LinuxBBQ

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

LinuxBBQ er en Linux-distribusjon som er basert på Debian. Formålet med distribusjonen er å sørge for et minimalistisk lettvekts alternativ til Debian. Distribusjonen oppstod på grunn av man ville kunne kjøre og installere et kommandolinjebasert grensesnitt med Debian "unstable". Bruker kan selv bygge på installasjonen etter eget ønske. LinuxBBQ benytter fortsatt init som Linux arvet fra UNIX System V.

Distribusjonen benytter seg av mange forskjellige vindusbehandlere (ikke skrivebordsmiljø) og er tilgjengelig i utgaver for x86-32 og x86-64.

Siste versjonen med X86-64 heter "Cardboard". Den inneholder tre forskjellige vindusbehandlere med Blackbox (default), Fluxbox, og Openbox. Den ble lansert november 2015.

Juli 2016 ble det lansert tre forskjellige versjoner med kjerneversjon i586 for bedre kompatibilitet. "Anorexia" og "Adipositas" er uten X. "Swikee" kommer med en vindusbehandler som heter cwm. "Anorexia" er en base der brukeren selv må bygge et operativsystem. "Adipositas" er også en base, men kommer med et stort antall terminalvindu applikasjoner som kan brukes for en stor mengde forskjellige oppgaver.

Alle tre utgavene er basert på Debian "unstable". Det er mulig at oppgradere den installerte kjernen og velge fra et stort antall forskjellige kjerneversjoner med hjelp av et verktøy som startes og kjøres i terminalvinduet.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]