Liste over Europas største flyplasser

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Dette er en liste over de største flyplasser i Europa.

Grafikk[rediger | rediger kilde]

Se kilde Wikidata-spørring.


2016[rediger | rediger kilde]

Rang
2016
Rang
Endr.
2015-2016
Land Lufthavn By Passasjerer
2015
Passasjerer
2016
Endring
2015-2016
1 Steady2.svg Storbritannia London Heathrow lufthavn London 74 985 475[1] 75 711 130[1] Increase2.svg01,0 %
2 Steady2.svg Frankrike Charles de Gaulle internasjonale lufthavn Paris 65 766 986[2] 65 933 145[2] Increase2.svg00,3 %
3 Increase2.svg 2 Nederland Schiphol lufthavn Amsterdam 58 284 848[3] 63 625 664[3] Increase2.svg09,2 %
4 Steady2.svg Tyskland Frankfurt internasjonale lufthavn Frankfurt am Main 61 032 022[4] 60 786 937[4] Decrease2.svg00,4 %
5 Decrease2.svg 2 Tyrkia Istanbul Atatürk lufthavn Istanbul 61 322 729[2] 60 415 470[2] Decrease2.svg01,5 %
6 Steady2.svg Spania Madrid-Barajas lufthavn Madrid 46 824 838[5] 50 420 583[5] Increase2.svg07,7 %
7 Increase2.svg 3 Spania Barcelona internasjonale lufthavn Barcelona 39 711 237[5] 44 154 693[5] Increase2.svg11,2 %
8 Increase2.svg 1 Storbritannia London Gatwick lufthavn London 40 269 087[1] 43 119 628[1] Increase2.svg07,1 %
9 Decrease2.svg 2 Tyskland München lufthavn München 40 981 522[4] 42 261 309[4] Increase2.svg03,1 %
10 Decrease2.svg 2 Italia Leonardo da Vinci internasjonale lufthavn Roma 40 463 208[6] 41 744 769[6] Increase2.svg03,2 %
11 Steady2.svg Russland Sjeremetjevo internasjonale lufthavn Moskva 31 302 068[7] 33 679 052[7] Increase2.svg07,6 %
12 Increase2.svg 1 Frankrike Orly lufthavn Paris 29 664 993[2] 31 237 865[2] Increase2.svg05,3 %
13 Increase2.svg 1 Danmark København lufthavn, Kastrup København 26 610 332[8] 29 043 287[8] Increase2.svg09,1 %
14 Decrease2.svg 2 Russland Domodedovo internasjonale lufthavn Moskva 30 504 515[7] 28 500 259[7] Decrease2.svg06,6 %
15 Increase2.svg 1 Irland Dublin lufthavn Dublin 25 049 319[9] 27 907 384[9] Increase2.svg11,4 %
16 Decrease2.svg 1 Sveits Zürich lufthavn Zürich 26 281 228[10] 27 666 428[10] Increase2.svg05,3 %
17 Increase2.svg 1 Spania Son Sant Joan lufthavn Palma de Mallorca 23 745 023[5] 26 253 882[5] Increase2.svg10,6 %
18 Decrease2.svg 1 Norge Oslo lufthavn, Gardermoen Oslo 24 678 195[11] 25 787 691[11] Increase2.svg04,5 %
19 Increase2.svg 2 Storbritannia Manchester lufthavn Manchester 23 136 047[1] 25 637 054[1] Increase2.svg10,8 %
20 Steady2.svg Sverige Stockholm-Arlanda lufthavn Stockholm 23 142 536[12] 24 682 466[12] Increase2.svg06,7 %
21 Increase2.svg 2 Storbritannia London Stansted lufthavn London 22 519 178[1] 24 320 071[1] Increase2.svg08,0 %
22 Increase2.svg 2 Tyskland Düsseldorf internasjonale lufthavn Düsseldorf 22 476 685[4] 23 521 919[4] Increase2.svg04,7 %
23 Decrease2.svg 1 Østerrike Wien internasjonale lufthavn Wien 22 775 054[13] 23 352 016[13] Increase2.svg02,5 %
24 Increase2.svg 2 Portugal Portela lufthavn Lisboa 20 090 418[14] 22 449 289[14] Increase2.svg11,7 %
25 Decrease2.svg 6 Belgia Brussel lufthavn Brussel 23 460 018[15] 21 818 418[15] Decrease2.svg7 %
26 Decrease2.svg 1 Tyskland Berlin–Tegel internasjonale lufthavn Berlin 21 005 196[4] 21 253 959[4] Increase2.svg01,2 %
27 Increase2.svg 1 Hellas Eleftherios Venizelos internasjonale lufthavn Athen 18 087 377[16] 20 017 530[16] Increase2.svg10,7 %
28 Decrease2.svg 1 Italia Malpensa lufthavn Milano 18 582 043[6] 19 420 690[6] Increase2.svg04,5 %
29 Steady2.svg Finland Helsingfors-Vanda lufthavn Helsingfors 16 422 266[17] 17 184 681[17] Increase2.svg04,6 %
30 Increase2.svg 3 Spania Málaga lufthavn Málaga 14 404 206[5] 16 672 776[5] Increase2.svg15,7 %
31 Steady2.svg Sveits Genève internasjonale lufthavn Genève 15 772 081[18] 16 532 690[18] Increase2.svg04,8 %
32 Steady2.svg Tyskland Hamburg lufthavn Hamburg 15 610 072[4] 16 224 154[4] Increase2.svg03,9 %
33 Increase2.svg 2 Storbritannia London Luton lufthavn London/Luton 12 263 505[1] 14 551 774[1] Increase2.svg18,5 %
34 Decrease2.svg 4 Russland Vnukovo internasjonale lufthavn Moskva 15 815 129[7] 13 946 688[7] Decrease2.svg 11,8 %
35 Decrease2.svg 1 Russland Pulkovo internasjonale lufthavn St. Petersburg 13 501 454[7] 13 265 037[7] Decrease2.svg01,8 %
36 Steady2.svg Tsjekkia Václav Havel lufthavn Praha 12 030 928[19] 13 074 517[19] Increase2.svg08,7 %
37 Increase2.svg 1 Polen Frédéric Chopin lufthavn Warszawa-Okęcie Warszawa 11 186 688[20] 12 795 356[20] Increase2.svg14,4 %
38 Decrease2.svg 1 Frankrike Côte d'Azur internasjonale lufthavn Nice 12 016 730[21] 12 427 427[21] Increase2.svg03,4 %
39 Steady2.svg Storbritannia Edinburgh lufthavn Edinburgh 11 114 587[1] 12 348 425[1] Increase2.svg11,1 %
40 Increase2.svg 1 Spania Alicante lufthavn Alicante 10 575 288[5] 12 344 945[5] Increase2.svg16,7 %
41 Increase2.svg 2 Tyskland Köln Bonn lufthavn Köln / Bonn 10 338 375[4] 11 910 138[4] Increase2.svg15,2 %
42 Increase2.svg 10 Tyskland Berlin-Schönefeld lufthavn Berlin 08 526 268[4] 11 652 922[4] Increase2.svg36,7 %
43 Increase2.svg 2 Storbritannia Birmingham internasjonale lufthavn Birmingham 10 187 122[1] 11 645 334[1] Increase2.svg14,3 %
44 Steady2.svg Ungarn Budapest Liszt Ferenc internasjonale lufthavn Budapest 10 298 963[22] 11 441 999[22] Increase2.svg11,1 %
45 Decrease2.svg 3 Italia Orio al Serio lufthavn Milano / Bergamo 10 404 625[6] 11 159 631[6] Increase2.svg07,3 %
46 Increase2.svg 1 Romania Henri Coandă internasjonale lufthavn București 09 274 629[23] 10 982 967[24] Increase2.svg18,3 %
47 Decrease2.svg 6 Tyskland Stuttgart lufthavn Stuttgart 10 512 225[4] 10 626 430[4] Increase2.svg01,1 %
48 Decrease2.svg 3 Italia Linate lufthavn Milano 09 689 635[6] 09 682 264[6] Decrease2.svg00,1 %
49 Decrease2.svg 1 Italia Marco Polo internasjonale lufthavn Venezia 08 751 028[6] 09 624 748[6] Increase2.svg10,0 %
50 Steady2.svg Frankrike Saint-Exupéry internasjonale lufthavn Lyon 08 703 354[25] 09 553 250[25] Increase2.svg09,8 %
51 Increase2.svg 2 Portugal Porto lufthavn Porto 08 087 740[14] 09 378 082[14] Increase2.svg16,0 %
52 Decrease2.svg 3 Storbritannia Glasgow internasjonale lufthavn Glasgow 08 714 154[1] 09 327 193[1] Increase2.svg07,0 %
53 Increase2.svg 2 Ukraina Boryspil internasjonale lufthavn Kiev 07 277 135[26] 08 650 000[26] Increase2.svg18,9 %
54 Decrease2.svg 2 Frankrike Marseille Provence lufthavn Marseille 08 261 804[25] 08 475 809[25] Increase2.svg02,6 %
55 Decrease2.svg 1 Frankrike Toulouse-Blagnac lufthavn Toulouse 07 669 054[27] 08 081 179[27] Increase2.svg05,4 %
56 Steady2.svg Italia Catania-Fontanarossa lufthavn Catania 07 105 487[6] 07 914 117[6] Increase2.svg11,4 %
57 Increase2.svg 2 Italia Bologna Guglielmo Marconi lufthavn Bologna 06 889 742[6] 07 680 992[6] Increase2.svg11,5 %
58 Increase2.svg 4 Portugal Faro lufthavn Faro 06 436 881[14] 07 630 909[14] Increase2.svg18,5 %
59 Increase2.svg 1 Storbritannia Bristol lufthavn Bristol 06 786 790[1] 07 610 780[1] Increase2.svg12,1 %
60 Increase2.svg 1 Spania Ibiza lufthavn Ibiza 06 477 283[5] 07 416 368[5] Increase2.svg14,5 %
61 Decrease2.svg 4 Frankrike
Sveits
Tyskland
Basel-Mulhouse-Freiburg lufthavn Basel / Mulhouse / Freiburg im Breisgau 07 061 059[28] 07 314 269[28] Increase2.svg03,6 %
62 Decrease2.svg 4 Belgia Brussel-Sør Charleroi lufthavn Charleroi 06 956 302[29] 07 303 720[29] Increase2.svg05,0 %
63 Increase2.svg 15 Island Keflavík internasjonale lufthavn Reykjavík 04 855 505[30] 06 821 358[30] Increase2.svg40,5 %
64 Decrease2.svg 1 Italia Napoli internasjonale lufthavn Napoli 06 163 188[6] 06 775 988[6] Increase2.svg09,9 %
65 Increase2.svg 1 Hellas Heraklion internasjonale lufthavn Heraklion 06 057 355[31] 06 742 746[31] Increase2.svg11,3 %
66 Decrease2.svg 4 Sverige Göteborg-Landvetter lufthavn Göteborg 06 158 334[12] 06 369 396[12] Increase2.svg03,4 %
67 Decrease2.svg 2 Norge Bergen lufthavn, Flesland Bergen 06 020 866[11] 05 949 060[11] Decrease2.svg01,2 %
68 Increase2.svg 4 Spania Valencia lufthavn Valencia 05 055 127[5] 05 799 104[5] Increase2.svg14,7 %
69 Increase2.svg 1 Frankrike Bordeaux - Mérignac lufthavn Bordeaux 05 323 294[25] 05 779 569[25] Increase2.svg08,6 %
70 Decrease2.svg 2 Hellas Thessaloniki internasjonale lufthavn «Makedonia» Thessaloniki 05 341 293[31] 05 687 325[31] Increase2.svg06,5 %
71 Decrease2.svg 5 Tyskland Langenhagen lufthavn Hannover 05 452 669[4] 05 408 814[4] Decrease2.svg00,8 %
72 Decrease2.svg 2 Latvia Riga internasjonale lufthavn Riga 05 162 149[32] 05 400 243[32] Increase2.svg04,6 %
73 Decrease2.svg 8 Italia Ciampino lufthavn Roma 05 834 201[6] 05 395 699[6] Decrease2.svg07,5 %
74 Steady2.svg Italia Falcone–Borsellino lufthavn Palermo 04 910 791[6] 05 325 559[6] Increase2.svg08,4 %
75 Decrease2.svg 3 Russland
Ukraina
Simferopol internasjonale lufthavn Simferopol 05 017 758[7] 05 201 690[7] Increase2.svg03,7 %
76 Increase2.svg 7 Storbritannia Belfast lufthavn Belfast 04 391 292[1] 05 147 546[1] Increase2.svg17,2 %
77 Steady2.svg Malta Malta internasjonale lufthavn Malta 04 618 642[33] 05 080 071[33] Increase2.svg10,0 %
78 Decrease2.svg 3 Italia Galileo Galilei internasjonale lufthavn Pisa 04 804 774[6] 04 989 496[6] Increase2.svg03,8 %
79 Increase2.svg 12 Polen Johannes Paulus II lufthavn Kraków-Balice Kraków 04 221 171[34] 04 983 645[34] Increase2.svg18,1 %
80 Increase2.svg 13 Bulgaria Sofia lufthavn Sofia 04 088 943[35] 04 980 387[35] Increase2.svg21 8 %
81 Decrease2.svg 3 Hellas Rhodos lufthavn, «Diagoras» Rhodes 04 579 023[31] 04 942 386[31] Increase2.svg07,9 %
82 Decrease2.svg 6 Serbia Nikola Tesla lufthavn Beograd 04 776 110[36] 04 924 992[36] Increase2.svg3 1 % %
83 Decrease2.svg 4 Storbritannia Newcastle lufthavn Newcastle upon Tyne 04 562 846[1] 04 807 906[1] Increase2.svg05,4 %
84 Decrease2.svg 2 Frankrike Nantes Atlantique lufthavn Nantes 04 394 996[25] 04 778 967[25] Increase2.svg08,7 %
85 Increase2.svg 4 Storbritannia Liverpool John Lennon lufthavn Liverpool 04 301 495[1] 04 778 939[1] Increase2.svg11,1 %
86 Decrease2.svg 1 Nederland Eindhoven lufthavn Eindhoven 04 331 658[26] 04 736 205[26] Increase2.svg09,3 %
87 Decrease2.svg 6 Storbritannia East Midlands lufthavn Derby / Leicester / Nottingham 04 450 862[1] 04 653 818[1] Increase2.svg04,6 %
88 Steady2.svg Spania San Pablo lufthavn Sevilla 04 308 845[5] 04 624 038[5] Increase2.svg07,3 %
89 Increase2.svg 1 Spania Bilbao lufthavn Bilbao 04 277 725[5] 04 588 265[5] Increase2.svg07,3 %
90 Decrease2.svg 3 Storbritannia London City lufthavn London 04 319 301[1] 04 538 913[1] Increase2.svg05,1 %
91 Decrease2.svg 7 Norge Trondheim lufthavn, Værnes Trondheim 04 352 721[11] 04 417 490[11] Increase2.svg01,5 %
92 Increase2.svg 3 Italia Bari Karol Wojtyła lufthavn Bari 03 972 105[6] 04 322 797[6] Increase2.svg08,8 %

2006 - 2007[rediger | rediger kilde]

Rang Land Flyplass By Kode
(IATA/ICAO)
2006 2007 Endring
1. Storbritannia London Heathrow lufthavn London LHR/EGLL 67 339 227[37] 68 068 304[38] +0,8 %
2. Frankrikes flagg Charles de Gaulle internasjonale lufthavn Paris CDG/LFPG 56 849 567[37] 59 922 177[38] +5,4 %
3. Tysklands flagg Frankfurt internasjonale lufthavn Frankfurt am Main FRA/EDDF 52 810 683[37] 54 161 856[38] +2,6 %
4. Spanias flagg Barajas lufthavn Madrid MAD/LEMD 49 799 983[37] 52 122 702[38] +5,9 %
5. Nederlands flagg Amsterdam Schiphol lufthavn Amsterdam AMS/EHAM 46 088 221[37] 47 794 994[38] +3,8 %
6. Storbritannia London Gatwick lufthavn London LGW/EGKK 34 080 345[37] 35 218 374[38] +3,1 %
7. Tysklands flagg München lufthavn München MUC/EDDM 27 778 352[37] 33 959 422[38] +23,4 %
8. Italias flagg Leonardo da Vinci internasjonale lufthavn Roma FCO/LIRF 30 176 760 32 945 223 +9,2 %
9. Spanias flagg Barcelona internasjonale lufthavn Barcelona BCN/LEBL 30 008 152 32 793 897 +9,3 %
10. Frankrikes flagg Orly lufthavn Paris ORY/LFPO 25 622 152 26 440 736 +3,2 %
11. Tyrkias flagg Atatürk internasjonale lufthavn Istanbul IST/LTBA 21 265 974 25 561 357 +9,9 %
12. Italias flagg Malpensa lufthavn Milano MXP/LIMC 21 621 236 23 885 391 +9,7 %
13. Storbritannia London Stansted lufthavn London STN/EGSS 23 680 352 23 777 194 +0,4 %
14. Irlands flagg Dublin lufthavn Dublin DUB/EIDW 21 196 382 23 289 417 +9,9 %
15. Spanias flagg Palma de Mallorca internasjonale lufthavn Palma de Mallorca PMI/LEPA 22 408 427 23 223 963 +3,7 %
16. Storbritannia Manchester lufthavn Manchester MAN/EGCC 22 132 762 22 112 625 -0,1 %
17. Danmarks flagg Københavns lufthavn København CPH/EKCH 20 877 496 21 356 134 +2,7 %
18. Sveits flagg Zürich lufthavn Zürich ZRH/LSZH 19 298 560 20 686 986 +7,8 %
19. Norges flagg Oslo lufthavn, Gardermoen Oslo OSL/ENGM 17 672 256 19 043 800 +7,8 %
20. Tyrkias flagg Antalya internasjonale lufthavn Antalya AYT/LTAI 17 710 385 18 922 225 +6,9 %
21. Østerrikes flagg Wien internasjonale lufthavn Wien VIE/LOWW 16 855 725 18 768 468 +11,3 %
22. Russlands flagg Domodedovo internasjonale lufthavn Moskva DME/UUDD 15 370 355 18 755 098 +22,0 %
23. Sveriges flagg Stockholm-Arlanda lufthavn Stockholm ARN/ESSA 17 539 390 17 968 023 +1,7 %
24. Belgias flagg Brussel lufthavn Brussel BRU/EBBR 16 707 892 17 838 689 +7,0 %
25. Tysklands flagg Düsseldorf internasjonale lufthavn Düsseldorf DUS/EDDL 16 590 055 17 831 248 +7,5 %
26. Hellas' flagg Eleftherios Venizelos internasjonale lufthavn Athen ATH/LGAV 15 079 662 16 522 680 +9,7 %
27. Russlands flagg Sjeremetjevo internasjonale lufthavn Moskva SVO/UUEE 12 764 263 14 039 843 +10,0 %
28. Spanias flagg Málaga lufthavn Málaga AGP/LEMG 13 076 252 13 576 080 +4,0 %
29. Portugals flagg Portela lufthavn Lisboa LIS/LPPT 12 313 606 13 392 131 +8,8 %
30. Tysklands flagg Berlin-Tegel internasjonale lufthavn Berlin TXL/EDDT 11 812 625 13 357 741 +13,1 %
31. Finlands flagg Helsingfors-Vanda lufthavn Helsingfors HEL/EFHK 12 147 781 12 956 754 +6,7 %
32. Tysklands flagg Hamburg lufthavn Hamburg HAM/EDDH 11 954 117 12 780 504 +6,9 %
33. Tsjekkias flagg Ruzyně lufthavn Praha PRG/LKPR 11 581 511 12 478 078 +7,7 %
34. Sveits flagg Genève internasjonale lufthavn Genève GVA/LSGG 9 963 025 10 807 060 +9,5 %
35. Tysklands flagg Köln/Bonn lufthavn Köln / Bonn CGN/EDDK 9 907 700 10 471 657 +5,7 %
36. Frankrikes flagg Côte d'Azur internasjonale lufthavn Nice NCE/LFMN 9 948 035 10 399 570 +4,5 %
37. Spanias flagg Gran Canaria internasjonale lufthavn Gran Canaria / Las Palmas LPA/GCLP 10 286 726 10 340 567 +0,7 %
38. Tysklands flagg Stuttgart lufthavn Stuttgart STR/EDDS 10 111 346 10 321 431 +2,1 %
39. Storbritannia London Luton lufthavn London LTN/EGGW 9 414 829 9 939 672 +5,3 %
40. Italias flagg Linate lufthavn Milano LIN/LIML 9 693 156 9 926 530 +2,4 %
41. Polens flagg Frédéric Chopin lufthavn Warszawa-Okęcie Warszawa WAW/EPWA 8 101 827 9 268 476 +14,4 %
42. Storbritannia Birmingham internasjonale lufthavn Birmingham BHX/EGBB 9 056 004 9 232 198 +0,9 %
43. Spanias flagg Alicante lufthavn Alicante ALC/LEAL 8 893 720 9 109 787 +2,6 %
44. Storbritannia Edinburgh lufthavn Edinburgh EDI/EGPH 8 606 651 9 049 188 +5,1 %
45. Storbritannia Glasgow internasjonale lufthavn Glasgow GLA/EGPF 8 820 462 8 812 617 -0,6 %
46. Spanias flagg Reina Sofía lufthavn Tenerife TFS/GCTS 8 845 668 8 611 403 -2,2 %
47. Ungarns flagg Budapest Ferihegy internasjonale lufthavn Budapest BUD/LHBP 8 266 677 8 580 713 +4,0 %
48. Frankrikes flagg Saint-Exupéry internasjonale lufthavn Lyon LYS/LFLL 6 752 333 7 320 952 +8,4 %
49. Italias flagg Marco Polo internasjonale lufthavn Venezia VCE/LIPZ 6 296 345 7 076 114 +11,6 %
50. Frankrikes flagg Marseille Provence lufthavn Marseille MRS/LFML 6 155 654 6 962 772 +13,8 %
51. Russlands flagg Vnukovo internasjonale lufthavn Moskva VKO/UUWW 5 117 000 6 696 663 +30,5 %
52. Tysklands flagg Berlin-Schönefeld lufthavn Berlin SXF/EDDB 6 059 343 6 331 191 +4,5 %
53. Frankrikes flagg Toulouse Blagnac lufthavn Toulouse TLS/LFBO 5 961 447 6 163 355 +3,5 %
54. Russlands flagg Pulkovo internasjonale lufthavn St. Petersburg LED/ULLI 5 121 222 6 138 823 +19,9 %
55. Italias flagg Catania-Fontanarossa lufthavn Catania CTA/LICC 5 392 602 6 083 735 +12,7 %
56. Storbritannia Bristol lufthavn Bristol BRS/EGGD 5 757 963 5 923 814 +2,9 %
57. Spanias flagg Valencia lufthavn Valencia VLC/LEVC 4 962 224 5 922 805 +19,4 %
58. Italias flagg Napoli internasjonale lufthavn Napoli NAP/LIRN 5 095 969 5 775 838 +13,3 %
59. Italias flagg Orio al Serio lufthavn Milano / Bergamo BGY/LIME 5 244 794 5 741 734 +9,5 %
60. Storbritannia Newcastle lufthavn Newcastle upon Tyne NCL/EGNT 5 431 976 5 701 395 +4,1 %
61. Ukrainas flagg Boryspil lufthavn Kiev KBP/UKBB 4 624 803 5 674 548 +22,7 %
62. Tysklands flagg Hannover/Langenhagen lufthavn Hannover HAJ/EDDV 5 699 298 5 644 582 -1,0 %
63. Spanias flagg Lanzarote lufthavn Lanzarote ACE/GCRR 5 625 812 5 625 242 0 %
64. Storbritannia Liverpool John Lennon lufthavn Liverpool LPL/EGGP 4 963 886 5 520 283 +11,0 %
65. Portugals flagg Faro lufthavn Faro FAO/LPFR 5 089 318 5 472 495 +7,5 %
66. Hellas' flagg Heraklion lufthavn Heraklion HER/LGIR 5 345 652 5 438 369 +1 7 %
67. Storbritannia East Midlands lufthavn Derby / Leicester / Nottingham EMA/EGNX 4 735 000 5 422 102 +14,5 %
68. Italias flagg Roma Ciampino lufthavn Roma CIA/LIRA 4 945 158 5 401 475 +9,2 %
69. Kypros flagg Larnaka internasjonale lufthavn Larnaka LCA/LCLK 5 025 354 5 387 724 +7,2 %
70. Storbritannia Belfast lufthavn Belfast BFS/EGAA 5 044 924 5 279 606 +4,7 %
71. Romanias flagg Henri Coandă internasjonale lufthavn București OTP/LROP 3 513 576 4 978 587 +41,7 %
72. Norges flagg Bergen lufthavn, Flesland Bergen BGO/ENBR 4 358 104 4 852 740 +6,0 %
73. Spanias flagg Girona-Costa Brava lufthavn Girona GRO/LEGE 3 592 560 4 829 970 +34,4 %
74. Spanias flagg Ibiza lufthavn Ibiza IBZ/LEIB 4 446 597 4 746 918 +6,8 %
75. Spanias flagg Fuerteventura lufthavn Fuerteventura FUE/GCFV 4 412 860 4 604 013 +4,3 %
76. Italias flagg Palermo lufthavn Palermo PMO/LICJ 4 280 614 4 511 165 +5,4 %
77. Spanias flagg San Pablo lufthavn Sevilla SVQ/LEZL 3 868 423 4 501 050 +16,4 %
78. Sveriges flagg Landvetter lufthavn Göteborg GOT/ESGG 4 322 176 4 385 910 +1,5 %
79. Italias flagg Bologna Guglielmo Marconi lufthavn Bologna BLQ/LIPE 3 976 679 4 361 951 +9,0 %
80. Spanias flagg Bilbao lufthavn Bilbao BIO/LEBB 3 863 643 4 260 048 +10,3 %
81. Sveits flagg Frankrikes flagg Tysklands flagg Basel-Mulhouse-Freiburg lufthavn Basel / Mulhouse / Freiburg BSL/LFSB 4 009 753 4 259 380 +6,2 %
82. Tysklands flagg Nürnberg lufthavn Nürnberg NUE/EDDN 3 961 354 4 238 275 +7,0 %
83. Hellas' flagg Thessaloniki Makedonia internasjonale lufthavn Thessaloniki SKG/LGTS 3 802 854 4 167 969 +9 6 %
84. Spanias flagg Los Rodeos lufthavn Tenerife TFN/GCXO 4 023 445 4 123 550 +2,5 %
85. Tysklands flagg Frankfurt-Hahn lufthavn Kirchberg / Simmern HHN/EDFH 3 704 114 4 014 246 +8,4 %
86. Portugals flagg Francisco de Sá Carneiro lufthavn Porto OPO/LPPR 3 402 893 3 986 748 +17,2 %
87. Italias flagg Galileo Galilei internasjonale lufthavn Pisa PSA/LIRP 3 014 656 3 725 770 +23,6 %
88. Irlands flagg Shannon lufthavn Shannon / Limerick SNN/EINN 3 639 230 3 621 118 -0,5 %
89. Italias flagg Verona lufthavn Verona VRN/LIPX 3 007 965 3 510 259 +16,7 %
90. Italias flagg Torino internasjonale lufthavn Torino TRN/LIMF 3 248 230 3 509 253 +7,6 %
91. Frankrikes flagg Bordeaux - Mérignac lufthavn Bordeaux BOD/LFBD 3 256 038 3 463 205 +6,4 %
92. Storbritannia Aberdeen lufthavn Aberdeen ABZ/EGPD 3 183 214 3 434 265 +7,9 %
93. Norges flagg Trondheim lufthavn, Værnes Trondheim TRD/ENVA 3 167 601 3 406 281 +7,5 %
94. Norges flagg Stavanger lufthavn, Sola Stavanger SVG/ENZV 3 107 996 3 345 718 +7,6 %
95. Irlands flagg Cork lufthavn Cork ORK/EICK 3 010 559 3 180 247 +5,6 %
96. Latvias flagg Riga internasjonale lufthavn Riga RIX/EVRA 2 495 020 3 160 945 +26,7 %
97. Polens flagg John Paul II lufthavn Kraków-Balice Kraków KRK/EPKK 2 366 822 3 068 199 +29,6 %
98. Maltas flagg Malta lufthavn Malta MLA/LMML 2 709 271 2 980 653 +10,0 %
99. Storbritannia London City lufthavn London LCY/EGLC 2 373 246 2 929 155 +23,4 %
100. Storbritannia Leeds Bradford internasjonale lufthavn Leeds / Bradford LBA/EGNM 2 793 690 2 895 816 +3,7 %

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z æ ø UK airport data
  2. ^ a b c d e f Paris Airports Statistics
  3. ^ a b Amsterdam Transport and Traffic statistics
  4. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r ADV German Airport Statistics
  5. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r Spain AENA Airport Statistics
  6. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x Italian Airport Statistics
  7. ^ a b c d e f g h i j Russia airport statistic
  8. ^ a b Copenhagen Airport Traffic Statistics
  9. ^ a b Dublin Airport Annual Reports
  10. ^ a b Zürich airport key figures
  11. ^ a b c d e f Norwegian AVINOR Airport Statistics
  12. ^ a b c d Swedich Airport Statistic Arkivert 10. januar 2018 hos Wayback Machine.
  13. ^ a b Vienna Airport Group Statistics
  14. ^ a b c d e f Portuguese Airport Statistics
  15. ^ a b «Brussels Airport Statistics». Arkivert fra originalen 25. juli 2018. Besøkt 13. april 2018. 
  16. ^ a b Athens Airport Statistics
  17. ^ a b Finavia traffic statistics
  18. ^ a b Geneva Airport Statistics
  19. ^ a b Prague Airport Reports
  20. ^ a b Poland Airports Statistic
  21. ^ a b «Nice Airport Statistics». Arkivert fra originalen 17. juli 2015. Besøkt 13. april 2018. 
  22. ^ a b Budapest airport traffic statistic
  23. ^ Aeroporturi București rapoarte anuale
  24. ^ https://boardingpass.ro/record-de-pasageri-pe-aeroporturile-din-bucuresti-1099-milioane-de-pasageri-in-2016
  25. ^ a b c d e f g h [1]
  26. ^ a b c d Anna.aero - European Airport Traffic Trends
  27. ^ a b Toulouse Airport Statistics
  28. ^ a b EuroAirport key figures
  29. ^ a b «Charleroi Airport Statistics». Arkivert fra originalen 14. januar 2018. Besøkt 13. april 2018. 
  30. ^ a b Keflavik Passenger Statistics
  31. ^ a b c d e f Greece Airport Statistics
  32. ^ a b «Riga Airport Statistics». Arkivert fra originalen 17. januar 2018. Besøkt 13. april 2018. 
  33. ^ a b Malta Airport Annual Statistics
  34. ^ a b c56/aviation-business c57/bettercountonnumbers c58/basic-data c68/ Krakow airport basic data
  35. ^ a b Sofia Airport 2016
  36. ^ a b «Belgrade Traffic Figures». Arkivert fra originalen 6. mars 2018. Besøkt 13. april 2018. 
  37. ^ a b c d e f g Passenger Traffic 2006 FINAL from Airports Council International Arkivert 29. april 2012 hos Wayback Machine.
  38. ^ a b c d e f g «Passenger Traffic 2007 FINAL from Airports Council International». Arkivert fra originalen 11. februar 2012. Besøkt 17. februar 2009.