Knoppix

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
KNOPPIX

Knoppix er en Linuxdistribusjon som er basert på Debian. Distribusjonen skjer «live», det vil si at den kan kjøre fra DVD eller USB uten å være installert på datamaskinens harddisk. Tidligere ble distribusjonen også lansert på CD-ROM.

Operativsystemet er utviklet av Klaus Knopper. De tidligste utgavene av Knoppix var basert på Red Hat, men fra og med Versjon 2 er Knoppix basert på Debian. Knoppix er kjent for å ha god maskinvarestøtte. For datamaskin-eiere som vurderer å konvertere til Linux, mener mange at man bør prøve med Knoppix først. Også for profesjonelle brukere kan Knoppix være et nyttig hjelpemiddel til å reparere tidligere Linuxinstallasjoner eller til å redde data dersom det oppstår problemer. Også Windows-brukere vil kunne bruke Knoppix som rednings-CD, ettersom Linux støtter FAT og lesing av NTFS.

Versjon 4 DVD støtter også ISDN og DSL, og støtter dessuten skriving av NTFS på eksperimentell basis.

Første versjon ble lansert 30. september 2000. Siste versjon (per november 2016) er 7.7.1, som ble lansert 27. oktober 2016.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Crystal Clear app tux.pngDenne linuxrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.