Liste over sosialdemokratiske partier

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Alfabetisk liste over sosialdemokratiske partier etter land.

Land Partinavn oversatt til norsk Partinavn på eget språk
Afghanistan Afghanistan Afghanske sosialdemokratiske parti Afghan Mellat
Argentina Argentina Sosialistpartiet Partido Socialista
Australia Australia Australske arbeiderparti Australian Labor Party
Belgia Belgia Flandern:

Vallonia:

Flandern:

Vallonia:

Bosnia-Hercegovina Bosnia-Hercegovina Sosialdemokratiske partiet i Bosnia-Hercegovina Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine
Brasil Brasil Demokratisk arbeiderparti Partido Democrático Trabalhista
Canada Canada

Quebec

Quebec

    • -
    • -
Chile Chile
Colombia Colombia Colombias liberale parti Partido Liberal Colombiano
Costa Rica Costa Rica Nasjonalt frigjøringsparti Partido Liberación Nacional
Cuba Cuba
  • Partido Arco Progresista (Social Demókrata)
  • Coordinadora Social Demókrata de Cuba
  • Corriente Socialista Democratica Cubana
Danmark Danmark Sosialdemokratene Socialdemokraterne
Estland Estland Sosialdemokratisk parti Sotsiaaldemokraatlik Erakond
Etiopia Etiopia Etiopias Sosialdemokratiske føderalparti Ethiopian Social Democratic Federal Party
Finland Finland
Frankrike Frankrike Sosialistpartiet Parti Socialiste
Færøyene Færøyene Likhetspartiet Javnaðarflokkurin
Grønland Grønland «Framover» Siumut
Hellas Hellas Panhellenske sosialistiske Bevegelse Panellínio Sosialistíko Kiníma
Hongkong Hongkong
India India
Indonesia Indonesia Indonesisk Demokratisk Parti – Kamp Partai Demokrasi Indonesia-Perjuangan
Irland Irland Arbeiderpartiet Páirtí an Lucht Oibre
Island Island Alliansen Samfylkingin
Israel Israel
Italia Italia Venstredemokratene Democratici di Sinistra
Japan Japan Det sosialdemokratiske parti
Kasakhstan Kasakhstan Nasjonalt Sosialdemokratisk Parti Zhalpyulttyk Sotsial-Demokratiyalyk Partiya,
Kazakh: Жалпыұлттық Социал-Демократиялық Партия,
Russisk: Общенациональная Социал-Демократическая Партия
Kenya Kenya Kenyanske Madraka parti Madaraka Party of Kenya
Kurdistan Kurdistan Patriotic Union of Kurdistan Patriotic Union of Kurdisatn
Latvia Latvia
Libanon Libanon
Luxembourg Luxembourg Luxemburgs Sosialistiske Arbeiderparti Lëtzebuergesch Sozialistesch Arbechterpartei
Malta Malta Malta Arbeiderparti Malta Labour Party
Mexico Mexico
Mongolia Mongolia Mongolske Revolusjonære Folkeparti Монгол Ардын Хувьсгалт Нам
Nederland Nederland
New Zealand New Zealand New Zealand Arbeiderparti New Zealand Labour Party
Norge Norge
Pakistan Pakistan Pakistansk Folkeparti
Polen Polen
Portugal Portugal Sosialistpartiet Partido Socialista
Puerto Rico Puerto Rico Sosialdemokratiske parti (Puerto Rico)
Puerto Rican Independence Party (Partido Independentista Puertorriqueño)
Romania Romania Sosialdemokratiske parti Partidul Social Democrat
Serbia Serbia
Singapore Singapore Singapores Arbeiderparti Workers' Party of Singapore
Slovakia Slovakia Retning – Sosialdemokrati Smer – sociálna demokracia
Spania Spania Spansk Sosialistisk Arbeiderparti Partido Socialista Obrero Español
Storbritannia Storbritannia
Sveits Sveits Sveitsisk sosialdemokratisk parti Sozialdemokratische Partei der Schweiz
Sverige Sverige Sveriges sosialdemokratiske arbeiderparti (Sosialdemokratene) Sveriges socialdemokratiska arbetareparti (Socialdemokraterna)
Sør-Afrika Sør-Afrika Afrikansk Nasjonalkongress African National Congress
Sør-Korea Sør-Korea Demokratisk arbeiderparti Minju Nodong-dang 민주노동당;
Tsjekkia Tsjekkia Det tsjekkiske sosialdemokratiske partiet Česká strana sociálně demokratická
Tyrkia Tyrkia
Tyskland Tyskland Tysklands sosialdemokratiske parti Sozialdemokratische Partei Deutschlands
USA USA

Referanser[rediger | rediger kilde]