Liste over kirker i Sør-Trøndelag

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Liste over kirker i Sør-Trøndelag lister kirkebygg i Den norske kirke og andre kristne kirkebygg i Sør-Trøndelag.

Kirke Byggeår Bispedømme/organisasjon Prosti/kirkesamfunn Sogn Kommune Diverse Koordinater Bilde
Agdenes kirke 1857 Nidaros Orkdal Agdenes Agdenes har kirkegård 63°34′58″N 9°30′58″Ø
Ingdalen kirke 1960 Nidaros Orkdal Agdenes Agdenes har kirkegård 63°27′29,452″N 9°54′22,446″Ø Ingdalen kirke Agdenes.jpg
Lensvik kirke 1863 Nidaros Orkdal Agdenes Agdenes har kirkegård 63°30′53,597″N 9°48′24,016″Ø Lensvik kirke.JPG
Bjugn kirke 1956 Nidaros Fosen Bjugn Bjugn har kirkegård 63°45′32,828″N 9°44′9,4092″Ø Bjugn Kirke.jpg
Hegvik kirke 1858 Nidaros Fosen Bjugn Bjugn har kirkegård 63°44′17,934″N 9°52′44,188″Ø Hegvik kirke.JPG
Jøssund kirke 1875 Nidaros Fosen Jøssund Bjugn har kirkegård 63°51′41″N 9°48′34″Ø Jøssund kirke.jpeg
Nes kirke 1878 Nidaros Fosen Nes Bjugn har kirkegård 63°47′5,6868″N 9°36′14,800″Ø Nes kirke 011.jpg
Tarva kapell 1972 Nidaros Fosen Nes Bjugn har kirkegård 63°49′06″N 9°25′50″Ø
Froan kapell 1904 Nidaros Orkdal Frøya Frøya har kirkegård 63°59′55,853″N 9°10′22,429″Ø Froan kapell cropped.jpg
Hallaren kirke 1881 Nidaros Orkdal Frøya Frøya har kirkegård 63°40′37,301″N 8°37′5,1168″Ø Hallaren kirke.jpg
Håvika gravplass Nidaros Frøya 63°40′16″N 8°21′34″Ø
Kveldsro gravplass Nidaros Frøya
Lokknes gravplass Nidaros Frøya 63°40′59″N 8°41′33″Ø
Måøy kapell 1939 Nidaros Orkdal Frøya Frøya har kirkegård 63°51′55,732″N 8°39′26,017″Ø Måøy kapell.jpg
Nordhamarvik gravplass Nidaros Frøya 63°42′39″N 8°49′55″Ø
Sauøy kirkegård Nidaros Frøya 63°59′59″N 9°10′02″Ø
Setervollen gamle gravplass Nidaros Frøya 63°41′38″N 8°34′19″Ø Setervollen gamle kirkegård.jpg
Setervollen gravplass Nidaros Frøya 63°41′32″N 8°34′09″Ø
Sistranda gravplass Nidaros Frøya 63°42′39″N 8°49′55″Ø
Sletta kirke 1990 Nidaros Orkdal Frøya Frøya har kirkegård 63°47′44,45″N 8°48′24,88″Ø Sletta kirke.jpg
Sula kapell 1925 Nidaros Orkdal Frøya Frøya har kirkegård 63°50′49,290″N 8°27′21,740″Ø Sula kapell.jpg
Titran kapell 1873 Nidaros Orkdal Frøya Frøya har kirkegård 63°40′9,8940″N 8°18′30,280″Ø Titran kapell.jpg
Vågan gravplass Nidaros Frøya 63°47′32″N 8°41′12″Ø
Heim kirke 1883 Nidaros Orkdal Heim Hemne har kirkegård 63°25′25,666″N 9°5′35,686″Ø
Hemne kirke 1817 Nidaros Orkdal Hemne Hemne har kirkegård 63°17′14,582″N 9°4′46,250″Ø Hemne kirke.JPG
Vinje kirke 1824 Nidaros Orkdal Vinje Hemne har kirkegård 63°12′25,276″N 8°59′49,618″Ø Vinje kirke (Hemne) 01.jpg
Botnvika gravplass Nidaros Hitra 63°38′44″N 9°07′51″Ø Botnvika kirkegård.jpg
Dolm kirke 1500 Nidaros Orkdal Hitra Hitra har kirkegård 63°37′58,238″N 8°42′23,994″Ø Dolm kirke 1.jpg
Eidsmyra gravplass Nidaros Hitra 63°30′44″N 8°21′51″Ø Eidsmyra kirkegård.jpg
Fillan kirke 1789 Nidaros Orkdal Fillan Hitra har kirkegård 63°36′25,981″N 8°58′28,045″Ø Fillan krike.JPG
Forsnes kapell 1763 Nidaros Orkdal Kvenvær Hitra har kirkegård 63°25′48,886″N 8°25′40,393″Ø Forsnes kapell 2008.jpg
Grønnvollan gravplass Nidaros Hitra 63°32′47″N 8°27′44″Ø
Henriksøy gravplass Nidaros Hitra 63°34′42″N 8°28′51″Ø
Hitra kirke 1927 Nidaros Orkdal Hitra Hitra har kirkegård 63°37′42,870″N 8°43′35,681″Ø Hitrakirke2.JPG
Kvenvær kirke 1909 Nidaros Orkdal Kvenvær Hitra ikke kirkegård 63°31′47,600″N 8°22′54,775″Ø Kvenværkirke2.jpg
Nordbotn kirke 1900 Nidaros Orkdal Fillan Hitra 2 kirkegårder i nærheten (Nordbotn og Botnvika) 63°38′56,407″N 9°8′11,418″Ø Norbotn kyrkje.jpg
Rørøy gravplass Nidaros Hitra 63°30′12″N 8°16′46″Ø
Sandstad kirke 1888 Nidaros Orkdal Sandstad Hitra har kirkegård 63°31′22,256″N 9°5′55,464″Ø Sandstadkirk.jpg
Sandstad nye gravplass Nidaros Hitra 63°31′23″N 9°04′43″Ø
Straumøy gravplass Nidaros Hitra
Aunegrenda kapell 1952 Nidaros Gauldal Haltdalen Holtålen ikke kirkegård 62°57′9,8100″N 11°15′22,248″Ø Aunegrenda kapell.jpg
Haltdalen kirke 1881 Nidaros Gauldal Haltdalen Holtålen har kirkegård 62°55′34,223″N 11°8′44,268″Ø Haltdalen kyrkje 01.jpg
Haltdalen nye stavkirke 2004 Nidaros Gauldal Haltdalen Holtålen har kirkegård 62°55′33″N 11°08′45″Ø Haltdalen stavkyrkje 01.jpg
Hessdalen kirke 1940 Nidaros Gauldal Hessdalen Holtålen har kirkegård 62°47′25,944″N 11°10′52,806″Ø Hessdalen kirke (01).JPG
Ålen kirke 1881 Nidaros Gauldal Ålen Holtålen har kirkegård 62°50′37,914″N 11°17′6,0684″Ø Ålen kirke.jpg
Klæbu kirke 1790 Nidaros Heimdal Klæbu Klæbu har kirkegård 63°17′43,469″N 10°28′36,613″Ø Klæbu kirke.JPG
Vassfjellkapellet 1974 Nidaros ikke sognekirke Klæbu ikke kirkegård 63°18′36″N 10°24′18″Ø Vassfjellkapellet i snø.JPG
Hommelvik kirke 1886 Nidaros Stjørdal Hommelvik Malvik har kirkegård 63°24′39,204″N 10°47′51,004″Ø Hommelvik kirke.jpg
Malvik kirke 1846 Nidaros Stjørdal Malvik Malvik har kirkegård 63°25′58,836″N 10°40′23,585″Ø Malvik kirke 01.jpg
Mostadmark kapell 1986 Nidaros Stjørdal Malvik har kirkegård 63°19′56″N 10°48′43″Ø
Løkken kirke 1929 Nidaros Orkdal Løkken Meldal har kirkegård 63°7′38,518″N 9°40′59,070″Ø Lokken Kirke.jpg
Meldal kirke 1988 Nidaros Orkdal Meldal Meldal har kirkegård 63°2′42,28″N 9°43′10,17″Ø Meldal Kirke.jpg
Flå kirke 1794 Nidaros Gauldal Flå Melhus har kirkegård 63°11′44,041″N 10°18′29,758″Ø Flå kirke i Melhus 001.JPG
Horg kirke 1892 Nidaros Gauldal Horg Melhus har kirkegård 63°8′13,146″N 10°15′15,710″Ø Horg kirke.jpg
Hølonda kirke 1848 Nidaros Gauldal Hølonda Melhus har kirkegård 63°6′49,342″N 10°1′22,670″Ø Hølonda kirke (001).JPG
Kolbrandstad stavkirke 1999 Melhus privateid; bygd 2000 63°9′15,678″N 10°0′40,651″Ø Kolbrandstad stavkirke (1).JPG
Melhus kirke 1890 Nidaros Gauldal Melhus Melhus har kirkegård 63°16′25,680″N 10°17′31,668″Ø Melhus kirke 002.JPG
Budal kirke 1754 Nidaros Gauldal Budal Midtre Gauldal har kirkegård 62°53′5,6112″N 10°29′1,3344″Ø Budal kyrkje 01.jpg
Singsås kirke 1884 Nidaros Gauldal Singsås Midtre Gauldal har kirkegård 62°56′30,462″N 10°39′2,0088″Ø Singsås kirke.jpg
Singsås nye stavkirke 2012 Nidaros Gauldal Singsås Midtre Gauldal nedlagt kirkegård 62°57′33″N 10°43′24″Ø Singsås nye stavkirke.jpg
Soknedal kirke 1933 Nidaros Gauldal Soknedal Midtre Gauldal har kirkegård 62°57′17,680″N 10°11′33,238″Ø Soknedal kyrkje 01.jpg
Støren kirke 1817 Nidaros Gauldal Støren Midtre Gauldal har kirkegård 63°1′52,691″N 10°17′29,195″Ø StorenKirke.JPG
Fagerhaug kirke 1921 Nidaros Gauldal Fagerhaug Oppdal har kirkegård 62°39′23,353″N 9°52′43,568″Ø Fagerhaug.jpg
Lønset kirke 1863 Nidaros Gauldal Lønset Oppdal har kirkegård 62°35′19,244″N 9°20′49,063″Ø Lønset kirke.jpg
Oppdal kirke 1651 Nidaros Gauldal Oppdal Oppdal har kirkegård 62°36′27,216″N 9°38′43,112″Ø Oppdal kyrkje.jpg
St. Mikaels kapell 2012 Nidaros Gauldal Oppdal ikke kirkegård 62°31′02,4″N 09°37′50,5″Ø
Geitastrand kirke 1859 Nidaros Orkdal Geitastrand Orkdal har kirkegård 63°21′54,220″N 9°55′31,660″Ø Geitastrand kirke.JPG
Den gode hyrdes kapell 1955 Nidaros Orkdal Orkanger Orkdal gravkapell med kirkegård 63°18′30″N 9°50′51″Ø
Moe kirke 1867 Nidaros Orkdal Orkland Orkdal har kirkegård 63°11′15,054″N 9°45′58,172″Ø MoeKirkeSorkmo.jpg
Orkdal kirke 1893 Nidaros Orkdal Orkdal Orkdal har kirkegård 63°15′51,037″N 9°48′50,591″Ø Orkdal Kirke.jpg
Orkanger kirke 1892 Nidaros Orkdal Orkanger Orkdal har kirkegård 63°18′31,223″N 9°50′52,332″Ø Orkanger kirke, Sør-Trøndelag - Riksantikvaren-T355 01 0015.jpg
Søvasskjølen fjellkirke 1981 Nidaros Orkdal ikke kirkegård 63°14′52″N 9°30′07″Ø
Drageid kapell 1976 Nidaros Fosen Osen Osen ikke kirkegård 64°33′25″N 12°10′59″Ø
Osen kirke 1877 Nidaros Fosen Osen Osen har kirkegård 64°17′53,696″N 10°30′52,571″Ø Osen kirke.jpg
Sæter bedehuskapell 1969 Nidaros Fosen Osen Osen ikke kirkegård 64°23′47,908″N 10°29′21,109″Ø
Berkåk kirke 1878 Nidaros Gauldal Berkåk Rennebu har kirkegård 62°49′48,263″N 10°0′10,987″Ø Berkåk kyrkje Laksaa.JPG
Innset kirke 2000 Nidaros Gauldal Innset Rennebu har kirkegård 62°43′13″N 10°02′33″Ø Innset Orkdal kirke.jpg
Nerskogen kapell 1962 Nidaros Gauldal Rennebu Rennebu har kirkegård 62°47′16,901″N 9°37′21,540″Ø Nerskogen Kapell.jpg
Rennebu kirke 1669 Nidaros Gauldal Rennebu Rennebu har kirkegård 62°52′34,061″N 9°50′0,42000″Ø Rennebu kirke 2008.jpg
Frengen kirke 1972 Nidaros Fosen Sør-Stjørna Rissa har kirkegård 63°41′47″N 9°54′39″Ø
Hasselvika kirke 1951 Nidaros Fosen Hasselvika Rissa har kirkegård 63°37′52,752″N 9°50′25,141″Ø Hasselvik kirke.jpg
Husby kirkegård Nidaros Rissa 63°44′41″N 10°06′33″Ø
Ramsvik kirke 1908 Nidaros Fosen Sør-Stjørna Rissa 63°45′5,5008″N 10°5′12,563″Ø Ramsvik kapell.jpg
Rein kirke 1932 Nidaros Fosen Rissa Rissa har kirkegård 63°33′52,027″N 9°55′31,660″Ø Rein kirke.jpg
Rissa kirke 1888 Nidaros Fosen Rissa Rissa har kirkegård 63°36′21,586″N 10°0′45,594″Ø Rissa kirke.jpg
Stadsbygd kirke 1842 Nidaros Fosen Stadsbygd Rissa har kirkegård 63°29′54,049″N 10°0′33,235″Ø Stadsbygd kirke fra nø.jpg
Brandsfjord kapell 1964 Nidaros Fosen Roan Roan Hofstad gravplass 6–700 m unna 64°11′17″N 10°25′16″Ø
Hofstad gravplass Nidaros Roan 64°11′30″N 10°24′50″Ø
Roan kirke 1702 Nidaros Fosen Roan Roan har kirkegård 64°10′20,262″N 10°13′36,833″Ø Roan kirke fra RA.jpg
Brekken kirke 1878 Nidaros Gauldal Brekken Røros har kirkegård 62°38′50,420″N 11°52′22,033″Ø Brekken kirke.jpg
Glåmos kirke 1926 Nidaros Gauldal Glåmos Røros har kirkegård 62°40′22,375″N 11°25′47,644″Ø Glåmos kirke (84271-1).jpg
Hitterdal kapell 1959 Nidaros Gauldal Hitterdalen Røros har kirkegård 62°36′32,904″N 11°37′51,917″Ø Hitterdal kapell.jpg
Hådalen kirkegård Nidaros Røros har kirkegård 62°29′27″N 11°35′43″Ø Hådalen kirkegård.jpg
Røros fjellkirke 2005 Nidaros Gauldal Røros Røros ikke kirkegård 62°36′43″N 11°25′04″Ø
Røros kapell 1962 Nidaros Røros 62°34′45″N 11°23′12″Ø Røros kapell.jpg
Røros kirke 1784 Nidaros Gauldal Røros Røros har kirkegård 62°34′39″N 11°23′16″Ø Roeros church.jpg
Flora kapell 1936 Nidaros Stjørdal Selbu Selbu har kirkegård 63°6′33,692″N 11°18′35,057″Ø
Selbu kirke 1150 Nidaros Stjørdal Selbu Selbu har kirkegård 63°12′58,698″N 11°2′33,479″Ø Selbu church.jpg
Selbustrand kirke 1901 Nidaros Stjørdal Selbu Selbu har kirkegård 63°14′55,594″N 10°57′7,1856″Ø
Buvik kirke 1819 Nidaros Orkdal Buvik Skaun har kirkegård 63°18′33,444″N 10°11′13,463″Ø Buvik kyrkje Wilse.jpeg
Børsa kirke 1857 Nidaros Orkdal Børsa Skaun har kirkegård 63°19′31,166″N 10°4′20,651″Ø Børsa church 1.JPG
Skaun kirke 1183 Nidaros Orkdal Skaun Skaun har kirkegård 63°15′3,3804″N 10°3′6,4944″Ø Skaun kyrkje.jpg
Rottem kirkegård Nidaros Snillfjord 63°27′42,05″N 9°11′9,25″Ø
Snillfjord kirke 1898 Nidaros Orkdal Snillfjord Snillfjord har kirkegård 63°23′59,366″N 9°30′23,785″Ø Snillfjordkirke,jpg.jpg
Ven kirkegård Nidaros Snillfjord 63°21′9,26″N 9°16′33,18″Ø Ven kirkegård.jpg
Bakke kirke 1715 Nidaros Nidaros domprosti Bakklandet Trondheim ikke kirkegård 63°25′58,627″N 10°24′40,273″Ø Bakke kirke.jpg
Berg kirke 1972 Nidaros Strinda Berg Trondheim ikke kirkegård 63°25′21,068″N 10°25′30,292″Ø Berg arbeidskirke (Trondheim).jpg
Bratsberg kirke 1850 Nidaros Strinda Bratsberg Trondheim har kirkegård 63°20′50,903″N 10°28′52,313″Ø Bratsberg kirke.JPG
Byneset kirke 1160 (-1180) Nidaros Heimdal Byneset Trondheim har kirkegård 63°21′21,038″N 10°6′58,698″Ø Byneset.jpg
Byåsen kirke 1974 Nidaros Byåsen Byåsen Trondheim har ikke kirkegård 63°23′33″N 10°22′11″Ø Byaasen church.JPG
Charlottenlund kirke 1973 Nidaros Strinda Charlottenlund Trondheim ikke kirkegård 63°25′18,700″N 10°29′38,141″Ø Charlottenlund kirke.jpg
Døves kirke i Trondheim 1927 Oslo Døveprostiet Trondheim ikke kirkegård 63°25′03″N 10°23′56″Ø Døves kirke Trondheim 01.jpg
Erkebispegårdens kapell 1997 Nidaros Trondheim ikke kirkegård 63°25′34″N 10°23′45″Ø
Fjellseter kapell 1933 Nidaros Trondheim ikke kirkegård 63°25′0,51960″N 10°16′35,584″Ø Fjellseter kapell 01.jpg
Haltdalen stavkirke 1170 Nidaros Trondheim museumskirke 63°25′4,3284″N 10°21′18,292″Ø Haltdalen stavkirke.jpg
Havstein kirke 1857 Nidaros Byåsen Sverresborg Trondheim har kirkegård 63°24′17,939″N 10°22′15,089″Ø Trondheim Havsteinkirke.jpg
Heimdal kirke 1960 Nidaros Heimdal Heimdal Trondheim urnelund 63°21′1,1952″N 10°21′5,7564″Ø Heimdal kirke.jpg
Hoeggen kirke 1997 Nidaros Strinda Hoeggen Trondheim ikke kirkegård 63°23′51,756″N 10°25′46,398″Ø Hoeggen church East facade I.jpg
Hospitalskirken 1705 Nidaros Nidaros domprosti Nidaros domkirke og Vår Frue Trondheim ikke kirkegård 63°25′50″N 10°23′04″Ø Hospitalskirken Trondheim.jpg
Ilen kirke 1889 Nidaros Byåsen Ilen Trondheim ikke kirkegård 63°25′47,608″N 10°22′35,483″Ø Ila Church.jpg
Ilen kirkegård 1883 Nidaros Trondheim nedlagt, gjenåpnet 2007 63°25′50,02″N 10°21′27,25″Ø Ila kirkegård 2012.jpg
Jesu kristi kirke SDH Jesu kristi kirke SDH Trondheim ikke kirkegård
Kolstad kirke 1986 Nidaros Heimdal Kolstad Trondheim ikke kirkegård 63°21′54″N 10°20′45″Ø Kolstad kirke.jpg
Lade kirke 1190 (ca.) Nidaros Nidaros domprosti Lade Trondheim har kirkegård 63°26′46,45″N 10°26′19,23″Ø Trondheim Ladekirke.jpg
Lademoen kirke 1905 Nidaros Nidaros domprosti Lademoen Trondheim har kirkegård 63°26′13,708″N 10°25′49,256″Ø Lademoen Church Trondheim 2009 1.JPG
Leinstrand kirke 1673 Nidaros Heimdal Leinstrand Trondheim har kirkegård 63°19′41,671″N 10°18′23,576″Ø Leinstrand kirke.jpg
Lo kirke Nidaros Trondheim museumskirke 63°25′7,5540″N 10°21′21,035″Ø Lo kirke 01.jpg
Metodistkirken i Trondheim 1925 Nidaros Trondheim ikke kirkegård 63°25′56,564″N 10°24′4,1796″Ø Metodistkirken i Trondheim.jpg
Nidarosdomen 1070 (-1300 ca.) Nidaros Nidaros domprosti Nidaros domkirke og Vår Frue Trondheim har kirkegård 63°25′37″N 10°23′45″Ø Nidarosdomen Trondheim 3.jpg
Ranheim kirke 1933 Nidaros Strinda Ranheim Trondheim har kirkegård 63°25′47,122″N 10°32′8,1960″Ø Trondheim Ranheimkirke.jpg
Stavne kapell 1916 Nidaros Byåsen Ilen Trondheim gravkapell med kirkegård 63°24′46″N 10°23′09″Ø Stavne kapell.jpg
Strinda kirke 1900 Nidaros Strinda Strinda Trondheim har kirkegård (ofte kalt Moholt) 63°24′46,674″N 10°26′40,279″Ø Trondheim Moholtkirke.jpg
Strindheim kirke 1979 Nidaros Strinda Strindheim Trondheim ikke kirkegård 63°25′31,609″N 10°26′32,939″Ø Strindheim kirke (Trondheim) 01.jpg
Sverresborg kirkesenter 2014 Nidaros Byåsen Sverresborg Trondheim ikke kirkegård 63°24′53″N 10°21′13″Ø Sverresborg kirkesenter.jpg
Tempe kirke 1960 Nidaros Strinda Tempe Trondheim ikke kirkegård 63°24′39,758″N 10°24′1,9584″Ø Tempe kirke, Trondheim.JPG
Tilfredshet kapell 1898 Nidaros Nidaros domprosti Trondheim gravkapell med kirkegård 63°25′0,47″N 10°23′26,54″Ø Tilfredshet kapell Trondheim 2011 01.jpg
Tiller kirke 1901 Nidaros Heimdal Tiller Trondheim har kirkegård 63°21′41″N 10°24′25″Ø TillerKirke2.jpg
Vår Frue kirke 1200 (ca.) Nidaros Nidaros domprosti Nidaros domkirke og Vår Frue Trondheim har kirkegård 63°25′48,374″N 10°23′51,839″Ø Vaar Frue church Trondheim 2009.JPG
Stugudal kapell 1957 Nidaros Stjørdal Tydal Tydal har kirkegård 62°54′25,571″N 11°53′36,193″Ø Stugudal kapell DF.7096.jpg
Tydal kirke 1696 Nidaros Stjørdal Tydal Tydal har kirkegård 63°3′21,215″N 11°33′57,085″Ø TydalKirke.jpg
Austrått borgkapell 1150 (-1210 ca.) Nidaros Fosen Ikke sognekirke Ørland ikke kirkegård 63°42′14″N 9°44′35″Ø Austrattborgen.jpg
Storfosna kirke 1913 Nidaros Fosen Ørland Ørland har kirkegård 63°39′46,26″N 9°23′51,54″Ø Storfosna kirke.jpg
Ørland kirke 1342 Nidaros Fosen Ørland Ørland har kirkegård 63°41′29,64″N 9°39′4,2″Ø Orland kirke.jpg
Linesøya kirkegård Nidaros Åfjord 64°00′51″N 9°57′06″Ø
Stoksund kirke 1825 Nidaros Fosen Stoksund Åfjord har kirkegård 64°2′14,431″N 10°2′50,618″Ø Stoksund kirke 0808.JPG
Stokkøya kirkegård Nidaros Åfjord 64°02′23″N 9°58′54″Ø
Tårnes kirkegård Nidaros Åfjord 63°56′58″N 9°57′21″Ø
Åfjord kirke 1879 Nidaros Fosen Åfjord Åfjord har kirkegård 63°58′01,00″N 10°13′12,576″Ø Åfjord kirke lite.jpg

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]