Portaldiskusjon:Norge i 1814

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Utvikling av portalen[rediger kilde]

Jeg bare prøver meg frem nå, de boksene jeg legger inn er kun forslag/foreløpige. Kanskje vi skal bli enige om hvilke bokser/emner vi skal ha? Mvh.Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 24. apr 2012 kl. 10:43 (CEST)

Eidsvollsmennene[rediger kilde]

Jeg har tenkt at Eidsvollsmennene bør ha en egen boks på portalen, helst en bred som dekker hele nederst. Jeg ser for meg at den kan være noe lignende som den boksen på danmarksportalen som heter Utmerkede og anbefalte artikler, bare at den bør ha fire eller fem avsnitt langsetter og kanskje to under hverandre. Den kan inneholde en kort presentasjon av den enkelte og bilde for de som har. Også den bør rotere og vise forskjellige personer. Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 16. mar 2013 kl. 10:11 (CET)

Litt usikker på hva du mener, men ønsker du en boks som går over hele bredden, og som er inndelt i fire eller fem kolonner og kanskje to rader? Litt av utfordringen med å vise flere personer av gangen er at man risikerer at samme person vises i flere av boksen. Jeg må tenke litt for å se hvordan det best kan løses, kanskje høre med Profoss også. Cocu (d) 18. mar 2013 kl. 11:18 (CET)
Ok, takk skal du ha. Når jeg skriver boks mener jeg en slik boks som f.eks. den som heter Utvalgt artikkel. Boks el.rute el.lign. ;-) Mvh.Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 18. mar 2013 kl. 15:48 (CET)
Jeg har lagt inn noe i skjult tekst nederst på portalen som du kan se på. Foreløpig er det jo bare opprettet én underside, så alle bolkene ser like ut. Jeg tror det må gjøres noe med bildestørrelsen og mengden tekst, kanskje også antall kolonner. Cocu (d) 20. mar 2013 kl. 13:14 (CET)
Ja, har sett for meg at bildene skal være rel.små etc. Jeg skal prøve det ut. Takk igjen, Cocu! Mvh.Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 20. mar 2013 kl. 15:44 (CET)
Ler! Nå har jeg satt inn fem korte innlegg som prøve og når jeg fjerner de skjulte markeringene og forhåndsviser, er det kun nr.2 som vises fem ganger; Peder Anker. Jeg ser også at det må stå lite tekst, men det kan ordnes. Mvh.Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 20. mar 2013 kl. 17:55 (CET)
Har gjort en liten endring. Ser det bedre ut nå? Jeg måtte flytte den du hadde plassert på nr. 25 (Falsen) til nr. 6 for ikke å få problemer med matematikken. Foreløpig har jeg lagt inn en tabell med fire i bredden. Det er mulig å legge inn flere kolonner, men jeg tror ikke det blir så bra med flere i bredden. Da tror jeg det er bedre å legge til en rad under når det kommer på plass flere undersider. Hvis Falsen vises når du kjører forhåndsvisning, vil det kanskje se litt rotete ut da han har en del mer tekst. Jeg prøvde også uten tabell, men da synes jeg bolkene kom så tett at det ble vanskelig å skille de fra hverandre. Cocu (d) 22. mar 2013 kl. 12:55 (CET)
Så fint! Skal se nærmere på det. Tusen takk! Mvh.Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 22. mar 2013 kl. 17:10 (CET)
Jeg får dårlig samvittighet nå, altså, men jeg må bare si det. Nå forhåndsviser jeg og det er merkelig at personene ikke begynner slik de står i malen med A fra venstre osv. Ettersom det vises 4 stk skjønner jeg ikke hvordan Falsen har klart å komme seg inn der. Fra venstre til høyre skulle disse stå; Ole Olsen Amundrød, Peder Anker, Ole Rasmussen Apeness og Peder Paulsen Balke. Det er jo disse personene som står fra nr.1 til 4. Mvh.Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 22. mar 2013 kl. 19:09 (CET)
Slik det er satt opp nå, er det en ticker som plukker ut et tall. Dette tallet avgjør hvilken artikkel som vises i første bolk. I neste bolk kommer artikkelen som ligger ett hakk over, deretter to hakk over osv. Hvis tikkeren velger et tall som er så høyt at noen av undersidene kommer utenfor antallet undersider i kategorien, begynner disse på én igjen. Derfor begynner ikke artiklene nødvendigvis på A fra venstre. Cocu (d) 22. mar 2013 kl. 21:36 (CET)
Jeg har forøvrig spurt Profoss om det kanskje kan løses smidigere ved hjelp av Lua :) Cocu (d) 22. mar 2013 kl. 21:45 (CET)

Sammensetning av artikler[rediger kilde]

Kladd/utkast - setter malen her slik at det er lett å se hvilke artikler vi har.


Måned Utvalgt artikkel Utvalgt biografi Månedens bilde
JANUAR
FEBRUAR
MARS Christian Magnus Falsen
APRIL Eidsvollsbygningen Herman Wedel-Jarlsberg
MAI Riksforsamlingen Christian Frederik
JUNI Nicolai Wergeland
JULI Georg Sverdrup
AUGUST
SEPTEMBER Peder Anker
OKTOBER Wilhelm F. K. Christie
NOVEMBER Karl III Johan
DESEMBER Johan Collett