Liste over versjoner av Debian

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Debian
Debian
Logoen til Debian
Debian
Debian 8 «Jessie»
SkaperIan Murdock
UtviklerDebian Project
Utgitt16. august 1993; 26 år siden (1993-08-16)
Nyeste versjon10.0 «Buster» (6. juli 2019; 3 måneder siden (2019-07-06))
StatusAktiv
Plattformx86-32, x86-64, Motorola 68000, Hewlett-Packard HP PA-RISC, DEC Alpha, MIPS (32-biter og 64-biter Little Endian og 32-biter og 64 biter Big Endian), PowerPC (32- og 64-biter), IBM POWER, SPARC, Intel Itanium, SuperH, IBM ESA/390
SkrivebordsmiljøGNOME (standard), MATE, Cinnamon, KDE, Xfce, LXDE, LXQT, Sugar, Enlightenment
OS-familieGNU/Linux
TypeSkrivebord
KjerneMonolittisk kjerne
LisensDebian Free Software Guidelines (fri og åpen programvare)
Nettstedwww.debian.org
Last ned
EtterfølgerUbuntu, Linux Mint, Kali Linux, Xanadu med flere.

Liste over versjoner av Debian er en oversikt over ulike versjoner av operativsystemet og Linux-distribusjonen Debian. Debian blir utviklet av Debian Project, og blir sponset av den ideelle organisasjonen Software in the Public Interest. Distribusjonen består utelukkende av fri programvare, det meste lisensiert under GNU General Public License. Første versjon hadde 474 programvarepakker; i versjon 10.0 har dette tallet vokst til over 58 000.

Debian er en amerikansk distribusjon, som opprinnelig ble startet av den tyskfødte programvareutvikleren Ian Murdock (1973–2015). Første betautgave (Debian 0.01) ble lansert 16. august 1993, og dette gjør den til en av de eldste Linuxdistribusjonene. Første offisielle versjon ble lansert 17. juni 1996. Selve navnet Debian er et teleskopord, som ble dannet som en kombinasjon av opphavsmannens fornavn og fornavnet til Debra Lynn, som på det daværende tidspunkt var hans kjæreste. Siste versjon er Debian 10.0 «Buster», som ble lansert 6. juli 2019.

De fem første versjonene manglet langtidsstøtte; dette ble innført i versjon 6, og Debian har i dag omkring fem års kundestøtte. Et kjennetegn ved Debian er det store antallet datamaskinarkitekturer som er støttet; på det meste har operativsystemet blitt portert til 13 arkitekturer. Siste versjon har støtte for 10 arkitekturer.

Debian har gitt opphav til en familie av Linuxdistribusjoner eller derivater. Blant disse kan nevnes Ubuntu – som i seg selv har gitt opphav til en hel familie av distribusjoner, Kali Linux, Linux Mint med flere. Den 7. juli 2019 var Debian den sjette mest utbredte Linuxdistribusjonen ifølge nettstedet DistroWatch.[1]

Arkitekturer[rediger | rediger kilde]

Offisielle plattformer[rediger | rediger kilde]

De offisielle plattformene til Debian omfatter 10 datamaskinarkitekturer:

  • amd64 eller 64-biter x86-64 med støtte for 32-biter programvare; denne har vært støttet siden versjon 4.0 «Etch»
  • i386 eller 32-biter x86-32; denne har vært støttet siden begynnelsen, inkludert de første betautgavene såvel som versjon 1.1 «Buzz»
  • mips eller big-endian MIPS-arkitektur; denne har vært støttet siden versjon 3.0 «Woody»
  • mipsel eller little-endian MIPS arkitektur; denne har vært støttet siden versjon 3.0 «Woody»
  • powerpc eller PowerPC arkitekturen
  • ppc64el eller little-endian PowerPC64 arkitetur som støtter mikroprosessorene POWER7+ og POWER8
  • arm64 eller ARMv8-A arkitektur
  • armel eller little-endian ARM (ARMv4T) på ulike typer innebygde systemer (EABI)
  • armhf ARM flyttallsarkitektur (hard-float architecture eller ARMv7) med en egen flyttallsprosessor
  • s390x eller z/Architecture IBM ESA/390 (s390x)

Uoffisielle plattformer[rediger | rediger kilde]

  • hurd-i386; denne porteringen er basert på mikrokjernen GNU Hurd og kjørte på x86-32 arkitekturen. Første stabile versjon ble lansert 3. mai 2013 og debuterte som en uoffisiell arkitektur i versjon 4.0 «Wheezy».
  • kfreebsd-i386; denne portertingen var basert på 32-biter FreeBSD for x86-32, i stedet for Linuxkjernen. Den offisielle støtten ble introdusert i versjon 6.0 «Squeeze» og opphørte i versjon 8.0 «Jessie». Da ble det en uoffisiell utgave.
  • kfreebsd-amd64: denne portertingen var basert på 64-biter FreeBSD for x86-64, i stedet for Linuxkjernen. Den offisielle støtten ble introdusert i versjon 6.0 «Squeeze» og opphørte i versjon 8.0 «Jessie». Da ble det en uoffisiell utgave.
  • m68k: Dette var en portering til Motorola 68000 arkitekturen på Amiga, Atari ST, Macintosh forskjellige innbakte systemer med VMEbus. Den ble en offisiell arkitektur i versjon 2.0 «Hamm». Støtten opphørte i versjon 4.0 «Squeeze»; da ble det en uoffisiell arkitektur.
  • alpha: Dette er en portering til den tidligere 64-biter RISC-arkitekturen DEC Alpha; støtte for denne arkitekturen ble introdusert i versjon 2.1 «Slink». Den opphørte som offisiell arkitektur i 5.0 «Lenny».
  • hppa: Dette er en portering til Hewlett-Packards tidligere PA-RISC arkitektur; støtte for denne arkitekturen ble introdusert i versjon 2.1 «Slink». Den opphørte som offisiell arkitektur i 5.0 «Lenny».
  • mips64el: Dette er en portering til little-endian 64-biter MIPS-arkitektur
  • powerpcspe: PowerPCSPE arkitekturen, inkompatibel med PowerPC
  • ppc64 eller PowerPC64 arkitekturen med støtte for 64-biter PowerPC mikroprosessorer med VMX
  • ia-64 eller Intel Itanium; ble introdusert i versjon 3.0 «Woody» og oppførte som offisiell arkitektur i versjon 8 «Jessie»
  • sh4 eller Hitatchis arkitektur SuperH
  • sparc64 eller Sun SPARC arkitektur med 64-biter applikasjoner
  • x32 eller x32 ABI med støtte for 32-biter applikasjoner på x86-64

Debian 2.2 «Potato»[rediger | rediger kilde]

Nettleseren Arena 3.62-1 på Debian 2.2 «Potato»

Debian 2.2 (Potato) ble lansert 15. august 2000.

Den inneholdt 2,600 programvarepakker som ble vedlikeholdt av mer enn 450 utviklere. Nye pakker omfattet bl.a. display manager GDM, the directory service OpenLDAP, sikkerhetsprogrammet OpenSSH og meldingsoverføringsagenten Postfix.

Debian ble portert til arkitekturene PowerPC og ARM.[2][3][4]

Debian 3.0 «Woody»[rediger | rediger kilde]

Debian 3.0 «Woody» som kjører emulatoren HerculesIBM ESA/390

Debian 3.0 (Woody) ble lansert 19. juli 2002.

Den inneholdt omkring 8,500 programvarepakker som ble vedlikeholdt av mer enn 900 utviklere.

Skrivebordsmiljøet KDE ble introdusert og Debian ble portert til følgende arkitekturer: Intel Itanium (ia-64), PA-RISC (hppa), mips og mipsel og IBM ESA/390 (s390).[2][5][6]

Debian 3.1 «Sarge»[rediger | rediger kilde]

Debian 3.1 «Sarge» med GNOME og programmet Krusader 1.51

Debian 3.1 (Sarge) ble lansert 6. juni 2005.

Den inneholdt omkring 15,400 programvarepakker. debian-installer og OpenOffice.org ble introdusert.[2][7]

Debian 4.0 «Etch»[rediger | rediger kilde]

Debian 4.0 (Etch)

Debian 4.0 (Etch) ble lansert 8. april 2007.

Den inneholdt mer enn 18 000 programvarepakker, utviklet av mer enn 1,030 utviklere.

Debian ble portert til x86-64 (amd64) og støtten for Motorola 68000-serien (m68k) opphørte.[2][8]

Debian 5.0 «Lenny»[rediger | rediger kilde]

Debian 5.0 (Lenny)

Debian 5.0 (Lenny) ble lansert 14. februar 2009.

Den inneholdt mer enn 23 000 programvarepakker.

En ny støttet arkitektur var ARM EABI (armel)[2][9][10]

Debian 6.0 «Squeeze»[rediger | rediger kilde]

Debian 6.0 (Squeeze)

Debian 6.0 (Squeeze) ble lansert 6. februar 2011.

Den inneholdt mer enn 29 000 programvarepakker.

Internettleseren Chromium ble introdusert.

Debian ble introdusert til arkitekturene kfreebsd-i386 og kfreebsd-amd64. Støtten for to datamaskinarkitekturer ble opphevet:[2][11][12]

Debian 7 «Wheezy»[rediger | rediger kilde]

Debian 7 (Wheezy) med skrivebordsmiljøet MATE 1.6

Debian 7 («Wheezy») ble lansert 4. mai 2013.

Den inneholdt mer enn 36 000 programvarepakker.

Støtte for Unified Extensible Firmware Interface ble tilføyd.

Debian ble portert til to nye arkitekturer:[2][13][14]

Debian 8 «Jessie»[rediger | rediger kilde]

Debian 8 (Jessie)

Debian 8 («Jessie») ble lansert 15. april 2015.

Den inneholdt mer enn 43 000 programvarepakker. Systemd erstattet init som standard oppstartsprosess.

To nye arkitekturer ble støttet:

Støtten for følgende arkitekturer opphørte:[2][15][16]

Oppsummering[rediger | rediger kilde]

Farge Mening
Rød Gammel utgave; ikke støttet lenger
Gul Gammel utgave; fortsatt støttet
Grønn Gjeldende utgave
Blå Fremtidig utgave
Versjon Kodenavn Lansert Porteringer Programpakker Vedlikeholdere Linuxkjerne Støttet inntil Langtidsstøtte Referanser
1.1[a] «Buzz» 17. juni 1996 i386 474 Ikke kjent 2.0 Ikke kjent Ingen [17]
1.2 «Rex» 12. desember 1996 848 120 Ikke kjent [18]
1.3 «Bo» 2. juni 1997 974 ≈ 200 2.0.33 [19]
1.3.1 8. juli 1997 2.0.33 [20]
1.3.1r6 3. februar 1998 2.0.33 [21]
2.0 «Hamm» 28. juli 1998 i386
m68k
≈ 1,500 ≈ 400 2.0.34 [22]
2.0r1 27. august 1998 2.0.34 [23]
2.0r2 29. august 1998 2.0.34 [23]
2.0r3 21. oktober 1998 2.0.34 [23]
2.0r4 7. desember 1998 2.0.34 [23]
2.0r5 15. februar 1999 2.0.34 [23]
2.1 «Slink» 9. mars 1999 i386
m68k
DEC Alpha
SPARC
≈ 2,250 Ikke kjent 2.0.34 30. oktober 2000 [24]
2.1r1 5. mai 1999
(ikke lansert)
Ikke kjent [25]
2.1r2 27. juni 1999 2.0.34 [26]
2.1r3 4. september 1999 2.0.35 [27]
2.1r4 15. desember 1999 2.0.36 [28]
2.1r5 16. februar 2000 2.0.38 [29]
2.2 «Potato» 15. august 2000 i386
m68k
DEC Alpha
SPARC
PowerPC
ARM
≈ 3,900 ≈ 450 2.0.38 30. juni 2003 [30]
2.2r1 14. november 2000 2.0.38 [31]
2.2r2 5. desember 2000 2.0.38 [32]
2.2r3 17. april 2001 2.2.19 [33]
2.2r4 5. november 2001 2.2.19 [34]
2.2r5 10. januar 2002 2.2.19 [35]
2.2r6 3. april 2002 2.2.19 [36]
2.2r7 13. juli 2002 2.2.19 [37]
3.0 «Woody» 19. juli 2002 i386
m68k
DEC Alpha
SPARC
PowerPC
ARM
Intel Itanium (ia-64)
PA-RISC (hppa)
MIPS
MIPS-el
IBM ESA/390 (s390)
≈ 8,500 ≈ 900 2.2.20 30. juni 2006 [38]
3.0r1 16. desember 2004 2.2.20 [39]
3.0r2 21. november 2004 2.4.6 [40]
3.0r3 26. oktober 2004 2.4.6 [41]
3.0r4 1. januar 2005 2.4.6 [42]
3.0r5 16. april 2005 2.4.6 [43]
3.0r6 2. juni 2005 2.4.6 [44]
3.1 «Sarge» 6. juni 2005 i486
m68k
DEC Alpha
SPARC
PowerPC
ARM
Intel Itanium (ia-64)
PA-RISC (hppa)
MIPS
MIPS-el
IBM ESA/390 (s390)
≈ 15,400 Ikke kjent 2.4.27 & 2.6.8 31. mars 2008 [45]
3.1r1 20. desember 2005 2.4.27 & 2.6.8 [46]
3.1r2 19. april 2006 2.4.27 & 2.6.8 [47]
3.1r3 1. september 2006 2.4.27 & 2.6.8 [48]
3.1r4 6. november 2006 2.4.27 & 2.6.8 [49]
3.1r5 18. februar 2007 2.4.27 & 2.6.8 [50]
3.1r6 7. april 2007 2.4.27 & 2.6.8 [51]
3.1r7 28. desember 2007 2.4.27 & 2.6.8 [52]
3.1r8 13. april 2008 2.4.27 & 2.6.8 [53]
4.0 «Etch» 8. april 2007 i486
amd64
DEC Alpha
SPARC
PowerPC
ARM
Intel Itanium (ia-64)
PA-RISC (hppa)
MIPS
MIPS-el
IBM ESA/390 (s390)
≈ 18,000 ≈ 1,030 2.6.18 15. februar 2010 [54]
4.0r1 17. august 2007 2.6.18 [55]
4.0r2 27. desember 2007 2.6.18 [56]
4.0r3 17. februar 2008 2.6.18 [57]
4.0r4 26. juli 2008 2.6.18 [58]
4.0r5 23. oktober 2008 2.6.18 [59]
4.0r6 18. desember 2008 2.6.18 [60]
4.0r7 10. februar 2009 2.6.18 [61]
4.0r8 8. april 2009 2.6.18 [62]
4.0r9 22. mai 2010 2.6.18 [63]
5.0 «Lenny» 14. februar 2009 i486
amd64
DEC Alpha
SPARC
PowerPC
ARM
armel
Intel Itanium (ia-64)
PA-RISC (hppa)
MIPS
MIPS-el
IBM ESA/390 (s390)
≈ 23,000 Ikke kjent 2.6.26 6. februar 2012 [64]
5.0.1 11. april 2009 2.6.26 [65]
5.0.2 27. juni 2009 2.6.26 [66]
5.0.3 5. september 2009 2.6.26 [67]
5.0.4 30. januar 2010 2.6.26 [68]
5.0.5 26. juni 2010 2.6.26 [69]
5.0.6 4. september 2010 2.6.26 [70]
5.0.7 27. november 2010 2.6.26 [71]
5.0.8 2. januar 2011 2.6.26 [72]
5.0.9 1. oktober 2011 2.6.26 [73]
5.0.10 10. mars 2012 2.6.26 [74]
6.0 «Squeeze» 6. februar 2011 i586
amd64
SPARC
PowerPC
armel
Intel Itanium (ia-64)
MIPS
MIPS-el
IBM ESA/390 (s390)
kfreebsd-i386
kfreebsd-amd64.
≈ 29,000 2.6.32 19. juli 2014 29. februar 2016 [75]
6.0.1 19. mars 2011 2.6.32 [76]
6.0.2 25. juni 2011 2.6.32 [77]
6.0.3 8. oktober 2011 2.6.32 [78]
6.0.4 28. januar 2012 2.6.32 [79]
6.0.5 12. mai 2012 2.6.32 [80]
6.0.6 29. september 2012 2.6.32 [81]
6.0.7 23. februar 2013 2.6.32 [82]
6.0.8 20. oktober 2013 2.6.32 [83]
6.0.9 15. februar 2014 2.6.32 [84]
6.0.10 19. juli 2014 2.6.32 [85]
7.0 «Wheezy» 4. mai 2013 i586
amd64
SPARC
PowerPC
armel
armhf
Intel Itanium (ia-64)
MIPS
MIPS-el
IBM ESA/390 (s390)
IBM System z9 (s390x)
kfreebsd-i386
kfreebsd-amd64
≈ 36,000 3.2 26. april 2016 31. mai 2018 [86]
7.1 15. juni 2013 3.2 [87]
7.2 12. oktober 2013 3.2 [88]
7.3 14. desember 2013 3.2 [89]
7.4 8. februar 2014 3.2 [90]
7.5 26. april 2014 3.2 [91]
7.6 12. juli 2014 3.2 [92]
7.7 18. oktober 2014 3.2 [93]
7.8 10. januar 2015 3.2 [94]
7.9 5. september 2015 3.2 [95]
7.10 2. april 2016 3.2 [96]
7.11 4. juni 2016 3.2 [97]
8.0 «Jessie» 15. april 2015 i586
amd64
PowerPC
PowerPC641e
armel
armhf
ARM64
MIPS
MIPS-el
IBM System z9 (s390x)
≈ 43,000 3.16.7 17. juni 2018 30. juni 2020 [98]
8.1 6. juni 2015 3.16.7 [99]
8.2 5. september 2015 3.16.7 [100]
8.3 23. januar 2016 3.16.7 [101]
8.4 2. april 2016 3.16.7 [102]
8.5 4. juni 2016 3.16.7 [103]
8.6 17. september 2016 3.16.7 [104]
8.7 14. januar 2017 3.16.7 [105]
8.8 6. mai 2017 3.16.7 [106]
8.9 22. juli 2017 3.16.7 [107]
8.10 9. desember 2017 3.16.7 [108]
8.11 23. juni 2018 3.16.7 [109]
9.0 «Stretch» 17. juni 2017 i686
amd64
PowerPC641e
armel
armhf
ARM64
MIPS
MIPS-el
MIPS64-el
IBM System z9 (s390x)
≈ 52,000 4.9 30. juni 2020 Juni 2022 [110]
9.1 22. juli 2017 4.9 [111]
9.2 7. oktober 2017 4.9 [112]
9.3 9. desember 2017 4.9 [113]
9.4 10. mars 2018 4.9 [114]
9.5 14. juli 2018 4.9 [115]
9.6 10. november 2018 4.9 [116]
9.7 23. januar 2019 4.9 [117]
9.8 16. februar 2019 4.9 [118]
9.9 27. april 2019 4.9 [119]
9.10 7. september 2019 4.9 [120]
9.11 8. september 2019 4.9 [121]
10.0 «Buster» 6. juli 2019 i686
amd64
PowerPC641e
armel
armhf
ARM64
MIPS
MIPS-el
MIPS64-el
IBM System z9 (s390x)
≈ 58,000 4.19 2022 2024 [122]
10.1 7. september 2019 4.19 [123]
11.0 «Bullseye»

Noter[rediger | rediger kilde]

Type numrering
  1. ^ Grunnet en uoffisiell utgivelse merket 1.0, ble den første versjonen kalt 1.1

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ DistroWatch, 26. april 2016
  2. ^ a b c d e f g h The Debian Project: A Brief History of Debian, 26. april 2015
  3. ^ The Debian Project: Debian GNU/Linux 2.2 ('potato') Release Information, 23. november 2015
  4. ^ The Debian Project: Debian GNU/Linux 2.2, the "Joel 'Espy' Klecker" release, is officially released, 23. november 2015
  5. ^ The Debian Project: Debian GNU/Linux 3.0 “woody” Release Information, 23. november 2015
  6. ^ The Debian Project: Debian GNU/Linux 3.0 released, 23. november 2015
  7. ^ The Debian Project: Debian “sarge” Release Information, 23. november 2015
  8. ^ The Debian Project: Debian “etch” Release Information, 23. november 2015
  9. ^ The Debian Project: Debian “lenny” Release Information, 23. november 2015
  10. ^ The Debian Project: Debian GNU/Linux 5.0 released, 23. november 2015
  11. ^ The Debian Project: Debian “squeeze” Release Information, 23. november 2015
  12. ^ The Debian Project: Debian 6.0 Squeeze released, 23. november 2015
  13. ^ The Debian Project: Debian “wheezy” Release Information, 23. november 2015
  14. ^ The Debian Project: Debian 7.0 Wheezy released, 23. november 2015
  15. ^ The Debian Project: Debian “jessie” Release Information, 31. desember 2015
  16. ^ The Debian Project: Debian 8 Jessie released, 15. februar 2016
  17. ^ Bruce Perens: Debian Linux Distribution Release 1.1 Now Available, 17. juni 1996
  18. ^ Bruce Perens: Debian 1.2 Released, 12. desember 1996
  19. ^ Debian 1.3 Released, debian.org, 2. juni 1997
  20. ^ Debian 1.3.1 Released, debian.org, 8. juli 1997
  21. ^ Revised Debian CD Available, debian.org, 3. februar 1998
  22. ^ Debian GNU/Linux 2.0 'Hamm' Released, debian.org, 24. juli 1998
  23. ^ a b c d e DebianHamm, debian.org, 9. januar 2013
  24. ^ Release of Debian 2.1, debian.org, 9. mars 1999
  25. ^ Philip Charles : Re: CD-Image of latest release, debian-cd@lists.debian.org, 5. mai 1999
  26. ^ Steve McIntyre: 2.1r2 images, debian-cd@lists.debian.org, 27. juni 1999
  27. ^ Phillip Hands: 2.1_r3 images appearing on cdimage.debian.org, debian-cd@lists.debian.org, 4. september 1999
  28. ^ Debian GNU/Linux 2.1r4 Released, debian.org, 15. desember 1999
  29. ^ Debian GNU/Linux 2.1r5 Released, debian.org, 16. februar 2000
  30. ^ Debian GNU/Linux 2.2, the "Joel 'Espy' Klecker" release, is officially released, debian.org, 15. august 2000
  31. ^ Debian GNU/Linux 2.2r1 released, debian.org, 14. november 2000
  32. ^ Debian GNU/Linux 2.2r2 released, debian.org, 5. desember 2000
  33. ^ Debian GNU/Linux 2.2r3 released, debian.org, 17. april 2001
  34. ^ Debian GNU/Linux 2.2r4 released, debian.org, 5. november 2001
  35. ^ Debian GNU/Linux 2.2r5 released, debian.org, 10. januar 2002
  36. ^ Debian GNU/Linux 2.2r6 released, debian.org, 3. april 2002
  37. ^ Debian GNU/Linux 2.2r7 released, debian.org, 13. juli 2002
  38. ^ Debian GNU/Linux 3.0 released, debian.org, 19. juli 2002
  39. ^ Debian GNU/Linux 3.0 updated (r1), debian.org, 16. desember 2004
  40. ^ Debian GNU/Linux 3.0 updated (r2), debian.org, 21. november 2004
  41. ^ Debian GNU/Linux 3.0 updated (r3), debian.org, 26. oktober 2004
  42. ^ Debian GNU/Linux 3.0 updated (r4), debian.org, 1. januar 2005
  43. ^ Debian GNU/Linux 3.0 updated (r6), debian.org, 16. april 2005
  44. ^ Debian GNU/Linux 3.0 updated (r6), debian.org, 2. juni 2005
  45. ^ Debian GNU/Linux 3.1 released, debian.org, 6. juni 2005
  46. ^ Debian GNU/Linux 3.1 updated (r1), debian.org, 20. desember 2005
  47. ^ Debian GNU/Linux 3.1 updated (r2), debian.org, 19. april 2006
  48. ^ Debian GNU/Linux 3.1 updated, debian.org, 1. september 2006
  49. ^ Debian GNU/Linux 3.1 updated, debian.org, 6. november 2006
  50. ^ Debian GNU/Linux 3.1 updated[død lenke], debian.org, 18. februar 2007
  51. ^ Debian GNU/Linux 3.1 updated, debian.org, 7. april 2007
  52. ^ Debian GNU/Linux 3.1 updated, debian.org, 28. desember 2007
  53. ^ Debian GNU/Linux 3.1 updated, debian.org, 13. april 2008
  54. ^ Debian GNU/Linux 4.0 released, debian.org, 8. april 2007
  55. ^ Debian GNU/Linux 4.0 updated, debian.org, 17. august 2007
  56. ^ Debian GNU/Linux 4.0 updated, debian.org, 27. desember 2007
  57. ^ Debian GNU/Linux 4.0 updated[død lenke], debian.org, 17. februar 2008
  58. ^ Debian GNU/Linux 4.0 updated and support for newer hardware added, 26. juli 2008
  59. ^ Debian GNU/Linux 4.0 updated, debian.org, 23. oktober 2008
  60. ^ Debian GNU/Linux 4.0 updated, debian.org, 18. desember 2008
  61. ^ Debian GNU/Linux 4.0 updated, debian.org, 10. februar 2009
  62. ^ Debian GNU/Linux 4.0 updated, debian.org, 8. april 2009
  63. ^ Debian GNU/Linux 4.0 updated, debian.org, 22. mai 2010
  64. ^ Debian “lenny” Release Information, 14. februar 2009
  65. ^ Debian GNU/Linux 5.0 updated, debian.org, 11. april 2009
  66. ^ Debian GNU/Linux 5.0 updated, debian.org, 27. juni 2009
  67. ^ Debian GNU/Linux 5.0 updated, debian.org, 5. september 2009
  68. ^ Debian GNU/Linux 5.0 updated, debian.org, 30. januar 2010
  69. ^ Debian GNU/Linux 5.0 updated, debian.org, 26. juni 2010
  70. ^ Debian GNU/Linux 5.0 updated, debian.org, 4. september 2010
  71. ^ Updated Debian 5: 5.0.7 released, debian.org, 27. november 2010
  72. ^ Updated Debian 5: 5.0.8 released, debian.org, 2. januar 2011
  73. ^ Updated Debian 5: 5.0.9 released, debian.org, 1. oktober 2011
  74. ^ David Prévot: Updated Debian 5.0: 5.0.10 released, debian.org, 10. mars 2012
  75. ^ Debian 6.0 “Squeeze” released, debian.org, 6. februar 2011
  76. ^ Updated Debian 6: 6.0.1 released, debian.org, 19. mars 2011
  77. ^ Updated Debian 6: 6.0.2 released, debian.org, 25. juni 2011
  78. ^ Updated Debian 6: 6.0.3 released, debian.org, 8. oktober 2011
  79. ^ Updated Debian 6: 6.0.4 released, debian.org, 28. januar 2012
  80. ^ Updated Debian 6: 6.0.5 released, debian.org, 12. mai 2012
  81. ^ Updated Debian 6: 6.0.6 released, debian.org, 29. september 2012
  82. ^ Updated Debian 6: 6.0.7 released, debian.org, 23. februar 2013
  83. ^ Updated Debian 6: 6.0.8 released, debian.org, 20. oktober 2013
  84. ^ Updated Debian 6: 6.0.9 released, debian.org, 15. februar 2014
  85. ^ Updated Debian 6: 6.0.10 released, debian.org, 19. juli 2014
  86. ^ Jim Lynch: Debian 7.0 Wheezy Arkivert 31. mars 2016 hos Wayback Machine., Desktop Linux Reviews, 6. mai 2013
  87. ^ Updated Debian 7: 7.1 released, debian.org, 15. juni 2013
  88. ^ Updated Debian 7: 7.2 released, debian.org, 12. oktober 2013
  89. ^ Updated Debian 7: 7.3 released, debian.org, 14. desember 2013
  90. ^ Updated Debian 7: 7.4 released, debian.org, 8. februar 2014
  91. ^ Updated Debian 7: 7.5 released, debian.org, 26. april 2014
  92. ^ Updated Debian 7: 7.6 released, debian.org, 12. juli 2014
  93. ^ Updated Debian 7: 7.7 released, debian.org, 18. oktober 2014
  94. ^ Updated Debian 7: 7.8 released, debian.org, 10. januar 2015
  95. ^ Updated Debian 7: 7.9 released, debian.org, 5. september 2015
  96. ^ Updated Debian 7: 7.10 released, debian.org, 2. april 2016
  97. ^ Updated Debian 7: 7.11 released, debian.org, 4. juni 2016
  98. ^ Debian 8 “Jessie” released, debian.org, 25. april 2015
  99. ^ Updated Debian 8: 8.1 released, debian.org, 6. juni 2015
  100. ^ Updated Debian 8: 8.2 released, debian.org, 5. september 2015
  101. ^ Updated Debian 8: 8.3 released, debian.org, 23. januar 2016
  102. ^ Updated Debian 8: 8.4 released, debian.org, 2. april 2016
  103. ^ Updated Debian 8: 8.5 released, debian.org, 4. juni 2016
  104. ^ Updated Debian 8: 8.6 released, debian.org, 17. september 2016
  105. ^ Updated Debian 8: 8.7 released, debian.org, 24. januar 2017
  106. ^ Updated Debian 8: 8.8 released, debian.org, 6. mai 2017
  107. ^ Updated Debian 8: 8.9 released, debian.org, 22. juli 2017
  108. ^ Updated Debian 8: 8.10 released, debian.org, 9. desember 2017
  109. ^ Updated Debian 8: 8.11 released, debian.org, 23. juni 2018
  110. ^ Debian 9 “Stretch” released, debian.org, 17. juni 2017
  111. ^ Updated Debian 9: 9.1 released, debian.org, 22. juli 2017
  112. ^ Updated Debian 9: 9.2 released, debian.org, 7. oktober 2017
  113. ^ [https://www.debian.org/News/2017/2017120902 Updated Debian 9: 9.3 released, debian.org, 9. desember 2017
  114. ^ Updated Debian 9: 9.4 released, debian.org, 10. mars 2018
  115. ^ Updated Debian 9: 9.5 released, debian.org, 14. juli 2018
  116. ^ Updated Debian 9: 9.6 released, debian.org, 10. november 2018
  117. ^ Updated Debian 9: 9.7 released, debian.org, 23. januar 2019
  118. ^ Updated Debian 9: 9.8 released, debian.org, 16. februar 2019
  119. ^ Updated Debian 9: 9.9 released, debian.org, 27. april 2019
  120. ^ Updated Debian 9: 9.10 released, debian.org, 7.september 2019
  121. ^ Updated Debian 9: 9.11 released, debian.org, 8.september 2019
  122. ^ Debian 10 “buster” released, debian.org, 6. juli 2019
  123. ^ Updated Debian 10: 10.1 released, debian.org, 7. september 2019

Litteratur[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]