Ideell organisasjon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

En ideell organisasjon er en organisasjon som ikke utsteder aksjer eller fordeler sitt overskudd til eiere eller aksjonærer, men i stedet bruker midlene til å nå sine mål. Slike organisasjoner har ofte et allmennyttig eller humanitært formål, men også interesseorganisasjoner som jobber for å fremme medlemmenes egne interesser, defineres som ideelle organisasjoner.

Slike organisasjoner finansieres som regel gjennom en blanding av private donasjoner, kontingenter og offentlige bevilgninger. De kan også skape inntekt gjennom egne kommersielle aktiviteter, men omfanget av slike aktiviteter kan være innskrenket, eller bruken av slike midler kan være begrenset på visse måter.

En veldedig organisasjon er en form for ideell organisasjon, og noen ikke-statlige organisasjoner kan også være ideelle organisasjoner.

Noen ideelle organisasjoner[rediger | rediger kilde]

Litteratur[rediger | rediger kilde]

Enjolras, Steen-Johnsen, Ødegård (red.) Deltagelse i frivillige organisasjoner : forutsetninger og effekter Senter for forskning på sivilsamfunn og frivillig sektor 2012

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


organisasjonstubbDenne organisasjonrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.