Xubuntu

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Xubuntu
Xubuntu
En standard sesjon i Xubuntu 11.10 "Oneiric Ocelot".
SkaperMark Shuttleworth
UtviklerCanonical Ltd
Nyeste versjon14.04 (Trusty Tahr) (17. April 2014)
Plattformi386, AMD64, PowerPC,[1] PlayStation 3[2], UltraSPARC[3]
SkrivebordsmiljøXfce
OS-familieLinux
TypeSkrivebord
KjerneLinux-kjernen
LisensFri programvare
Nettstedxubuntu.org
Last ned
Xubuntu logo

Xubuntu er en Linux distro basert på Ubuntu som bruker Xfce som vindusbehandler i stedet for GNOME, som er standardskrivebord i Ubuntu. Xubuntu er laget for de som har lavbudsjettdatamaskiner, eller de som har bedre datamaskiner og ønsker et raskt operativsystem.

Forskjell fra Ubuntu[rediger | rediger kilde]

Ubuntu bruker GNOME og GNOME-programmer. Xubuntu bruker Xfce vindusbehandleren som er mindre krevende og således bedre egnet for eldre PC-er. Med Xubuntu medfølger det primært GTK+ programmer som er laget for å bruke færre ressurser i forhold til tilsvarende-GNOME programmer. Xubuntu har tilgang til de samme pakkebrønnene som Ubuntu, og kan derfor kjøre de fleste programmene derfra med bare små forskjeller i brukergrensesnittet.

Systemkrav[rediger | rediger kilde]

Xubuntu kan installeres fra én av to CD-er, "desktop" (grafisk installasjon) og "alternate" (tekstbasert installasjon). Begge versjonene krever minst 1,5 GB ledig harddiskplass. "Desktop"-versjonen krever 192 MB RAM, mens "alternate" bare krever 64 MB RAM og har flere konfigurasjonsalternativer. Når Xubuntu er installert kan den fungere med 192 MB RAM, men det anbefales å ha minst 256 MB.

Galleri[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ PowerPC er ikke lenger offisielt støtte fra og med v7.04 (Feisty).[1] Uoffisiell Feisty PowerPC versjon kan finnes her Arkivert 24. juni 2007 hos Wayback Machine..
  2. ^ PlayStation 3 installsjonsinstuksjoner
  3. ^ UltraSPARC og UltraSPARC T1 plattformene støttes kun av tjenerversjonen.
linuxstubbDenne linuxrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.