Vassfjellkapellet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Vassfjellkapellet
Vassfjellkapellet i mars 2015
Beliggenhet
AdresseVassfjellkapellet, 7549 Klæbu
LandNorge
StedTrondheim
Historiske fakta
FormålKapell og leirsted
Eier(e)Trondheim kristelige studentlag
ArkitektSteinar Romedal, Jan Oddvar Hareide, I. Tolo og O. Holen
Etablert1974
Ferdigstilt1974
Kart
Kart
Vassfjellkapellet
63°18′36″N 10°24′18″Ø
Posisjonskart
Vassfjellkapellet ligger i Trøndelag
Vassfjellkapellet
 
Vassfjellkapellet (Trøndelag)
Nettsted
Nettsted Offisielt nettsted

Vassfjellkapellet er et sportskapell og leirsted i Trondheim kommune, på nordsiden av Vassfjellet mellom Tiller og Klæbu. Kapellet er eid og drevet av Trondheim kristelige studentlag (TKS), et lokallag i Norges kristelige student- og skoleungdomslag. Det er et populært leirsted for speidergrupper og andre ungdomsgrupper i Trøndelag. Kapellet ble bygget på dugnad av TKS og ble vigslet i 1974 av biskop Tord Godal.

Historie[rediger | rediger kilde]

Vassfjellkapellet ble tegnet av arkitektstudentene Steinar Romedal, Jan Oddvar Hareide, I. Tolo og O. Holen. Byggekomiteen besto av Tormod Nødtvedt, Jan Oddvar Hareide, Kjell Egil Helgøy. Første del av hovedbygget (kapellstue, kjøkken og bad) ble tatt i bruk 16. september 1973 etter stort dugnadsarbeid fra studentene i TKS gjennom hele våren og sommeren 1973.

Selve kapellet ble vigslet av biskop Tord Godal, søndag 4. mars 1974. 

Byggetrinn 2, Annekset ble reist i perioden 1975-1977. Det var arkitekt Steinar Romedal som tegnet dette byggetrinnet. Byggetrinn 3, lederrommene og bønnerom i hovedhuset ble startet i 1977. Og siste prosjekt var å reise klokketårnet i 1980. Klokketårnet ble tegnet av arkitekt Risan.

I 2005 ble det boret ny brønn og kjøkkenet ble oppgradert for 500.000 kr.

Bygningen[rediger | rediger kilde]

Kapellet består av hovedbygg med kapellstue, kjøkken, bad, hems og lederfløy med fire sengeplasser. Annekset består av 35 sengeplasser fordelt på 6 rom.

Adkomst[rediger | rediger kilde]

Den vanlige er å gå fra parkeringsplassen på Skjøla som ligger ca. 4 km etter avkjøringen fra E6 på Rv704 mot Klæbu. Det går rutebuss til Skjøla. Fra parkeringsplassen kan man følge en merket traktorsti ca. 1 km sørover før man kommer til Vassfjellkapellet.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]