29,654″Ø Hosanger kirke.jpg
Mjelde kirke Bjørgvin Osterøy revet 1866; Mjelde gravplass fortsatt i bruk 60°27′11″N 5°30′56″Ø
Bauten kirkegård Bjørgvin Radøy
Emigrantkirken 1921 Bjørgvin Radøy ikke kirkegård 60°41′7″N 5°2′54″Ø Emigrantkirka på Sletta.jpg
Hordabø kirke 1875 Bjørgvin Nordhordland Radøy Radøy har kirkegård 60°41′50,582″N 4°55′40,998″Ø Hordabø kirke.jpg
Manger kirke 1891 Bjørgvin Nordhordland Radøy Radøy har kirkegård 60°38′29″N 5°2′34″Ø Manger kirke.jpg
Sletta kirkegård Bjørgvin Radøy
Sæbø kirke 1884 Bjørgvin Nordhordland Radøy Radøy har kirkegård 60°36′44″N 5°9′10″Ø Sæbø kirke.jpg
Haga kirke 1995 Bjørgvin Hardanger og Voss Samnanger Samnanger 60°23′10″N 5°46′04″Ø Haga kirke 1.jpg
Samnanger kirke 1851 Bjørgvin Hardanger og Voss Samnanger Samnanger 60°23′58,596″N 5°42′38,992″Ø Samnanger kyrkje.jpg
Ådland kirkegård Bjørgvin Samnanger
Huglo kapell 1936 Bjørgvin Sunnhordland Stord har kirkegård 59°50′48,782″N 5°34′46,852″Ø
Nysæter kirke 1991 Bjørgvin Sunnhordland Nysæter Stord 59°46′57″N 5°23′53″Ø Nysæter kirke.jpg
Stord kirke 1857 Bjørgvin Sunnhordland Stord Stord har kirkegård 59°47′13,780″N 5°30′39,661″Ø Stord kirke.jpg
Øvre kirkegård Bjørgvin Stord
Kausland kirke 1881 Bjørgvin Sund har kirkegård 60°13′22,012″N 5°2′56,904″Ø
Sund kirke 1997 Bjørgvin Vesthordland Sund Sund har kirkegård 60°13′32,063″N 5°8′52,476″Ø Sundkirke.png
Telavåg kirkegård Bjørgvin Sund
Bjelland kirkegård Bjørgvin Sveio 59°32′49″N 5°22′17″Ø
Eikeland gamle kirkegård Bjørgvin Sveio 59°37′54″N 5°24′41″Ø
Eikeland kapell 1959 Bjørgvin Sunnhordland Sveio har kirkegård 59°37′38,971″N 5°24′26,399″Ø Eikeland kapell fra RA 20170628-113118-jpg.jpg
Framnes kirkegård Bjørgvin Sveio 59°34′07″N 5°31′21″Ø
Førde kirke 1938 Bjørgvin Sunnhordland Valestrand og Førde Sveio har kirkegård 59°36′43,614″N 5°28′50,045″Ø Førde kirke.jpg
Nordskog kirkegård Bjørgvin Sveio 59°34′07″N 5°20′25″Ø
Sveio kirke 1858 Bjørgvin Sunnhordland Sveio Sveio har kirkegård 59°32′36,128″N 5°21′6,1740″Ø Sveio Kirke 134.JPG
Sveio gamle kirkegård Bjørgvin Sveio Sveios tidl. kirkested 59°32′35″N 5°20′48″Ø Sveio gml kirkested fra RA.jpg
Ulveraker kirkegård Bjørgvin Sveio
Valen kapell 1707 Bjørgvin Sunnhordland Valestrand og Førde Sveio har kirkegård 59°41′42,2″N 5°28′33,76″Ø Sveio, Valen kapell.JPG
Valestrand kirke 1873 Bjørgvin Sunnhordland Valestrand og Førde Sveio 59°41′42,446″N 5°28′33,593″Ø Valestrand kirke2.jpg
Amland gravplass 1930 Tysnes 59°58′12″N 5°25′01″Ø
Flatråker gravplass 1921 Tysnes 59°56′36″N 5°31′17″Ø
Gjersvik gravplass 1910 Tysnes 60°02′34″N 5°33′55″Ø
Hope kirkegård ca. 1890 Tysnes fredet 60°03′45″N 5°25′11″Ø
Humlevik gravplass 1900? Tysnes 60°03′02″N 5°37′46″Ø Humlevik gravplass.jpg
Nord-Reksteren kirkegård (Bruntveit kirkegård) 1922 Tysnes 60°02′12″N 5°26′01″Ø
Onarheim kirke 1893 Bjørgvin Sunnhordland Onarheim Tysnes 59°56′49,567″N 5°37′37,416″Ø Onarheim kirke.jpg
Reksteren kirke 1937 Bjørgvin Sunnhordland Uggdal og Reksteren Tysnes Nord-Reksteren kirkegård 60°2′24,576″N 5°26′2,8068″Ø 85286 Reksteren kirke fra RA.jpg
Sør-Reksteren gravplass (Stølsbakken gravplass) 1930 Tysnes 60°01′10″N 5°23′15″Ø
Tysnes kirke 1868 Bjørgvin Sunnhordland Tysnes Tysnes har kirkegård 60°2′25,811″N 5°31′52,658″Ø 177787 Tysnes kirke I fra RA.jpg
Uggdal kirke 1876 Bjørgvin Sunnhordland Uggdal og Reksteren Tysnes har kirkegård 60°0′30,953″N 5°29′55,165″Ø 85710 Uggdal kirke fra RA.jpg
Kinsarvik kirke 1160 Bjørgvin Hardanger og Voss Kinsarvik Ullensvang har kirkegård 60°22′35″N 6°43′19″Ø Kinsarvik Church.jpg
Ullensvang kirke 1300 Bjørgvin Hardanger og Voss Ullensvang Ullensvang har kirkegård 60°19′10″N 6°39′12″Ø Ullensvang Church.jpg
Utne kirke 1895 Bjørgvin Hardanger og Voss Utne Ullensvang har kirkegård 60°25′22″N 6°13′20″Ø Utne kirke.JPG
Finse kapell 1920 Bjørgvin Ulvik ikke kirkegård
Rossvoll gravplass Bjørgvin Ulvik 60°34′11″N 6°55′05″Ø Rossvoll gravplass.jpg
Ulvik kirke 1859 Bjørgvin Hardanger og Voss Ulvik Ulvik har kirkegård 60°34′2,6508″N 6°55′2,1612″Ø Church of Ulvik, Hardanger, Hordaland, Norway.jpg
Bergsdalen kirke 1955 Bjørgvin Hardanger og Voss Bergsdalen Vaksdal har kirkegård 60°34′17,767″N 5°57′2,9484″Ø Bergsdalen kyrkje.jpg
Dale kirke 1956 Bjørgvin Hardanger og Voss Dale Vaksdal gravplass 2 km unna 60°35′25,469″N 5°49′25,158″Ø Dale kirke 2.jpg
Dale gravplass 1907 Bjørgvin Vaksdal 60°34′44″N 5°47′57″Ø
Eidsland kapell 1925 Bjørgvin Hardanger og Voss Stamnes Vaksdal har kirkegård 60°43′47,874″N 5°47′52,926″Ø Eidsland kapell.jpg
Eksingedalen kirke 1881 Bjørgvin Hardanger og Voss Eksingedalen Vaksdal Flatekval kirkegård 60°47′4,7076″N 5°57′33,826″Ø Flatekvål fra NB cropped.jpg
Nesheim kirke 1907 Bjørgvin Hardanger og Voss Nesheim Vaksdal har kirkegård 60°47′55,370″N 6°9′20,797″Ø
Stamnes kirke 1861 Bjørgvin Hardanger og Voss Stamnes Vaksdal har kirkegård 60°39′50,749″N 5°44′59,888″Ø Stamnes kirke.jpg
Stanghelle gravplass Bjørgvin Vaksdal 60°32′59″N 5°44′04″Ø Stanghelle stasjon 2.jpg
Vaksdal gravplass Vaksdal 60°28′51″N 5°45′05″Ø Vaksdal gravplass.jpg
Vaksdal kirke 1933 Bjørgvin Hardanger og Voss Vaksdal Vaksdal 60°28′30″N 5°44′37″Ø Vaksdal kirke.jpg
Bolstadøyri bedehuskapell 1925 Bjørgvin Hardanger og Voss Voss har kirkegård 60°38′25,487″N 5°57′12,661″Ø
Evanger kirke 1851 Bjørgvin Hardanger og Voss Evanger Voss har kirkegård 60°38′50,179″N 6°6′52,481″Ø Evanger kyrkje (cropped).jpg
Helgatun kapell 1973 Bjørgvin Voss
Jordalen kapell 1977 Bjørgvin Hardanger og Voss Vinje Voss
Mjølfjell kapell 1967 Bjørgvin Hardanger og Voss Voss ikke kirkegård 60°41′31,225″N 6°50′22,834″Ø Mjølfjell kapell01.jpg
Oppheim kirke 1871 Bjørgvin Hardanger og Voss Oppheim Voss har kirkegård 60°47′33,979″N 6°34′30,986″Ø Oppheim kyrkje01.JPG
Raundalen kirke 1921 Bjørgvin Hardanger og Voss Raundalen Voss har kirkegård 60°40′39,180″N 6°37′56,312″Ø Raundalen kyrkje01.jpg
Vinje kirke 1871 Bjørgvin Hardanger og Voss Vinje Voss har kirkegård 60°47′32,453″N 6°30′38,783″Ø Vinje kyrkje 01.JPG
Voss kirke / Vangskyrkja 1277 Bjørgvin Hardanger og Voss Voss Voss kirkegård ute av bruk 60°37′43,518″N 6°25′0,12720″Ø P1000593Kerk Voss.JPG
Tunshovden gravplass 1834 Bjørgvin Voss tidl. Voss assistentkirkegård 1
Voss assistentkirkegård 2 1883 Bjørgvin Voss Grave yard - panoramio (2).jpg
Blomvåg kirke 1931 Bjørgvin Vesthordland Blomvåg Øygarden har kirkegård 60°31′48,900″N 4°52′37,574″Ø Blomvåg kyrkje.JPG
Hjelme gamle kirke 1875 Bjørgvin Vesthordland Hjelme Øygarden har kirkegård 60°39′03″N 4°49′32″Ø Hjelme gamle kiyrkje.JPG
Hjelme kirke 1971 Bjørgvin Vesthordland Hjelme Øygarden har kirkegård 60°38′56,238″N 4°47′53,804″Ø Hjelme kyrkje.JPG


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]